Leva vlada z ministrom Erjavcem zakockala ugled Slovenije zaradi parcialnih interesov poslovneža Foruma 21, Janeza Škrabca!

Janez Škrabec in Karl Erjavec (Foto: STA)

Marsikdo se vpraša, kako je mogoče, da Slovenija kot država članica EU in Nata ne izkaže solidarnosti z Veliko Britanijo in ne izžene ruskih diplomatov, kot so to storile mnoge države po svetu in v Evropski uniji. Ne samo, da Slovenija s svojim obnašanjem ne kaže simbola solidarnosti, to bo državi prineslo tako gospodarske kot tudi politične posledice. Očitno pa se zunanji minister Karel Erjavec, ki je po mnenju poznavalcev povsem zavozil slovensko zunanjo politiko, na to požvižga, saj v Sloveniji obstajajo posebni izbranci, ki jim naša proruska politika močno ustreza. Med njimi je zagotovo dober prijatelj Milana Kučana Janez Škrabec, ki ima zelo dobre poslovne in politične zveze z Rusijo, hkrati pa ima velik vpliv na zunanjo politiko ministra Erjavca.

Janez Škrabec je znan kot menedžer srednje generacije, neke vrste filantrop in mecen kulture, znanosti in športa ter ustanovni član Foruma 21. Potem ko je bil lani razglašen za menedžerja leta 2017, je kot prvi mož inženiring podjetja Rika dejal, da v svojem podjetju ne postavlja kvantitativnih ciljev, na eni izmed novinarski konferenc v Portorožu pa je dejal, da če se ljudje trudijo, tudi rezultati ne morejo izostati. Škrabec, ki velja za pristaša drobnih korakov, poudarja, da sta najpomembnejša izobraževanje podjetnikov in medpodjetniško sodelovanje, predvsem na področju internacionalizacije. ”Podjetja morajo biti odprta,” še svetuje.

Foto: Printsreen

Riko z Rusijo sodeluje že od začetka 90. let
Podjetje Riko ni novinec na ruskem trgu, saj njuno partnerstvo traja že od začetka devetdesetih let. Na spletni strani podjetja je mogoče prebrati, da so trdno zasidrani na trgih Ruske federacije, Belorusije, Ukrajine, Makedonije in Evropske unije, poleg tega pa imajo v Moskvi tudi svoje predstavništvo.

Riko je med drugimi posli za družbo TVSZi, ki se sicer ukvarja z gradnjo tovornih vagonov, izpeljal projekt razvoja linije za mehansko obdelavo vagonskih blazin v vrednosti 5,8 milijona evrov, navajajo Finance. V Riku izpostavljajo, da so bile razmere pri poslovanju v Rusiji včasih povsem drugačne, saj je bila tedaj kupna moč podjetij šibka, prav tako pa je izpeljava posla predstavljala izziv, glede na to, da rubelj takrat ni bil prosto konvertibilna valuta. Kot poznavalci ruskega trga celo svetujejo podjetjem, naj se pridružijo tistim družbam, ki so na trgu aktivne že dlje časa, pri čemer navajajo, da zaradi konkurence, ki je prisotna v Moskvi in Sankt Peterburgu, predlagajo usmerjanje v evropski del Rusije in na območje Urala, ki sicer velja za bogato surovinsko območje.

Foto: STA

Velja za zelo uspešnega pri pridobivanju državnih subvencij in nepovratnih sredstev
Tisti, ki Kučanovega prijatelja bolje poznajo, trdijo, da si ta pozorno prizadeva za poliranje svojega ugleda v javnosti. Denar naj bi zaslužil v tujih spornih državah, doma pa deloval kot glavni filantrop in mecen umetnosti, kulture, znanosti in športa. Škrabec naj bi po podatkih Siola od 1. januarja 2013 do lani z državo opravil kar za 261 milijonov evrov poslov in je zelo uspešen pri pridobivanju državnih subvencij in nepovratnih sredstev. Njegova družba Riko Invest d.o.o. je 19. decembra 2015 od ministrstva za kulturo prejela 30.455,51 evra pod postavko ”Spomeniki”. Družba Riko Hiše d.o.o. pa je v letih od 2009 do 2012 (do konca leta) prejela kar za 375.865,50 evra subvencij Javne agencije za tehnološki razvoj Republike Slovenije, dodatno leta 2009 pa še od Javnega sklada za podjetništvo kar 164.000 evrov. V obdobju 2013-2015 jim je Javna agencija za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma podarila še 194.846,22 evra.

Spomniti moramo na temno stran Škrabca, o kateri je v preteklosti poročal Reporter in se pri tem fokusiral na kriminalno ozadje Škrabčevega poslovanja z avtomobili. Miodrag Pavković, ki je bil v časih Transtrada Škrabčev partner, je namreč potrdil, da naj bi njegovo podjetje kovalo velikanske dobičke na podlagi uvoza v Ukrajino, nato pa naj bi v pristaniščih Odesa in Iljičevsk zamenjali dokumente, avtomobile pa poslali nazaj v Rusijo. Škrabec naj bi v času propadlega partnerstva s Pavkovićem, potem ko je bil ta izigran, prevzel za 40 milijonov dolarjev neplačanih terjatev, ki so jih na ruskem trgu imela nekatera podjetja iz nekdanje Jugoslavije. A temu ni bilo tako. Ruski revizorji so  namreč pozneje odkrili, da je šlo za neobstoječe terjatve, ki so dosegale desetkrat višjo vrednost – 400 milijonov dolarjev.

Foto: STA

Kot lahko vidimo, je določenim klikam v izjemnem interesu, da Slovenija še naprej ohranja tople odnose z Rusijo, čeprav ta za Slovenijo ne predstavlja najpomembnejšega trgovskega partnerja, kot nas želijo prepričati na RTV SLO in v vladi. V primeru, da ne bo prišlo do zasuka v zunanji politiki, ki je izrazito proruska, bomo še naprej izgubljali ugled, kar pa bo imelo posledice in vprašamo se lahko, kdo jih bo plačal? Glede na pretekle izkušnje je težko pričakovati, da bosta odgovarjala Erjavec in Židan, ki, kot lahko vidimo, briljirata v prelaganju krivde.

N. Ž.

 • antimur

  Riko je za Kučana in bando nekaj takšnega kot NLB, Krka in večina državnih podjetij. Da je Riko privat podjetje, je čista udbaška fora. Nastavljeni Škrabec in “njegov” Riko deluje z vso pomočjo državnega aparata in velik del zaslužka gre za vzdrževanje kučanističnega aparata, pa tudi za Kučanove zahrbtne podrepnike, kot je butara Novačka (mislim, da je bil njen odstop vzrok tudi prijateljski odnos naših levih kolhoznikov z Rusijo, kjer pa ga članstvo NSi ne podpira, za razliko od Novačke). Hvala bogu, izdajalci desnice se bodo počasi sami odkrili.

 • VERRZIFIKATOR

  Janez Grabec

  KDO TAM ŠKRABLJA?

  Kdo le tam je zopet zaškrabljal,
  to škrabljanje je precej domače,
  izvajalec, vidim, nosi hlače,
  torej on je, ki tak zvok je dal.

  Zaškrabljalo je po domačiji,
  kamor mož obiske redno vabi,
  vedno nove namreč goste rabi,
  tam škrablja se vselej na gostiji.

  Je škrabljanje tole dobrodelno,
  vedno najde glasbe se ljubitelj,
  pa kak majhen pa zelen voditelj,
  je na domačiji umetelno.

  Le na kaj spominja to škrabljanje?
  Sliši kdaj kot cvenka se žvenket,
  pa je zgolj prijateljski klepet,
  takšno družno tamkaj je igranje.

  Na stežaj odprte če so duri,
  tam hladnó je kakor ruska zima,
  gospodar s škrabljanjem le pokima,
  da toplo, prav vroče se zakuri.

  Ne pogreje jih kozarec vina,
  če povabljeni so tja mužiki,
  se vrstijo vedno glasni vzkliki,
  greje pa človeška jih toplina.

