fbpx

Nezaslišano: Član stranke SD s smrtjo grozil staršem in poslancu SDS Anžetu Logarju

Foto: Twitter/STA

Zapis člana SD na Twitterju je presegel vse meje dobrega okusa. Očitno nekateri menijo, da lahko tistim, ki jih ne maramo in ne spoštujemo njihovega truda za odkrivanje bančnih zlorab, javno grozimo s smrtjo. Še toliko bolj skrb vzbujajoče pa je, če gre za člana pomembne stranke, ki je del koalicije. Njegov zapis se je glasil: “Ata in mama Logar, a se bosta sama ubila, ali vaju je treba ubit zaradi spočetja in rojenja tega sprevrženega stvorenja?” 

Pisec grozilnega tvita je Mitja Crnkovič, sicer iz občinske uprave Puconci in član stranke SD, kar je razvidno tudi s fotografij, ki jih lahko najdemo na spletu. Med drugim na eni izmed njih Crnkovič v majici SD prejema priznanje stranke.

Grožnje so namenjene staršem poslanca SDS dr. Anžeta Logarja, ki je sicer predsednik preiskovalne komisije o bankah, ta pa med drugim razkriva umazane podrobnosti v zvezi z milijardnim pranjem iranskega denarja v NLB. Čeprav Crnkovič v tvitu ne zapiše, kaj ga je privedlo do takšnega grozljivega zapisa, lahko sklepamo, da mu morda ni všeč razkrivanje podrobnosti v zvezi s pranjem denarja prek NLB, ki se je dogajalo prav v času, ko je bila na oblasti SD z Borutom Pahorjem na čelu.

Vprašanja smo med drugim poslali tudi aktualnemu predsedniku Borutu Pahorju in ga povprašali, kako komentira sovražne besede člana stranke, ki ga podpira pri njegovi ponovni kandidaturi. Iz urada predsednika so nam odgovorili: “Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor ostro zavrača in obsoja vsakršna dejanja nestrpnosti in sovražnega govora, ne glede na to, kdo jih izreka. To velja tudi za navedeni primer, še posebej, ker gre za nedopustno grožnjo fizičnega nasilja in smrti. Gospod Logar, ki ga predsednik zelo spoštuje, opravlja težko in nehvaležno delo in si zato zasluži razumevanje in podporo, ne pa groženj ali drugih oblik nestrpnosti. 

Vsekakor gre za zapis, ob katerem bi morali, sploh pri policiji, utripati vsi rdeči gumbi, ostro pa bi ga morali obsoditi tudi v stranki SD. Za zdaj se policija na zapis kljub pozivom še ni odzvala, čakamo pa tudi na pojasnila stranke SD. Zanimivo je sicer, da je bil tvit Crnkoviča pozneje izbrisan.

Po tem, ko je predsednik SDS Janez Janša na Twitterju opozoril na sporni zapis, se je Crnkovič oglasil še prek Facebooka.

Logar je glede sovražnega napada na njegovo osebnost in starše od policije zahteval pojasnilo, ali bo začela s postopkom po uradni dolžnosti, od tam pa so mu odgovorili, da se kaznivo dejanje grožnje preganja na predlog upravičene osebe pri policiji ali tožilstvu.

Crnkovič prejema priznanje od vidnih predstavnikov stranke SD – Andrejem Horvatom in Patrickom Vlačičem. Se bo stranka upala distancirati od njegovega podlega ravnanja?

Po naši objavi se je avtor grozilnega tvita ponovno oglasil. Na tviterju je zapisal opravičilo Anžetu Logarju in večkrat ponovil, naj se gonja proti njemu konča.

A. P.