Noro: Ustanovljena je nova levičarska ideološka policija za pregon novinarjev! Vodi jo Anuška Delić, zraven tudi Nataša Pirc Musar in Marko Milosavljević!

Foto: iStock

Američanom še na misel ne pade, da bi se odpovedali prvemu amandmaju k ameriški ustavi, ki kongresu prepoveduje omejevanje svobode govora, tiska, združevanja in mirnih protestov. Cenzura, omejevanje govora in poskusi vladnega nadzora opozicijskih medijev Demokracije in Nova24TV pa vse bolj postajajo del slovenske politične realnosti. Kjerkoli po svetu so na oblasti komunisti, poskušajo odpraviti ali omejiti svobodo govora, pluralnost medijev in onemogočiti opozicijo. Tudi pri nas to ves čas počnejo, le da zadnje čase vedno bolj drzno. Po novem jim pomaga še ena “neodvisna ekipa raziskovalnih novinarjev”, med katerimi najdete Anuško Delić, Klaro Škrinjar, Majo Čakarić, kalibre tipa Marko Milosavljević in Nataša Pirc Musar pa med člani sveta zavoda ideološke levičarske inkvizicije. O mojih razlogih za takšno oceno pa v nadaljevanju. 

Nedavno sem za portal Nova24TV in Demokracijo napisal prispevek Starši, pozor! Izšel je nov “učbenik”, s katerim bodo vaše otroke spreminjali v homoseksualce! Poglejte, kdo to financira!, ki si ga lahko preberete na povezavi. Čez nekaj ur me je v pošti čakalo navodilo urednika, da pripravim odgovor na novinarsko vprašanje spletnega portala za preiskovalno novinarstvo. Seveda nisem imel pojma, kdo ali kaj je to. Ko pa mi je novinarka Klara Škrinjar v dopisu postavila par  ideoloških, udbovsko zasliševalskih vprašanj, pa mi je bilo malo bolj jasno, kdo se skriva za domnevnim “razkrinkavanjem”. Ko sem prebral, kdo so in kaj počnejo, sem ugotovil, da imamo v Sloveniji novo ideološko policijo. Sliši na ime Oštro in se postavlja v vlogo velikega inkvizitorja, ki ugotavlja, kaj je v novinarstvu celote jadranske regije narobe in kaj prav.

“Oštro bo gojil preiskovalno in podatkovno novinarstvo, uveljavljal bo pravico vedeti kot eno od temeljnih človekovih pravic, širil bo novinarsko znanje in prispeval k vzgoji prihodnjih generacij novinarjev,” so zapisali na uvodni strani ideološke novinarske policije Oštro, ki je po njihovih navedbah nastala 30. marca 2018 in je nekakšen zasebni “Svet za pregon sovražnega govora”.

Levičarska ideološka novinarska policija pod vodstvom Anuške Delić je tokrat skočila in vzela v bran “priročnik” Mavrica v žepu, ki je izšel letos in je le novo čtivo v dolgi vrsti razne homoseksualne propagandne literature, ki pod krinko delavnic zaradi “motenj hranjenja” in “proti nasilju” perfidno in nezakonito uvaja homoseksualno propagando v naše vrtce in šole.

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

Kaj hoče radikalna levica?

Za razumevanje položaja, v katerem se je znašla Slovenija, je pomembno vprašanje, zakaj se v medijih ne smejo pojaviti ključna vprašanja za obstoj slovenskega naroda? Razlog je v sovražnem molku, ki prepoveduje in tabuizira ključne teme za preživetje slovenskega naroda in družbe. Prekaljenim Delovim novinarkam je treba priznati dobršno mero iznajdljivosti pri obravnavi izbranih ideoloških tem. Oštro.si skuša utišati teme, povezane s homoseksualno indoktrinacijo, kritiko ilegalnih migrantov, omenjanje splava in podobno. Že iz ustanovnih članov novinarske inkvizicije Oštro.si je lepo razvidno, da gre za politične in medijske strukture, ki se vedno znova vzpostavljajo z davkoplačevalskim denarjem in se besno zaganjajo v vse, kar diši po normalnosti, tradiciji in domoljubju. Vsakogar, ki jim ni po volji, nemudoma označijo za nestrpneža in mračnjaka, homofoba, razpihovalca sovraštva in strahu ter mu zagrozijo s podobnimi besedami, kot so jih v svojem sestavku “Priročnik za pedagoške delavce, ne učbenik za ‘homoseksualno posiljevanje'” namenili meni:

“Ob koncu naj še opozorimo, da ustava v 14. členu prepoveduje diskriminacijo na podlagi spolne usmerjenosti, poleg tega je od leta 2016 v veljavi zakon o varstvu pred diskriminacijo, spodbujanje nestrpnosti, tudi na podlagi spolne usmerjenosti, pa prepoveduje kazenski zakonik.”

Podobno “dobronameren” je tudi odgovor Legebitre, ki ga navaja Oštro. “… To so temeljne vrednote naše družbe. Trditve, kot je ta, da s priročnikom peremo možgane otrokom, so lažne in namenjene razpihovanju sovraštva in strahu. Hkrati reproducirajo homofobijo, bifobijo in transfobijo, zaradi katerih šole pogosto niso varen prostor za učenke in učence, dijake in dijakinje,” strašijo homoseksualni aktivisti, ki brez zakonite podlage in pogosto celo brez dovoljenja, kot se je izkazalo v primeru ljubljanskih trgovin, s propagando posiljujejo mimoidoče s svojo “napako človeškega razuma”, kot homoseksualno blodnjo imenuje papež Frančišek.

Foto: Legebitra

Ko povprečno razgledan človek na portalu “Razkrinkavanje.si” malce podrobneje pogleda teme in vrednostne sodbe o pojavih v družbi, mu takoj postane jasno, kam “pes taco moli”. Center za preiskovalno novinarstvo Oštro.si v profesionalnem smislu ni vreden počenega groša. Bo pa zelo verjetno priročno orodje za prejemanje donacij in dotacij. Za vse te radikalne levičarje, ki zasedajo dobro plačana mesta v javni upravi in različnih “nevladnih organizacijah” ter na naše stroške vodijo protinarodno politiko, je značilno, da so danes glavni motor nestrpnosti, omejevanja svobode izražanja in grožnja narodnemu obstoju. Vsak, kdor podpira njihovo medijsko in politično izživljanje nad preprostimi ljudmi, je sokriv za uveljavljanje politike, ki vzpostavlja osebno in kolektivno nesrečo ter dolgoročno revščino in depresijo Slovencev in Slovenk.

