Norčevanje Haklovih Obrazov: Kot najbolj vplivne Slovence označili športnike in kulturnike, medtem ko Kučana uvrščajo šele na 63. mesto!

Milan Kučan (Foto: STA)

Potem ko je revija Obrazi objavila lestvico 100 najvplivnejših Slovencev, se je marsikdo zamislil. Namreč, na prvih treh mestih so se znašli sicer znani in popularni: košarkar Goran Dragić, Luka Dončić in smučarka Ilka Štuhec, medtem, ko je resnično vplivna ameriška prva dama slovenskih korenin Melania Trump zasedla šele sedmo mesto, predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša 28. mesto, Stojan Petrič 34. mest0, 43. mesto Uroš Hakl, 61. mesto Janez Škrabec, 63. mesto Milan Kučan, 69. mesto Zoran Janković, 79. mesto Borut Jamnik, 85. mesto Gregor Golobič in 90. mesto Janez Kocijančič. “Nekdo se je dobro zabaval, ko je to delal,” je lestvico komentiral politični analitik Miloš Čirič. 

Po prepričanju Čiriča so z objavo lestvice 100 najvplivnejših Slovencev pri Obrazih želeli le zbuditi pozornost javnosti, saj z resničnim vplivom nima kaj veliko veze. Revija Obrazi se je znašla pod vplivom Uroša Hakla, potem ko je ta kupil Večer, Delo Revije in Vestnik, in kot kaže, je pri novinarjih Obrazov opazen podoben trend kot pri novinarjih Večera, glede katerih je zaslužni profesor mariborske pravne fakultete in strokovnjak za gospodarsko pravo dr. Šime Ivanjko v preteklosti že opozoril, da se največkrat znajdejo na Novinarskem častnem razsodišču. “Kot poroča RTS24, je njihovo poročanje ‘precej nedemokratično, hkrati pa se lahko zgodijo večje ali manjše, načrtne ali nenačrtne napake’,” je zapisal na družabnem omrežju Facebook.

Foto: Twitter

Lestvica 100 najvplivnejših Slovencev v ospredje daje športnike, medtem ko je Melania Trump na sedmem mestu. Vsakomur z malo kmečke pameti je jasno, da športnik nikakor ne more biti po vplivu močnejši kot pa prva dama ZDA, ki v svetu velja za svetovno velesilo. Glasbenik Robert Pešut, ljudem bolj znan kot Magnifico, zaseda 8. mesto in je po prepričanju Revije Obrazi po vplivu pred Janezom Janšo in zadnjim predsednikom Komunistične partije Slovenije Milanom Kučanom. Uroš Hakl pa je po njihovo bolj vpliven od samega Kučana in njegovih najtesnejših prijateljev.

Klan, Kučanov klan
Klan, ki nam je pobral vse, kar smo imeli, je Kučanov klan. Ta je ljudem storil toliko žalega, da so podatki in razkritja zahtevali kar celo knjigo. Napisal jo je Danilo Slivnik, osredotoča pa se na to, kako je Kučanov klan s štabom v Murglah politično in gospodarsko obvladoval Slovenijo. Prirejal je tudi afere, da bi se znebil politične konkurence, zato je sprožil afero Depala vas, s katero je z mesta ministra za obrambo odstavil Janeza Janšo. Kučan, skupaj z najtesnejšimi prijatelji iz Foruma 21, predstavlja tajkunsko gospodarsko omrežje, ki obvladuje Slovenijo.

Milan Kučan (Foto: Nova24TV)

Ko v Sloveniji govorimo o lobijih, vplivnih omrežjih in njihovem poslovanju, ne moremo mimo Janeza Škrabca. Zase pravi, da je marksist in hkrati kristjan, ki da verjame v Boga. Ob ustanovitvi Foruma 21 je bil med njegovimi ustanovnimi člani in je član društva Slovenija – Rusija, častni konzul Belorusije v Sloveniji in hkrati član Ameriške gospodarske zbornice (AmCham) v Sloveniji, zdaj pa je po prepričanju Obrazov na 61. mestu najvplivnejših Slovencev v letu 2017. V velik posmeh pa je šele 69. mesto, ki ga zaseda ljubljanski župan Zoran Janković, zaradi katerega propadejo podjetja, ki delajo za MOL -Stožice, se mu odpiše 16 milijonov evrov dolga, se zaradi njega ustvari več deset milijonov evrov bančne luknje ter potem, ko ta zaposli farmacevtko v zameno za spolne usluge, celo uniči dokazno gradivo. Več kot očitno je, da so se Obrazi s sestavo tako imenovane lestvice “100 najvplivnejših Slovencev” krepko pohecali, z namenom, da bi vzbudili pozornost in povečali prodajo revije, saj so najbolj vplivne razvrstili na rep lestvice, nanjo pa uvrstili celo Denise Dame. Adijo pamet.

H. M.