Nezakoniti migrant Ahmad Šami je kljub odločitvi Vrhovnega sodišča še vedno v Sloveniji

Foto: Demokracija

Za zaprtimi vrati je potekala seja Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, na kateri so poslanke in poslanci skupaj s pristojnimi službami razpravljali o delovanju tujih obveščevalnih celic v Republiki Sloveniji v luči prisotnosti iranske vohunske mreže v Evropi ter njenega financiranja, pa tudi o primeru Šami oziroma stanju v konkretnem primeru po odločitvi Vrhovnega sodišča Republike Slovenije.

Predsednik komisije mag. Branko Grims je v izjavi za medije po seji dejal, da je bil neposreden povod za sejo današnje komisije aretacija, izvršena pred dobrim tednom dni na ozemlju Republike Nemčije, kjer so aretirali 10 pripadnikov iranske tajne službe in po nepotrjenih informacijah je vseh deset na seznamu tistih, ki so bili med prejemniki denarja, ki se je pral prek NLB. “Teh informacij nam službe danes niso mogle potrditi, dejali so, da bodo imeli dodatne stike s pristojnimi v naslednjih dneh, so pa povedali, da je bila v preteklih letih iranska tajna služba aktivna na ozemlju Republike Slovenije, da so bile zato tudi določene stvari zasežene in da so bili sprejeti nekateri zaščitni ukrepi. Same podrobnosti o vsem tem pa na njihovo prošnjo ne morem podrobneje predstavljati,” je povedal mag. Grims. Dejal je, da je vseeno treba poznati obe plati zgodbe glede iranskih obveščevalnih služb. “V minulih letih je bil problem s proliferacijo, to je z nabavo orožja za množično uničevanje, bodisi za iranski jedrski program in za tako imenovane snovi, ki imajo dvojni namen, za izdelavo določenega npr. kemijskega orožja, po drugi strani pa je znano, da se prek Irana financira šiitski del mednarodnega terorizma in da so nekatera združenja ali ustanove, nekatere politične stranke, kot jih oni razumejo, financirane ali podprte s strani Irana, in to ne le finančno, temveč tudi z orožjem,” je pojasnil mag. Grims. “Torej, ko govorimo o Iranu, tu ne gre le za klasično problematiko obveščevalnih služb, ampak tudi za zelo pomembno varnostno vprašanje,« je dejal predsednik KNOVS in dodal, da je tudi morebitno priznanje Palestine, česar poslanec osebno ne podpira, iz varnostnih razlogov, problematično, “saj je Hezbolah, ki je znan po izjemno radikalnih stališčih in nastopanju, financiran in oborožitveno podprt prav s strani Republike Iran”.

Predsednik KNOVS je še dejal, da bo komisija v povezavi z obravnavano tematiko še zbrala nekatere informacije in v obsegu, kar bo možno, seznanila javnost, kajti na “probleme, s katerimi se sooča mednarodna javnost, tudi Republika Slovenija ni v nobenem primeru imuna”.

Ahmad ni v bolnišnici in se še vedno prosto sprehaja
“Kot drugo točko smo obravnavali vračanje oziroma izročanje ilegalnih migrantov v države, iz katerih so prišli, v tem pogledu predvsem primer Ahmada Šamija. Glede na podatke, ki smo jih prejeli, se Ahmad Šami še vedno nahaja na ozemlju Republike Slovenije, ni več v bolnišnici, se prosto giblje, tako kot se je prej, policija pa ve, kje se nahaja,”
je pojasnil mag. Grims. Povedal je še, da policija komisije ni podrobneje seznanila s tem, zakaj se postopka deportacije Ahamada Šamija ne izpelje do konca. Pri tem je mag. Grims še dodal, da je danes na seji komisije sodeloval zgolj predstavnik kriminalistične policije Branko Japelj, ne pa tudi ministrica za notranje zadeve ali državni sekretar na MNZ.

Vračanje migrantov znižuje varnostni problem
Grims meni, da je vsako vračanje migrantov tudi varnostni problem, kar se je tragično izkazalo v mnogih državah na zahodu. Tudi Švedska in Nemčija sta se soočili z neposrednim terorizmom, prav zaradi razloga, ko se posamezniki, ki se jim izreče ukrep, da se morajo vrniti v izvorno državo, ker niso upravičeni do azila, preden se tak ukrep uresniči kot odločba, skušajo bodisi skrivati in pri tem izvršijo določena kazniva dejanja, ali pa gredo neposredno v terorizem. Ob tem je dodal, da so se na seji komisije konkretno pogovarjali tudi o primeru problematičnega iranskega državljana, kjer je bilo vprašanje, zakaj imajo Iranci v Sloveniji pravico do azila, če v Iranu ni nobene vojne, niti ni nobenih sankcij,  a odgovora na to vprašanje niso prejeli.