Franci Donko

 • SIMON ROZIC

  Resnica je bolečina za levico, je njen strah in poguba !

  • francelj3

   Levica pa je strah in poguba Slovenije.

   • SIMON ROZIC

    Drži! Drvimo v pogubo z levico! In to je resnica!

    • Patricija Mihelic

     Ni res…. desnica je imela možnost da izboljša stvari za Slovenijo… .. in kam jo je pripeljala? V pogubo. Desnica je poguba za Slovenijo

     • SIMON ROZIC

      Razloži: kdaj in kako?

     • stane

      Ti si budala. Vecina odloca.
      V tem primeru,ki ga opisujes,je bila zblojena levica v vecini,ki je zavracsla pogovore,ka sele povezovanje z desnico.
      Tonin sd je na zacetku pokazal kot verodostojni partner desnici,tako tudi Jelincic,ko je bilo ps potrebno kaj prepreviti tej xblojrni vladi sta psa jo podprla in na ta nacin dovolila vladi(predvsem Jelincic),da se sprejme proracun za 300MIO visji kot je normalno. S tem je bilo omogoceno tudi za nezak.migrante vec denarja. Mi pa delajmo za to golazen,eno in drugo.
      Kaj jima je Sarec obljubil?

     • stane

      Desnica je poguba za Slovenijo,ko nima vecine v parlamentu in se njene pobude vehementno zavraca?
      Ko levica sprejema neumne zakone,ko levica krade nas denar in ga daje izdajalskim nevladnikom,ki spodbuja nezakonite migracije,ki unicujejo Evropo? Picka ti materina tupa glupa!

     • Borut Stari

      Wow. Bebavih ne primanjkuje.

   • SIMON ROZIC

    Kakorkoli obračaš, je resnica, da je levica res
    poguba za Slovenijo!

 • marker

  Ti osebki naj delajo red na jugu, ne pa pri nas.

 • francelj3

  Tale “policija” s srpskim imenom spada na balkan, ne v Slovenijo. Kako si upajo? Poleg vseh ostalih svinjarij še potujčevanje.

  • milanček

   če smo pa Slovenci ene navadne pi..z.de, že vsak čefur ima več pravice, možnosti kot mi!!

   • stane

    Ja Srbi nam komandirajo v nasem domu.
    Ce bi bilo po moje,nebi noben tujec,ceprav tukaj rojen, imel moznosti za pomembno drzavno oz.obcinsko sluzbo v kateri bi lahko ukazoval. Kriva je vlada, ki je izdàjalska.

    • Borut Stari

     Delić ni slovenski priimek. Čakarić in Milosavljević prav tako ne.Kdo vodi Slovenijo?

     • stane

      Humanost! Da jim jebem humano pokvarjeno cefursko mater.

     • Borut Stari

      Šopirijo se lahko le toliko koliko jim tovarišija na oblasti dovoli.

 • Ava

  Javni denar gre za vse drugo, edino tisto kar bi bilo treba ne. V kontekstu trenutnega stanja v slo, je tole drugorazredna tema, žal. Ko bo zdravstvo, sociala (pokojnine), ipd urejeno, potem se pa lahko začnemo pogovarjat.

  Zgornji naj ustanovijo svoja društva in se financirajo sami, kot vedo in znajo.
  Aja saj res. Potem ne bi bilo niti enega!

  • stane

   B R A V O !!!!!!!!!!!!!!!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • janko

  STOP socializmu!
  Slovenski in evropski social ateizem = kuga krščanske civilizacije!
  Vsi normalni ljudje, pa Odbor za republiko, SDS, DOM in vsi delavni Slovenci – dvignimo se že končno!!

  • Minovak

   Socializem je protinaraven sistem, ki nikdar ni deloval, nikjer ne deluje
   in ob soočenju z realnostjo tudi ne more delovati.
   Winston Churchill je dejal, da bi lahko deloval le na dveh mestih,
   v nebesih, kjer ga ne potrebujejo in v peklu, kjer ga že imajo.

   • stane

    Socializem je T I R A N I J A , PO KOMUNISTICNO!!!

  • stane

   Narod je zaveden,neveden in neumen. Tezko bo.

  • stane

   Popolnoma podpiram!! Zacetj mora tisti,ki je,ki so vplivni. Narod jim bo sledil.

 • Joško

  Zopet neko združenje mehkih ćććć jev, ki bi radi Slovencem predpisovali, kaj smemo vedeti in kaj ne smemo. Pirčeva Nataša pa je zraven zaradi denarja.

 • Skrajno Desni

  Počasi gremo proti Kubi in Venezueli, ta levičarska golazen je še bolj nevarna kot pa islamisti.

  • if

   Oba tipa sta enako nevarna, ta hip tudi zato, ker delujeta vzajemno zoper demokracijo in slovenstvo!

   • baubau

    ja,žlahta in gliha vkup štriha…

  • šmentanamuha

   To trdim že ves čas.

 • antimur

  Polni qurac že imam teh balkanskih pritepencev, seveda tudi takšnih rdečih protislovenskih krav kot je Musarca.Je pa neizpodbitno dejstvo, kjerkoli je kakšna pizdarija, so zraven jugoviči, četudi druge, včash celo tretje generacije. Vsi so enaki,, ko imaš enkrat zasvinjane gene z balkanstvom, si za vedno takšen.

 • VERZIFIKATOR

  Anjuška Nedelič

  NOVI MEHKI PSIHODELIČ

  Nov da psihodelik de razširja,
  slišati je zadnji čas potiho,
  da razjeda že otroško psiho,
  skratka psihodelik da vznemirja.

  Anuška pa Marko in Nataša
  so imena, ko se stvar lobira,
  psihodelično ko se testira,
  koliko še zdrav razum prenaša.

