fbpx

Nihče ni opisal Erjavca bolje kot “kantavtor iz zaodrja” Gregor Golobič: Lahko grozi in izsiljuje, takoj ko je v opoziciji, pa je mrtev!

Gregor Golobič (Foto: YouTube)

V času, ko lahko v živo spremljamo tragikomedijo s Karlom Erjavcem v glavni vlogi, ni nikoli preveč, če vedno znova in znova objavimo, kaj si o Erjavcu pravzaprav misli glavni strateg tranzicijske levice iz zaodrja, Gregor Golobič. Nič kaj presežnega.

Po internetu že nekaj časa spet kroži sicer nekaj let star posnetek, v katerem “kantavtor iz zaodrja”, Gregor Golobič, novinarki pripoveduje svoje mnenje o Karlu Erjavcu. Če ne prej, je prav zdaj, ko je jasno, da iz ozadja poveljuje Golobič, tranzicijska levica pa kot svojega mandatarja forsira prav Karla Erjavca, ravi čas, da se ta posnetek vrti v nedogled.

V posnetku Golobič brez kakršnegakoli cinizma, iskreno, kar v posnetku prav tako poudari, govori o Erjavcu kot o človeku, ki ga ne zanimajo funkcije povezane z upokojenci, o tem, da je DeSUS stranka, ki zastopa upokojence z visokimi pokojninami, ne tiste z nizkimi in nenazadnje, da je Erjavčev edini cilj v politiki funkcija, h kateri spada varovanje in šofer. O njegovi moči je povedal, da je to moč države z atomsko bombo, ki je ne sme uporabiti. Erjavec lahko grozi in izsiljuje, takoj ko je v opoziciji, pa je mrtev. Če smemo pripomniti, mrtev v svojih številnih nastopih v slovenskih osrednjih medijih tudi deluje.

Aleš Ernecl