  Ko toplina z rublji se pomeša
  in s škrabljanjem glasbe na brenkalo,
  vse se med seboj bo pomešalo,
  domačija prav nič ne pogreša.

  Kaj združuje, vabi na obisk?
  Kdo bi vedel, pravijo pa eni,
  na zabavi tamkajšnji nobeni
  da ne manjka tople roke stisk.

 • bubamara

  Z Rusijo ni nič narobe. Če tamani izdajalce, naj jih. Evropa dela napako za napako. Ne razumem kako se lahko Brusel pokori državi, ki je obrnila hrbet EU in je z eno nogo ena izmed držav ZDA. Ali je tudi EU ena od držav ZDA? Veliko EU podjetij ima več težav kot koristi zaradi EU embarga proti Rusiji. Tudi SLO. ZDA so nasičen trg, ki je za SLO praktično nepomemben. Erhavcu bolj zamerim, da ne odpira vrata SLO podjetjem trgom v nekdanjih sovjetskih republikah, ki so bogate s plinom in nafto. Britanci so vedno bili posebneži in narod, ki jim ni preveč za zaupat. EU bi jim moral reči adijo, ne pa da dela štalo z državo, ki je pomemben gospodarski partner.

 • Miro

  amerika levo, evropa levo…amerika desno, evropa desno…..
  v primeru napada na Irak se je pokazalo kaj so pripravljeni narediti za uresničitev svojih interesov…

  • učko

   Od Amerike imaš ti vse, kar imaš, tud tale računalnik, na katerga pišeš neumnosti. Od Rusov nimaš nič, razen Kalinke !

   • Miro

    a dej nehi… a res…pol pa še bolj globoko treba v rit lesti (b)učko

    • učko

     Ameriška družba ne temelji na ritolizništvu, pač pa na tržno-ekonomskih in demokratičnih temeljih. Ritolizništvo se prakticira v avtokratskih in totalitarnih režimih kot je Ruski in Zlovenački, kjer kučanistična partija podeljuje privilegije za lojalnost svoj’mu zločinskemu mafijskemu režimu !!!!!

     • Miro

      predlagam da se odseliš tja….. med in mleko in demokracija te čakajo

     • učko

      V Rusiji je zate še več prostora !!!!

 • sloustava

  Tale lobi mora biti pa res mocen . Sprijen, a mocen. Seveda ob podpori klovna, podpisnika Patrie in dokazljivo nedotaknjenega murgelskega pajaca. Ponovno in spet: samo volitve nas resijo! Samo volitve.

 • Miran

  A smo samostojna država ali samo podaniki zahodnih vlad. Desnjaki se itak takoj prodajo vsakemu. Tako je bili med drugo svetovno vojno in tako je danes.

  • traktor

   A ni tule govora o Rusiji in Škrabcu? A si ti kdaj obiskal OŠ?

  • učko

   V tem primeru se Zlovenački Udbo-mafijski režim vdaja in prodaja ruskemu zločinskemu in okupatorskemu režimu ! Zlovenija je otok neo-komunisitčno-balkanističnega idiotizma sredi EU. S takim režimom kot ga imamo ne sodimo ne v EU ne v NATO.

  • Beli Medo

   Slovenija spada v zahodni demokratični del sveta, in verjetno Slovencem ni prioriteta biti Ruski hlapec, razen levakom!

 • traktor

  Čudovito. Posli z državo, subvencije in nepovratna sredstva. I ja bi, tata. Ni čudno, da na vekov veke ni sprememb. Mladi in izobraženi odhajajo, takele starine z lepljivimi prsti pa so prihodnost Slovenije?

 • Aron

  Zakaj solidarnost z drzavo, ki ni solidarna z nami? Dovolj s temi teorijami zatote, z dokazi na plano. Do tedaj pa vsa podpora slovenski vladi, ki ne sodeluje pri tem lovu na carovnice.

  • komar marko

   in kakšni dokazi so ti še potrebni,če je edino eden na svetu LASTNIK tega strupa in ima znanje za njegov razvoj. Knede, za ene montirani procesi, za ta prave se pa dokazi brišejo. Tipično poslovanje 50 let. Jap, mismošli iz YUGE samo YUGA ne moreiz vas!

 • Krtača 20

  Evropa ni reagirala in se postavila na našo stran v primeru arbitražnega sporazuma, tako da je čas da tudi mi evropo postavimo na hladno. Take eu preprosto ne rabimo. Naj prodajajo svoje pravljice Rusom. Poslušal jih tko ne bojo, niso neumni.

  • komar marko

   LUCKASTI, da ti malo pomagan. Tudi HRČKI so del EU, teorej kam se naj EU postavi? Veš nisem kriv, za VAKUUM! Prav! Zato lepo odpeketaj,.

   • Krtača 20

    Hrčki so pa že zdavnaj rekli da je iznad njih samo boh, tudi njih na hladno dokler se ne streznijo. Pol se bomo pa pogovarjal. Trenutno so pa daleč od Evrope.

    • komar marko

     LUCKASTI,za danes je dovolj tvojih NOROSTI! Si bil na terapiji BUTN SKALA!

     • Krtača 20

      S tabo se res nima smisla pogovarjat. Tipičen desnak, za vse in vsakogar u šupak skačeš, sam za Slovenijo ne.

     • komar marko

      vidiš norček,čebi takim kot si ti šlo Ta SLO skupaj z vladajočimi,potem bi diplomate lepo pospremili na letališče.Zato pa smo tam kjer smo ! Si pač tipičen rdečuh, dokler boste komandirali,bomo imeli NIŽJI standard, vedno MANJŠO SLOVENIJO, vedno večjo lopovščino in korupcijo in vedno več se bodo PRAVIM BRISALI dokazi in obsojalo NEDOLŽNE! BUTL!

     • Krtača 20

      Nima smisla razpravljat s tabo omejencem.

     • komar marko

      ni argumentov, ni dejstev, samo neke učene fraze,brez vsebine. Tipično rdečuhovsko pisanje. za centralni kongres ZEKE.

  • delaware

   Tukaj ti dam prav.že tako smo z arbitražo zgubili ogromno slovenskega ozemlja, potem pa nas je še eu komission s ščipanjem po riti čisto zatajila..no, saj se ve kdo je drunker..

 • črnaovca

  Ugled imajo gospodarji ki ravnajo v dobro svojega grunta, hlapec nikoli ni imel kaj posebej ugleda. Lahko naredimo prijateljsko uslugo in koga izženemo. Za kaj pa? Nam bodo kaj dali, so pri arbitraži kaj pomagali? Ne lepo so nas nategnili, hodijo tja dol na pirovanja, zastonj počitnice in logično da se ne bodo postavili na našo stran. Glede na zmedo ob zastrupitvi, najprej v trgovini, potem čez nekaj časa doma, se poraja dvom o pristranosti in resničnosti. Eh zakockati tako nimamo kaj, ugled kot pokončna država ki sama rešuje svoje težave smo že davno zapravili s tem ko nekateri hodili po evropi tožariti levo politično opcijo

 • Krtača 20

  Naj Theresa May najprej pojasni kako so skurli 700 ljudi v tej stavbi:https://youtu.be/VF4lt889_F0

  Dokazov da je to res, je malo morje, ampak se ne sme govorit v tej “demokraciji”

  Samo kratek povzetek. Prijateljica in znanka teh ljudi je zbirala živila in sredstva za žrtve, a ko jih je želela najti, jih ni bilo v nobenem zbirnem centru. Kam so šli? Odgovor je preprost. Vsi so pogoreli.

 • Prdo

  Z Rusijo imamo v gospodarstvu večji plus ➕ kot pri VB in ZDA skupaj tako da je odločitev kr prava sicer VB si itak ne želi evrope

 • Jakob Kovač

  Slovenija se je pravilno odločila,da ne izžene diplomatov,nobenega dokaza ni da so to na tako čuden način napravili Rusi!

 • Grenze

  ŠUŠMARJI GNILI KORUPCIJA NA POHODU PLAČUJEMO PA MI !!!!