  Psihodelik novi učinkuje
  v smeri, mavrično da vse zajame,
  vsakič ko substanca ta se vzame,
  poleg tega vidno potujčuje.

  Z njim vzpostavlja da se policija,
  za sovražni govor ustrojena,
  psihodelično vsa prirejena,
  skratka znana spet hipokrizija.

  Omejuje psihodelik ta svobodo
  govor, tisk, posebej združevanje,
  v psihodelično zaziblje stanje,
  kjer puščava je, zagledaš vodo.

  Mehek ta je psihodelik novi,
  v njem je mehkih strešic vsaj večina,
  meri se njegova količina
  v govora sovražnega presnovi.

  Kam s substanco to, ki zase pravi,
  da je objektivno neodvisna,
  pa je le uvoženo nepristna,
  nasprotuje pameti ki zdravi?

  Ni da bi se kdo preveč sekiral,
  mehki zakompleksanci ubogi
  vedno bodo v kakšni psiho-vlogi,
  vse jih lastni bo kompleks nažiral.

 • Novakec1

  Čefurji s pomočjo domačih izdajalcev uničujejo Slovenijo in slovenstvo z svetlobno hitrostjo. Kaj v ozadju delajo musliči pa tud Sv. Peter ne ve.

 • rubec

  Gusarjevo so prepričali z obljubo, da bo urnik za obilne malice lahko po njenem izboru.

 • Desnoklik

  Kaj imate proti ljubezni?

  • rubec

   To moraš vprašat v kaki lekarni.

   • Desnoklik

    Imate kaj proti ljubezni ni isto kot kaj imate proti ljubezni!

 • JANEZ GUS

  Proti vsej tej svinjasriji,ki se kopiči v Sloveniji ,se je treba borit z enakimi sredstvi in še huje.Seveda na drugih medijih.Pa da vidimo do kam bodo ta govna-iztrebki na dveh nogah priracali.Za take debile raste tudi palica v grmovju.

  • baubau

   enakih nagravžnih sredstev pač nočem uporabljati-boriti se hočem le s pravico in resnico.

 • Anton

  zaradi mene naj se ustanavljajo, sam naj se tudi financirajo sami, mi davkoplačevalci teh bebotov ne nameravamo financirati

  sarkazem press

  • baubau

   oh,prepozen si,ker si jim že plačal…

 • Van Der Waals

  VRAČAMO SE V KOMUNISTIČNE ČASE!

  • antimur

   Zdaj smo že daleč od komunizma, smo v kučanizmu, ki je nadgranja vseh totalirizmov, od komunizma, fašizma, nacizma. V njej je združen ves gnoj, ki tlači sveto slovensko zemljo.

   • JANEZ GUS

    Res je to prava kompostnica,kjer je zbrana vsa navlaka slo.potomcev zločincev in njihovih simpatizerjev ter čefurska navlaka.To kar kliče po pantakanu.

  • slosin

   nč se ne vračamo, če smo še vedno notr…

 • JANEZ GUS

  Zakaj pa ne bi mi ustanovili tako policijo za komunistične spake,ki delijo slo. narodTreba si je delat spisek,ker ko bo ustanovljeno sodišče,ne bi s temi bebavci izgubljali časa..

  • stane

   Komunizem ni bil uradno v Sloveniji spoznan za zlocinsko organizacijo. Zato pa pocnejo kar zelijo. Prekleti morilci!!!

 • Anton

  https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/konferenca-zsss-ja-strah-pred-posledicami-sprememb-minimalne-place-odvec/491959

  razslojevanje, novinarji, kaj porečete na termin razčlovečenje, mislim, da je ta termin bolj pravšnji glede na višino minimalne plače, ki jo dobivajo delavci za svoj trud.

  sarkazem press

 • Boco

  Anuška Delić, notorična lažnivka. Laž dokazana na sodišču.
  Nizko smo padli. Tako je to ko je najbolj važen kriterij da si naš, to je levak!

 • skorpijon93

  nagnat jih vse skupaj z muslimani vred, prokleta banda, jebem vam pas mater !

 • Magu Hirasi

  Mislim, da bo večina staršev svoje otroke zaščitila pred takšnimi vsebinami, ki so v osnovi šoli nedvomno prezahtevne.

 • Antonius

  Kdo je Anuška Delić in kam sodi je zlahka prepoznati po njenih presstitutskih naporih, ki jih ponujam spodaj na povezavi. Vsa ostala golazen zbrana okoli nje in njene ideološke policije pa v ničemer ni niti nič boljša ali slabša od nje. Zanimivo v zvezi s presstitutko Delićevo je samo to, da v njen okvir zahrbtnih razmišljanj in početja sodi tudi njen mož Franci Zavrl. Ja, Franci Zavrl je tisti oné, ki se ga leta ’88 Kučanovi udbovci niso upali zapreti, ker so vedeli, da bo posranec zelo obširno špecal in vsakogar izdal. Bali so se namreč revolta, če bi v preiskovalni zapor spravili več ljudi kot so jih. Kasneje je Zavrlov Pristop zelo tvorno sodeloval z veleizdajalcem, Zavrlova Anuška pa sedaj z ideološko policijo in ostalimi sodelujočimi barabami, demokraciji vsiljuje LGBTQ pravila in natika nagobčnik.
  https://nova24tv.si/slovenija/ko-o-svobodi-medijev-moralizira-unicevalka-tednika-njen-sef-pa-posluje-prek-davcnih-oaz/
  https://nova24tv.si/slovenija/politika/davcni-strokovnjak-simic-razkril-bedo-pisunke-deliceve-namesto-da-bi-preiskovala-sefa-petrica-ki-je-opravil-za-vec-kot-35-milijonov-evrov-sumljivih-transakcij-se-je-spravila-nad-njega-ki-ni-oprav/
  https://nova24tv.si/slovenija/zakaj-delo-in-anuska-delic-ne-bosta-objavila-imen-vseh-vpletenih-v-panamske-posle/
  https://nova24tv.si/slovenija/ljudje/protesti-v-ljubljani-radikalna-levicarka-anuska-delic-bi-rada-preprecila-shod-na-kotnikovi/

 • trumpet2018

  znaj nas bodo južnjaški pritepenci nadzirali in preganjali v lastni državi, tega še svet ni videl. Kje ste videli v Srbiji ali Bosni slovenskega župana? NIkoli in nikjer. najbolj fuknjeni volilvci na tem planetu so v Sloveniji

 • Janez Novak

  Bog je na strani dejavnih. Slovenska levica, resda obilno podprta z denarjem davkoplačevalcev, je zelo dejavna pri doseganju zastavljenih ciljev. Desnica se žal odlikuje predvsem po metanju polen pod noge.

