fbpx

Nezaslišano: Poslanka Šarčeve LMŠ Divjak Mirnikova ministru Simonitiju zagrozila z ulico – ko bo konec policijske ure!

Poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik (Foto: STA)

Današnja interpelacija, ki so jo proti ministru za kulturo dr. Vasku Simonitiju v 10. točkah vložili v levičarskih opozicijskih strankah SD, LMŠ, Levica in SAB, v prvi vrsti razkriva njihov intelektualno podhranjenost. Vlagatelji ministru, ki je v pogojih covid epidemije kulturnemu resorju za leti 2020 in 2021 priskrbel rekordni proračun, med drugim očitajo odgovornost za neučinkovito ukrepanje pri omejevanju in odpravi posledic popolne blokade dela in izvajanja storitev na področju kulture zaradi omejevalnih ukrepov boja proti epidemiji covida-19.

V urah razprave v Državnem zboru je minister za kulturo v celoti zavrnil sleherno navedbo v predlogu interpelacije, pa naj jih je izrekel poslanec SD Matjaž Nemec ali Violeta Tomić z Levice, Lidija Mirnik Divjakova z LMŠ… Celoten odgovor na 10 stransko interpelacijo ima kar 130 strani.

In ker v vsebinskem delu interpelacije, vlagatelji argumentom ministra Vaska Simonitija niso dorasli, so se začeli posluževati podlih, nizkih in zavržnih diskreditacij na osebni ravni. Vrhunec pa je bil nastop poslanke LMŠ Lidije Divjak Mirnik, ki je svojemu priimku DIVJAK primerno, ministru Simonitiju zagrozila z  ulico – ko bo enkrat konec policijske ure!

Nasilje na ulicah je edino, s čimer se lahko od lanskega marca, pohvalijo levičarji. Ti sedijo v državnem parlamentu in to ob vsestranski podpori javnih medijev, tožijo pa, da so zatirani s strani države in NVO. “Kateri neodvisni medij naj bi utišal? Kateri medij je propadel? V zadnjih 4-5 letih so odpuščali po par sto novinarjev pri časnikih, ki jih obvladujejo levičarski tajkuni in imajo novinarji plačo po tisoč evrov,” je vlagatelje interpelacije zavrnil minister Simoniti.

V Fokusu