Še ena norost velenjskega župana Kontiča: Namesto v muzej, Titov spomenik dobiva novo podobo!

1. nagrada

Mesto Velenje, ki je v nekdanji skupni državi veljalo za socialistični čudež, s ponosom zre v preteklost, saj z obujanjem totalitarnih časov skrbi za promocijo turizma v mestu. Zato se ni mogoče čuditi dejstvu, da mesto predstavlja dom predanim jugonostalgikom, ki se jim neumorno toži po starih časih in poveličevanju le-teh. Mestna občina Velenje se je z namenom poveličevanja kipa maršala Josipa Broza Tita odločila, da široko strokovno javnost povabi k izdelavi konceptnih predlogov za ureditev zelenice ob spomeniku maršala Tita. 

Na Mestno občino Velenje je prispelo precej idej, ki segajo vse od minimalističnih posegov z ureditvijo dostopne poti do vzpostavitve novega mestnega parka oziroma posegov, ki bi bistveno spremenili nagovor celotnega prostora. Komisija strokovnjakov s področja arhitekture, krajinske arhitekture, zgodovine in turizma je prejela 6 predlogov, ki predstavljajo vizijo potrebne spremembe okolice spomenika.

Najvišja nagrada znaša tisoč evrov bruto
Na podlagi točkovanja po kriterijih usklajenosti predlagane ureditve s kipom, originalnosti rešitve, stopnje izvedljivosti predlagane rešitve, ocene vrednosti izvedbe, predstavljenih detajlov, splošnega vtisa ter razumevanja modernizma in mesta v parku je zmagal predlog avtorice Špele Vučina iz Projektnega biroja Velenje, d.d., ki bo prejela nagrado v višini tisoč evrov bruto. Drugo mesto je pripadlo predlogu Arhitekture Žan Silovšek, s.p. (prejme 600 evrov bruto nagrade), tretje mesto pa predlogu, ki so ga poslali Nace Mohorič, Anja Slapničar, Nina Friškovec in Urška Cvikl (prejmejo 400 evrov bruto nagrade). Po navedbah Mestne občine Velenje je v nadaljevanju predvidena izdelava dokumentacije PZI, v kateri bo izbrani projektant upošteval elemente nagrajenih konceptov in smernice za varstvo kulturne dediščine. Izdelani PZI pa bo nato služil kot osnova za odločitev izvedbe investicije.

1. nagrada

2. nagrada

3. nagrada

Velikanski spomenik diktatorju Josipu Brozu Titu je bil postavljen leta 1977 in je nastal na podlagi dela kiparja Antuna Augustinčića, ki je za izdelavo kipa uporabil kopijo svoje obstoječe “umetnine” iz leta 1947, ki jo je večkratno povečal. V Velenju so se za razliko od drugih krajev odločili, da kip izdelajo v velikanski podobi z namenom, da poudarijo njegovo “veličino”. V sporočilu za javnost so zapisali: “Danes, več kot 40 let kasneje, so se časi spremenili in kip oziroma osebnost Josipa Broza Tita ni več enoznačno brezmadežna. Pluralizem razlag zgodovine je njegov sijaj, značilen za pretekli politični sistem, okrnil, zato ga danes vidimo predvsem kot pomembno zgodovinsko osebnost, ki je močno zaznamovala preteklost tako našega mesta kot sedanje in nekdanje države. Eden največjih slovenskih bronastih kipov je – kot je za kipe v svetu normalno –, postal poleg spominskega obeležja tudi turistična znamenitost.”

Mestna občina Velenje je sicer znana po tem, da je na njenem koledarju dogodkov veliko jugo- nostalgičnih prireditev; je edina občina s kipom jugoslovanskega diktatorja na osrednjem trgu, velenjske slaščičarne pa celo prodajajo Titov sladoled z okusom po totalitarizmu. Z vso logiko pa je skregano, kako je mogoče, da v velenjski občini, kjer je na čelu Bojan Kontič, pozabljajo, da je v Evropski uniji, katere polnopravna članica je tudi Slovenija, komunizem kot totalitaren režim izenačen s fašizmom in nacizmom. Slovenska levica več kot očitno zelo rada “pozablja”, da je komunizem totalitarni režim, ki se ga po Resoluciji o evropski zavesti in totalitarizmu, ki jo je leta 2009 sprejel Evropski parlament, obsoja enako kot fašizem in nacizem, lik Josipa Broza Tita pa je obsodilo tudi slovensko ustavno sodišče. Več kot očitno pa v Velenju menijo, da gromozanski bronasti kip Tita v vojaškem plašču ne zadostuje za čaščenje njegovega kulta osebnosti, saj si želijo omisliti še dodatno ureditev zelenice ob spomeniku, kot je sicer v navadi v Severni Koreji, ki je svetovno znana po čaščenju diktatorja Kim Jong Una.

N. Ž.

 • alojz

  Dobro, da ste napisali iz česa je. Bron imajo brazilci radi.

  • FUCK COMMUNISM

   Hahaha, ga bodo sunli ciganski pamzi…. Kva pa mularija ve, kok je 5 ton…

   • KIKI

    Po delih, prosim!: ena noga, druga noga….i.t.d.

  • zokispoki

   Pa Strojanovi tudi !

  • KIKI

   Pa cigoti tudi!

 • zokispoki

  Tipicno, nasi posteni, zblojeni levajzarji ! Predlagam temu socialno cutecemu skorumpirancu, da postavi zraven se spomenika Stalina in Lenina, da bo podoba kar se da zaokrozena in velicastna !

 • FUCK COMMUNISM

  Ena kepa C4 bi bla za ta kip enonoge spake popolnoma dovolj…

 • sprehajalec

  V okoljih, kjer se neguje vladajoča linija in vez s prejšnjim režimom, je seveda to mogoče. Pa da se provocira ostale. Tako tudi v Belorusiji Lukašenka, najdeš kipe Lenina, Džerđinskega in ostale Tovarišije.

  Gre za arhipelag Tovarišije, s posameznimi rdečimi otočki, kot je nekoč napisal eden najbolj znanih partijskih disidentov (poleg Ivana Janeza) Solženicin.