Poslanec je še dejal, da je v interesu Slovenije, da se z vsemi državami, kjer prevladujejo demokratične sile, sodeluje in da bi ne bilo pri tem kakšnih okoliščin, zaradi katerih bi bila takšna država problematična z vidika varnostnih vprašanj.

C. Š.

 • samotoje

  Tu smo zdaj. Poti sta samo dve: status normalno varne države(absolutne varnosti ni) ali status problematične države, ki , vse kaže tako, postaja zatočišče za razne pritepence. Komu je v interesu druga pot?

  • if

   Kriminalcem, ki v RS tičijo v najišjih državnih funkcijah, sicer se ne bi zgodile afere Patria, masovno “furanje” nezakonitih migracij preko ozemlja in siistemov RS, NLBIrangate, …

 • MEFISTO

  Torej še striže slovenske ovce!

 • soc

  Levakom na oblasti ta bebavi in strahopetni sirski brivec dol visi. Zdaj zgolj testirajo javno mnenje, ki večinsko seveda ne ljubi imigrantov, do kje lahko še gredo. Ko bodo svoje empirično ugotovili, ga bodo brcnili tja, kamor sodi. In šli nato še močnejši na volitve. Zgroženi “humanistični” bebčki bodo itak volili Levico ali SD, sredina pa bo za izgon nagradila stranko po izboru Murgel – najverjetneje Šarčevo. SMC je itak politično mrtev. Cilj; nov, tokrat usodni mandat z dvotretjinsko večino.

  • Goran Hvala

   Pridem v slo dat glas sarcu….sam da bodo jansisti se naprej jokali…

   • pajot

    Zakaj ga ne bi dal kućanu? ne kandidira? Sitnica……

    • Goran Hvala

     Ma kaj bo kucan…se na pravo stran avta se ne zna vsest…celi mutav in dementen…vazn da ni jansa…

 • totex39

  Podpiranci Ahmada se požvižgajo na sodišča, delajo tako kot njim paše. Izgnati takoj brez milosti.

  • T-Rex

   z njegovimi podporniki vred. vsi vemo kdo so.

  • piko8

   Izgnati bi morali tudi tiste, ki to golazen podpirajo!!

   • Zgornji

    Ja, in teh je cca 50 % !!! ! !!!

 • Olga_10

  Ahmada, skupaj z levicarskimi politikanti, poslati k Asadu! Vsi na volitve! Naženimo levičarje!

  • luckyss

   Tebe bi moral Kučan osebno odlikovati…S svojimi bedastimi parolami odvrneš marsikaterega neodločenega volivca od SDS….
   No, večina hišnih komentatorjev deli te zasluge….vi sploh ne rabite sovražnikov ..He, he, he

   Sicer pa je treba tega brivca spraviti iz države, že iz principa…ter uvesti postopek proti tistim, ki so ga skrivali v času, ko je veljal pravnomočni izgon…

   • cosmosjasnovidec

    Za zadnji odstavek ti dam kar plus,ker si ga napisal,ko je mimo tebe za trenutek švignila pamet.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

 • nevtrino

  In, kako se kaj počutite v gnili državi, kjer meje in zakoni veljajo le za poštene državljane ??

  • Zgornji

   Ja, Bolano se počutimo, kakopak, … še Bolj kot že itak Smo Bolani !!! ! !!!

 • Stajerka

  Šami bo lepega dne samo izginil……v spremstvu policije preko meje…..glede na sranje, ki so ga skuhali poslanci, predsednik DZ in predsednik vlade, je povsem normalno da policija ne izda podatkov……
  kar se tiče Iranskih agentov, milijarde in lopovskih lewakov……naj nemška obveščevalna kar opravlja svoje delo, to je EDINA garancija, da se bo tudi kakšen slovenski “poštenjak” znašel na sramotilnem prangerju…….

 • Morala

  Za tujce se ni problem zavzeti, le na domačine pozabijo ali jih odpravijo z praznimi obljubami!!

  Zlatka Olah bo šla protestirat v Hagg!

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10213744135249911&set=a.1020412262861.2003568.1001791273&type=3

 • milanček

  ahmed, a si že pobril cerarja med nogami, tam kjer mu je zakrnela moškost in mu že celo življenje ženske razočarane, nepotešene spizdijo!

  • pajot

   V ženskah s katerimi se je spečal išče svojo mamo.Poznamo ta sindrom. Mamin sinko,kajpak.

