fbpx

Lažnivi pisun Zgaga ponavlja staro prakso in dela državi mednarodno sramoto

Blaž Zgaga (foto: STA)

Blaž Zgaga (Foto: STA)

“Spoštovani gospod Zgaga, ali je to vaše maslo? Očitno je. Novinar vas citira, češ da ima v Sloveniji vlada “pravico zapreti ali izolirati kogarkoli, če se sumi, da ima koronavirus”? Pa kakšne nebuloze so to?! A ste normalni?!”, se je na objavljeno novico v hrvaškem Nacionalu, kjer avtor blati slovenskega premierja in ukrepe za zajezitev pandemije koronavirusa, odzval urednik PortalPlus Dejan Steinbuch. Analitik Mitja Iršič pa je njegovo podlo delovanje označil za mednarodno sramoto.

Nova Janševa vlada, nova nadaljevanka tranzicijske novinarske skupine F571. Leta 2008 so pred predsedovanjem Slovenije evropskem svetu EU pisali organizaciji Svet Evrope, vlada preganja novinarje in zmanjšuje medijsko svobodo, čeprav so vsi mednarodni kazalci dokazovali, da je bila svoboda novinarjev na najvišji ravni v samostojni Sloveniji.

Vendar novinar v službi globoke države Blaž Zgaga od prve sekunde od prisege Janševe vlade prejšnji petek nagaja na vsakem koraku. V hrvaškem tedniku Nacional so na podlagi njegovih besed zapisali, da bo Janša ukrepe izkoristil za uvedbo diktature, na straneh Sveta Evrope pa piše, da nova Janševa vlada izvaja proti Zgagi obrekovalno in sovražno kampanjo zaradi tvita, ki se je pojavil na uradnem profilu Kriznega štaba Republike Slovenije.

Začeli so doma, nadaljujejo v tujini
Novinarji tranzicijskih medijev že od trenutka, ko se je pojavila možnost oblikovanja nove desno-sredinske, zavajajo slovensko javnost, da bo Slovenija postala fašistično-janšistična republika s ščepcem madžarskega orbanizma. V glavni vlogi blesti Blaž Zgaga, ki je bil v preteklih sedmih letih, ko so vladale leve vlade, tiho. Sedaj je v prvi vrsti, ko govori o kratenju pravic posameznika, o koncu slovenske demokracije in o uvedbi diktature oblasti Janeza Janše.

Tokrat se je Janša po zaslugi Zgage, sicer pa po krivici, znašel na straneh Sveta Evrope in hrvaškega radikalnega tednika Nacional, v katerem je Zgaga pustil svoj prstni odtis. Pravzaprav odtis podlosti, ki jo kaže le ob točno znanih trenutkih.

Strašenje z diktaturo Janeza Janše
Režimski pisun Zgaga si je preko avtorja Borisa Bilasa dovolil postaviti tezo, da se v Sloveniji zaradi reševanja epidemije Covid-19 in uveljavljanja ukrepov uvaja diktatura po vzoru nacizma iz tridesetih let prejšnjega stoletja. V izrednih časih zdravstvene krize je Janševa vlada po njihovem sprejela odlok, s katerim bo lahko izvajala arbitrarno represijo. Pri šepetanju za Nacional je šel tako daleč, da je obtožil Janšo izkoriščanja krize za napade na novinarje in postopno uvajanje v diktaturo. Podlo, da bolj ne more biti.

Blaž Zgaga občasno tudi piše za hrvaški radikalni časopis Nacional. V desnem kotu je njegov podpis.

Zgaga je že prvi dan imenovanja pričel z nadlegovanjem nove vladne koalicije z novinarskimi vprašanji okoli izmišljotin, da lahko vlada avtomatsko zapre oziroma izolira vsakega državljana RS, ki v primeru koronavirusa ne bo upošteval nasvetov zdravstvenih strokovnjakov. Zaradi tega ukrepa vlado v naprej in a priori obtožuje, da je to le prvi korak za diktaturo politične oblasti v Sloveniji.

Janša brez konsenza drugih koalicijskih partnerjev ne more sploh funkcionirati kot vladajoča oblast
Ob vsej tej “mednarodni” dejavnosti Zgage, ta izpade pravi diletant in smeši novinarski poklic. Če bi natančno pogledali razmerje sil znotraj nove vladne koalicije, bi opazili, da SDS nima večine med vladnimi ministri. Uspešno delovanje v času najhujše zdravstvene krize v zgodovini samostojne Slovenije pa ni možno, če predsednik vlade Janša ne bo upošteval mnenj koalicijskih partneric SMC, Nsi in Desus ter slovensko opozicijo, saj bo vlada le s skupnimi močmi uspešno prestala zdravstveno krizo.

Luka Perš