fbpx

Nič čudnega, da je Dobovšek zapustil Dobro državo: Poleg “žvižgača” Galeta želi v parlament tudi raper Zlatko

Repar Zlatan Čordić - Zlatko je prvorazredni državljan, ki mu je dovoljeno marsikaj, kar drugim ni. (Foto: Facebook)

“No, zdaj je tudi jasno, zakaj je iz Dobre države odšel njen ustanovitelj prof. Bojan Dobovšek. Žalostno,” je novico komentiral politolog dr. Miro Haček, da sta na skupni listi Dobre države in Naše prihodnosti tudi raper Zlatko in poslanka Levice Violeta Tomić.

Stranki Naša prihodnost Ivana Galeta in Dobra država, ki jo vodi Smiljan Mekicar, sta v četrtek vložili kandidature v vseh volilnih enotah. V sodelovanju z Zvezo za Dolenjsko in gibanjem SOS se na volitve podajajo z 78 kandidati. Ob predsednikih strank bodo med drugim kandidirali še nekdanja poslanka Levice Violeta Tomić, znani (ne)kulturnik raper Zlatko in nekdanja članica Levice in znana kuharica Alma Rekić. Na skupni kandidatni listi bo med znanimi imeni kandidirala tudi nekdanja vrhunska plavalka in trenerka plavanja Metka Sparavec Malenko. To je torej izbor tako imenovanega žvižgača?

Ves čas, odkar je Zlatko stopil na protivladno protestniško sceno, je bilo jasno, da ima vse skupaj določen namen. Poleg tega, da si je naredil reklamo pri glasbenem ustvarjanju, je bilo očitno, da ga zanima tudi politično udejstvovanje. S svojim prostaškim obnašanjem, ko se je denimo znesel nad direktorjem NIJZ dr. Milanom Krekom, ko je ta nič hudega sluteč hodil po ulici, je pokazal svojo kulturo. Kakšen pa je njegov odnos do drugače mislečih, je pokazal napad na snemalca naše televizije, ko mu je želel izmakniti kamero. Čordić pa je povrhu vsega v zvezi z izbrisom iz razvida samozaposlenih v kulturi s smrtjo grozil tudi uslužbenki ministrstva, so razkrili na ministrstvu.

Foto: Twitter

Najbolj neverjetno pa je to, da Galetova druščina napoveduje kar 10 poslanskih sedežev.  To v praksi pomeni, da bi morali zbrati vsaj 90 tisoč glasov. Vse to čeprav jim javnomnenjske niti približno niso naklonjene in jih uvrščajo daleč pod parlamentarni prag. Pa še to. Pravijo, da bi imeli radi neodvisne medije. So imeli s tem v mislih, da bi delovali zgolj RTV Slovenija, Necenzurirano, Reporter, Svet 24 in ostala Odlazkova trobila? Glede na razvoj dogodkov, je sedaj nedvomno tudi možno sklepati, da je bilo tako povezovanje že prej vsaj v dogovoru, kar daje slutiti, kaj je pravi razlog za odhod ustanovitelja stranke Dobra država in njenega predsednika Bojana Dobovška.

E-Maribor