Neverjetno: Šarec bi za novega ministra za zdravje izbral generalnega direktorja razpadajočega UKC Ljubljana Aleša Šabedra!

Zemljaričev klic na UKC Ljubljana je očitno koristil tako dosedanjemu generalnemu direktorju UKC in novemu ministru za zdravje Alešu Šabedru kot premierju Marjanu Šarcu. Očitno so svojo vlogo odigrali vazali mafijskih navez iz KOS JLA. Foto: STA

Kot smo na Nova24TV pravilno napovedali, zaradi “zdravstvenih težav” odhaja že četrti minister Šarčeve vlade Samo Fakin, z vlade pa so sporočili, da naj bi ga zamenjal aktualni generalni direktor UKC Ljubljana Aleš Šabeder. Torej oseba, ki je do sedaj ščitila organiziran kriminal in korupcijo v zdravstvu in s tem posledično skrbela za to, da ne bi prišlo do krajšanja čakalnih vrst, se bo zavihtela na vrh ministrstva za zdravje. 

Glede na to, da se je Aleš Šabeder pred naskokom na sam vrh UKC Ljubljana kot prvi mož Semenarne ukvarjal s prostorsko izolacijo in rastlinjaki, ne čudi, da se je v času “šabedrovanja” uničilo kar tri medicinske stroke. Propadel je projekt javnega zdravstvenega zavoda Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni (NIOSB), umrla je dojenčica, pred kratkim pa še dva otroka. Glede na to, da je poleg tega včeraj tudi naredil samomor specializant pediatrije, se človek vpraša, kako je mogoče, da Šarec za novega ministra predlaga direktorja s takšnim nahrbtnikom?

(Vir: Twitter)

Bil bi naj operativen 
Šarec je več kot očitno slep za težave v zdravstvu, saj je v izjavi za medije podal oceno, da naj bi bil Šebeder tisti, ki bo v delo zdravstvenega ministrstva vnesel neko novo dinamiko. V vladnem kabinetu so pojasnili, da se je Šarec za Šabedra odločil, ker naj bi ta poznal sistem in naj bi bil operativen. “S tem seveda UKC Ljubljana izgublja zelo sposobnega človeka, a mislim, da ga tudi država ta hip potrebuje,” je po poročanju STA dodal Šarec, ki je sicer že pred meseci Šabedru izrekal slavospeve. Novembra lani je ob 50. obletnici ljubljanske otroške kirurgije dejal, da dokler bo Šabeder tako delal, bo užival njegovo zaupanje.

Težko je razumeti, kako lahko Šarec Šabedra povzdiguje v nebo, če ta ni naredil popolnoma ničesar, da bi se skrajšale čakalne vrste, zaradi katerih pa slovenski državljani tudi umirajo. Na cedilu pa je pustil celo najranljivejšo skupino ljudi, ki predstavlja našo prihodnost, otroke! Prejšnji mesec smo namreč poročali, da je vlada sprejela odlok o prenehanju javnega zdravstvenega zavoda Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni (NIOSB), ki je bil malo pred tem ustanovljen z namenom, da bi poskrbel za preboj na področju otroških srčnih bolezni. Odstopu glavnega gonilnega motorja inštituta, priznanega kirurga Igorja Gregoriča, so nato sledili še drugi strokovnjaki.

Foto: iStock

Gregorič, ki je bil povabljen k sanaciji kolapsiranega programa zdravljenja otrok s prirojeno srčno napako, je še avgusta verjel, da mu lahko uspe. Že takrat je poudaril, da sta za izboljšavo nujno potrebna komunikacija in sodelovanje s kliničnim centrom, prav tako pa prepis opreme, prostorov, zagotovitev kadrov in finančna sredstva. Do tega ni prišlo, Fakin pa je decembra lani napovedal, da tega ni mogoče pričakovati v prihodnje. V Odmevih je namreč izjavil, da trenutno ta program teče zadovoljivo. “Sem se pogovarjal, dolgoročna odločitev je, da ta program ostane znotraj kliničnega centra.” Ker Gregorič ni prepoznal strokovnih in organizacijskih argumentov, se je odločil za odstop. Podal je oceno, da bodo v bodoče, v imenu UKC Ljubljana, otroško kardiokirurgijo in preostali del strukture programa reševali strokovnjaki brez pravih izkušenj in mednarodnih povezav. “Takšne odločitve iz strokovnih in etičnih razlogov ne morem podpreti.”

Avgusta lani smo poročali o škandalu v zdravstvu, ko je zaradi zapletov umrl otrok s srčno napako, seveda pa tako na ministrstvu za zdravje kot tudi na UKC Ljubljana niso letele glave, sedaj pa se očitno soodgovorne nagradi z naskokom na vrh ministrstva. Nemogoče je tudi prezreti, da Šabeder ni izboljšal poslovanja UKC Ljubljana, po poročanju Financ je namreč izguba po letu dni za polovico večja od načrtovane. Čeprav zdravstvo predstavlja eno najpomembnejših področij v državi, pa se očitno Šarec požvižga na to, saj drugače na mesto Fakina ne bi predlagal nekoga, ki je zamenjal kombajne za mesto generalnega direktorja UKC Ljubljana.

H. M.

 • Antonius

  Strokovno podkovani se zanašajo na strokovno podkovane! Politični pedigre je izbira samo tistim, ki jim nikakor ni mogoče razložiti, kaj strokovnjakom pove, pomeni, beseda strokovnost.
  Politično izbira?! A Serpentinšek ne najde nobene všečne snažilke iz Semenarne?
  Zdravstvo je itak ena *štala*, najboljši zdravniki iz nje itak odhajajo.