 • Peter

  Danes v levem trobilu, MMC RTV Slo…

  Velikokrat nič ne jem, da bi sinova imela dovolj
  Največja skrb zdaj, ko so dohodki zaradi bolniškega dopusta še nižji, mama pa od bolečin in strahu popolnoma izžeta, je plačilo najemnin, druge stroške plačujejo z vse večjo zamudo. Kljub temu jim prav za vse šolske potrebščine, obutev, oblačila, hrano, zdravila ostane manj kot 10 evrov na dan. “Velikokrat vse dopoldne nič ne jem, da ne bi zmanjkalo hrane, ko se otroka vrneta iz šole. Popoldne skuham kaj malega. Najhuje je konec tedna ali med počitnicami, nimamo drugega kot kak kuhan krompir, kakšno juho iz kocke, malo solate, meso res redko, čeprav ga imata fanta zelo rada. Večkrat mi očitata, zakaj ne jemo take hrane, ko jo jesta v šoli, in zakaj je doma hrane premalo. Prav pri srcu me zaboli, ko to rečeta, ker jima res ne morem dati tega, kar si želita.”

  Obenem jim (MMCju) ni nič nerodno navijati za sirske brivce in za to, da za njih zapravimo tisoče evrov, no.

  • Slovenec 33

   Ja, v okupirani državi okupatorji in izdajalci slovenskega naroda vabijo k nam nove okupatorje in jih financirajo iz davkoplačevalsekga denarja, medtem pa onemogočajo razvoj domačega prebivalstva in ga potiskajo v revščino z načinom vladanja, z dvigovanjem davkov in prispevkov.
   To so podla golazen.

 • Antonius

  Koalicijske stranke, ker podpirajo prevarantsko barabo, ki je pustil na cedilu svoje otroke in ženo, niso v ničemer boljše od njega samega. Zato ne preseneča, do so tudi izvoljeni Kučanovi *ksihti* Slovenijo in z njo našo varnost, pustili na cedilu.
  Volivci jih volijo, da jih izvoljeni pooblaščeno okoli prinašajo in kradejo.

  • pajot

   Da ima otroke in ženo,je povedal on sam. Pa je to preverjeno?

 • Vrhovni sodnik

  Prihaja nov mesija, bo vse zrihtu s smehom, eni komedijanti gredo, drug pa prihaja, ta je vsaj profesionalni komedijant, bo smeha, kot toče, pa še v cerkev hodi, bo taprav, ga je pony blagoslovil.

  • indijanka

   Kje je pa Rožle..pls pozdravi ga.

   • tzt

    A ti mora raport pošiljat vsak dan?

    • indijanka

     ja..mora..povej mu

 • mona lisa

  Sramota.

 • MEFISTO

  Luckyss je ob pivu, ki mu ga je plačal neznan dobri človek, vzhičeno dejal, da bi mu na gatah odpadli vsi knoi, če bi ga objel tak dedec, kot je sirski brivec.

  • tonite falco

   HA HA HA …

 • baubau

  Slovenija NI pravna država.

  • Zgornji

   JA, IN ŠE DAAALEČ OD TEGA JE !!!

 • Morala

  Nemci se prebujajo in so začeli s protesti proti migrantom in odprtih mejah. Merklova izgubila nadzor…

  https://voiceofeurope.com/2018/01/merkel-is-out-of-control-germans-start-large-protests-against-migrants-and-open-borders/#.WnCO74ez7WE.twitter

  • sprehajalec

   Težava Nemčije je povsem enaka, kot v 30tih letih, da so mirno gledali in tiščali glavo v pesek. To so jim kasneje hudo očitali. Stotine filmov je bilo posneto na to temo pa dizertacij. Zakaj, so jim očitali.

   danes bi bilo seveda narobe, če Nemci ne bi tiščali glave v pesek. To bi kričali levičarji pa jih obsojali. Da skrajšam, kakorkoli stori Nemec je narobe.

   Stvar je povsem preprosta, če jo razumeš. Povprečen človek se v glavnem briga zase, pa za kakšnega soseda in noče imeti neprijetnosti v življenju. Zato opazuje, tako delajo vsi razviti narodi. Nemcem so pa prav zaradi tega nekoč naprtili kolektivno krivdo…

   • Goran Hvala

    Aja..so nemci po evrop piknikirali baje…mi jih pa obsojamo…kaksni primitivci smo…pa sam cevape so raznasal na okrog…

    • sprehajalec

     Ko boš, če boš seveda iz svojih analiz izključil ideološko komponento in marskistično dialektiko, boš spoznal, da ni bilo nič drugače, kot napoleonova osvajanja, pa Prva vojna, pa Zlata horda, pa Karel veliki, pa Avari…

     • Goran Hvala

      Kot vse vojne potem…kaj se pa tolk napenjate potem glede slovencev?…vojna pac…izdajalci pac…stran ki je zgubila pac….en more…to je to…

     • sprehajalec

      V vseh prejšnjih vojnah od 30 letnih nemških luteranskih naprej, so veljala neka civilizacijska pravila. Tako je naprimer Lincoln vse južne vojake in oficirje spustil domov po predaji in jih ni likvidiral.

