Damjan Janković še vedno izigrava zakonodajo vsem na očeh! Je to zaradi naklonjenosti stečajne upraviteljice?

Foto: STA/Nepremičnine.net/Printscreen Tarča

Damjan Janković bi moral odpust najemnine prijaviti kot boniteto pri svoji stečajni upraviteljici Pušenjak Petek, saj mu je zaradi posesti luksuznega stanovanja omogočena boniteta v višini mesečne tržne najemnine, ki je v tem primeru okoli 3 tisoč evrov, česar pa jasno ne želi deliti s svojimi stečajnimi upniki. Bec oziroma njegov Paladin d.o.o. ne bi smel brezplačno oddajati svojih nepremičnin, ker se je tako izognil plačilu davka na dohodke. Furs brezplačne najemnine fizičnim osebam razvršča kot druge prihodke in mora podjetje kot vir dohodka zanje plačati 25 odstotkov davka od bruto vrednosti mesečne najemnine tržne vrednosti. Ta prihodek je seveda davčno nepriznan za podjetje.

Kot je znano, “bankrotirani” sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića, Damjan Janković, še vedno prebiva v razkošnem stanovanju v ljubljanskem Močeradu v Trnovskem pristanu 22, čeprav je v osebnem stečaju in se je v posmeh upnikov preselil na Hrvaško. Vsakodnevno ga je namreč mogoče videti, kako se zjutraj z avtom odpravi od doma in otroke odpelje v šolo. Glede na to, da so s tem storjena tri resna kazniva dejanja, je žalostno, da to še vedno počne vsem na očeh, ne zgodi pa se nič.

“Jankovićevega sina Damjana lahko dnevno opazite, kako vsako jutro pelje otroka v Trnovsko osnovno šolo s prestižnim Mercedesom ML,” pravi naš vir. Tudi ta avto podobno kot stanovanje zaenkrat še uspešno skriva pred stečajno upraviteljico Saro Pušenjak Petek, ki je prevzela postopek osebnega stečaja preko povezave z odvetnikom blizu kroga ljubljanskega župana, ki je v preteklosti vodil tudi stečaj največjega gradbinca SCT in prodajo njegovih betonarn.

Gre za stek treh kaznivih dejanj
Kot smo izvedeli Damjan Janković sosednje Hrvaške, kjer ima prijavljeno stalno bivališče, ni videl že vse od poletja, medtem pa brezskrbno nadaljuje svojo gradbeno dejavnost preko slamnatih podjetij ter določenih prijateljskih podjetij, ki mu nudijo partnersko gostovanje njegovih poslov za časa osebnega stečaja. Njegovo stanovanje je navidezno odkupil njegov vseprisotni slamnati mož Jan Bec na svoje podjetje Paladin d.o.o. in mu ga po besedah vira brezplačno oddaja. Potrebno je izpostaviti, da gre tukaj za stek treh resnih kaznivih dejanj.

Jankovićev sin bi moral ta odpust najemnine prijaviti kot boniteto pri svoji stečajni upraviteljici Pušenjak Petek, saj mu je zaradi posesti luksuznega stanovanja omogočena boniteta v višini mesečne tržne najemnine, ki je v tem primeru okoli 3 tisoč evrov, česar pa jasno ne želi deliti s svojimi stečajnimi upniki. Bec oziroma njegov Paladin d.o.o. ne bi smel brezplačno oddajati svojih nepremičnin, ker se je tako izognil plačilu davka na dohodke. Furs brezplačne najemnine fizičnim osebam razvršča kot druge prihodke in mora podjetje kot vir dohodka zanje plačati 25 odstotkov davka od bruto vrednosti mesečne najemnine tržne vrednosti. Ta prihodek je seveda davčno nepriznan za podjetje.