 • Prdo

  Tko pa Angleži pokažejo solidarnost https://youtu.be/D8zRxbJQLy8

 • Prdo

  Pa še nemška solidarnost https://www.dnevnik.si/1042816464

  • Krtača 20

   Tkole je ja. Ko gre za lastno ritko. Južni tok, preko Balkana, je pa frau merkl strogo prepovedala. Vse se vrti okrog energije in kdo bo imel kontrolo nad njo. Balkanu je to očitno prepovedano.

   • Prdo

    Smo bili pa solidarni pri okupaciji Iraka kjer še danes niso našli kemičnega orožja

   • Prdo

    Tudi s katalonci smo zelo solidarni

   • Prdo

    Pri napadu brez mandata na srbijo smo bili tudi solidarni

    • učko

     Tisti napad je biu TOTALNO UPRAVIČEN. Srbi so vedno napadali tistega, ki se ni imel s čim branit’. Ko pa so se njihove žrtve oborožile in jim dale po pički, pol so pa nehal napadat. NATO jim je sam dal vedet kako je to, če se ne moreš branit, ker se nimaš s čim. Jest bi sicer Srbom prvošču še 1000 x hujšo kazen, da bi se pizde mal streznil !!!!!

     • Prdo

      Ok zakaj so pa potem pri kataloncih to njihove notranje zadeve in napad ni upravičen če nimaš dovoljenja je enostavno zločin

     • učko

      Če bi se španska politika na tak način znesla nad Katalonci, bi bil cel svet proti Španiji in bi ta razpadla na mnogo kosov. Res pa je, da je bila tista “posrana odcepitev” Kataloncev en navaden drek. Sploh niso s tem resno mislili !!!! Brez veze !!!!

     • Krtača 20

      Tako so mislili kot mi. Nič drugače. Dobil so pa polna usta “demokracije”

     • učko

      Situacija v NACI-BALKANISTIČNO-KOMUNISTIČNI govnariji je bila drugačna. Srbska naci-balkanistična politika je bila pač čisto nekaj drugega. Velika Srbija = govno nacistično-primitivistično !!!!

     • Krtača 20

      In torej po tvojem Kataloncem demokracija ne pripada?

     • učko

      Katalonci imajo trenutno 1000 x več demokracije kot jo imamo v Zloveniji, kjer nam kri pije kučanistična Udbo mafija !!!!!!!

     • Miro

      pa kje tebi bebo kdo pije kri??? daj mi en primer, kjer so tebi kršene kakšne pravice in je za to osebno kriv Kučan

     • Prdo

      Niso tako resno mislili kot Krim a ne

     • Krtača 20

      Hmmm, po tvo analogiji, je potem svet upravičen da zbomba ameriške kmete, družine, delavce, ker ameriška vlada terorizira pol sveta.

     • učko

      Tako vidiš svet ti, ker maš na špeglih narisano ameriško zastavo, špegli pa so ti padli v lastni drek.

     • Krtača 20

      Točno to je naredil nato v Srbiji. Brez odobritve ostalega sveta. To je navaden zločin.

     • učko

      A Srbi so pa to zločine počel “z odobritvijo” ostalega “naprednega” sveta !??!

     • Krtača 20

      Kaj je bilo v Bosni, je druga stvar. Kar je blo pa v Srbiji pa spet druga. In ja, glede na tvojo analogijo, če bo nato napadel Rusijo, pričakuj bombice tudi v Sloveniji. Dobil jih boš gratis. Pa kej rekel ali naredil ali nič.

     • učko

      Jebeš take prijatle, ki grozijo z atomskim orožjem. Nobena druga država na svetu tega ne dela, le putinov režim, KRETENI. Dobili jih bojo po pički, jim je že tud zažugal Rexi Tillerson, preden ga je Oranžni nagnal !

     • Krtača 20

      Žal je največja grožnja nato mafija. Kdor je pameten, bo glasoval ven, drugače pa na rusko fronto za tujo stvar…

     • učko

      Ruskemu samodržcu se je sfuzlalo v glavi, to bo to !!!!

     • Krtača 20

      Ameri in nato delajo zločine nad civili po celem svetu. Povej mi kje vidiš Ruse?

     • učko

      Napadajo in terorizirajo vse, ki jih lahko. Trenutno so to vsi njihovi sosedje, od Balstskih držav do Ukrajine, Čečenije, Gruzije in ostalih sosed. Dej ti že enkrat nataken normalne špegle !!!!

     • Krtača 20

      Kje?

     • pupa

      Hočeš reč, da so Ameri pospravili Jamnika in Krambergerja.

     • Krtača 20

      Ja še papeža utakn u debato… Krneki

     • Prdo

      Pozabu si izrael

     • Prdo

      Vidiš Izraelci to počno

     • Krtača 20

      Pravkar. Nad protestnike brez zaščite so šli z mitraljezi in jih pobil. Desni že obsojajo…

     • učko

      Umazani so Arabci, umazani so Izraelci, tukej ni pomoči. Arabci že skoz grozijo Izraelcem, da jih bojo vrgli v morje. No, pa so jih vedno dobili od Izraelcev po pički. Imajo Arabci dovolj življenjskega prostora, pizda jim materina ciganska, kaj morjo rint v Izraelce, če jih pa zmerej dobijo po pički !!!!

     • Prdo

      Se motiš Izrael je nastal mislim 1948 isto ali naslednje leto so se borili za suši prekop pa še poglej meje prvotnega Izraela in današnje pa ti bo vse jasno

     • učko

      Jah, kar še mal se poglobi v zgodovino, pa boš bolje razumel. Tud’ Židje, oziroma Izraelci imajo pravico do prostora pod tem soncem !!!!!!

 • andreas82

  Slovenija majhna članica UNIJE, obvezno na strani mogočnih ZDA, UK in IL!!!!
  Implemetacija univerzalnih ( ameriških ) vrednot v družbo in dobili boste Slovenijo
  s človeškim obrazom, dokaz slovenski izseljenci, ki se za noben denar ne
  vrnejo, enkrat je bilo dovolj. Svobodna Slovenija v vrhu najboljših!!!!!

 • andreas82

  Janša VS kolhozništvo strank SMC, SD; Desus hehe in potem razni Dobovški, ki mislijo s starimi LDS kadri delati boljšo državo, smeh!!!!!!

 • Prdo

  Tudi z Ukrajino smo zelo solidarni posebno pa Nemci

  • andreas82

   Ukrajina je dovolj močna, samo oborožit jo je treba!!!!

   • učko

    Ja, pol pa dobiš totalno pizdarijo, ki jo nihče več ne more rešit !!!!!

   • Prdo

    Saj o tem govorim ko so imeli stanje so jih vsi podpirali ko je pa potrebna pomoč se pa po skrijejo celo plinovoda ne bo več

 • učko

  Je pa res, da se slovenska politika ne sme pustiti jebati od neke UK politike. Če se bo na primer UK skregala z Rusijo zaradi dveh zastrupljencev je to njena stvar. Ne bomo se zdej še mi kregal z Rusijo “na komando”. TO PA NE !!!!! Ampak tega v EU od Slovenije za enkrat tudi še nihče ni zahteval. Tako da se ni treba preveč sekirat. Kdor je v Zloveniji prijatelj z Rusi kar naj bo, kdor jih pa ne mara, pa tudi prav !

 • pupa

  Ugotavljam, da Škrabec natepava tudi Kahla, zato se mu podreja.

  • učko

   Škrabec je na vrhu, sam’ Kahlo “mu ga spušča” od odspodej !!!! Pr’ Kahlot ni nič zastonj. On se prodaja Rusom, Turkom, Arabcem, vse za denar, veliko denarja !!!!!

 • Prdo

  Amerikanac od leta 1945 ni bil brez vojne in vse so bile obrambne zanimivo pa je niti ena na svojem ozemlju

  • učko

   Absolutno, za Amerikance je domovina planet Zemlja !!!! Če ne bi blo Amerikancev, bi bil svet ena zaostala sužnjelastniška govnarija !

   • Krtača 20

    Resnica je ta da kapitalizem brez vojn propade.