 • slosin

  predlagam, da vse jugonostalgike strajbamo v Veleje…

  • KIKI

   Pospravimo jih pod debelo kamnito ploščo
   pod spomenik “večnega” , ali pa, če je ta varianta
   ureditve predraga, kar v Velenjski rudnik z njimi in
   naj sami odločijo, v katerem rovu bi radi bili!

 • Steiermark

  Kdaj se bo zganila kakšna uradna, plačana oseba, kot. npr. varuh človekovih pravic in zahtevala, da se z vso to svinjarijo počisti in se jo odstrani na smetišče, tja kamor spada sspomenik množičnemu morilcu, pedofilu, pederajzlu, roparju itd. slovenskega naroda? Ali bomo morali sami ukrepati in s krampi poskrbeti, da se ta svinjarija odstrani? Fuj, poveličevalci zločinca, častilci zločinov, ki jih je zagrešil, nad slovenskim narodom – to je kaznivo dejanje! Do kdaj še?

 • Aron

  Ne vidim problema v temu, da ima tako pomembna zgodovinska osebnost svoj spomenik. Verjeli ali ne, tujci so fascinirani nad Titom in verjamem, da bo lepo urejen park v Velenje pritegnil precej turistov. Svet ni črno bel. sprijaznite se že enkrat.

  • sprehajalec

   To si v reviji Komunist nekoč prebral, da so tujci fascinirani nad Titom….

   • Aron

    Nope. Večina mojih znancev iz tujine, od Italije, Španije, Anglije, do Irana.

    • sprehajalec

     Internacionalistov, ljubiteljev Che guevarre?

    • macon

     Tito je bil mednarodna figura (neuvrščeni) in je pač marsikdo slišal zanj, v podrobnosti se pa ni poglabljal. Ne verjamem, da tvoji Italijani in ostali cenijo množične morilce civilnega prebivalstva. Potem je še laž, da Tito ni bil kriv za socialistično agonijo osemdesetih, ker je pač že prej umrl, ampak tista ekonomija je bila na njegovih temeljih in je šla v tri krasne kot je edino lahko šla.

     • Aron

      Tito je bil vodja neuvščenih, klanjali so se mu voditelji od Indije pa do Libije in Kube ter Anglije. Taka je zgodovina, pe če se na glavo obrneš:)
      Kdo se klanja Janši? Nobenemu na pamet ne pade. da bi si delal to sramoto.

     • macon

      Kaj čvekaš bedarije? Klanjate se vi komunajzarji med sabo in drugim, ker ste pač take pritlehne kreature. Zgodovina je taka, da so(ste) komunajzarji zafurali Jugoslavijo, zato bi morali biti odstranjeni od vseh vzvodov odločanja, ker so(ste) nesposobni in pokvarjeni.

      To je vsa realnost tega trenutka in ne boste nas utišali, ker nas je preveč in ker imamo prav. Vse kar zmorete, je bebljanje tvojega kova. Lahko nas pa probate na silo utišati, junaki partizanski. Boste videli, kaj se bo zgodilo.

     • Aron

      Samo nakladanje. Zato pa je stanje pri vas tako kot je, ostali ste na ravni bednega revanšističnega klana, ki sanja komuniste.

     • FUCK COMMUNISM

      Jasno, za vec kot 100 mio mrtvih zrtev komunajzarije se je treba mascevat! A si butec mislil, da jo boste kar tako odnesli, al kaj?!

     • macon

      Smilite se mi in gnusite se mi, leva tesla. Ste verska sekta skrajnega oportunizma in pokvarjenosti. Ko se pokaže na vaš očiten kriminal pa začnete kot motena otročeta o revanšizmu.

      Vi ste ostali na ravni Tita in Kardelja, komunajzarski bolniki. Vsak moment mi mahate z rdečo zvezdo in Titovo podobo, jaz pa sanjam o komunistih, barabe pokvarjene.

     • Aron

      Naš kriminal? Za kater kriminal je Aron osebno odgovoren. Prihranite to vsegliharstvo za koga drugega, najbolje za večer ob šanku ob litru ali dveh. Činčin.

     • KIKI

      Saj bi ti dodelil kašno “partizansko” ime, pa
      nisem našel razen navadnega osla nič primernega!
      Pa še lažje boš razumel!

     • Aron

      Dr. Aron bo kar OK :)

     • Sale

      Domosralci glodajo kosti iz Hude jame ki jim Janša vrgel za glodanje.iz omare vleče rdeče fosile

     • KIKI

      Uničil je lasten narod in njihove potomce vsaj 3
      generacije naprej! On je živel kot velik monarh,
      narod pa je crkoval z drobtinicami, ki jim jih je trosil
      s svoje obilno obložene mize!

     • Sale

      Ne .samo zlovence in Srbe ne uniceval

  • macon

   Sprijaznite se, da ste komunisti zavozili socialistično Jugoslavijo in nas pahnili na 30% avstrijskega standarda. Ne slavi se voditeljev s takimi dosežki, ker je to ne samo neumno, temveč noro.

   S takimi primitivizmi slavite nadaljnjo nadvlado nad tukajšnjim življem in spet boste sesuli še eno državo, ker znate samo lagati in krasti. Ustrahujete vso družbo in ste na množični kriminal še ponosni. To je ta vaša “moč”, en sam debilizem in samopašni primitivizem.

   • Aron

    Preveč kompliciraš. Ni ti treba v Velenje, kdor hoče pa naj kar gre. Svojo ideološko brozgo zlivaj na koga drugega.

    • macon

     Ne gre za Velenje, gre za zločinsko simboliko in za državni denar za povzdigovanje komunajzarskih izgub. Samozavesten narod bi se Tita odrekel, ker prvič ni bil Slovenec (naj bi bil po materi, vendar ni nikdar spregovoril slovenske besede) in ker je po vojni oškodoval narodno ozemlje na meji s Hrvati. Potem pa še posledice zavožene socialistične ekonomije, bedna osemdeseta in propad Jugoslavije.

     Takih slabih voditeljev se ne slavi, naj se slavi koga, ki za oblast ni množično pobijal in še ekonomsko skrahiral.

     • FUCK COMMUNISM

      Ne samo, da nam je ukradel ozemlje na meji s Hrvasko, tudi Furlanijo-julijsko krajino, Trst in Korosko je senkal zaveznikom, samo zato, da je dobil nazaj bezece Domobrance in Ustase in zacel svojo morijo. Poserjem se mu na grob, prekleta svinja komunajzarska pokvarjena mesarska!