Foto: Nepremičnine.net

Tudi avto uspel skriti pred stečajno upraviteljico
Dejstvo je, da se Damjan še vedno vozi naokrog s svojim Mercedesom ML v vrednosti več kot 50 tisoč evrov, ki ga je navidezno prepisal na prijatelja, a ga ta praktično ne uporablja. Tako kot stanovanje je tudi ta avto uspel skriti pred stečajno upraviteljico, ki mu je z ohlapnim vodenjem postopka osebnega stečaja precej naklonjena. Glede na to, da bi morala od dolžnika zahtevati, da pojasni, od kod mu denar za pokrivanje stroškov avtomobila, bivanja in drugo, skratka denar za življenje na visoki nogi, smo se odločili, da nanjo naslovimo novinarsko vprašanje in jo povprašamo, kako je kaj takega sploh mogoče.

Damjanu se ne godi hudo v času osebnega stečaja, kar dokazuje življenjski slog, kakršnega njegovi partnerki Ursuli Gawish lahko zavidajo marsikateri zvezdniki. O njem se rada pohvali prek svojega profila na družbenem omrežju Instagram. Med drugim tam razkazuje pregrešno drage modne kose, rada pa pokaže tudi kak pozlačen stake v vrednosti 300 evrov, ki si ga je privoščila na grškem otoku Mikonos v restavraciji, ki jo vodi zvezdniški kuhar Salt Bae. Mainstream mediji so poskušali Damjana v luči vsesplošnega zgražanja javnosti prikazati kar kot žrtev. V oddaji Tarča je javno potožil, da ga ljudje zmerjajo, na vprašanje, kakšno vozilo vozi, pa je odgovoril, da “manjši družinski avto”. Kaj kmalu se je izkazalo, da vozi mercedes razreda A novejšega letnika z bogato dodatno opremo, ko je odhajal iz Stožic, so ga namreč ujele kamere.

Na tem mestu je žalostno, da takšno ravnanje svojega sina podpira ljubljanski župan in mu pri tem še pomaga. Vidimo pa lahko, da čeprav ima oba sina obsojena, sam pa prav tako velja za rednega gosta sodišč zaradi številnih kazenskih ovadb, še vedno brez sramu vztraja na županskem mestu. Kakšno sporočilo daje to mlajšim generacijam? Če si prvorazredni, ti je očitno pač dovoljeno vse, če pa si drugorazreden, lahko dobiš velikansko kazen, če ti sorodnik le pomaga pri delu na hiši.

Hana Murn

 • Dizzy Spellbound

  Pa saj je Janković z družino “migrant”, a ne?

  • Simon Rožič

   Zoranov tatice je bil Srb (baje taksist), mamico od Zorana pa je le
   popeljal na kratek izlet po Saraoncih in – evo Zokija za “devet meseci” !

 • cosmosjasnovidec

  Prekleta copatarska čefutarska banda.Ostalim državljanom so rubili hiše samo za 100 eurov dolga tej copatarski golazni pa odpisujejo milijonske dolgove,ker v Sloveniji seveda vlada brezzakonje in so taki lopovi zaščiteni.
  Mi ni jasno kako nobeden od upnikov ne obračuna z to golaznijo.Če bi mene nasral ali stari ali ta dva mlajša lopova garantirano več ne bi hodila naokrog jeba jim pas mater čefutarsko lopovsko.
  In takšen smrad se norčuje iz vseh državljanov Slovenije kateri še navsezadnje plačujejo kar je ta golazen pokradla.
  —————————————————————————————————————-
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  —————————————————————————————————————-

  • Steiermark

   Plačujemo in ne plačujejo, tudi ti plačueš, žal…..

   • cosmosjasnovidec

    Brez skrbi,da plačuješ oziroma plačujemo vsi,če ne drugače kjerkoli z višanjem cen ali v trgovinah ali drugje,da pokrijejo izgubo te čefutarske lopovske golazni.
    —————————————————————————————————————-
    Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
    —————————————————————————————————————-

 • tomven

  Če bo bog usmiljen, bo JJ opankarjevo golazen pospravil tja, kamor spada – na Dob..potem se jim ne bo več treba skrivati.

  • terminalar

   Ok, samo sodnika še nisi navedel.

  • Simon Rožič

   …še ni zgrajen de lux zapor za tovarišijo ! Katićka je počasna!