  • Stajerka

   prihaja menjava generacij…..in tukaj lewaki izgubljajo primat – tega se dobro zavedajo, zato poskusi ustanovitve obvodov iz sistema, kjer bi bila vrata odprta samo izbrancem, drugim bi bil vstop strogo prepovedan…..in inštitut otroške srčne kirurgije je bil poskus, ki je na srečo padel že v startu……tudi po zaslugi ostalih zaposlenih v UKC…..

 • Silos

  Pomembna mu je samo kvantiteta in ne kvaliteta ministra ali drugače,važno,da si naš
  potem pa ni važno kaj znaš, važno je samo,da so mesta popolnejna pa četudi z ljudmi,ki o teh
  področjih nimajo pojma.

 • Stajerka

  …..povsem pričakovano….beremo, da se išče dokumentacija v zvezi z otroško srčno kirurgijo, baje so jo založile coprnice……in nekdo, ki je bil nedvomno zraven pri poslu, mora bit nagrajen……
  verjamem, da je tudi to eden od vzrokov odstopa Fakina – čeprav ne moremo rečt, da je naredil ne vem kaj, verjamem pa da se ni pustil marionetno vodit……

  • tohuvabohu

   Glavni vzrok, zakaj je Capin moral iti, je izsiljevanje Nadlukca. Šarec laže kot pujs. Še isti dan je imel novega kandidata, torej je bilo vse pripravljeno (tako piše tudi Delo).

 • Osti jarej

  …..največji mafijski področji;gradbeništvo in zdravstvo……pa kdo sploh lahko kaj stori,popravi,uredi….nehajte si metat šoder v oči…..drgač pa….ima zmago v eni stvari popolno maprav

 • montyamp

  Časopis Mladina se financira z žilnimi opornicami .
  http://www.portalplus.si/686/kapitalizem-hrani-mladino/
  Slovensko zdravstvo financira murglosrbsko propagando , vikendi in jahte po Jadranu so pa stranski učinek napačnega zdravljenja , katerega bi se naj lotilo skorumpiano krivosodje .
  Banda je banda , UDBOVSKA GVERILA gre do konca .
  Strpnost med podganami je samomor .

 • janez cepec

  no ja, zdej pa zgleda, de se j’ tud Šarcu čist skleglau. tacga kretena, Šebedra namreč, ne bi u štalo spusto, ne pa da kandidira za ministra za zdravstvo, čeprov, pa sej to je isti kurac

 • Franc Šink

  Naj bo vsem jasno.Šebeder je zagovornik GSM. Saj veste Monsanto, ITc bil je tudi semenarnar.Nekaj podobnega kot Židan pri prašičih.

 • if

  Povzetki iz DELA

  Šabeder, Ptujčan, rojen 1970 leta v delavsko-obrtniški družini, zato ima čut za malega, bolnega človeka, diplomiral iz ekonomije (denarništvo, finance).

  Stališče zdravnice, 33 let, vsebina poslana na več naslovov zdaj že bivša zdravnica pravi:
  “Glavne težave zdravvstva so premalo denarja, posledično premalo zaposlenih, zastarela oprema, neobnovljene zgradbe, premalo investicij.
  Nikoli si nisem želela vložiti toliko časa v študij in izobraževanje, da bi imela nižjo urno postavko kot moja frizerka.
  V času študija sem žrtvovala svoj prosti čas, v času pripravništva svojo človečnost, v času specializacije svojo družino. Zdaj je konec. Odšla sem iz medicine, in če bo le možno, se nikoli več ne bom vrnila.
  Med specializacijo sem upala, da se bo stanje v Sloveniji vsaj toliko izboljšalo, da bom lahko po 15 letih študija in končanem specialističnem izpitu živela kot človek. Ko sem videla, da sem kot zdravnica
  specialistka vredna 1700 evrov, sem se razjokala.”
  ______________
  Posnetek države!
  Komunistična uravnilovka uničuje vse pred seboj!

  Šarec je še en aparatičik v nizu praktikov uničevanja, ki ga načrtuje negativna selekcija slovenskega prostora vodena od nesposobnih in uzurpatorsko usmerejnih izdajalecv republike Slovenije.

 • karpelec

  Strokovnjak Šabeder je bil toliko v bolnišnici, da je dobil duh po njej in že je postal tudi strokovnjak za zdravstvo. Umetnost prekladanja cvenka je osvojil v kratkem času, vendar no mogel osvojiti vseh otroških src.

 • Anton

  lahko že sedaj napovem, kako bo novo nastavljeni minister za “zdravstvo” deloval in sicer v stilu predvsem pa po nareku suflerjev, ko je zasedal mesto generalnega direktorja UKC, moj kolen bo pa še malo moral počakati na MRI preiskavo.

  Baba Vanga press

 • samotoje

  Opazili smo, da ima glumec težave s pospešeno fluktuacijo ministrskega kadra. Kar same se ponujajo strokovne in politično neoporečne rešitve: Mesec naj postane minister za zdravstvo. Ena, dva, tri bo uredil vse probleme- dohtarje na minimalca, barabe pogoltne, Senada Čistić pa bo prevzela vodenje UKC in bo vse spucala. Tomić naj bo ministrica za kulturo in lahko nekaj milijonov (drobiž) nameni za monodramo Kurbe, da bo lahko pošteno plačala avtorico. Kordiš pa naj bo minister za okolje. Namesto da podjetnike z bajonetom tera v morje, naj jih pošlje pospravljat odpadke na Roško, Metelkovo, njegov pravi milje. Honorarju za rešitve se odpovedujem v korist one vreče sala, ki sedi v zadnji vrsti Levice v parlamentu. Naj mu kupijo robčke, da si ne bo s prstom vrtal po nosu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!