    • učko

     Resnica je ta, da tržni kapitalizem rabi potrošnike z veliko kupno močjo, drugače pa res propade v momentu. Totalitaristični kapitalizem, kjer pa ima ena sociopatska zločinska banda v lasti vse živo in neživo, kjer je tudi človek njihova lastnina, pa je propadel že zdavnaj. Ti kar še kej upraš, ti bom povedal đabe !!!

     • Krtača 20

      In zate bi bilo idealno da bi imel v lasti ti in ne narod? Smo videli ja kaj ste nardil iz firm ja… Te pravljice ti razlagaj komu drugemu. VSE megalomanske firme imajo za sabo DRŽAVO!

     • pupa

      To pomeni, da ti je všeč da vse zavožene ukrepe vodilnega kadra financirajo davkoplačevalci. Delavcu je vseeno pri kateri firmi bo za pošteno delo prejel pošteno plačilo. Državna podjetja so najbolj primerna za odslužene nesposobne politike.

     • Krtača 20

      Eh ja naivčine. Daleč ma še npr pipistrel do boeinga…. Ene 50 let…

     • Soave

      To pa je primerjava , da na rit padeš !!!

     • Krtača 20

      Ti bom dal drugo, bolj aktualno. Elon Musk in njegov nateg s Teslo in poleti v vesolje. Vse s pomočjo davkoplačevalskega denarja. Ampak res za veliko neumnost….

     • Soave

      No, to je pa malo drugače, ja.
      Vendar pa, pri raznih novinarskih racah, človek res težko izlušči, kaj drži in koliko je ” naloženega “, da se bplje in veliko bere ?

    • pupa

     Kje v Evropi rešuje kapitalizem vojna.

   • Miro

    hahaha to pa zveni kot EPP

  • soc

   Nomen est omen. Nick pa še posebej. Gas masku stavljam!

 • Krtača 20

  Kakorkoli pod črto obrnem, se desni močno močno trudite da bi bili Slovenci odvisni samo od enega vira. In to je džrmani in cerkev. Že videno med drugo vojno. Pameten gospodar ima naložbe razpršene povsod. In embargo na Rusijo ki verjetno sledi, gre na roke samo vojnim prekupčevalcem ala janša. Ostala raja bo pa gagala.

  • učko

   Mi, jaz in tisti, s katerimi delam, smo odvisno samo od lastnega znanja in dela. Imamo pa kar naprej opravka z režimsko golaznijo, upam da jo enkrat, čim prej, pospravimo pod zemljo !!!!

   • Krtača 20

    V vsakem primeru imaš opravka z režimsko golaznijo. Kaj hočeš povedat da janša ni režimska golazen? Seveda je, in to najbolj pokvarjena. Samo za v arest.

   • Miro

    Glede na polna usta pritoževanja čez režim, pa daj povej en primer!!

 • Dragan Krstič

  SDS pa z Tadejem Vebrom in Berdajsom.

 • soc

  Njega dni je v višjih ex-ZSMS krogih krožila zlobna dezinformacija – Škrabčevo ženo njegov ata, Škrabca Senica, Kresalko pa njen (ministrski) šofer. In vsi so bili zadovoljni.

  • Krtača 20

   Urško pa sosedov poštar. Janša še dons ne upa pošte pobirat. Jebiga ste pač primitivci.

   • pupa

    Poštar je rdečelas, kar pri otrocih ni zaznati.

    • Miro

     to je drug poštar….

     • RATATA

      Tito je biu tud drug

     • Miro

      evo ga, rumenjak je Tita našel

   • Osnovne manire ti manjka. Polje kliče !

    • Miro

     joj kako smo uvidevni

    • pupa

     Danes dežuje zato delo na njivi miruje.

 • Igor Kavalar

  Sam mislim, da bi moral naši politiki zahtevati dokaze od UK preden se odločajo o ukrepih.

  Mislim, da slepo slediti vsem, tudi če smo del unije ni pametno. Kot ni bilo pametno slediti migracijskim willkommen švabskim floskulam z arabci in afričani, niti bruseljskim kvotam vsiljevanja in naseljevanja tujcev na naš teritorij, niti grškim poroštvom za njihove proračunske izlete, niti danes ni pametno slediti vsemu, kar se EU čapci spomnejo.

  Zanimivo je, da v nekaterih primerih je naši politiki, sodstvu itd… dovolj le indic (torej nekaj kar ni dokaz pa jim je bilo to dovolj za preganjanje in zapiranje ljudi) torej je šlo za brezbrižno odločanje o usodi človeka oz posameznika.

  Zakaj v tem primeru indic ni dovolj? Ker gre za Rusijo? Bi se odločili enako v primeru ZDA?

  Če Slovenija misli, da gre za indic in spoštuje indice kot dokazni material ne glede na dokaze, bi morala biti prva, ki bi morala prekiniti vse odnose z Rusijo tako diplomatske kot gospodarske in to za nedoločen čas, ker indici obstajajo. (glavni indic je da gre za ruski živčni plin, drugi da je bil uporabljen na bivšem ruskem vohunu, tretji da se je v preteklosti podoben napad takrat z polonijem že zgodil).

  Če pa Slovenija želi postopek po dokazih, bo pa treba počakat na dokaze iz UK in se odločit. Če jih nimajo, jih pač ne moremo obtoževat, da je neka država kriva. Ne smemo si pa dovolit dvoličnosti naših političnih dvoživk, kjer enkrat velja indic, drugič pa dokaz!

  Je pa še drugo vprašanje, kako bi reagirali Slovenci, če bi na našem teritoriju bil zastrupljen nekdo z živčnim plinom narejenim npr. iz Rusije ali ZDA ali Nemčije?

  Ali bi UK in ostali svet reagiral enako in ali bi mi reagirali enako kot sedaj torej pasivno, ne glede na možne smrtne žrtve naših državljanov z strani drugih držav, obveščevalcev ali bi prehali z vsemi diplomatskimi in gospodarskimi vezmi z ZDA, Rusijo, Nemčijo ali bi jim lezli v rit ne glede na vse?

  • Miro

   sploh ne bi bil presenečen, da je vse skupaj zrežirano v ameriki

  • tzt

   V primeru izgona enega ruskega diplomata ne gre za prekinitev diplomatskih stikov, ampak za solidarnost z UK in EU. Recipročni odgovor rusov Hrvaški je bil, da so njihovo bivšo diplomatko iz predstavništva v Moskvi razglasili kot “persona non grata”. V smislu, da ne more na službeni obisk, lahko pa pride kot turistka. Konec koncev smo člani EU. Zato ne vidim nobenih ovir, da ne izženemo enega rusa.

   • Igor Kavalar

    Vem, da gre za solidarnost ne pa prekinitev diplomatskih stikov in ravno zato se mi zdijo te kazni z izgoni smešne in neučinkovite.

    Razlog, da moramo slediti pri svojih odločitvah politiki Nemčije, Francije, Anglije, ker smo člani EU in biti solidarni me ne prepričajo. Slovenija ima vse pravice da se suvereno odloča, če gre za svobodno unijo, ki ni ne Jugoslavija ali SZ.

    Če imajo konkretne dokaze, zoper Rusijo naj prenehajo kupovati npr. ruski plin. To je konkreten ukrep zoper oblast, ki zastruplja državljane druge države. Udari se jih po denarnici in to za težke denarce, ali pa se jim vrne zob za zob.

    Kaj pa npr. Katar, ki je bil z strani arabskih držav, spoznan da financira IS teroriste. Arabske države so takoj blokirale to državo, EU pa nič.

    Zakaj ni Slovenija oz. EU izgnala diplomate iz te države, kot solidarnostni ukrep z arabskimi državami, če se borimo skupaj proti zlu tega sveta aka terorizmu?

    Zakaj Slovenija prejema sredstva za gradnjo džamije, iz države, ki financira terorizem?
    Zakaj z takšno državo še vedno diplomatsko in gospodarsko sodelujemo?

    Zakaj gre v domači in mednarodni politiki za brezjajčne hinavce?

 • Soave

  Hi. . . . hi. . . . . .filantrop in mecen ? Za svoj žep !
  O politiki ste pe veliko naložili spodaj. Zato bom jaz pametni tiho.