   • Steiermark

    Počasi iz enega razloga, ker se zaveda, da tudi ona, sama, spada med tovarišijo….

   • Steiermark

    Imajo v KP že enega taega, po najvišjih standardih, na rangu hotela, pa bojda vseeno ni dovolj dober, za razne rdeče lopove, ki se v ropanju še vedno ne ustavijo, pa še svoje pankrte so uvedli v “bussiness……

  • Freiherr

   Ne more Jansa nikogar spravit nikamor. Za to obstajajo organi pregona. Nova koalicija, ce do nje pride, mora omogocit samo pogoje, kar je pa neizvedljivo. Ocistiti sodisce na osnovi pravnomocne obtoznice, ali celo pravnomocne obtozbe je misija nemogoce. Ne domisljaj si, da se dokazno gradivo vseh akterjev globoke drzave ne cisti in to sproti. A mislis da je NPU cist? Ni sans. Tu se zadeva zacne in konca.
   Pregloboko je vse skupaj, da bi bilo resljivo. Tudi vse bancne bilance so pociscene, preko katerih je denar odtekal denar. Malo si poglej kako delujejo off shore podjetja. Ni sans, da brez sodnih nalogov razvozljas financno hobotnico se posebej, ker so bile udelezene vse banke v drzavni lasti. In pod cigavo kontrolo? Samo retoricno vprasanje. Krog je torej sklenjen.

   lp,
   kalavnik

  • mona lisa

   Da bi ji še redili. Odvzet premoženje ki so si ga na kradli in via Smederevo odkoder izhajajo.

  • Janko Lisjak

   Bodo lahko skupaj kartal

 • Poštenjakar

  Ni večjega poštenjakarja od mene.

  • zokispoki

   Itaq, de ! Dedededede !

 • NoName

  Če bi sodišče želelo, pa najbrž noče, bi vsej familiji J. odvzeli vse nepremičnine in premičnine na katerih je jasno razvidno, da jih ta superiorna žlahta uporablja.
  Po zasegu se vse skupaj prepiše na državo in proda, denar pa se naj steče v državno blagajno.
  V kolikor pa nepremičnine dejansko niso njihova last , jih pa naj za vrednost zaseženega tožijo tisti, ki jim omogočajo, da so jih uporabljali, kaj ima država za dokazovati, oni naj dokazujejo in to v roku 24 ur od dneva zasega, če je čisto, potem so dokazila tako in tako pri roki.

  • zaslosds

   Zato imajo migranti radi migrante

  • Steiermark

   Mislim, da bi bilo “zdravilo” za jugoćefutarsko mafijsko drhal , v Sloveniji, da bi se jim zapleilo vso premoženje, tudi tisto fiktivno prepisano na svoje lopovske rodžake, njih pa prisilno zaposlilo kot čistilce wc, v “lastnih” objektih, po odsluženju kazni, ki bi morale biti dosmrtne, pa izgnati za vedno in večno iz Slovenije, tudi njihove , tukaj razmnožene pankrte! Naj se jim sodi tudi za zločine, ki so jih izvajali in še jih, ko pošteni upniki izvajajo tudi samomore, ker zaradi goljufanja teh jugobanditov, niso prejeli plačila za delo svojih firm in so zato tudi storili samomor!

   • mona lisa

    Točno

   • Slovenec

    Pa dnevno naj jedo kruh in pijejo vodo, po preteku kazni pa še izgon iz Slovenije za vedno.

    • Steiermark

     ja, in to suhi kruh, s protezo v ustih, voda pa naj priteče iz jankovičevega (njegovega) mestnega vodovoda, ki bo oplemenitena z njjegovo gnojnico…..

  • mona lisa

   A sploh veš koliko denarja imajo ti lopovi naložbenega po celem svetu?