  • if

   Slovenska levica meče polena pod noge samostojne Slovenij, oziroma, vi tega ne zmorete dojeti ali ste antidemokrat!

 • xtc

  Tako drhal je treba s sodiščem razgnat zakaj?
  Kar niso varuhi demokracije,pač pa vsiljevalci diktature in taki ljudje v pluralni družbi nimajo kaj izkat ppri državnih jaslih,še manj pa sme jo kakor koli dobivati denar od države ali kogarkoli nadlegovati.
  Kdor polnoleten pač želi biti homo pač naj bo NIMA PA NIKOMUR PRAVICE VSILJEVATI SVOJE AGENDE-še posebej pa ne mladoletnim
  Očitno idiotski levi skupini skrajnežev ni jasno,da imajo starši po ustavi otroke pravico vzgajat po svojem ne tujem prepričanju in da so pač istospolni napaka narave in evolucijski dead end.

  • baubau

   Starši-pa četudi en sam par- se bodo morali javno izpostaviti in “URADNO ZAHTEVATI SVOJE PRAVICE pred sodiščem;a priskrbijo naj si modrega odvetnika-kakšen se še najde.

  • Minovak

   Problem je, da nimamo sodišč, imamo samo sodno mafijsko združbo, ki deluje pod okriljem F21. Bojim se, da bo treba stvari vzeti v svoje roke, ker pravico ni mogoče pričakovati.

   • stane

    Prav imas. MAFIJEC F21 NE BO OBTOZIL SEBE-SVOJE. MAFIJEC NA SODISCU PA ENAKO.
    NA SODISCE JIH PA VABIJO,DA NARODU PRIKAZEJO,KAKO FAJN IN PRAVICNO DELAJO. OBSODIJO PA NIKOLI,KLJUB DOKAZOM,KI JIH KASNEJE KAR UNICIJO.
    PREKLETA M A F I J A, K U C A N O V A!!!!!

 • if

  Slovenski živelj v RS, ostro odločno nad srbohrvatizme v slovenskem jeziku!
  Komur so mar smernice vsebine Prešerna, bo v vsakdanu in volilnem dnevu pristopil k tej drži!
  To mora prinesti spremembo, sicer bo ugasnilo slovenstvo v RS in posledično RS.

  • stane

   Dokler se Slov.gre relativno dobro,
   se ne bo nihcr zavedal kaj se nam pripravlja. Vsak bo gledal svoj vrticek in ga ne zanima kaj je s sosedom. Razmislja pa ne,da bo on jutri na istem. Ni organizacije,ni akcije, ni upanja za boljsi jutri.

 • RATATA

  Oštro z juga / od juga.
  Šli bodo korak po korak,,, kot cimerotić in podobni žogobrcarski junaki.
  Musarca naj raj preganja svojga lopovskega musarja baraba na barabo!

  https://hr.wikipedia.org/wiki/O%C5%A1tro

 • if

  Kdo je Oštro?
  Je naprodaj za denar, vpliv ali klike, ima seznam nedotakljivih, deluje radikalno netransparentno, uveljavlja dnevno zapovedane teme.

 • piko8

  Kaj ima makedonkata zagovriti vSloveniji!!

 • RATATA

  V osamosvojeni socialistični Republiki Sloveniji d.o.o. se reči še zaostrujejo Je Bo Te!!
  To ni po moji meri!
  Kriva je pa “demokracija”!
  To je že zdavnaj pred letom nula napovedal Sokrat!!
  »Demokracija bo plačala, ker bo hotela ustreči vsem.
  Reveži bodo želeli premoženje bogatih in demokracija jim ga bo dala.
  Mladi bodo želeli biti spoštovani kot starejši,
  ženske bodo hotele biti kot moški,
  tujci bodo hoteli staroselske pravice in demokracija jim bo to dala.
  Tatovi, goljufi in moči željni kriminalci bodo želeli pomembne državne funkcije, kar jim bo demokracija omogočila,
  in ko bodo ti demokratsko prevzeli oblast, se bo rodila hujša tiranija, kot je vladala za časa katere koli monarhije ali oligarhije.«

  Bughvej, če je že rojen kakšen slovenski Alfa Samec??

  • stajerc5

   Za zacetek sem si naredil precko na desni strani, pa brcice sem pustil rasti. Bomo videli…

  • baubau

   zakaj pa Slovenski in samec?

   • RATATA

    Kaj pa bi ti, ćifutarsko zeta samico butl prfukjen??

 • sloustava

  Oj, Deliceva, o tebi pa veliko pove skropucalo o spostovanem g. Simcicu! Uboga para! Dalje, Milosavljevicu, Pozar te ima v malem mezincku leve noge…., in se na koncu NPM, negativna selekcija…in to celo in predvsem same sebe. Tale tris je pravi pokazatelj Kucanizma!

 • totex39

  Sramota za državo, ki naj bi bila Slovenija in daje možnost vsem pretepencem, ki lahko v naši državi delajo kar hočejo. Takoj bi jih bilo potrebno izgnati iz države, kajti s tem se pri nas še bolj poglablja sovraštvu do njih, kar tudi sami pri nas zanalašč prilivajo na ogenj. To res nikamor ne pelje več.

 • Nata

  Sami jugovići ?? Kaj pa je to Oštro ? Je to slovenska beseda ?

