fbpx

Norčevanje vidnih predstavnikov SD iz zdravstvenih delavcev: “Bog vam pomagaj”, jih je opozoril celo strankarski “tovariš”!

Vidni člani stranke SD na kupu: Anja Kopač, Dejan Prešiček, Jernej Štromajer, Tanja Fajon, Klemen Žibert, Martina Vuk in Marko Koprivc. (Foto: Twitter)

Tovariši, a vi to resno? No, Bog vam pomagaj,” je nekdanji mož znane slovenske pevke Simone Weiss in prav tako predstavnik SD Goran Šarac opozoril svoje strankarske kolege pred neodgovornim skupinskim fotografiranjem. Ker gre za čas epidemije koronavirusa in vidne predstavnike Socialnih demokratov, je fotografija kajpak sprožila številne ostre odzive, saj gre za norčevanje iz zdravstvenih delavcev in vseh, ki se trudijo omejiti posledice virusa.

Epidemija koronavirusa in omejevalni ukrepi, med katerimi je tudi prepoved zbiranja skupin, še vedno velja, hkrati pa še vedno velja pravilo socialne distance. Toda vidni predstavniki stranke Socialnih demokratov Anja Kopač, Dejan Prešiček, Jernej Štromajer, Tanja Fajon, Klemen Žibert, Martina Vuk in Marko Koprivc so ukrepe gladko kršili in svoje neodgovorno obnašanje delili celo po socialnih omrežjih.

To je zelo zmotilo njihovega strankarskega “tovariša” in nekdanjega partnerja znane slovenske pevke Simone Weiss, Gorana Šarca, ki je skupino opozoril kar prek Twitterja: “Tovariši, a vi to resno? No, Bog vam pomagaj.” Šarac je mimogrede na zadnjih parlamentarnih volitvah kandidiral za poslanca na listi SD.

https://twitter.com/magGoranSarac/status/1259192903609524224?ref_src=twsrc%5Etfw

Vznesena druščina vidnih politikov, ki so s pohodom ob ljubljanski Poti spomina in tovarištva praznovali “Dan zmage”, čeprav gre za Dan Evrope, je zmotila tudi člana vladne skupine za pripravo protikorona ukrepov Mateja Lahovnika. Ta je tako komentiral neodgovorno ravnanje: “Poslanec SD in ex državni sekretar za šolstvo (!) SD si te provokacije, ko cepiva ne bo vsaj še leto dni in ko se vsi bojimo zdravstvenih ter ekonomsko-socialnih posledic morebitnega drugega vala okužb, ne bi smela dovoliti.

Lahovnik je v nadaljevanju zapisal, da je šokiran nad takšnim norčevanjem iz zdravstvenih delavcev in vseh, ki se trudijo omejiti posledice virusa. “Nedopustno kar so si dovolili,” je bil kritičen.

Če v obzir vzamemo tudi petkove proteste, kjer so sodelovali v glavnem ljudje z levega političnega pola, lahko pričakujemo v prihodnjih dneh ponoven izbruh števila okuženih s covid-19.

Rok Krajnc