   • NoName

    Že sam sum korupcije, prevare ali karkoli drugega bi moral zadostovati, da se oseba umakne iz položaja.
    Zakaj pa jim enostavno ne naredijo izbrisa ali pa zamrznejo račune vseh podjetij in vseh osebnih računov, če se ve, da nekaj in dokler ne štima?
    Enostavno daš rok 24 ur, da dokažejo kaj je njihovega in kaj ne, če nekaj uporabljajo, razlagajo pa, da ni njihovo, potem nekaj že ne štima in tudi uporabljati zaradi osebnega stečaja tega ne smejo.
    V kolikor se Jank. sinove zasači v vozilu za katerega trdi da ni njegov, vozi pa ga, se opravi takojšen odvzem, posledice tega dejanja sodišča ne bi smelo sploh zanimati, saj bi to bilo med njimi in tistim na katerega se vozilo glasi.
    V kolikor bi bila podana tožba iz strani tistega na katerega se je zaseženo vozilo glasilo, sodišče lahko povsem enostavno dolg prizna, plačati pa bi ga moral itak tisti zaradi katerega je bilo odvzeto, kar posledično pomeni, da bi se tako Jank. sinu dolg še povečal.

 • zaslosds

  Je potrebno še preverit če hodi tudi na karitas.

  • KAPIBARA

   RK na Viču

 • KAPIBARA

  Dokler je to v interesu dotičnih v državi, se mu-jim NE BO zgodilo NIČ !!
  ŽAL..!!

  • Vana

   Huh . . . in to so zelo konkretni interesi !

 • Garbage man

  Farsa in sodstvo je farsa.Folk bo prisiljen vzeti “pravico” v svoje kmetijsko orodje…………..

 • to_mi_delaj

  sara mu ga v petek popuši

 • mapu

  Barabe so tile Jankovići…

  • mona lisa

   Barabe je premila beseda.

   • Steiermark

    zločinci prve klase, kot njihovi predniki, ki so po 45 prihrumeli v Slovenijo, ropali in klali poštene Slovence! Fuj, tisočkrat prekleta rdeča jugoroparsko morilska drhal!

  • Simon Rožič

   MAFIJCI! BAZA !

  • Slovenec

   In to prvovrstne…

 • janko

  Monejdžerji z milijonskimi izgubami, a la socialism. Kljub mafiozenju. Socializem je pa res drek od dreka! Vsak privatnik in vsak kmet morata delati po cel dan, biti tavžentroža (obvladati več področij) – in čez mnogo let je še vsak postal velik.
  In današnji primer Gorenje: po cel dan se dela, vsako delovno mesto je skrajno ekonomizirano, nobenega voluharja ni. Če bi nekoč komunisti pustili delati ljudem, ki so Gorenje ustvarili in ga ne bi udba prevzela ter se država in rdeči pisarniški zanič voluharji desetletja mastili z žuljavim delom minimalno plačanih delavk, bi Gorenje ostalo slovensko, vseskozi cvetelo in že dolgo bilo evropski velikan.

  • Steiermark

   Kje pa imaš, v Sloveniji , enega samega “velikana”, ki ga udba nebi izčrpavala in nastavljala svoje gnide za direktorje…. Ti so “velikane” spravili na beraško palico, samim pa , zaradi prenapolnjenosti pokajo računi, po šivih, v fiskalnih oazah….. O tem sploh ni več za govoriti, ker je vse, kar se zgodi oz. dogaja, s teem v zvezi, po Sloveniji, samo in edino v posmeh nam, ljudem, ki nas ta jugoudbovsko roparsko morilska banda ugonablja in prisiljuje v suženjstvo, zaradi polnjenja njihovih računnov, po fiskalnih oazah – največji primerek pa je ravno, najmanjši jugoudbovski zločinec, palček – od njega, sedaj v samostojni Sloveniji, tudi izhaja vso jugokomunistično zlo in pogrom nad Slovenci, Slovenijo!

 • mona lisa

  Te Jankovič bi trebalo izgnat iz Slovenije in jim pobrat vse. V fris se nam režijo lopovi.

  • Slovenec

   Samo nadvse ostro je treba z Jankovići.