 • xtc

  Levo trčeni komentatorji,producirajo vedno bol abotne komentarje.
  Zakaj tako branjenje Škrabca?
  Oče škrabca,borec in udbaš ,ki je uničil in izčrpal stari Riko in denar spravil v Rusijo in istim denarjem pa je sin odkupil Riko,preko Rika pa posluje bivša Udba,saj je škrabec v Rusiji prevzel še dva udbina sklada denarja ,ki sta takrat tehtala okrog 200 miljonov in del se je prenesel v Švicarsko podjetje v lasti Škrabca,kamor se je zlival tudi pokraden denar in terminala Intereurope Tčhekov.
  V bistu je Škrabec marioneta udbe,ki posluje preko teh firm zato se tako ščiti Škrabca-seveda ne Škrabca ampak tiste,ki vlečejo koristi iz zadeve.
  Isto je Gorenje udbaška firma iz katere odteka denar preko Rusije na udbine račune v Švico in Lichenstein zelo podobno kot iz Inereurope in pokojne Kovinotehne,ki jo je uničila ravno Rusija in posli tam.
  Skratka od teh vseh “velikih” poslov nimamo navadni državljani NIČ,omrežje pa preko teh napol državnih firm krade in pere denar.
  Takoj bi vam moralo biti sumljivo,da ko je Riko zafušal brano jeza v Makedoniji,se je v spor takoj vmešala SLO država in začela “reševati ” težavo.
  Oprostite,kdaj pa država rešuje probleme zasebnega podjetja?
  Kaj to pove,Riko je v bistvu paradržavno udbaško podjetje preko katerega kučanova druščina molze denar in ga pere.
  Zato tako vreščanje-upam le da zahod čim preje tale levaški kurnik razsuje in mu naredi konec.
  Da pa še zadeve ni konec je firma,ki je bila udeležena v gradnji Stožic tukaj crknila,in se skrivnostno pojavila v Rusiji,kjer je poslovala kar precej in z velikimi vsotami nato pa je odprla podružnico v Švici,tja se je stekel denar iz moskve,kjer je firma mrknila nato pa je izginila še Švicarska ,torej kje je torej denar ukraden iz Stožic?
  Poniknil je na računih udbe v Švici.

  • Miro

   dej se strezni…

   • xtc

    Butec ubogi.

    • Miro

     bebec, poglej si finančno poročilo podjetja za leto 2016 pol pa trobezljaj….

     • xtc

      Cepec zahojen,preeberi si zgodovino Rika ne papirje,ki ti jih servira Kučan.

     • Miro

      dejstva so finančna poročila, plačan DDV število zaposlenih…. pa kaj naj to tebi razlagam

     • xtc

      Kaj bom jaz tebo razlagal ,če si bedak Škrabec NI NIČ,lutka udbaške klike- Riko je bil kupljen iz pokradenega denarja,nato pa so bili sprošeni dve “rezervui” denarja udbe v Rusiji okrog 200 miljonov še iz časov Yuge in posli so se začeli.Tisti ki smo brali zgodbo Rika,Rika 2 in Škrabca in odkot denar in zakasj taka zaščita in skrb države zanj nam je bilo hitro jasno zakaj se gre

     • Miro

      hahahah….torej dejstva? komentar na finančne rezultate?

     • xtc

      Kakšni finančni rezultati?
      Škrabec uspeva,ker je para državna firma,na Koroškem je delal kanalizacijo,ki jo je popolnoma zafušal,vmes se je 4x podražala,a župani so mirno in poslušno odvezali malhe in molče plačali.
      Zakaj že?
      V Makedoniji je zavozil projekt jeza,vez jez je puščal in glej čudo država je plačala škodo za Škrabčevo podjetje.
      A se ti zadeve ne zdijo čudno,država plača škodo,ki jo bi moralo zasebno podjetje,ki bi končalo na sodišču.
      In to je bil tzdi eden izmed vzrokov gonje SLO levakov proti prjšnji makedonsk vladi.

     • Miro

      lepe praznike….bebo

     • xtc

      Boli resnica a ne trol?

     • Miro

      hahahaha…. torej ni komentarja na finančno poročilo?

     • xtc

      Mene ne zanima poročilo zanima me tisto kar se dogaja za sličiami s katerimi Kučan striže vas bebčke.

     • Miro

      lepe praznike…

     • xtc

      Lepo si barvaj jajca na cigle. Enako.

     • Miro

      prosim za konkretne dokaze oz dokumente glede tega

     • xtc

      Poišči si jih ono o brani v Makedoniji pa je bilo parkrat po TV.

   • pesjanar

    Ne ti meni “šimfaj”Rusov,če ne bi bilo njih bi še danes računal na prste,vozil zaporožca,TV bi imel vmlaki kjer bi sicer videl samo svoj “fris”pa še ta bi bil malo valovit,lahko bi bil kurjač na Tupoljevu,veslač na podmornici pa še kaj bi se v tej visokotehnološki in seveda humani družbi našlo.

 • Burek Burecki

  Se vedno jocete o tem. Sprijaznite se. Dokazov ni in diplomati ostajajo v sloveniji…

  • Anton

   Prvič kot prvič verjamem da obstajajo temljni indici pa tudi dokazi , daje prišlo do zastrupitve s strani kremlja,v primeru Gospoda Janeza Janše tudi ni bilo dokazov, obtožnica je temeljila na neznanem kraju, na neznanem času , skratkavse neznano, pa ste ga kljub temu zavoljo ker vam je trn v peti , v napoto zaprli kakšna hinavščina, da nam sedaj pridigaš o dokazih in diplomatih.Sicer pa sam sevbe s svojimi komentarji v drek daješ, kot navaden TROL.

   sarkazem press

   • Miro

    janšek bi moral tam ostati,…

    • janez cepec

     če bi slučajn, pa hvala Bog ne bo, janšek biu še kdej prezident, vlade mislem, ker u stranki ostaja dosmrtni predsednik, kot njegov vzornik Tito, losajo se ga uhka samo z nogam naprej, u trug, bo na Dobu taparu plezalno steno naredu, đakuzi pa plazmo TV zrihtu, k nkol ne va, kdaj ga bo pot tja dol zanesla. čim prej, upam

   • janez cepec

    ne bo držav, primer janeza Janeš, kot ga ti kličeš, ne paše u ta kontekst. vaš Janeš, k’ je slabe volje že zjutri, ko se vid u špeglu, (sej je uhka, dobr, de ga fršlok ne rukne), je kot bivši komunajzar, no ja, ne glih bivši, on je komunajzar še skoz, dogovorjen z kameradi levaki, da ostaja u opozicij, nč ne deva, no ja, razn pizdarij, fajn plačo vleče, usake tok cajt se da mau na Dob zapret de se babe losa, pa kva, pička mu materina, mu fali. ne zdej še ti tle srat, kašna krivica, de se mu godi. če on to prav, je use zairgan.

    • pesjanar

     Daj ti budalo močvirniško napiši nekaj v slovenskem jeziku ,normalni slovenci ne razumemo kaj vi pizduni onkraj Trojan blebetate.

     • Jovo Jamnica

      Jas ga fse zastopin… ker sn pametn…

     • janez cepec

      navad se brat, kretenu jedan, pa ti bo mrskej jasn, ejga. kapiš? verjetn ne

  • xtc

   Nebodo dolg samo počakaj ,da SLO pos** zagrabi za vrat Trump.

  • Ryuk

   Seveda so dokazi. Mrtev ruski agent, zastrupljen s strupom, ki ga proizvajajo samo v Rusiji; je motiv itd. Samo nekateri rusofili si tukaj zatiskate oči.