     • Sale

      Vse manjši vse manj brez jezika domov služb.to Slovenija izumira živela muslovenija

  • FUCK COMMUNISM

   Park s kipom enonoge spake bo v Velenje pritegnil precej turistov?!?!?!?!? Zakaj ze?! Da bodo hodili gledat to komunajzarsko crkovino!? Pa pizda, a si ti kompletno bolan?!?!?

  • KIKI

   O Titu vedo toliko, kot jaz o atomski fiziki, če ne
   manj!
   Tujci pridejo, se malo poslikajo in to je vse; fascinirani pa so le
   nad najbližjo prvo gostilno z dobro hrano!

 • rubec

  Trisobno stanovanje v Velenju zamenjam za kolo. Prednost imajo tisti ki imajo že napumpanega.

 • althar

  Kje je že tista glava iz Strnišča? Mislim, da bi jo nujno rabili v Velenju.

  • čips

   Kontic jo ma na vratu

 • macon

  Udbogreznica polpismenih rudarjev je seveda ponosna na čase, ko je vsak bebček imel dobro plačo in socialno stanovanje ter te priboljške pripisuje klavcu Titu. Primeren odziv bi bil dialog buldožerja s kipom, pred tem pa moramo prepovedati poveličevanje komunajzarskih simbolov, v imenu katerih so pobili milijone.

  • KIKI

   Ljudi so v JU sistemsko naredili za bebce in imajo pred njimi
   še danes mir! Z nami lahko počnejo, kar jih je volja!

   • Slovenka

    Z mano ne.

 • Franjo Trojner

  Ta vse bolj jugokomunistična država krade lastnim državljanom teško prigaran denar, da labko z njim fojtra državno upravo, popravlja jugokomunistične spomenike.
  Ta jugokomunistična država je od delavcev migrantov ukradla za 5 milijonov € preveč zaračunane dohodnine! Ta jugokomunistična država sedaj kljub odločitvi sodišča odtujenega denarja noče vrniti vsem oškodovancam.
  Te pa še samo naj kdo reče, da socialisti ne kradejo lastnim državljnom , da nato lahko živijo lagodno na njihov račun.
  Dost vas mamo tatinska banda jugokomunistična.

 • Ryuk

  Verniki potrebujejo svoje idole. Sicer pa pri svetišču tega božanstva nekaj manjka, na vseh različicah… žrtveni oltar.

  • Sale

   A črt in Jakob na oltarju pedofilske cerkve

 • antimur

  Nikakor ne smemo dovoliti, da lahko v Sloveniji obstajajo takšne yugo komunajzerske enklave in se zažirajo v telo slehernega Slovenca. Kontiča, pa tudi njegove predhodnike, kot sta Meh in Žgank ter njihovi nasledniki od Katičke, Škoberneta itd., pa v kolikor ne upoštevajo slovenske ustave in pravnega reda, trajno disciplinirati s kakšnimi kolhozniškimi rekviziti.

  • KIKI

   Ne bo šlo! To je Kučanova opcija: po Titu Tito , pa čeprav samo
   v Sloveniji. No, za Kučana bomo porabili pol manj materiala, le
   podstavek bo višji ….

   • FUCK COMMUNISM

    Sam da za Kurcmana ne bo bron ampak gnoj!

 • Jožef

  Velenjčani, če bi vi delali v rudniku namesto “jugovičev”, ne bi bil pri vas župan ta, kot ga imate in tudi trinoga samonoga ne bi potrebovali po osamosvojitvi Slovenije več gledati. Zminirajre ga, pa bo mir.

 • tzt

  Josipu so obrezal tiča in ga prebarval v zeleno. Vse za čimhitrejšo integracijo prispelih doktorjev in znanstvenikov sa Kosovo.

  • FUCK COMMUNISM

   Kako samo sa Kosovo?! Kaj pa vsi ostali geniji iz Libije, Afganistana, Eritreje, Maroka, Pakistana, Somalije, Sirije in ostalih visoko tehnolosko razvitih drzav?!?

  • Sale

   Kaj bosta črt in Jakob ko odrasteta hlapca ali pedofila v hozentregerjih

   • tzt

    Te je kdo kej uprašu majmun prizadeti, obrezani? Spel se idiot pohabljeni. Se ti pozna, da maš rdečo peso čist deformirano, k te je fotr ceu žiulene stičem po gobcu mahal. Da se mi ne oglašaš več kmetauzar buzorantski.

 • Lisjak

  Kje bo pa stal Enver Hodža?

 • piko8

  Boltožer pa odstranit to nesnago skupaj s konti’či na edponijo smeti in globoko zakopat, da nepride ven kakšwn BACIL!!!!

  • KIKI

   Kaj ga cigani ne morejo ukrast ? Lepo po delih: najprej
   ena noga…..

   • FUCK COMMUNISM

    Sej tista bi na kipu morala ze manjkat… hahahaha

 • herman

  Vaša bolečina ni maršalov kip, temveč zavist, ker takega spomenika še nima vaš ljubljeni vodja Ivan J,

  • FUCK COMMUNISM

   Rece en usran levuhar, ki ste vedno imeli svoje kulte osebnosti. Slike enonoge spake ste imeli obesene se v skretih, da ste jih lahko drkal na njegov prekrasen macola ksiht! Idiot!

   • KIKI

    Še danes jih imajo, v spalnicah nad posteljami!
    Sami “ići”…sem bil zelo šokiran ! No, saj za tiste, ki
    so lahko koze in ovce pustili doma in šli v Slovenijo,
    je bil Tito rešitelj….za Slovence pa zanka okoli vratu!

    • Sale

     Črt in Jakob se zbujata poscana in posrana in kukata pod pojstlo če je Milan tam

     • Artur

      A si ti lahko še bolj pokvarjen ?

  • KIKI

   I D I O T ! Čistokrven! Ni ti pomoči!

  • Anton

   Janez je živa legenda.

   • Sale

    Koliko se zadnja ura bije.

 • Franc Šink

  Raje bi vlili zvon.ko bo komunizmu odklenkalo.bodo vsaj lahko zvonili.