  • RATATA

   To je južni vijetar na Jadranu – https://hr.wikipedia.org/wiki/O%C5%A1tro
   pomorščaki to vemo, saj je vetrove na Jadranu potrebno znati na izpitu.
   Tule se lahko prijaviš:
   http://www.navticni-tecaji.si/prijava-na-tecaj?gclid=EAIaIQobChMIrIS48YTw4gIVV4jVCh0l5AltEAAYASAAEgK6LvD_BwE

   Vetrovi spadajo k predmetu
   Mornarska dela in veščine:
   vrste čolnov, material in način gradnje ter vzdrževanje,
   oprema čolnov,
   vrste vrvi in njihova uporaba z vozli,
   krmilo in krmiljenje, stabilnost čolna glede na razporeditev tovora, nadvodje in ugrez, dimenzije čolnov,
   ravnanje v primeru požara in vdora vode,
   nasedanje čolna,
   reševanje osebe iz vode,
   praktično krmiljenje čolna, pristajanje, sidranje in privezovanje,
   vremenske napovedi in stanje voda,
   vetrovi in Beauforjeva lestvica,
   vpliv morskega ter vodnega toka na plovbo.

   Prijavi se, je fajn!

   • Nata

    Hvala za info. Ko bom velika si bom pa kakšno plovilo omislila.

    Zenkrat , za naš čeber morja, ne potrebujem znanje o vetrovih.
    Bi bilo pa zabavno, da bi se ena taka okrogla babica prijavila !!

    • RATATA

     Le pohiti, potop se bliža nas opozarja taZgorn!
     Stik z odprtim morjem imamo, trdijo “naši” samotitulirani stručkoti pomorskega prava, tako da ta izgovor ne upoštevam.
     Kar prijavi se, tudi če izpita ne opraviš…. , za balast boš pa dobra, se boš s tem znanjem znala dobro razporedit.

     • Nata

      Vsaj za nekaj bom dobra.
      No, pa prav vsak tudi ne more biti dober balast!!

     • stane

      Vsak ni za vse.

     • Nata

      Hvala Bogu !

      Čeprav mnogi v naši državi mislijo, da so mojstri prav za vse.

     • stane

      ZATO nam pa vladajo kvazi strokovnjaki. Pod njihovim bebavim vodstvom pa vse hudic(muslic) jemlje.

  • wert

   Po moje, je to nekaj, kar te hoče pičit.

  • baubau

   NE,je srbski prislov.

  • stane

   Juzna. Mi imamo ostro.

   • Nata

    Si pa upajo ! Dobro jim je grebenček zrasel, v zadnjih letih.
    Imajo močno zaslombo.

    • stane

     Mislim,da Evro-parlament ze ve in bo prepovedala krsenje clovekovih pravic o svobodi medijev v Sloveniji.
     To kar dela ta vlada,me spominja na neke druge case(svincene) in me spominja na paravlado,ki ne obeta nic dobrega.

     • Nata

      Pišuka, nisem prepričana ,da kaj ve ta nesreča od EU Parlamenta !!
      Tudi tam so se v zadnjem obdobju sprejemale čudne odločitve.
      Se bodo že zmenili tako, da bodo še naprej vladali.
      In pri nas ?? Če pomisliš, paravlado že imamo .

     • stane

      Ja,nas resi samo oster opomin vladi ,z
      mocno globo. ALI PA ZRUSITEV nezakonite vlade in predcasne volitve. Druge resitve ni in je ne bo.
      To kar ta nezak.vlada dela je KRIMINAL IN GENOCID NAD LASTNIM NARODOM,KI BI MORAL BITI KOT ZLOCIN URADNO PREGONLJIV. TO POMENI,DA BI/MORALA POLICIJA SAMOINICIATIVNO ODREAGIRATI IN KOMPLET VLADO ZAPRET. CE SI V VLADI,SE NE POMENI,DA SE LAHKO NEMOTENO UKVARJAS S KRIMINALOM.

 • Artur

  Ruknjene, pohlevne SLOovce blejijo leva izrojena narodno izdajalska banda gre dalje.
  Tako to počnejo drugod proti levim prosodomitskim kriminalcem :
  Thousands join anti-gay marriage protest in Paris
  https://www.youtube.com/watch?v=rOtemLS07bM

 • Gilbert Beko

  Nismo male v kinu pozabili,no!

 • Drago

  Noro, grozljivo, degutantno!!!!! Novatv ni več medij resnice ampak se je prodala udbokomunističnoultralevičarserkemu režimu !!! Ekskluzivno : https://www.mladina.si/191473/nas-denar-za-nova24tv/

  • branči

   a je članek v svahilščini, da bebo, kot si ti, ne ve zakaj se v resnici gre?

 • plamen100

  Resitev je samo ena sicer boleca ampak druge preprosto ni in sigurno bo narava poskrbela za to in sicer rabimo novo evropsko vojno, da se prvotni evropski duh, nacela, vrednote ponovno postavijo na prava mesta!

 • Anton

  https://www.rtvslo.si/slovenija/podpora-vladi-60-odstotna/492194

  bolj gre vse v maloro, večjo podporo imajo ti nespsosobni levičarji.Smo država z največjim odstotkov visokoizobraženih ljudi, v primerjavi z ostalimi državami v Evropi in širše v svetu, pa kljub temu dopuščamo, take manipulacije. Ne razumem, preprosto ne razumem, zakaj ljudje dajajo v ospredje lastno blaginjo(materialne dobrine kot so plače, kariero balabla) pred zdravjem, varnostjo, in tisto akr je nabolj važno za prihodnost naših potomcev.Čemu taka egoistična naravnanost, tako kratkoročno hotenje , hlastanje za dobrinami od danes do jutri, ki postavlja sebe pred ostalimi, nezavedujoč, da stakim ravnanjem delajo škodo tudi svojim potomcem.

  sarkazem press

 • Dragan Krstič

  A ste vi kaj boljši?

  • wert

   Pa si zgledal malo bolj razsoden, ah .

 • branči

  vprašat unga iz maribora, če ima še kaj prostega termina!

  • JANEZ GUS

   Samo čakam,da javna greznica namigne ali pa kar direjt za masažo obtožijo stranko SDS.

   • branči

    za denar se dobi vse, samo pravilno ga je treba investirat! morala – glede na dobiček, levakom ne pomen niči!