   • hle

    Nihče drug sploh ni videl tega strupa nihče ni videl obeh žrtev niti se ne ve kje sta Britanija krši sporazume z Rusijo ker ne omogoči stika njihove ambasade z Rusko državljanko strup se ni izdeloval v Rusiji ampak v Uzbekistanu avtorja le tega en je mrtev en pa v ZDA in še bi lahko našteval razloge za upravičen dvom nad vsem skupaj

 • Izročili domobrance Titu

  Mislila sem, da SDS želi dobro Slovenskemu gospodarstvu. Ne pa da želi, da Riko, Krka in Gorenje zaprejo svoja vrata. Vseeno kdo vodi podjetje, v vsakem podjetju so tudi delavci in oni imajo svoje družine, otroke, kredite…

 • Prdo

  Nemci so izgnali 4 in hkrati iz solidarnosti podpisali za severni tok 2 s tem oškodovali Ukrajino katera je izgnala 13

 • Prdo

  Še enkrat si poglejte angleško solidarnost https://youtu.be/D8zRxbJQLy8

 • xtc

  Kdor pazljivo opazuje takoj opazi kako se trop levaških nickov zažene v komentar ki odstre in razgali “ultra uspešne leve” podjetnike.
  Treba je namreč vedeti,da so bile Gorenje,Intereuropa,Kovino tehna, Metalka itd udbovske firme,kot tudi kasneje Kompas,Primex,Emona obala itd ,ki so bile namenjene zbiranju nujnopotrebnih deviz za udbo in SFRJ.
  Treba je vedeti ,da je InterEuropa “škripnila” ravno na Terminalu Tchekov,iz katerega se je na račun Škrabčeve firme v Švici odlilo par deset miljonov denarja terminal pa se je kar dražil in nakoncu stal neverjetnih 150 miljonov.
  Treba je vedeti,da je Rusija pokopala tudi Kovino tehno,kjer so se kalili Rigelnik,Flander,Ilc in še nekteri udbašo,ki so nato odšli v Gorenje,ki je bilo enako Udbaška firma.Atelšek,Žgank itd.
  Tudi Kovinotehna je crknila na podoben način kot Intereuropa v Moskvi,zgrajeno je bilo veliko skladišče ,ki je stalo desetine miljonov ,od katerih je večina denarja poniknila,preko tega skladišča pa je šla tudi Gorenjeva roba izginjali sso miljoni,šleperji bele tegnike in druge robe na koncu Kovinotehna pod poveljstvom udbaša Ilca škripnila,kam je izginil pokraden denar preko Moskve in skladišča tam in od robe ne ve nihče,in tudi Ilcu ni bilo hudega.
  Enako je z Krko,ki je življensko odvisna od Rusije saj prekopiranih zdravil na zahodnem trgu pač ne moreš prodajati,saj hitro pristaneš v tožbah.
  Krka je v bistvu tovarna generikov.
  Skratka plačani troli tule skušajo na vsak način odvrniti pozornost od tistega kar se skriva v ozadju zadev in zakaj in kako se zadeve vrtijo.

  • Miro

   pišeš o stvareh, o katerih nimaš pojma!!!
   intreuropa? kdo je kriv za propad?
   Krka? dokaz o teh nebulozah, o katerih pišeš?
   skratka, daj dokaze ze vse , kar trdiš
   fantek, ko se je vse to dogajalo si bil na mamini ziziki

   • xtc

    Glej bebo nimaš pojma ne napenjaj se in ne tumbaj sploh ne poznaš zadev,kako in kako so funcionirale.

    • Miro

     prosim za konkretne številke!!!

     • xtc

      Poišči si jih po medijih,za nekatere boš moral krepko nazaj v Yugo.

     • Miro

      figures please!!!

    • Jovo Jamnica

     Al tut Janša ni vedo, za kaj se gre???

  • moon

   Ko smo ze pri terminalu… a ni zanimivo, da bo tisti, kateri je placal (Lovsin) sedel, Skrabec pa veselo poje naprej… (tudi Lovsin ni perla, je kar prav, da malo pocica za resetkami)

   • xtc

    Tchekov je identična zgodba kot Kovinotehnina zgodba tudi denar je izginil podobno.

 • Jovo Jamnica

  Janša in Šrabec fkup leta 2005 in sevea tut nasmejana fkup v Azarbajđanu… LOL
  Sam to je najbrš fotomontaža, ker stranka SDS z Škrapcom nikol ni mela nič…

  http://www.skrabceva-domacija.com/si/imagelib/source/default/Skrabceva-domacija/predstavitev/druzina%20skrabec/galerija/IP2U6464.jpg

 • Jani Steiner

  A to je “biznis”, če v R prodajaš pralne stroje po 39 EUR, proizvodnja pa subvencionirana s strani države. Torej je vseeno če trgovina z R odpade, da bi vsaj.

 • Miro

  xtc strokovnjak za mešanje dreka, prosim da svoje trditve podkrepiš s konkretnimi številkami, ki tvoje nebuloze potrjujejo!!!

  • xtc

   Glej bebo ne tumbaj in se ne napihuj,resnica te pač boli-če boš še malo tumbal greš na block.
   Sprijazni se z bolečimi resničnimi navedbami,tako pač je.

   • Miro

    torej… dokazi?

    • xtc

     Semiti zapisal kar se je dogajalo,to če nočeš slišati nič hudga lepe praznike.

 • Prdo

  Zakaj nimamo južnega toka zaradi solidarnosti
  Zakaj nimamo rešene meje s Hrvai zaradi solidarnosti
  Zakaj katalonci ne morejo imeti države zaradi solidarnosti
  Zakaj smo podpisali okupacijo Iraka čeprav ni imel kemičnega orožja iz solidarnosti

  • Miro

   XTC ima odgovore

  • xtc

   Nehaj z neumnost,jasno je ,da mi glede Južnega toka ne moremo nič.
   Meje nimamo rešene zaradi rusofilije in tudi Hrvati bodo uspeli v svojem ravno zaradi tega.
   Katalonska vlada je vlada levakov-sicer pa me katalonija ne briga.
   In kaj smo podpisali glede Iraka?
   In kaj smo okupirali.
   Ah ja,ZDA so spucae Titekovega prijatelja.

   • Prdo

    Nima smisla s tabo razpravljati

    • xtc

     Ja boli kot hudič.

 • Rožle
  • Jovo Jamnica

   Jas sn fčera jedo ful dobr pasul sos rebarci…

   • pupa

    Jast sem pa včeraj za kosilo jedla bakala in bianco, dušen ohrovt in polento. Nobel predvsem pa zdrava hrana. Pasul je samo za fizikalce.

    • Jovo Jamnica

     Jas sn fizikalac in agnostik…

 • xtc

  Da sem nekoga očitno z posti hudo zadel v živo,se lepo vidi,resnica je boleča zadeva,skratka levaki popi************ ,ko se odstre njihova megla laži in stvari pokažejo v pravi luči in kaj so v resnici nekatere “uspešne” firme.

  • Jovo Jamnica

   Ja. Nekaj modelof se ful sekiramo…

 • Jani Steiner

  Prdoji in pd. modeli, nasvet : registrirajte stranko, sodelujte na volitvah, zmagajte vsaj s 66 %, odpeljite nas v naročje matere R, proč od gnilega zahoda, kjer se bosta cedila med in mleko. Ampak, oni bi z BMW-eji…..

  • Prdo

   To so bebasti odgovori

   • Jani Steiner

    Prdek.b, da bebasti odgovor.

  • Prdo

   Sam poglej okoli sebe imaš evropska podjetja trgovine Slovenci smo samo še delovna sila tudi kredit lahko komot dobimo itak ga bomo zapravili v tujih trgovina z zahodnimi dobrotami

   • moon

    Pejt v Mercator.. nihce ti ne brani.
    Pa ne da ti poleg prdenja se kaj druega delas :O

   • xtc

    No a misliš.da Rus te bo pa bolje plačal?
    Cepc zastonj boš delal,dobil pa boš tudi ruske putinovokomunistične “dobrote” gulage in batine.

  • rabbit

   Zanima kaj smo dobili od mame Rusije čisto nič.

 • Prdo

  A se še kdo spomni kako smo zaradi evropske solidarnost morali zapreti tovarno sladkorja a ni dovolj še podreti jo bomo morali če ne nas bo Evropa iz solidarnosti kaznovala med tem so Nemci zgradili 5 novih

  • Franc Vidrih

   Kolikor se je v Sloveniji zgradilo iz evropskih sredstev, zaprtje en zastarele tovorne ne pomeni veliko. Itak levaki verjamete in vidite samo revno Rusijo. Z izvozom v Rusijo imajo koristi pa samo člani foruma 21. Za Slovenijo so pomembne demokratične države, ne pa totalitarne. Za tiste, ki imate tako radi Rusijo, ima Putin še dovolj prostora, pridružite se mu.

