Ni naključje: Samooklicanega “žvižgača” Ivana Galeta opazili v družbi levih specialcev Mitje Klavore in Mitje Kunstlja!

Datum:

Iz tedna v teden v luči zbiranja levičarskih protestnikov postaja vedno bolj jasno, kdo vse se v resnici skriva za nezakonitimi protesti in za nedostojno in zavrženo antiproslavo. V bližini tako imenovanega žvižgača Ivana Galeta iz Zavoda za blagovne rezerve je bilo namreč mogoče zaslediti akterja povezana z afero Depala vas, ki je predstavljala povod za razrešitev tedanjega obrambnega ministra Janeza Janše, Mitjo Klavoro in Mitjo Kunstlja. Po današnjih kriminalističnih preiskavah pa je še bolj jasno, da globoka država pripravlja državni udar.

Nekdanji šef kriminalistov na Ministrstvu za notranje zadeve Mitja Klavora je bil po poročanju novinarja Bojana Požarja na družabnem omrežju Twitter najprej opažen v bližini Ivana Galeta. Seveda ne čudi, da vse skupaj ni ostalo neopaženo, saj gre le za glavnega operativca v aferi Depala vas. Njegovo vlogo je pred leti razkril aktualni predsednik vlade Janez Janša v  dopolnjeni izdaji knjige Okopi.

Dokumenti v Janševi knjigi so razkrili, da so najeli specialista za propagandno vojno oddelka Kontraobveščevalne službe JLA Radenka Radojčića. Radojčić je po navedbah Janše dobil nalogo, da poskrbi za pripravo konflikta med notranjim in obrambnim ministrom, kar bi pripeljalo do zamenjave ministra za obrambo. Glavni operativec je bil, po besedah Janše, Klavora, v celoti pa je objavil tudi njegov rokopis načrta državnega udara. V njem je opisal, kako bi določene državne objekte, RTV in mejo zasedla policija in vzpostavila izredno stanje.

Za Kunstlja, ki ga je bilo mogoče prav tako zaslediti v bližini Galeta, je znano, da je bil v preteklosti pripadnik Slovenske vojske. Še posebej je bil aktiven v času zadeve Depala vas, ko je kriminalistično policijo zalagal s pravimi in seveda lažnimi novicami, kasneje pa je bil obsojen za več kaznivih dejanj. Dandanes Kunstlja številni poznajo kot kontroverznega blogerja Mikstone, ki slovi po tem, da blati desne politike. Še posebej pa mu gresta v nos Janša in nekdanji minister za notranje zadeve Vinko Gorenak.

Glede na to, da je Janša v Okopih med drugim razkril, da se je tedanji predsednik republike Milan Kučan sestajal s tistimi, ki stojijo za afero Depala vas, protesti in antiproslava dobita povsem drug prizvok. V luči tega se tako ni čuditi, če se na protestih zbere nekaj tisoč “navadnih” državljanov, ki naj, zaradi izvajanja “terorja”, “cenzure in “kršenja človekovih pravic”, ne bi bili zadovoljni z aktualno oblastjo. Toži se jim namreč po privilegijih in dodatnem denarju, ki so ga številni privilegiranci prejemali na račun radodarne leve oblasti. Zadnjega predsednika Komunistične partije Slovenije Kučana, sicer še ni bilo mogoče zaslediti na protestih. So pa opazili njegovo hčerko Ano Kučan.

Gale, ki je javnosti postal znan potem, da se je znašel v oddaji Tarča na nacionalni televiziji in je v medije pricurljal na skrivaj posnet pogovor med njim in ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom, se očitno dobro počuti v družbi tako ali drugače vpletenih v afero Depala vas, ki je bila zastavljena z namenom politično umoriti Janšo. Globoki državi je sicer tedaj uspelo Janšo vreči iz vlade ni pa jim uspelo, da bi ga javnomnenjsko uničili. Videti je bilo namreč mogoče, da se je velik del slovenske javnosti, odzval z gnevom. Stranka SDS pa ni pokleknila, kot bi si tedaj marsikdo želel, ampak se je konsolidirala in občutno povečala svoje članstvo.

Foto: Škandal24

Galetu ne glede na pomagače, ki so bili vpleteni v domnevno afero z zaščitno opremo, ni uspel poskus, da v afero, ki je bila osnovana na podlagi insinuacij, vpletejo Janšo. Mokre sanje tako niso uspele, interpelacijo pa je povrhu preživel tudi minister Počivalšek, ki je poslancem razkril marsikatera dejstva, ki jih je Gale javnosti “ponesreči” zamolčal. Med drugim tudi to, da se je tako imenovani heroj, pravzaprav podpisoval pogodbe, kjer so bile cene zaščitnih mask višje. Kakorkoli, Gale se sedaj ne more več medijsko izpostavljati s pomočjo ustvarjalcev oddaje Tarča, saj jih med poletnimi počitnicami ni. Preostane mu le pojavljanje na protestih, da kolesarji ne izgubijo volje za tuljenje, kako naj bi bilo v državi vse narobe. “Naključni” protestniki, ki se protestov že dlje časa udeležujejo, ali pa so se jih ravno pričeli udeleževati, nedvomno dokazujejo, da je za vsem skupaj nekaj več, kot se je morda sprva zdelo.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Oblast bi za 10 odstotkov višje cene elektrike, da bi se paneli bolje prodajali?!

Včasih za kakšno državo pravijo, da ji vlada mafija,...

Balerina donirala 50 dolarjev – grozi ji dvajset let ruske ječe!

Zaradi donacije petdesetih dolarjev so pred dnevi v Rusiji...

RTV podprla Milosavljevića, namesto da bi podprla svoje novinarje

RTV Slovenija se je v sporu Marka Milosavljevića in...