 • Gilbert Beko
 • if

  Napad na samostojno Slovenijo je dirigiran in orkestriran, v mnogih izraznih oblikah.

  Boris Pahor je oktobra 2010 pozival k spremembi himne: “V naši himni Slovencev ni. Prešeren je rekel ‘Bog živi nam deželo, Bog živi ves slovenski svet!’ A Kardelj je to vrgel ven. “https://tinomamic.blogspot.com/2010/09/boris-pahor-poziva-k-spremembi-himne.html

  Na spominski slovesnosti ob evropskem dnevu žrtev totalitarizmov v Štanjelu 23. avgusta je Pahor kot “višek vseh absurdov” poudaril, da “narod, ki je bil stoletja odvisen od nemškega sveta, ki je bil v dveh
  Jugoslavijah manjšina in ki ima zdaj kot država, troje sestavnih delov svoje zgodovine in svoje kulture zunaj svojih meja, v svoji himni zanika – proti svojemu pesniškemu geniju – svoj obstoj in kot anonimnež hvali dobro sosedstvo!”

  Le še norcem, malomarnežem in mehkužnemžem ni jasno, da levičarji vodijo samostojno Slovenijo v propad!

  Samostojna Slovenija, hočemo živeti v državi slovenskega naroda! (prva točka Majniška deklaracije 1989).

  • baubau

   ja,ampak Slovenska himna ima DVE kitici-lahko izberemo tudi drugo ali obe!

   • if

    6 člen ustave RS: “Himna Slovenije je Zdravica”, od prve do zadnje kitice.

   • francelj3

    Od Zdravljice je pomembna samo 9. kitica in ta naj bo skrajšana himna:

    9.
    Ljubezni sladke spone
    naj vežejo vas na naš rod,
    v njim sklépajte zakone,
    de nikdar več naprej od tod
    hčer sinov
    zarod nov
    ne bo pajdaš sovražnikov!

    • montyamp

     Prosrbska varianta ZDRAVICE je “””zdravljica””” , balkanski prevod prave originalne Zdravice .

  • if

   Kdo so ti, ki slovenskemu narodu steržejo poživljenju? Prepoznamo jih po delih zoper ustavno Zdravico. Te imenujem veleizdajalci in jih temu primerno obravnavam.

  • stane

   T A K O JE !!!
   DOL Z MAFIJO IZ FOFUMA 21. IZDAJALCA KUCANA IN NJEGOVO BANDO V ZAPOR.

 • jedro

  “…..Cenzura, omejevanje govora in poskusi vladnega nadzora opozicijskih medijev Demokracije in Nova24TV pa vse bolj postajajo del slovenske politične realnosti….”
  Nove stranke na desnici ( DOM, Reporter piše o neki novi “zmagoviti formuli R. Jordanove…”)…., bodo same pomagale uničiti pravo desnico.
  Se spomnite tistega pregovora, da “kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima” ? Volivce pa itak, da kradejo Janši, kajne ? Da bi znali sami poiskati in nagovoriti nove volivce ne znajo.
  Ni čudno, da levim, tako lepo uspeva…….kar tako naprej “desni”, dokler je še vetra kej. :(

  • JANEZ GUS

   Za vsem stoji žvepleni štab v murgleh.Tam je slovenski Črnobil.

 • baubau

  “oštro”je Srbska beseda in sodelavke te dezorganizacije pač ne morejo natančno razumeti pomena v pravi Slovenščini zapisanih člankov in prispevkov.
  Odgovor je torej preprost:tujcem niste dolžni ničesar dokazovati ali razlagati.
  Z drugimi besedami pa: Uprite se z vsemi možnimi legalnimi sredstvi.

 • bergant simon

  A ni svoboda govora temelj svobode.
  Potem lahko rečem da:
  Ne želim priseljencev iz kjerkoli po načelu humanitarnosti.
  Ne maram levčarske ideologije ( v večini )
  Ne maram levičarjev ( arogantni, naduti, smrdijo po neopranem in delomrzni ) Jemali bi drugim kar sami niso mogli ustvariti. ( primer kordiš, kako bi razlastninil Akrapoviča, ker je bolj sposoben od njega )
  Ne verjamem v boga ali karkoli podobnega. Jaz sem sam svoj bog.
  Ne maran islama, ker ponižuje in kamenja ženske ki so nekogaršnje matere, hčerka ali žene.
  Nimam besed za dejanja islamske veroizpovedi ko žensko zakopljejo do vratu v zemljo, potem pa jo s kamenji do smrti obmetavajo. Velikokrat je poleg tudi mož in sin ki prva vržeta kamen.
  ( faking svoji mami je vrgu kamen v glavo. Bolan narod do amena in to vabijo v Slovenijo )
  Verjamam v kapital in načelo kdor več dela naj več je.
  Najstrožje bi obsodil nasilje, kriminal in korupcijo
  Sem za smrtno kazen.
  Nisem proti pedrom, lezbijkam in podobnim deviacijam. Če me pustijo pri miru, tudi jaz njih pustim ( živi in pusti živeti )
  Obožujem svojo deželo ( Slovenijo ) Za njo bi šel v boj in da zaščitim sebe in svojo družino, dal tudi življenje.

  Sem Slovenec ponosen na svoje poreklo in mislim da je še veliko naših ki podobno razmišlja

  • Black_Raven

   TAKO JE..!!!

  • stane

   Se popolnoma strinjam. Predno bi dal svoje zivljenje,bi jih precej in cim vec odvzel od sovraznikov,ki nsm strezrjo po zivljenju.
   Cim drazje prodaj svojo kozo in castno umri. To je moje vodilo,do koncne osvoboditve . Tiranija naj pocrka!!!!! + F21 in izdajalski pomagaci.

 • Andrej

  Ali znajo Levičarji še kaj drugega, kot drek mešati? Časa imajo na pretek, odlično so plačano iz mojega denarja, poskrbeli so za zakonodajo, po kateri moram biti tiho in plačevati vse njihove nebuloze.

