fbpx

Nezadovoljni članice in člani SD Tanjo Fajon in Dejana Levaniča v novem pismu sprašujejo, kam jih peljeta?

Vidna člana stranke SD: Dejan Levanič in Tanja Fajon. (Foto: sta)

Razočarani člani in članice Socialnih demokratov so ogorčeni nad tem, kako jih sekretar SD Dejan Levanič in samooklicana predsednica Tanja Fajon obravnavata, saj se do njih obnašata kot da so drugorazredni člani stranke, v kateri se mimo njihovega vedenja in želja, dogajajo menjave vodstva. Za razna druga kadrovanja in pomembne strankarske dogodke pa izvedo šele iz medijev. Veliko se tudi obljublja, kot je na primer obljubljal Dejan Židan, da bo stranko povedel na parlamentarne volitve, a to so bile le prazne obljube. Komunikacija in odnos med “strankarsko buržoazijo” in “nižjimi sloji” je nikakršen, zato sočlani Fajonovo sprašujejo: “Tanja Fajon, članice in člani se ponovno sprašujemo, kam nas pelješ. Vzbujaš občutek nezaupanja. Slabo luč mečeš na vse!” Njeno povabilo na kavo pa zavračajo kot hinavsko. 

Anonimni avtorji v nekaterih dobronamernih pismih DEMOKRATIČNO opozarjajo pristojne organe stranke na nepravilnosti, ki odražajo stanje duha, splošno počutje članic in članov na različnih segmentih stranke, z namenom izboljšanja delovanja le-te. Pisanje ni zlonamerno ampak kliče k izboljšavam. Tanja Fajon ga razume drugače. “Tanja Fajon ne moreš vedno kriviti zunanjih ljudi, ki poskušajo po tvojih besedah, škodovati stranki. Enako velja za Dejana Židana na večernih poročilih. Kako se je izvijal ob vprašanju o Teranu pri novinarju Urošu Slaku POP TV ob 22.00. Češ, da je to nek politični konstrukt, politični obračun. Zadeva slovenski les, pričakujemo odgovor. Kaj se je dogajalo na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnost v času Anje Kopač Mrak, pričakujemo odgovor. Je kdo pomislil, kakšno delo opravlja sedaj Kopač Mrakova na Bledu? Finančni imperij invalidov – FIHO, pričakujemo odgovor. Kaj se dogaja v Centru za tujce v Postojni, kar so poročali že mediji MMC, pričakujemo odgovor.”

“Naslednjič bomo naštevali dalje in bolj podrobno. Kakšno stališče bo stranka zavzela in ali se bo delalo stvari v korist Slovenije? Se kdo to vpraša? Tanja Fajon, članice in člani se ponovno sprašujemo kam nas pelješ. Vzbujaš občutek nezaupanja. Slabo luč mečeš na vse. Naš član je bil zaradi tebe na poti v službo popljuvan na cesti.” Razočarani člani še menijo, da niso vsi enaki in ne želijo negativnega predznaka zaradi dejanj Fajonove. “Izvoljena si bila za EU poslanko torej izpelji svoj mandat ali pa ga predaj naprej. Tvoj zapis na FB profilu se bere, kot navadna manipulacija članic in članov. Ali resno misliš, da se ti bomo članice in člani, ki pišemo anonimno, odzvali s povabilom na kavo. Ne išči izgovorov, da znanemu naslovniku ne moreš odgovoriti. Skliči sestanek ali pošlji pismo bazi v elektronski ali pisni obliki.” Razočarani socialni demokrati še pravijo, da v času epidemije Covid 19 vsi ne uporabljajo Zooma itd. “Tu smo klecnili na celi črti. Vodstvo stranke komunicira s članicami in člani Socialnih demokratov preko všečnih medijev trenutno predsedujoče Tanje Fajon. Dejan Levanič se spreneveda. Ali si opravičil  plačo gospodič?”

Evroposlanka in neuradna vodja stranke SD Tanja Fajon. (Foto: sta)

Jezni člani so še prepričani, da bi morali zaposleni na stranki delati za vse članice in člane stranke in se držati dogovorov. Enako naj velja za izmuzljivega in labilnega Tomija Godca, ki ga hrani stranka. Nedopustno in neopravičljivo je, da so bili članice in člani praktično čez noč preko medijev obveščeni o odstopu predsednika Socialnih demokratov Dejana Židana ter obveščeni o novem imenovanju predsedujoče predsednice Socialnih demokratov Fajonove. Po njihovem prepričanju gre za podcenjevanje članstva. “Dejan Židan je na zadnjem kongresu stranke zelo samozavestno nastopil, kako bo stranko peljal na naslednje parlamentarne volitve. Komu lahko pravzaprav še verjamemo? Kaj se je vmes zgodilo? Kjer ni nadzora, tam se bodo stvari dogajale.” Prepričani so še, da je pomemben zgled od zgoraj navzdol, ki ga pa ni. Najprej je vsak sam zgled, čeprav so mnenja, da ni pri nobeni stvari prevencije. V kolikor se namerava predsedujoča posluževati tovrstnega načina komunikacije z izključevanjem mreže, potem članice in člani nimajo nobenega zadržka, da ji javno postavljajo ogledalo in prav tako komunicirajo preko medijev. “Na tem področju bi bilo potrebno stvari izboljšati. Vendar je Fajonova močno zamerljiva in rivalska.”

Član stranke SD Jani Prednik. (Foto: STA)

“Člani stranke bomo morali sami ugotoviti, ali nam ta radikalnost Tanje Fajon koristi ali nas pelje na obrobje. V politiki je potrebno sodelovati in če tega ni, ni dobro za državo. Zadeva je nekorektna, neokusna do člana Janija Prednika, ki je ravno tako kandidat za predsednika stranke Socialnih demokratov in se nima možnosti promovirati na način, kot se ga poslužuje članica Tanja Fajon. Edini, ki so se javno in uradno upali izpostaviti so v organizaciji SD Slovenj Gradec.” V primeru, da ne bo sankcij in diskreditacij, bodo videli kako bo privatizirana kompanija nekaterih posameznikov znotraj stranke postopala. Verjetno bo izpeljana klavzura v Medvodah. Prijemi so preizkušeni in poznani. “Zato smo članice in člani zakrili svoje identitete, brez podpisa. Tanja Fajon, s tvojim hinavskim povabilom na kavo ne bo nič.” Na seji predsedstva Občinske organizacije SD Slovenj Gradec so članice in člani ob koncu zelo produktivne razprave izrazili soglasno podporo kandidatu za predsednika Socialnih demokratov Predniku. “Mislimo pa, da bo še kar nekaj časa trajalo, saj bodo iste garniture na oblasti stranke še nekaj časa, preden se bodo prečistile. S kombinacijo terena in nekaj domišljije bi lahko sestavili pozitivno zgodbo, ki je pa kot se izkazuje ne bo. Čas je za spremembe.” Čas je, da se leva opcija očisti in konsolidira ter opusti svoje zastarele težnje, ki nimajo mesta v Sloveniji in EU. “Poiščimo prave razumske voditelje. Srečno kolegica Fajonova.” 

Domen Mezeg