  • FUCK COMMUNISM

   Sej tko bodo pa lahko v kaksni kleti s svojimi kot beton trdimi komunajzarskimi beticami tolkli po njem…

   • Sale

    Preberi si moj post za zate.preden greš spat vzemi pest tableto in jutrišnji dan bo lep

  • Sale

   Kaj je crkovina rakom žvižgaš

 • Olga_10

  Velenjčani! Ovadite levičarskega parazita, ki ga imenujete župan in ga naženite! Poveličevanje diktatorja in zločinca Tita je zločin in kaznivo dejanje!

  • Sale

   Prid v Velenje kuzla pedofilska

 • KIKI

  Le kam smo prišli? Nobene sramote ni zaznati v naših
  komunistom prodanih dušah? Kam bomo prišli na ta način,
  nam mora biti jasno že danes: 75 let nazaj, naravnost v S.
  Korejo!

  • Sale

   Snemajo film o vaških pedofilskih domosralci.A si ti tud not padu.pa biografski film o Janši Ne joči janez

 • milanček

  iz katerega materiala je narejeno to sranje, koliko tehta, da vem koliko bo padlo na odpadu za surovine! kontić, ti pa greš tudi na odpad, albanci , kot slišim, da se masovno preseljujejo v Velenje, te bodo pomalicali, kreten komunajzarski!

  • črnaovca

   Bron, samo še za cigane pretežak

   • FUCK COMMUNISM

    Kva pa cigan ve, kok je 5 ton… hehe

    • Sale

     Ti pred ciganom sklonis glavo kot pred gospodarjem iz avstRAICH

   • milanček

    za odojka in 50l cvička dobimo?

  • Sale

   Živelo kosovelenje

 • FUCK COMMUNISM

  V komunajzariji naj bi bili vsi enaki. Enonoga spaka je ves cajt gobcal o tekovinama revolucije in kako je sve to nase. Zdej pa mene zanima, kaj je imel navaden jugovic od vseh palac, gradov, rezidenc, otokov in limuzin… da o njegovih proletarskih svilenih belih nogavicah, rokavicah in kubanskih cigarah niti ne zacenjam?! Kaj je imel narod od tega!?!? Baje je bilo to vse nase… Na mestu bi ga bilo treba ustrelit ze samo zaradi hinavscine, preklet prasec!

  • Sale

   Niso bili hlapci

 • Antonius

  V spominu mi ostaja nedavna odločitev Ustavnega sodišča, ko je razsojalo o poimenovanju Titove ceste v Ljubljani. Na predlog ljubljanskega svetnika Božiča je penisman županković napel vse sile, da bi se poimenovanje ceste po morilskem Titu uresničilo.
  Ustavno sodišče se je pod predsednikom US Petričem odločilo, da poimenovanje ni primerno, ker naj bi poimenovanje ceste po zločincu, lahko žalilo čustva Titovih žrtev.
  Takrat Ustavno sodišče s Petričem na čelu ni imelo *jajc*, da bi namesto cagave ne/primernosti odločilo, da zaradi Titovih zločinov in njegove revolucionarno morilske preteklosti, nikakor ne more biti dovoljeno, da se po njem, spominsko poimenuje karkoli. V Nemčiji je vsaka uporaba kljukastega križa z zakonom prepovedana, ker križ simbolizira samega Hitlerja.
  Pa smo pri krvavi Titovi zvezdi s katero nam bo na Kongresnem trgu razgrajala Makarovičeva.
  Kot Tita, Ustavno sodišče ni prepovedalo, niti obsodilo morilskega početja pod krvavo, Titovo zvezdo. Neprimernost je VSE, kar so večinsko zmogli ustavni sodniki pod vodstvom Petriča, ki je skupaj s Kučanovimi komunisti v športni dvorani Stožice, poslušal in ploskal izvajalcem pesmi Avanti popolo, bandiera rosa.
  Kontič, ah, Kontič?!!! V državni parlament jih je izvoljena večina, Kontiču podobnih.
  Volitve so pred nami, ki nam bodo dale vedeti, koliko *Kontičev* še, voli po celi Sloveniji.

  Ps. Se mi pa zastavlja vprašanje, zakaj niso več *Titovo* Velenje, če Velenjčani ne zmorejo brez spomenika morilcu Titu?

  • FUCK COMMUNISM

   Naj Makarovicko en sname na daljavo… pa se kaksno rdeco pizdo zraven!

   • Sale

    Ti bi Janšo nagaciti od daleč pazi se zelimti srečo pri prvem zadetku

    • FUCK COMMUNISM

     Pazi zdej kaj ti bom napisal: poiskal te bom in verjem, ne bo tezko! Se vidiva!

   • Sale

    Ej pedofil ti se v sanjah sovražis vse .tvoj oče ziher bil pijancem hlapcev vsi so jebali vključno z tvojo mamo zajebano.prvo si očeta sovražil kako je lahko taka moška mevza in ne ideja mame ki ga žali da je nesposoben za vse , ga je tepla tebe tudi potlej sošolci tvoji simbol izoliran iz družbe v svojem nerealnem domišljijskem svetu kjer si jim pokazal kdo je močen.pozneje prve seksualne izkušnje kjer so se ti babe posmehovale zaradi prezgodnje ejakulacije in nesposobnosti da bi zadovoljil žensko.vse to te je izoblikovalo v samo sovraštvo.kdaj si se nazadnje zjokal.zjoci se dobro ti bo delo in če imaš koliko toliko srčnosti vzemi si življenje spet se boš rodil.bog te ima rad

 • črnaovca

  Nekateri pač ne morejo brez malikov

 • KIKI

  A na natečaju je mogoče spet zmagala Kučanova hčera?
  Samo vprašam, ker je to dovolj “bogat” projekt!

 • Artur

  Velenjski narodno izdajalski komunjarski protinarodni elementi . Psihopati se ne dajo ,drugorazredni “zavedni” narod pa kot trop ovac, Butale nadaljujejo svojo butalsko tradicijo,

 • Grenze

  RDEČI NORCI A BODO ŠLI NA FIČOTE STOENKE PA NA BONE ZA BENCIN PA PO FASNGO ČEZ MEJO ?
  KONTIĆ MARŠ VEN IZ SLOVENIJE CIGO UPANKARSK ŠIPTARSKA GOLAZN PA ZA TABO !! RAUS

  • Sale

   Janša te bo nakregal sipci so njegov narod

 • čips

  Kontic, a ne bi bilo bolje,ce bi ta denar namenil invalidom v obcini? Ves tiste stvari za katere morajo prosit in zbirat zamaske??? Preklet bodi za kaj zapravljas, gnus smrdljivi in vsi,ki ga podpirate!!!