      Ta pravila so bila z ideološko vojno, ki so jo uvedli komunisti poteptana…

     • Goran Hvala

      Ahh dej dej…si mal prevec filme gledal…so imel vmes mal takih for…pa se tisto samo zarad dolocenih generalov ne pa nekega pravila..sanjas pri belem dnevu…

     • sprehajalec

      Daj mi nek link, kjer piše, da so severnjaki likvidirali predano južnjaško vojsko?

  • cosmosjasnovidec

   Že vendar veliko let prepozno saj se iz te godlje z musliči več ne bodo rešili kakor tudi turkov nikoli ne.
   Ti protesti mislim,da ne bodo zalegli k ničemur,ker švabi več niso kar so nekoč bili.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • Goran Hvala

    ;-);-)…vsakemu slovencu desnaku jansistu se userjem v usta in na glavo…

    • pajot

     Pridi k meni. Pa se mi probaj usrat v usta,majmun.

     • Goran Hvala

      Z veseljem ko bo cas…pac to pocnemo majmuni…a ne gledas nic natgeowild?..ce bi bi vedel…

     • pajot

      Kar pridi. Ko me boš zagledal,ti bo drek v riti zmrznil.

     • Goran Hvala

      As tolk grd al kaj?..

 • resnicaboli

  Naj ministrica pove zakaj?

 • sunday

  ta podganjek bo lepega dne še predsednik slo ali pa vsaj miniser za slovence po svetu, ki se še nameravajo pritepsti v slo !!!

 • tzt

  Zdej se grem brit sami šeh v Palestino.

 • Slo hunter

  pa kaj za vraga vidijo v tem mohamedancu? Naj si ga peljejo domov! Njim je vseeno, saj je prisesan na državne jasli in mi delamo za njega, njemu pa ko se bo utrgalo bo rezal vratove, potem pa boste spet jokcali o kolektivni krivdi kako smo mi krivi itd…hudič naj se spoka domov, saj je v siriji konec vojne…kaj tem našim kretenom ni jasno? Ko vidijo kakega zapečenega ilegalnega dezerterja doživljajo orgazme…bolniki

  • Goran Hvala

   Sej slov3nc v avstriji je tud prisisan na drzavne jasli…zdej se se bunite proti vasemu obozevanemu Kurcu;-) kee vam hoce otroske ukint…kaj se repencite…najprej za svoje…vi ste cefutarji v avstriji..pa kr vsi bi imeli neke socialne pa dodatke itd…neki cist druzga kot en ki ni slovenc ane…;-);-)

   • pajot

    Nisem vedel,da si nepismen.

    • Goran Hvala

     Tud ti nisi glih nek cvet ocitno ce si to sele zdej ugotovu…

   • Janka Kranjka

    Naši v Avstriji, za razliko od mohamedanca šamilija, v Avstriji DELAJO!

    • Goran Hvala

     Ja no ce delajo…kaj bi pa radi pol zastonj…sej delajo…sami socialci ocitno da bi kr neke dodatke..a to se slovenci zacnejo mnozit takoj ko prestopijo severno mejo…podobno kot mohamedanci ki pridejo gor…pa brz vse dodatke od drzave terjat…a tak to gre?..;-)

   • Slo hunter

    ja čakaj malo, se nisi malo zmotil??? Slovenci v avstriji delajo, mohamedanarska govna pa ne…ta govna so prisesana na državne jasli, pol jih pa še naša oblast jebe, ko morajo tu plačevati davek, si ziher da nisi falil forum??

    • Goran Hvala

     Pardon..slovenci v sloveniji so na drzavnih jaslih…v tujini morjo jasno delat…ker ni to slovenija kjer polovica lezi doma pa jamra…no zdej bi pa se radi vlekl neke dodatke v tujini..kak to?..prav taki vas skrbijo doma vi pa bi isto v tujini ce bi le lahko…bo kr taprav forum..

 • FUCK COMMUNISM

  Kar naj ga ta majmun, s katerim se kozjejebec lize, pelje k sebi na dom in naj ga tam redi na lastne stroske!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!