 • Artur

  INTERVJU: Dejan Lučić – Treba da budemo spremni za rat, ne smemo ignorisati provokacije! (16.6.2019)
  https://www.youtube.com/watch?v=33C8MdYs-Mk

 • Minovak

  ČE BI KOMUNISTI PRENEHALI LAGATI, BI PROPADLI V ŠTIRINAJSTIH DNEH!
  Aleksander Solženicin
  Skrivnost svobode je v izobraževanju ljudi, medtem ko je skrivnost tiranije, da jih drži nevedne.
  Maximilien Robespierre

 • Common Sense

  Klin se s klinom zbija. Ustanovite in registrirajte še vi svojo verzijo “neodvisnega privatnega društva”, ki ga bo sestavljala enako “neodvisna ekipa raziskovalnih novinarjev” in jih zasujte s podobnimi vprašanji na levičarske nebuloze. Levičarju govoriti ne pomaga. Nazaj ga moraš z istimi sredstvi, da spozna v kaj se je spustil.

  • macon

   Ja, samo se bodo levičarji posmehovali, ker njihovi “raziskovalni novinarji” za svoje ničvredno početje cuzajo dobre državne denarje.

   Pri levičarjih se vse začne in konča pri (državnemu) denarju, samo tam jih lahko boli, če ostanejo brez njega. Etiko in moralo so že davno pokopali.

   • Common Sense

    Zato pa je treba to narediti malo bolj “lukavo”. Play dirty. Cheat. Lie. Use the same weapon against them.

 • macon

  “Čez nekaj ur me je v pošti čakalo navodilo urednika, da pripravim odgovor na novinarsko vprašanje spletnega portala za preiskovalno novinarstvo.”

  Najbolj primeren odgovor samozvanim kontrolorjem, ki jim ni nihče dolžan odgovarjati, bi bil: “Pušite k.rac.”

  • večni srb

   Kako pa veš, da je bil res predstavnik medija na drugi strani monitorja, tako se običajno maskirajo kakšne kriminalistke, ki zbirajo dokaze oziroma zgolj opravljajo svoje delo.
   Vedno je najprej treba zahtevati neko referenčno identifikacijo na plan, šele potem se lahko odrasli resno pogovarjamo o resnih stvareh, ne pa se igrat kavbojce in indijance.

  • rubec

   Smeprehitu.
   Lp

 • Olga101

  Vsem je treba zapreti pipco! Ići, ki uničujejo Slovenijo, pa naj spokajo k svojim, da jih naučijo kozjih molitvic!

  Razne koritarce – musarce pa je treba ovaditi zaradi KORUPCIJE (Sorosova krvavega denarja – 1,5 miljarde v razkrivanje “sovražnega” govora – RESNICE), krsenja človekovih pravic, ustave in sovraštva do drugače mislečih – večine prebivalstva!

 • Morala

  Da dol padeš! “neodvisno privatno društvo” ;) in to zopet plačujemo davkoplačevalci…

 • večni srb

  Dokler so zloglasni brača Šrot obvladovali skoraj 90% slovenskih medijev, ni bilo nobenega sovražnega govora in moralne policije, čeprav večjih laži in svinjarij kot so jih takrat zganjali režimski propagandisti, ne pomnimo niti iz najbolj trdega komunizma. Saj zato jih tako dolgo sploh niso preiskovali, ker o njih ni nihče rekel nič slabega, medtem se je država posledično začela razkrajati in danes smo tu kjer smo. V paralelni resničnosti namreč, kjer je vse res.

 • večni srb

  Spolna nestrpnost in hedonizem v vrtcih, na tej točki bi jaz zaključil vsak tak pogovor.

 • Imperial Commando

  Okoli levićarstva se zbirajo odpadki človeške družbe, zafrustriranci, luzerji, lenuhi in neinteligentna tesla.

  • janez55

   Od kdaj je pa SDS leva stranka?

 • Zgornji

  SOVRAŽNI GOVOR NE OBSTAJA, OBSTAJA SAMO GOVOR KI GA SOVRAŽIŠ !!! ! !!!

  • Imperial Commando

   Tako je.

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!!

 • samotoje

  A. Delić bo treba “oštro” za ušesa in v kot klečat. Njeni starši več kot očitno niso dobro opravili svojega dela.

 • Gašper

  V Ameriki, kjer velja “svoboda govora”, mislijo človeka obsoditi na par stoletij zapora, ker je objavljal resnico.. In vi jokate kako je tam lepo.

  • Ava

   Hm! Če bi vsak posegal v državno tajnost, bi bilo naenkrat konec sveta. Popoln kaos.
   Assange si je sam kriv. Svetu razkriva nekaj, kar vsi že vemo. :)

   • Gašper

    Potem so tudi taki članki brezpredmetni :)

    • Ava

     To ni nivo državne tajnosti. Ne razumeš pomena/vpliva Amerike v svetu. Lp :)

 • Patricija Mihelic

  Preganja lažnive novinarje kot ste vi nova24tv

 • Miha

  Slovenci bi morali ustaviti levičarsko Šarćevo vlado.

 • Janez Kepic-Kern

  ZA OD-DIH!
  O ZGORNJEM – NAJ RAZPRAVLJA – PARLAMENT – NAŠE R. SLOVEBIJE !
  JAZ
  IMAM LE ENO
  NEKOLIKO “NEUMNO” VPRAŠŠANJE !

  Malo – ODDIHA !

  ŠALA,
  KI JE TUDI – RESNO VPRAŠANJE !

  SLIŠI SE SMEŠNO: ampak – jaz, Janez Kepic_Kern – resmo – še vedno ne vem,
  katera
  ŽENSKA – ZA VRAGA – JE ZARES RODILA T.I. MARŠALA – TITA !
  Ali
  kdo od vas beročih – to ve?
  rojstna matična knjiga z – dunaja – jasno pove,
  da
  je – Marija BROZ-JAVERŠEK – leta 1892,
  na Dunaju
  rodilla fantka z imenom FRANZ BROZ !
  Torej?
  Istega – 1892. leta – v maju 1892 – NI MOGLA RODITI
  – niti
  Josipa BROZA – KOVINARJA, KI JE HODIL V VAJENIŠKO ŠOLOV SISKU,
  – NITI
  T.I. MARŠALA TITA, ki nikoli ni trdil, da bi bil rojen na Dunaju – kot – FRANZ BROZ !
  Čudno,
  ZELO ČUDNO – MAR NE ?
  Z
  MOJEGA E- PORTALA “SLOVENIANA” L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  “SLOVENIANA”

  Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

  Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

  Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

  CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

  Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

  Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

  Vprašanje ni šaljivo,

  ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

  L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.