  • Sale

   Zbiramo zamaške za pedofilsko družino Janša .črt in Jakob sta orenk bolana

   • čips

    A so te spustli iz mehke sobe v skupni prostor danes in ti razvezali moja-moja jopico, da lahko pišeš? Z vsem napisanim kažeš samo to kako ubogi si v duši, srca itak ne premoreš.

 • Artur

  Povej mi kdo so tvoji idoli pa ti povem kašen(psihopat) si .
  BUJICA 04.05.2016. ROMAN LELJAK: UDBA I ZLOČINAC TITO!
  https://www.youtube.com/watch?v=ZSZsrPk2y20

 • Striker

  Velenjski Taj Mahal !! Napisi pa bojo v cirilici, albanščini, arabščini in tudi s pol manjšimi črkami v jeziku manjšine.

 • if

  S krvjo slovenstva so napojena tla okrog velenjskega spomenika Titu.

  Kontić&Njegovi so vzdrževalci konw-howa zločinca Tita, zato so tudi v času RS udeleženi pri izvajanju zločina proti slovnstvu.
  Vse omenjene obravnam kot okupatorje slovënstva!.

 • Sale

  Kaj je pedofili cerkveni domosralske smrt bogu in vampedofilom.zdaj bodo o Janši snemali biografski film Ne joči janez.pa vaških pedofilskih domosralci naslov filma A si ti tud not padu

  • FUCK COMMUNISM

   9mm v tvoje celo je zate edina opcija!

 • Artur
  • macon

   Mogoče, ko nas bodo komunajzarji spravili na nivo ukrajinske bede in poleg tega zakuhali še kako klanje. Lahko se spravijo klat protirežimsko opozicijo, ko bodo sesuli ekonomijo in jim bomo krivi za njihov kriminal in nesposobnost.

 • komunajzer

  Bravo tovariš Kontič! Ponosni smo nate, veselimo se nove pridobitve! Tito je ponosen na Velenje!

 • Sale

  Zbiram zamaške za slovenske otroke umirajo zaradi grehov in sovraštva svojih retardiranih starsev

 • Miha

  Nerazgledani, neizobraženi,…

 • Sale

  Desni žejni krvi to je v njihovem izrojenemu genu.ne bo dolgo trajalo ko bodo znanstveniki na pragu odkritja da desni pedofili verniki morilci sociopati imajo deformirane gene .da so bolniki in da rabijo ustrezno zdravljenje oskrbo.

 • Sale

  FUCK COMMUNISM
  Pazi zdej kaj ti bom napisal: poiskal te bom in verjem, ne bo tezko! Se vidiva

 • Artur

  Zagovarjati zločince in njihove simbole je zločin.

 • Sale

  govori

  Avatar
  FUCK COMMUNISM Antonius
  2 uri nazaj
  Naj Makarovicko en sname na daljavo… pa se kaksno rdeco pizdo zraven!

  Odgovori

  Avatar
  Svele FUCK COMMUNISM
  44 minut nazaj
  Ej pedofil ti se v sanjah sovražis vse .tvoj oče ziher bil pijancem hlapcev vsi so jebali vključno z tvojo mamo zajebano.prvo si očeta sovražil kako je lahko taka moška mevza in ne ideja mame ki ga žali da je nesposoben za vse , ga je tepla tebe tudi potlej sošolci tvoji simbol izoliran iz družbe v svojem nerealnem domišljijskem svetu kjer si jim pokazal kdo je močen.pozneje prve seksualne izkušnje kjer so se ti babe posmehovale zaradi prezgodnje ejakulacije in nesposobnosti da bi zadovoljil žensko.vse to te je izoblikovalo v samo sovraštvo.kdaj si se nazadnje zjokal.zjoci se dobro ti bo delo in če imaš koliko toliko srčnosti vzemi si življenje spet se boš rodil.bog te ima rad

  UrediOdgovori

 • Sale

  Tega jebaca komunizma sem zadel v bistvo .nezmozen kakršnegakoli odnosa bodisi z starši hišnim ljubimcem.aja fuck komunizma pozabil sem te vprašati a si pobijal zvali v rani mladosti.zaradi takih kot si ti vedo da je z njimi nekaj narobe ampak si ne prizna svojih napak vsi drugi so mu krivi.ce se hočeš dobit. Znano prid v
  Siskotee bom potrepljal in ozdravil sem tudi bioenergetik temu pravijo jaz sicer pravim zase iscelitelj.najdi me lahko ti dam naslov samo pogovarji se z mano

 • Sale

  Visit FUCK COMMUNISM’s profile
  FUCK COMMUNISM
  Ti si tko mrtev, da pojma nimas kok! Govno!

  • Sale

   Ja prec ko se rodiš si obsojen na smrt nič novega fuck komunizma.nisi vedel tega.prvi korak k ozdravitvi priznati si vse kar nisi in si mali bogi hlapcic.