 • AGA

  Produkt murglske šole.Jansa,če hočeš dobro Sloveniji,nobene koalicije s to bando,s tem jih samo oživljaš,pust naj še naprej vladajo uničjo državo,do konca,edina rešiteu žau…

 • lena

  Mafija je ugrabila drzavo in z njo posluje zgolj v osebne koristi in seveda na skodo ostalih. Volitve so resitev, na katerih se morajo voliti stranke, ki delajo posteno in potem pocistiti z golaznijo!

  • Vana

   Drži. Pa se vseeno vprašujem, zakaj tako silijo v nove volitve ?

   So imeli že ogledan nov obraz ? No, potem jim je pa Šarec štrene zmešal !

 • sodnikisozločinci

  Kaj je že rekel Žan Mahnič? Mafija ščiti mafijo. To je to, simpl kot pasulj, kot pravijo oni od goredole.

 • Unikatna

  Če je bankrotiral, ne bi smel imeti luksuza…revež si se predloga za osebni stečaj ne more privoščiti, ker nima denarja…pri nas pa elita lahko…

 • mona lisa

  Čefurji raus.

 • maček ivan

  Moje mnenje…. moje osebno. Takšni primerki bi morali izginjati preko noči,… to je moje mnenje.
  Ne bi jaz futral te golazni,… odpade.

  • maček ivan

   Morali bi se organizirati v ilegali, kot “skojevci”, ali nekaj podobnega, in bi ta golazen počasi izginjala.
   Ma kakšni zapori????

   • Amerikanc

    OK, pa ne bomo sedaj kopirali njihovih fašističnih in genocidnih praks ?!

  • borko

   v stroj za mletje lesa,,,pa adijo v peč z sekanci

 • milanček

  dokler bo na tožilstvu zaposlena žgajnarca, se tej kriminalni družini ni treba bati! SLovenci-ke, za Slovenijo gre!

 • Amerikanc

  Damjan je Car; “moj ata je nekaj posebnega, nekaj ima, pravijo sodnice,..kaj mi pa morete ?”

 • Janko Lisjak

  Verjetno mu je bil ucitelj Jansa

  • aatiduj

   Domnevam, da si ti večji lisjak, ki zna dobro, vse pod sebe zgrabit.

   • Janko Lisjak

    Ne skrbet za raliko tebe in vecine sdsovcev ter jaklica in njem podobnim imam svoje podjetje in marljivo delam placujem davke tudi za socialne prispevke zupnikam

   • master

    Janko Lisjak je v bistvu južnjak, oz. onidole, srb po pasmi in se je cepil z antijanša vladno injekcijo, na vsaki novici vidi janšo in jakliča, ko gre jest vidi Janšo v sendviču, ko gre na wc mu janša nagaja ker noče ven iz riti, ko gre v posteljo se ne upa zaspat ker ve da bo sanjal Janšo. On ni Janko Lisjak, on je Janković z Lisicami

 • Jana Novak

  Kako pa kaj drog dealer Jurček v turškem zaporu? Ata Opankovič tam ne more urgirat s protijanšističnimi slogani. Tudi Kurćo je brez moči.

 • tiktak

  Po vsem sranju, ki so in ga še delajo, imam občutek, da se jim bo enkrat nekdo fajn maščeval. Preveč ljudem so se že zamerili.

 • Martina Valenčič

  ZADEVA: St 1174/2019, UGOVOR NA PREDLOG OSEBNEGA STEČAJA (krivda Kučana in Jankoviča)

  http://www.predsednica.si/kronika/sodfurs.pdfhttp://www.predsednica.si/kronika.htm

 • Andrej

  Na TV ob nedeljah zvečer predvajajo “V imenu ljudstva”. Sem najprej mislil, da so se malo zmišljevali. Ko pa sem se spomnil na Zokijev fevd sem spoznal, da je vse res. Saj so imeli Zokija za osnovo.

 • Novakec1

  Že večkrat napisano; Ustavo in zakonodajo so nekaj let po osamosvojitvi spremenil v navadno demokratično posranijo, rezultate pa žanjejo brabe.

 • Forex Svetovalec

  Žal je ravno med stečajnimi upravitelji ogromno mafijskih poslov. To se ve.