fbpx

Neverjetno sprenevedanje Tanje Fajon: s spremembami želi doseči pri ljudeh občutek varnosti, obenem pa dela vse, da bi bila Evropa v prihodnje čim manj varna

Foto: Twitter

Kandidati SD so danes na Državno volilno komisijo vložili kandidatno listo za evropske volitve. Nosilka liste Tanja Fajon je v izjavi medijem ob tem povedala, da je ponosna na to, da imajo močno listo in jasne cilje, kakšno Evropo želijo. Kot pravi, želijo doseči spremembe, s katerimi bodo ljudem povrnili moč, zaupanje in občutek varnosti.

Izpostavila je vprašanje delovnih mest, podnebja, varnosti, migracij in drugih izzivov. “Te evropske volitve bodo prelomne za prihodnost Evrope, ali bomo šli po poti nevarnega razkroja ali po poti močne Evrope,” je ocenila Tanja Fajon in poudarila, da bo vsak glas izjemno pomemben.

Med glavnimi poudarki kampanje, ki se bo formalno začela v petek, bo po besedah Fajonove zlasti vprašanje, kako Evropejcem povrniti zaupanje v evropske institucije. Menila je, da slednje v zadnjih 20 letih vodijo konservativne sile, ljudje po njenem mnenju vidijo nepošteno obdavčitev, multinacionalke, korporacije, bogataše, ki davkov ne plačujejo. Ta trend želijo obrniti, ob čemer je Fajonova poudarila, da je močna in enotna Evropa za Slovenijo izjemno pomembna.

Foto: Twitter

No, seveda pa se socialistična evroposlanka spet spreneveda, ko govori o občutku varnosti, saj je doslej delala vse, da varnosti ne bi bilo. Predvsem z uvozom migrantov.

Demokracija