 • Artur

  Pismo pretepene, s krvjo oblite, zadavljene in v lasten grob zakopane Ivanke Novak, sorodnice frančiškanskega patra Stanislava Škrabca, našega največjega jezikoslovca 19. stoletja. Partizani so jo ugrabili, pretepali in jo prisilili, da si izkoplje svoj grob, kamor so jo zadavljeno in nosečo odvrgli. Otroku, ki je umiral v njej, je pred smrtjo napisala do solz ganljivo pismo.
  V pismu je pred svojo smrtjo zapisala:
  “Še nekaj ur in mojega življenja bo konec. O bog, o žalostna mati, mati moja! Veš, da umiram nedolžna, tako kot je umrl tvoj sin. O moj otrok, moj nežni angel! Kako bi si želela videti tvoje nasmejano lice, ki bi me tako razveselilo. O moj otrok, moj nežni beli cvet! Nikoli ne bom mogla videti tvojih belih ročic. Nikoli mi ne boš mogel vrniti nežnih objemov. Nikoli te ne bom mogla stisniti k svojemu srcu, čeprav si tako blizu njega. Nikoli, moj otrok! Tam nekje v objemu gozda bo najin dom, ki ga bo krasilo pomladno sonce.
  Nikoli ti ne bom mogla peti uspavanke. Za vedno bom tvoja postelja, čeprav hladna in trda. Uspavanko ti bodo pele veje, ki visijo nad nama. Ti samo mirno spi, otrok moj! Vedno boš blizu mojega srca, ki te neizmerno ljubi, a te kljub temu pred smrtjo, ki te čaka, ne morem rešiti.
  Ti samo mirno spi. Ne moreš slutiti, kaj te čaka. Z mano boš umiral, tako kot bom umirala jaz, s teboj v mislih. Takrat bo konec najinega stradanja, najinih muk in najine borbe. Skupaj bova odšla proti Bogu. Ko sem te prvič začutila v svojem trebuhu, ko sem začutila tvoj nemir, sem pričela sanjati, kako te bom prvič peljala k Bogu, v Božjo bližino, ko te bo oblila krstna voda. Na žalost te bo oblila moja kri. Krščen boš z materino krvjo, polno ljubezni. Gledala sem te, kako se prvič klanjaš Kristusu v hostiji. Na žalost. Moje telo bo kmalu postalo ciborij. Ti moj otrok, jaz pa hostija v njem.
  Iz mojega ciborija te bo vzela roka, polna ljubezni, ki te bo položila v svoje božansko srce … Takrat te bom, moj otrok, prvič videla, o moj nežni angel, takrat bom zagledala tvoje lice. Takrat boš prvič videl svojo mater in prvič boš mi rekel: O, mama!”
  Ivanka Novak

  • Sale

   Se premalo

   • Artur

    ČLOVEK Z EMPATIJO v pravem pomenu besede PA TUDI ŽIVAL imajo dušo Svele psihopati je pač nimajo namesto nje imajo črno luknjo.

 • Sale

  Ko je Cerar prevzel vodenje vlade, si je zadal pomembno nalogo, piše Globus: vrniti moralo v politiko. Ob tem omenja Janeza Janšo, ki je bil v času volitev v zaporu zaradi sodbe, da je v primeru Patria prejel podkupnino. Janša je po prihodu iz zapora »nadaljeval svojo destruktivno delovanje na slovenski politični sceni.

 • Sale

  Tedaj so mnogi s prstom kazali na sodnike, za katere so trdili, da so politično blizu Janši in da ga bodo izvlekli.«

 • Sale

  logo-only

  NOVICE
  KRONIKA
  BULVAR
  SUZY
  STIL
  BIZARNO
  ŠPORT
  POTROŠNIK
  BRALCI
  NOVICE
  Slovenija
  Svet
  KRONIKA
  Doma
  Na tujem
  BULVAR
  Domači trači
  Tuji trači
  Glasba in film
  Zapeljivke
  Zapeljivci
  SUZY
  STIL
  Zdravje
  Astro horoskop
  Okusi
  Seksi
  Bivanje
  Moda
  BIZARNO
  ŠPORT
  Olimpijske igre 2018
  Tekme
  Odmevi
  Time out
  POTROŠNIK
  BRALCI

  Deli:     
  Hrvaški Globus: Janša je besen in jezen na Slovence
  Objavljeno 23. marec 2018 08.48 | Posodobljeno 23. marec 2018 08.48 | Piše: T. V.
  Ključne besede:  globus  Miro Cerar  Janez Janša  Zoran Janković  Borut Pahor  Karl Erjavec  odstop
   Hrvaški Globus: Janša je besen in jezen na Slovence Odpri galerijo
  FOTO: Tadej Regent
  ZAGREB, LJUBLJANA – To je bil šok, ki ga Slovenija ni pričakovala, svojo analizo o odstopu premierja Mira Cerarja začne hrvaški Globus, ki nadaljuje, da Cerar verjetno niti ne bi ustanovil svoje stranke, če krogom, ki že od leta 2004 in poraza Liberalne demokracije Slovenija (LDS) iščejo novo stranko slovenske sredine in leve sredine, ne bi bilo jasno, da Zoran Janković ne more zmagati na volitvah.
  Vrniti moralo v politiko
  Z odstopom iz moralnih razlogov je Cerar pridobil slovensko javnost in povečal možnosti, da bo po volitvah ponovno s svojo SMC del vlade, kar bi Bruselj sprejel z olajšanjem. Tedaj bi bilo samo vprašaje časa, kdaj bi Hrvaška popustila in sprejela arbitražno odločitev.

  Ko je Cerar prevzel vodenje vlade, si je zadal pomembno nalogo, piše Globus: vrniti moralo v politiko. Ob tem omenja Janeza Janšo, ki je bil v času volitev v zaporu zaradi sodbe, da je v primeru Patria prejel podkupnino. Janša je po prihodu iz zapora »nadaljeval svojo destruktivno delovanje na slovenski politični sceni. Tedaj so mnogi s prstom kazali na sodnike, za katere so trdili, da so politično blizu Janši in da ga bodo izvlekli.«
  image
  FOTO: Leon Vidic

  »Nekaj podobnega se je zgodilo tudi v sredo. Cerarju se je namreč končno uspelo dogovoriti za projekt izgradnje drugega tira proge Koper–Divača,« nadaljujejo. »Janša je, jasno, posegel po svojem priljubljenem političnem orodju, referendumu.

 • Sale

  Pahorjevi vladi se je vsak reformni zakon zrušil na referendumu. Čeprav je bila država v krizi in je jokala za reformami.

 • Sale

  A pri Janši obstaja samo osebni interes: tako je besen in jezen na Slovence (ker ga ne izvolijo za premierja, čeprav je, kakor on ve, najboljši) in na vse druge politike, da bo zrušil vsak pozitiven korak, če on ne bo zraven.«

 • Sale

  Cerar je z odstopom Janši odvzel orožje, s katerim bi ga v predvolilnem času napadal, in razkril zakulisno delovanje Janeza Janše. To pa ni nekaj novega za slovensko javnost, »a je voditelj opozicijske Slovenske demokratske stranke (SDS) že nakopičil toliko umazanega perila, da se lahko pričakuje, da mu bo na volitvah podporo dalo le najbolj trdno jedro njegovih volivcev«.

 • radames

  Ta Kontič pa je VOSU!!!!!

