fbpx

NIJZ je protivladni propagandni stroj, kamor globoka država odlaga politične kadre!

Ivan Eržen je bil državni sekretar na ministrstvu za zdravje, ko ga je vodil vpliven stric iz ozadja in dobičkar na račun slovenskega zdravstva, Borut Miklavčič. (Foto: STA)

NIJZ je v času pandemije novega koronavirusa odpovedal na celi črti po zaslugi političnega vodstva, zato ne čudi, da je v času vlade Janeza Janše dobil vlogo pritivladnega propagandnega stroja. Ta ustanova že dalj časa globoki državi služi kot odlagališče propadlih političnih kadrov, tudi zdajšnji v. d. direktorja Ivan Eržen, ki sodeluje na strankarskih dogodkih SD, je bil v preteklosti državni sekretar na Ministrstvu za zdravje, ko ga je vodil minister Borut Miklavčič, mediji pa ne omenjajo, da je bil celo kandidat za poslanca na listi propadle LDS. Eržen sicer NIJZ vodi s trdo roko in uvaja nekatere stalinistične ukrepe; da bi zadušil drugačna mnenja strokovnjakov, je zaposlenim na NIJZ že prepovedal komuniciranje z mediji in javnostjo. Tudi nekdanja direktorica NIJZ Nina Pirnat je vidna članica SD in propadla političarka.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je v času pandemije novega koronavirusa odpovedal na celi črti. V času vlade Marjana Šarca so delovali predvsem kot podaljšek njegove ekipe za odnose z javnostjo, v času vlade Janeza Janše pa so popolnoma obrnili ploščo. Začeli so delovati kot protivladni propagandni stroj in kritizirati prav vse ukrepe, ki jih je sprejela vlada z namenom zajezitve novega koronavirusa. Prišlo je celo tako daleč, da vršilec direktorja NIJZ Ivan Eržen sodeluje na strankarskih propagandnih dogodkih Socialnih demokratov, kjer v družbi njihovih najbolj skrajnih članov udriha po delu vlade.

Eržen je bil v preteklosti državni sekretar na MZ in kandidat za poslanca propadle LDS
Vodilni iz NIJZ so seveda deležni prav vse podpore režimskih medijev, kot se vse bolj izkazuje, pa je glavni namen te ustanove ta, da globoka država vanjo odlaga odslužene in propadle politične kadre. Tudi Eržen je bivši propadli politik, leta 2008 je bil državni sekretar na Ministrstvu za zdravje v času vlade Boruta Pahorja in ministrovanja Boruta Miklavčiča. Nato je leta 2011 še kandidiral na predčasnih državnozborskih volitvah in sicer na listi Liberalne demokracije Slovenije. Kot se dobro spomnimo, se LDS takrat sploh ni uvrstila v državni zbor.

NIJZ (Foto: STA)

Radikalni Eržen NIJZ vodi s trdo roko in uvaja nekatere stalinistične ukrepe
Do danes se je očitno Eržen dodatno radikaliziral, tako kot stranka SD, ki ji je blizu. Pri svojem delu je kot v. d. direktorja že uvedel nekatere stalinistične ukrepe. Kot je na ponedeljkovi novinarski konferenci vlade razkril predstojnik Območne enote Koper NIJZ Milan Krek, se v zadnjem času ta ustanova vse bolj zapira pred javnostjo, zaposlenim pa so tudi prepovedali komuniciranje z mediji in javnostjo. “Na mojem inštitutu, kjer leta že delam, dela veliko dobrih strokovnjakov. In se jih v teh trenutkih ne sliši, ker nimamo dovoljenja za nastope v medijih,” je povedal Krek. Po vsej verjetnosti želijo tako zadušiti mnenja strokovnjakov, ki imajo drugačno mnenje od vodstva.

Milan Krek (Foto: STA)

Nekdanja direktorica NIJZ Nina Pirnat je vidna članica SD in propadla političarka
Tudi nekdanja direktorica NIJZ Nina Pirnat, ki je do zadnjega vneto zatrjevala, kako naj ne bi bilo razloga za paniko, je vidna članica stranke SD. V preteklosti je bila državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje, v času vlade Alenke Bratušek pa celo kandidatka za ministrico za zdravje. Na mesto direktorice NIJZ jo je nastavila vlada Mira Cerarja.

Nekdanja direktorica Nacionalnega instituta za javno zdravje (NIJZ) Nina Pirnat je sicer tudi vidna članica Socialnih demokratov (SD) (Foto: STA)

Nasveti NIJZ Šarcu so bili škodljivi, če bi ukrepe sprejeli 14 dni prej, bi lahko epidemijo bistveno zajezili
Zdravnica Alenke Forte je dogajanje pred kratkim komentirala za spletni portal Nova24TV: “Če bi ukrepe, kot jih je uvedla Vlada Janeza Janše takoj po nastopu mandata, sprejeli 14 dni prej, bi lahko v Sloveniji epidemijo bistveno zajezili. Šarec je namesto tega, kot papiga, ves čas ponavljal stališča EU, naslanjal pa se je tudi na priporočila vodilnih na NIJZ, ki kot vidimo danes, niso bila ustrezna oz. so bila škodljiva. Zelo resno pa je, da nimajo zdravstveni delavci ustrezne osebne zaščite povsod po Sloveniji, ker prejšnja vladna garnitura ni izvedla ustreznih ukrepov nabave zaščitne opreme.” Tako smo do zdaj v Sloveniji zabeležili že 1.021 okužb z novim koronavirusom, ki je terjal že 30 smrtnih žrtev.

Rok Krajnc