   • rabbit

    V Rusiji je plača 200 evrov očitno hočejo naši komunistki isto. V države EU izvozimo za 23 milijard v vse ostale države sveta vključno z Rusijo pa 5 milijard.

    • xtc

     Vidiš ko ti ne razumeš levih,to je za njih visok standard,komunistom miljarde,ljudem milostinjo in gulage.

 • Tweety Bird

  Nova24tv v službi laži laži laži laži laži laži laži laži laži laži laži laži laži laži laži laži…

  • Prdo

   Pa kje si ti a maš popoldanca

   • Tweety Bird

    S Tunekom sva se zjutraj ljubila…tri ure…potem pa sva šla v shopping…sedaj pa komentiram :)

    • Prdo

     Ja fak

     • Tweety Bird

      Ja ja…fak. Fakala sva. No, lepše se reče, ljubila :)

     • Prdo

      Aha bom malo odremal malo me zamenjaj pa napravi red tu kr levo desno skačejo

     • Tweety Bird

      Bom. Klerofašiste je potrebno ustaviti, da ne bo prepozno :)

     • pupa

      Eni se trudijo onemogočiti klerofašiste drugi pa komunofašiste. Na koncu bo morala vedno zmagati RESNICA IN PRAVICA. S skrivanjem RESNICE ni priznane zmage.

  • pupa

   Lepo od tebe, da si po pravici povedala, da prihajaš na NOVATV zgolj LAGAT.

   • Tweety Bird

    Kurz te gleda…iz Avstrije :)

    • pupa

     Magari, sem prepričana, da je bolj srčkan kot tvoj tunek.

     • Tweety Bird

      Ni. Moj Tunek je pravi haloški Don Juan. Malo se bojim, da bo mi ga ena speljala… zato mu v postelji vse ustrežem. No, saj, meni je tudi lepo :)

  • xtc

   Ja resnice bolijo vidim.

 • xtc

  Levaki hitro pop******** ko se odstre njihova lažniva megla in prikaže neprijetno ozadje zadev in zgodovina.
  Seveda se vsi sprašujejo zakaj Slo levaki tako popuščajo Srbom pa tudi delno Hrčkom-zadeva je bolj kot ne preprosta Srbi kot delno Hrvati imajo še ohranjene arhive,ki jih je dal Kučan uničiti v SLo oni dvoji pač ne zadeve so nadvse primerne za izsiljevanje,ko pa ne bodo uporabne jih bodo pa prodali za javnot,tega pa je SLO levake najbolj strah-RESNICE.
  Seveda pa še neizmerna želja po novi Yugi.

 • dr Janez Sveti

  In kakšno zvezo ima sedaj Škrabec s popolnoma neutemeljenimi obtožbami Angležev do Rusije?
  DR Janez Sveti genij

  • Darinka Igličar

   Moje mnenje je da je boljše se povezovati se z EU in NATO oz. zahodno kot vshodno če že hočeš moje mnenje.

   • dr Janez Sveti

    Moje mnenje je, da se ne vtikamo v zadeve, ki se nas ne tičejo.
    DR KJanez SVeti genij

 • Borut Stari

  Ko človek bere in posluša komentarje v zvezi z to diplomatsko krizo z Rusijo se čudi, ker tako izrazito proruskega razpoloženja ni bilo pri nas niti v času butl socializma. Prevladujejo antiglobalisti in putinofili. Je slovensko javno mnenje pod vplivom kremeljske propagande?

 • xtc

  Prav smešno je gledati leva v polnem pogonu branjenja “uspešnih firm” in “dobro plačanih delovnih mest”,ki jih bojda želi uničiti tuja konkurenca zato so le ti zastrupili Skripala samo zaradi Rika,Krke in Gorenja,ki so trn v peti ZDA.
  Skoraj se vam orosijo oči od simpatij do njih in njih “domoljubnosti”.
  Pa je res temu tako?
  Žal je resnica precej manj ganljiva ,boleča in grda.
  Omenjene firme so bolj ali manj,na zahodnem trgu nekonkurenčne intam težko poslujejo.
  Če še Krka lahko nekako,Gorenjetako tako pa Riko na urejenih trgih nima nikakršne možnosti.
  Riko je v bistvu čisti posrednik in pralnica denarja,lastne proizvodnje skorajda nima,saj Škrabec proizvodna podjetja prezira,sicer dela nekaj komunalnih nadgradenj in priključkov a so ti bolj ali manj pripeljani iz tujine in le zmontirani na šasije.Glavna stvar je mešetarjenje in politični posli s podkupninami-to pa je na zahodu težko.
  Krka sicer izvaža na zahod ,a je imela v preteklosti,kup izgubljenih tožb zaradi ponaretih(ukradenih zdravil),ki jih je prodajala kotsvoje znanje-Krka velja predvsem ,za generično farmacijo.
  Je pa Rusija zanjo pomembna,ker tam ni zahodnih predpisov in zakonov in lahko ponaredke tam mirno prodaja,vendar,pa ima kljub temu velike skrbi ,ker je pred leti Putin ,dal nalog ,da je treba usposobiti predvsem domačo farmacijo in zmanjšati odvisnost od tujine,tako,da se Krki tudi tam počasi izteka obdobje,ko bodo Rusi na polno zagnali svoje,bodo verjetno Krko odslovili.
  Gorenje,firma,ki so jo komunisti z žlahto izčrpali do konca in ki je tehnološko zaostala z predrago delovno silo v prenizkem cenovnem razredu.
  Z to realno proizvodno ceno artiklov,če bi želela obstati in se razvijati,bi morali biti v cnovnem nivoju Mieleja so pa tri do štiri razrede nižje-torej?
  Izvoz v Rusijo je slepljenje,saj ni dobičkonosen-računali so a ni,izgube se pokrivajo z raznimi manipulacijami,drugimi posli,političnimi krediti,ki so naredili firmo prezadolženo in brez razvojne vizije.
  Kdorkoli jo bo kupil,če sploh je ugasnitev večjega ali večinskega proizvodnega dela zagotova,kot tudi izpraznjenje pisarn polnih levakov in njih žlahrte.
  Gorenje je propadel socialistični mastodont,žrtev levakov in njih politike in zgrešenih investicij,ne razvoja in kraje tel molže in življenja v ilizuji,da smo še kar v Yugi,kjer bo pomagala država,žal pa to v EU ne gre več.

  • Miro

   a nisi že enkrat te traparije danes pisal? in nebuloze so ti tako všeč da jih ponavljaš. pozval sem te da napišeš konkretne številke, ki podkrepljujejo te trditve?

   • Sadako

    Nima jih, ker podjetja le niso tako slaba. No v vseh razen Krke so bolj slabe plače, toda plače so in socialni prispevki so plačani.

    • xtc

     A bi šlo brez abotnih komentarjev?
     Firme so dobre ,a le Krka ima normalne plače?
     In še tole vprašanje,če gre res za take “oho” firme kot trdite,bi morale iti v svetovnih in EU merilih v sami špici v cenovnih razredih ,pa so?
     Preden nabijaš in še tvoj bolj zarukan sogovornik dalje,raje poglejta zgodovino dogodkov.
     Da se bedak dela neumnega,dobro ve za kaj se gre,živčen je zato ,ker misli ,da so leve rabote,za katere veliko ljudi ni vedelo nekako izginile v pozabo,ko zadeva prileze na dan je pa bes.