 • Sale

  logo-only

  NOVICE
  KRONIKA
  BULVAR
  SUZY
  STIL
  BIZARNO
  ŠPORT
  POTROŠNIK
  BRALCI
  NOVICE
  Slovenija
  Svet
  KRONIKA
  Doma
  Na tujem
  BULVAR
  Domači trači
  Tuji trači
  Glasba in film
  Zapeljivke
  Zapeljivci
  SUZY
  STIL
  Zdravje
  Astro horoskop
  Okusi
  Seksi
  Bivanje
  Moda
  BIZARNO
  ŠPORT
  Olimpijske igre 2018
  Tekme
  Odmevi
  Time out
  POTROŠNIK
  BRALCI

  Deli:     
  Hrvaški Globus: Janša je besen in jezen na Slovence
  Objavljeno 23. marec 2018 08.48 | Posodobljeno 23. marec 2018 08.48 | Piše: T. V.
  Ključne besede:  globus  Miro Cerar  Janez Janša  Zoran Janković  Borut Pahor  Karl Erjavec  odstop
   Hrvaški Globus: Janša je besen in jezen na Slovence Odpri galerijo
  FOTO: Tadej Regent
  ZAGREB, LJUBLJANA – To je bil šok, ki ga Slovenija ni pričakovala, svojo analizo o odstopu premierja Mira Cerarja začne hrvaški Globus, ki nadaljuje, da Cerar verjetno niti ne bi ustanovil svoje stranke, če krogom, ki že od leta 2004 in poraza Liberalne demokracije Slovenija (LDS) iščejo novo stranko slovenske sredine in leve sredine, ne bi bilo jasno, da Zoran Janković ne more zmagati na volitvah.
  Vrniti moralo v politiko
  Z odstopom iz moralnih razlogov je Cerar pridobil slovensko javnost in povečal možnosti, da bo po volitvah ponovno s svojo SMC del vlade, kar bi Bruselj sprejel z olajšanjem. Tedaj bi bilo samo vprašaje časa, kdaj bi Hrvaška popustila in sprejela arbitražno odločitev.

  Ko je Cerar prevzel vodenje vlade, si je zadal pomembno nalogo, piše Globus: vrniti moralo v politiko. Ob tem omenja Janeza Janšo, ki je bil v času volitev v zaporu zaradi sodbe, da je v primeru Patria prejel podkupnino. Janša je po prihodu iz zapora »nadaljeval svojo destruktivno delovanje na slovenski politični sceni. Tedaj so mnogi s prstom kazali na sodnike, za katere so trdili, da so politično blizu Janši in da ga bodo izvlekli.«
  image
  FOTO: Leon Vidic

  »Nekaj podobnega se je zgodilo tudi v sredo. Cerarju se je namreč končno uspelo dogovoriti za projekt izgradnje drugega tira proge Koper–Divača,« nadaljujejo. »Janša je, jasno, posegel po svojem priljubljenem političnem orodju, referendumu. Pahorjevi vladi se je vsak reformni zakon zrušil na referendumu. Čeprav je bila država v krizi in je jokala za reformami. A pri Janši obstaja samo osebni interes: tako je besen in jezen na Slovence (ker ga ne izvolijo za premierja, čeprav je, kakor on ve, najboljši) in na vse druge politike, da bo zrušil vsak pozitiven korak, če on ne bo zraven.«
  Po volitvah sprememba politične paradigme?
  Cerar je z odstopom Janši odvzel orožje, s katerim bi ga v predvolilnem času napadal, in razkril zakulisno delovanje Janeza Janše. To pa ni nekaj novega za slovensko javnost, »a je voditelj opozicijske Slovenske demokratske stranke (SDS) že nakopičil toliko umazanega perila, da se lahko pričakuje, da mu bo na volitvah podporo dalo le najbolj trdno jedro njegovih volivcev«.

  Globus svojo analizo dogajanja v Sloveniji zaključi, da Cerar verjetno o tem ni razmišljal, ko je odstopil, ampak je hotel ustaviti osip svojih volivcev. Slovenija bi po volitvah lahko doživela temeljno spremembo politične paradigme: marginalizacija ali celo umik Janše in Karla Erjavca s političnega prizorišča bi odprla prostor konstruktivnim političnim silam. »Taka Slovenija ne bo imela težav z vključevanjem v vse pozitivne sfere prihodnje Evropske unije.«

 • Sale

  Ta sklep je evidentno neustaven. To je mini državni udar. Če bi to obveljalo, lahko katerakoli vlada odloči, da ministri ne bodo več hodili na seje parlamenta, njegovih delovnih teles in parlamentarna demokracija razpade.

 • Sale

  Tako je predsednik SDS Janez Janša ocenil vladno odločitev, ki je obrambni ministrici Andreji Katič in šefu generalštaba Andreju Ostermanu prepovedala poročanje odboru za obrambo. Oba sta sicer nameravala v parlament. Vlada pristojnosti za odločanje o prepovedi ministrom, da bi prihajali v državni zbor, po Janševi oceni sploh nima, saj gre za odnos med zakonodajno in izvršilno vejo oblasti in za nadzor nad vojsko.

 • totex39

  Če opazuješ predlagane slike z okoljem, kjer naj bi stal kip komunističnega zločinca Tita, je tako kot, da bi se sprehajal v S. Koreji ali na Kitajskem.

 • Sale

  Janša je med drugim povedal, da je bila seja sklicana zaradi izjav predsednika vlade Mira Cerarja, ki je dejal, da ga mineva potrpljenje in da bo enostransko uresničil arbitražni sporazum. Hrvaška je istočasno povedala, da tega ne bo dovolila. “Z orožjem rožljajo drugi,” je dejal Janša in dodal, da “odbor za obrambo, ki je po ustavi zadolžen za nadzor nad izvršilno oblastjo, zanima, s čem predsednik vlade rožlja”.

 • Amerikanc

  Zmaga na razpisu je moja. Predlagal sem čisto enostavno pozlato. Da ne bi bilo dodatnih stroškov z parkom, bi ga lahko preselili tudi v kakšno muslimansko molilnico ali djamijo.