  P.S.
  KONEC ŠALE,
  KI JE V OSNOVI – RESNO VPRAŠANJE.

 • Rododvni Vrtičkar

  DVA SRBA PA NEMKA BODO PREGANJALI SLOVENCE. DA JIH VIDIM KAM BODO BEŽALI!!!

  • sunday

   meni se zdijo kar vsi trije srbi !!!

 • DMB

  Zanimivo v SSKJ te njihove skovanke sploh ni. Če pa jezika ne poznaš kako lahko koga sodiš in izvajaš nekakšen nadzor.

 • vasp

  Pa kaj cvilite? Oni bodo delali tisto kar jim bomo mi dovolili! Ampak, če smo mi usrana ščeneta, potem bodo oni delali kar bodo hoteli! Sami smo krivi in prav nam stoji, budale! Strpni do nestrpnih,…..Slovenci smo samouničevalen narod! Na tak način nimamo nobene prihodnosti več! GAME OVER!

  • sunday

   žal moram priznati, da imaš prav !!!

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU !
  ZA LAHKO NOČ
  nam bo pa morda – IZTOK PUŠNIK,
  KI JE
  PO PREDNIKIH – NEMŠKEGA RODU – POVEDAL
  ka je to

  WAS IST DAS – “H A U S U N T E R R I C H T” ?

  To je nekaj,
  česar verjetno nihče od nas – ni bil deležen – namreč !

  Tista nemška beseda pomeni – ŠOLANJE – NA DOMU
  S
  PLAČANIMI – UČITE LJI, PROFESORJI !
  V Avstriji je tak način šolanja otrok – možen in tradicionalen in ga imajo – še danes.
  Preprosto mu rečejo
  PRIVATISTIČNI, EXTERNISTIČNI NAČIN ŠOLANJA OTROK – NA DOMU OTROK.
  Starši
  tak način šolanja njih otrok – PRIJAVIJO ŠOLSKEMU SVETU,
  KI
  TAK NAČIN – PONAVADI – ODOBRI,če so starši dovolj bogati in izbrani učitelji na domu – dobri.
  Otrok ob rokih poaga izpite, ima preverjanje znanj itd.
  Skratka – TO JE AVSTRIJA !
  Vse
  več dokazov je,
  da je bil takega – “PRIVILEGIRANEGA” NAČINA – ŠOLSKEGA UČENJA NA DOMU
  VSAJ
  DO
  NJEGA 18.LETA DELEŽEN T.I. MARŠAL TITO.
  VEČ
  O TEM – MORDA JUTRI !
  ZAENKRAT PA PONOVIM – SPODNJE.

  Morda
  nam bo pa Ptujčan
  IZTOK PUŠNIK
  – KAJ – PRIPOMOGEL – PRi RAZKRIVANJU
  ČUDNIH
  STARIH ZBRK – NPR. OKROG OTROK – Marije JAVERŠEK-BROZ !?
  STARA
  NEMŠKA – PTUJČANA – brata Walter in Alfonz WANKMUELLER
  sta
  veliko povedala s tem, da sta javno v medijih –
  povedala,
  dda je bil – t.i. MARŠAL TITO – njun SOŠOLEC V KONVIKTU ST. PAUL V AVSTRIJI ”
  OSZALO
  NAM BO MORDA POVEDAL PTUJČAN – IZTOK PUŠNIK ?
  Morda ?
  Patudi, če nič od tega ne ve in ne izve – bodo pa – drugi !?
  MALO ODDIHA – OD TEŽKE TEME
  S
  ŠE TEŽJO TEMO.

  Malo – ODDIHA !

  ŠALA,
  KI JE TUDI – RESNO VPRAŠANJE !

  SLIŠI SE SMEŠNO: ampak – jaz, Janez Kepic_Kern – resmo – še vedno ne vem,
  katera
  ŽENSKA – ZA VRAGA – JE ZARES RODILA T.I. MARŠALA – TITA !
  Ali
  kdo od vas beročih – to ve?
  rojstna matična knjiga z – dunaja – jasno pove,
  da
  je – Marija BROZ-JAVERŠEK – leta 1892,
  na Dunaju
  rodilla fantka z imenom FRANZ BROZ !
  Torej?
  Istega – 1892. leta – v maju 1892 – NI MOGLA RODITI
  – niti
  Josipa BROZA – KOVINARJA, KI JE HODIL V VAJENIŠKO ŠOLOV SISKU,
  – NITI
  T.I. MARŠALA TITA, ki nikoli ni trdil, da bi bil rojen na Dunaju – kot – FRANZ BROZ !
  Čudno,
  ZELO ČUDNO – MAR NE ?
  Z
  MOJEGA E- PORTALA “SLOVENIANA” L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  “SLOVENIANA”

  https://sloveniana.si/ident
  Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

  Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

  Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

  CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

  Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

  Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

  Vprašanje ni šaljivo,

  ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

  L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.

  P.S.
  KONEC ŠALE,
  KI JE V OSNOVI – RESNO VPRAŠANJE.
  VIR,
  https://sloveniana.si/ident

 • Tine Marinšek

  Pa res razpihujete sovraštvo. Vaš diskurz ni vreden omembe… Nisem levičar, v bistvu sem neopredeljen in zaupam svojemu instiktu in občutku, samo take medije, kot ste vi in vaša Demokracija bi po kratkem postopku za vedno ukinil in prepovedal. Vi se boste pogovarjali o demokraciji…

 • Tine Marinšek

  No, pa zmotil sem se. Vi niste medij ampak nazadnjaško, sovražno trobilo. In potem imate vest, da omenjate Delo, Mladino in podobne resne medije… Joj, Einstein je nekoč rekel: “Za vesolje nisem prepričan, ampak človeška neumnost pa zagotovo nima meja”.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!