 • Get Smart

  Vsi tako imenovani PAJDAŠKI KAPITALISTI, o katerih drkajo MURGL JUGOKOMUNISTIČNE
  mekanecurice, so
  člani FORUMA 21 = združenje, ki združuje ves od JUGOKOMUNISTIČNE sodrge v Sloveniji
  naropan kapital.
  Ustanovitelj in predsednik FORUMA 21 je tovariš MILAN KUćAN,
  ki je tudi
  PREDSEDNIK predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE
  v Sloveniji.
  Soustanovitelji so še ostali MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI tovariši tipa Zoranće Janković,
  najbolš ritard đupljan na svet nje in kar je še MURGL JUGOKOMI sodrge, kot si ti stekli
  psi sami pravijo.

  Kar niso prepisali na svoje FEJK nabiralnike v FORUMU 21,
  pa so prenesli na FEJK nabiralnike KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v RVACKOJ
  (Mercator, Droga, Kolinska …)
  ali pa na PUTINOVE sovjetske nabiralnike (Industrija Jekla, Perutnina Ptuj …),
  pa na svoje oazne nabiralnike na BERMUDIH, Ciprih … i tako dalje do tokija nje,
  ostalo pa so uničili.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica
  vas bo osvobodila.«

 • Get Smart

  Spomnimo:
  leta 2008 (po 4 letih Janeza Janše) je Slovenija ZNIŽALA SVOJ DOLG,
  Slovenija/torej pošteni prebivalci Slovenije,
  ki plačujemo pufe MURGL KOMI JUGE, smo bili tako dolžni le še 8 MILIJARD €,
  kar je znašalo 21 % BDP-ja.
  Od 2008 pa do danes
  so MURGL JUGOKOMUNISTIČNI LOPOVI oropali Slovenijo za preko 30 MILIJARD €
  in še ropajo –
  dnevno, vsak dan bol,
  DOLG je, kot rečeno, že preko +++ 82 % BDP-ja (POZITIVNA MURGLSRBO JUGOKOMUNAJZIJA nje).

  • Sadako

   Janša je že dobro vodil, ker je imel Bujuka in Šušteršiča. Zasluge Šušteršiča sta si prilastila tudi Alenka Bratušek in seveda Uroš (tisti, ki ga je Seku Conde označil za) Čefurja.

 • Sadako

  Tiste hiške mi niti niso všeč, Rusi so bolj tako – tako. Sam Angleži so pa sramota.
  Mož se je ločil od žene in po ločitvi zahteva od nje, da še naprej spi z njim, mu kuha, pere, lika in pospravlja. Ona na to pristane.

 • Olga_10

  Kaj pa “sodelovanje” Škrabca z NSI, Ljudmilo Murglsko in Toninom? Zakaj Tonina ni na srečanjih desnih strank?

  • xtc

   Gre za pedersko druščino,ki se vleče z desne preko Pogorevca na levo k Škrabcu,preberi si kaj je raziskal Reporter.

 • Osti jarej

  …kako lahko zakockaš že tisočkrat zakockan ugled…..

  sicer pa….oblast ima ljudstvo….kako lahko,brez,da bi ga vprašali za mnenje, delajo nekaj po svoje….nismo jim dali države in ne oblasti…..samo mandate,da državo vodijo in jo oplemenitijo z dodano vrednostjo,spoštovanjem do nje in naroda,ter delujejo pošteno…..za to,ker so kradli in razprodali vse,z narodom vred,bodo nekega dne odgovarjali……..

 • Osti jarej

  …in,če tega narobe zvezanega škrabeljnja,ne bi naprej rivali narobe zvezani politikanti,tudi ne bi nič dosegel…..lahko je s polno ritjo srat

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  113.288 nezaposlenih; (dec.2015)

  290.000 ljudi pod pragom revščine;

  150-250 000 registriranih alkoholikov;

  4.000, brezdomcev;

  290 000 bolniških staležov ljudi;

  525.206 receptov za antidepresive;

  predlani 448 samomorov;

  160 000 prejemnikov Rdečega križa;

  54 000 prejemnikov socialne pomoči;

  410 000 oseb izpostavljenih tveganju socialni izključenosti;

  206 000 upokojencev na pragu revščine;

  48 000 prejemnikov minimalne plače;

  preko 1500 zapornikov in še in še……

  ************************************************************

  JEBITE SE

  • Marko Markov

   To je dobro delo zadnje vlade! In pa seveda posledica bedastih volilcev!

 • xtc

  Ko vidiš ,da se na nek komentar vsuje kop trolsko levo rusofilnih nikov kot na članek ,hitro veš ,da so ogroženi intresi kučanove mafije.
  Zanimivo bi bilo videti ,če bi bile te firme Krka,Gorenje,Riko res čisto zunaj rok levakov,če bi troli trolali isto-zagotovo NE.
  Kaj hočem povedati?
  Krka je večinsko državna firma kot Gorenje torej levaki iz nje molzejo in kradejo na vse načine,treba je vrdeti ,da je večinocertifikatov po vezah v Krko vložilo udbašev in njihove žlahte.
  Škrabčev Riko,pa je F21 paradržavna firma oz firma levega tajkuna priklenjenega k državnom jaslim iz katerih se preko te firme črpa in pere denar leve druščine zato tako vpitje.
  Če bi bile te firme čisto zasebne in zunaj dosega kradljivih levakov nebi o njih pisnili nič,vseeno bi jim bilo če bi crknile,ker jih nebi mogli pumpati.
  Skratka gre za firme iz katerih levaki pumpajo na različne načine zato jih divje branijo,drugače jih še povonjali nebi.

 • xtc

  Kruljenje levakov bo hitro utihnilo,če največje uvoznice naših izvoznih artiklov samo prepolovijo svoja naročila zaradi rusofilstva in prestavijo drugam tistemu kar bo pa ostalo pa znižajo ceno za 20-25%.
  Da vidim potem levake in Rusijo.

 • Osti jarej

  …..hhhhhhhhhhhhhhadi vas mamo…..še nas volte….voli

 • Osti jarej

  …husija je zakon…..pa škhabec ma ful ozke hlače

  • Marko Markov

   Problem je, da so eni ozki pri pameti!

 • piko8

  Levi fašisti in rusofili so problem, ki ga bomo rešili na volitvah!
  Volit desno volit SDS!

 • sprehajalec

  Bo zahod zaprl pipco. kaj bo cviljenja in stokanja….

  Predpogoj vsake neodvisne zunanje politike je finančna neodvisnot. Ne pa da grizeš roko, ki te hrani.

  bedaki.

  • xtc

   Komunistom ni nikoli bilo za to,da bi narod imel standard,njim so cilj reveži oni pa razkošje,preberi si njihove NOB propagand izdelke,ti ne morejo iz svoje kože.

  • Marko Markov

   Se bo verjetno dokaj hitro zgodilo, da nas bo zahod odpikal, se posebaj, ce se zgodi priznanje Palestine!

   • xtc

    Ne nikamor iz lonca nas ne bo spustil,bo počakal ,da bo dovolj hudo ,da narod prostovoljno opravi z levaki,samo meje zapre.

 • xtc

  No za velikimi posli Kovinotehne v Rusiji preko nje je tja šla tudi Gorenjeva bela tehnika je pod poveljstvom komunista,direktorja Roberta Ilca(ki se je zelo rad zasebno prevažal v dolgih Mitshubishijih Pajerih z polno opremo vrednih tam okrog 120-150000 mark,kakšen denar je to bil pove to ,da je bila delavska plača 300-350 dem)) ostala luknja velika okrog 300 miljionov + nemških mark,ki so izginile neznano kam v Rusiji,zelo podobno Tschehovu,da o ostalih guljenjih firme niti ne govorimo.
  Kmalu potem je Kovinotehna crknila,Ilcu se ni skrivil la odprl je firmo na Češkem. Merkur je polžrl s Kučanovim blagoslovom in pritiskom na bamke za svojega ljubljenčka Kordeža Kovinotehno,5x večjo od njega,managerji Kovinotehne pa ustanovili vmes hčerinsko firmo danes znano kot Kovin trade,kjer je tudi solastnik Dušan Zorko LP v odhodu.

 • Marko Markov

  Zunanja politika drzave v sluzbi posameznikov, ozr. da se elitam omogoci, da se povecajo svoje bogastvo, narod pa naj crkne gol in bos! Buteci hitro na volitve in volit levake, da vam poberejo se zadnje denarce!