Ninamedia vam prepreči glasovanje, če podpirate SDS in nasprotujete vladi!

Agencija Ninamedia vam v svojih anketah prepreči glasovanje, če glasujete za SDS ali proti Golobovi vladi. (Foto: STA)

“Anketa Ninamedie. Če boste odgovorili, da bi volili stranko SDS ali da NE podpirate vlade RS, vas algoritem ne spusti naprej, češ da ne ustrezate kriterijem,” je opozoril Janša. 

Še kako prav je imel bivši ameriški veleposlanik Joseph Mussomeli, ko je dejal, da “če je v Sloveniji kaj, kar ga spominja na države tretjega sveta, so to javnomnenjske raziskave, saj jim ne moreš zaupati”. Ena zadnjih anket Ninamedie to znova potrjuje. Prvak opozicije Janez Janša je posvaril, da anketa posamezniku prepreči glasovanje, če podpira SDS ali nasprotuje vladi Roberta Goloba, rekoč, da ne ustreza kriterijem (tukaj). O tem, da so javnomnenjske ankete, zlasti Ninamedie, politično orodje tranzicijske levice, smo že veliko pisali.

Goloba je denimo zaznala, še preden je ta sploh najavil vstop v politiko (tukaj), promovirala zamenjavo Mateja Tonina s sporno Ljudmilo Novak na čelu NSi in vstop NSi v Golobovo vlado (tukaj), reševala Golobovo javnomnenjsko priljubljenost (tukaj) itd. Spomnimo še, da je lastnik agencije Nikola Damjanić po lokalnih volitvah praznoval kar v štabu Zorana Jankovića (tukaj), pred lanskoletnimi parlamentarnimi volitvami pa v gostilni Čad pod Rožnikom sestankoval z antijanšisti in levičarskimi skrajneži tipa Darko Štrajn (tukaj). Le kdo še zaupa anketam te agencije?!

Nikola Damjanić v štabu Zorana Jankovića (Foto: STA)

Izjava nekdanjega ameriškega veleposlanika Josepha A. Mussomelija (Foto: Twitter)

Domen Mezeg