 • Sale

  Fuck komunizma.a mi zaradi tega grozila z ubojem ker tvoj Janezek rozlja z orožjem a si eden izmed njegovih morisovcev iz Kočevja privatne vojske.bogi mali vencek hlapcem.sem videl in oni mene Janševe picke teritojajci se ne spomniš mogoče hahhahaha razni krmiti Darko njavro kunstlji do kurca mi ne ste segli 95 tudi zdaj mi ne sezete.izurjen desetnik diverAntsko izvidniake enote predptem na ulici izurjen pa ne z vami skincugami ali čefurji.ampak z mafijci zesci molči eni pokojni drugi pa ne in to mi boš grozil s smrtjo hhajjaha pogumne smrt sreča samo enkrat slovenske Janševe hlapcicu pa veckrat

 • Sale

  Pedofil Urša lajdra . Kdaj že bodo te volitve? Nam bodo pred naslednjimi ukradli še otroke? https://twitter.com/sta_n

  • Artur

   To je zrelo že za tožbo .

 • Goran Hvala

  Kaj nakladate ej….titov sladoled z okusom po totalitarizmu…:-):-)…res ste nevrjetni…a tista potica z imenom melania ima okus po picki oziroma okus elitne prostitutke al po cemu?..:-)…
  Ne me zdej napadat…jst sam vprasam..vase besede uporabim za vprasanje pa vam ni prav ponavad..no kaksen okus ima tista potica?..

  • Sale

   Živce zgubljajo

   • Sale

    Vse zgubljajo

 • Sale

  Z ji gre za volitve.pankrta v hozentregerjih sta na drugem mestu hhahaj

 • totex39

  Zaradi takih komunističnih parazitov kot je Kontić se v Sloveniji spet prebuja opcija komunistične revolucije.

 • Sale

  Knjiga, kot je na slovenskem trgu še ni bilo.

  Vse, kar ste vedno želeli vedeti o Janezu Janši, pa si tega niste upali vprašati.

  Zakaj so ga obtožili terorizma?
  Kako se je počutil, ko je nosil Štafeto mladosti?
  Odkod fascinacija nad New Yorkom?
  Zakaj je užival v osamljenosti?
  Kako se je drogiral?
  Zakaj ga je mama peljala k duhovniku na eksorcizem
  in zakaj ga je lahko rešil le Jezus Kristus?

  Vse to in še več izpod peresa Marcela Štefančič

 • Sale

  Iz pouzdanih izvora iz Slovenije uspjeli smo doznati da Janez Janša ima ozbiljne psihičke probleme. Dugi niz godina liječe ga na Univerzitetnom…

 • Sale

  logo
  CENE NEPREMIČNIN KRIPTOSVET GDPR DAVKI V 2018 SERIJA: KITAJCI PRIHAJAJO
  Janez Janša (ni SDS!) ima še 14 dni za plačilo Krvavca
  3
  22.01.2018 11:38
  Kupnino bom poravnal pred 6. februarjem, zatrjuje Janša
  JURIJ ŠIMAC

  Janez Janša (ni SDS!) ima še 14 dni za plačilo Krvavca
  Foto: Iztok Medja/STO
  Janez Janša, ki prek Alpske investicijske družbe kupuje družbo RTC Krvavec, ima za plačilo kupnine po novem čas do 6. februarja. Pogodbo o prodaji oziroma nakupu Krvavca je z Uniorjem podpisal…

 • Sale

  Ljubljana, 28. januara – Na pragu obeležavanja neslavne 17-godišnjice brisanja ljudi poreklom iz drugih republika nekadašnje SFRJ, Slovenija priznaje da je broj izbrisanih mnogo viši nego što je to pod pritiskom međunarodnih organizacija za zaštitu ljudskih prava tvrdila do sada. Ranija ocena je glasila da je 26. februara 1992. tajnim aktom Slovenija izbrisala 18.305 osoba iz registra stalnog prebivališta. To „otkriće” je bilo rezultat presuda iz 1999. i 2003. kojima je domaći ustavni sud čin brisanja osudio kao nezakonit, naloživši državi da oštećenim ljudima vrati sva nezakonito oduzeta prava.

 • Sale

  Državni sekretar u ministarstvu unutrašnjih poslova Goran Klemenčič kaže da je novo pročešljavanje arhiva pokazalo da je izbrisano za trećinu više lica (25.671), od toga čak 5.630 dece i 10.896 žena, što je dva puta više nego što su tvrdili predstavnici „izbrisanih” organizovani u Civilnu inicijativu izbrisanih aktivista (CII

 • karlina

  In ravno zato imajo še premalo južnjakov, kar naj jih imajo še več, to si zaslužijo !!!!!

  • Sale

   Zivela juznjaska Muslovenija insalah

 • Sale

  Ova organizacija se pre tri godine, došavši do saznanja o odgovornosti Slovenije za brisanje oko 3.000 maloletnika, novorođenčadi i dece predškolskog uzrasta našla na udaru hajke koju su orkestrirali prvaci tadašnje vlade Janeza Janše. Poslanici sada opozicione Janšine SDS uprkos dokazanim činjenicama ne odustaju od napada na „izbrisane”, pa bi da dezavuišu i napore ministarke policije Katarine Kresal da postupi u skladu sa presudama ustavnog suda. Opozicija tako huška domaću javnost tvrdnjama da su „izbrisani” odreda bivši oficiri agresorske JNA. Upitan da kaže ko je navodni „izbrisani” za koga Branko Grims (perjanica među poslanicima koji se protive vraćanju prava „izbrisanima”) tvrdi da je sedeo na tenku JNA koji je juna 1991. harao Slovenijom, manipulator Grims u emisiji o izbrisanima na TV Slovenija odjednom počinje da zamuckuje, odbivši da oda identitet „neprijatelja slovenačke države i društva”.

 • Sale

  Prihaja ura ko bosta izbrisana črt in Jakob amen

 • Sale

  Ministarka Kresal je, ne obazirući se na pretnje desnice, u parlamentu najavila da će slovenački MUP „izbrisanima” početi da izdaje rešenja kojima će uređivati svoj status retroaktivno, dakle od dana brisanja (26.2.1992). Sinoć su vest preneli svi ljubljanski mediji. Državni sekretar Klemeničič objašnjava da je danas u životu još 24.369 „izbrisanih“, među kojima se njih 17.056 vode kao stranci. Tokom 17 godina tavorenja na marginama slovenačkog društva – „civilno mrtvi”, kako upozorava prvak CIIA Aleksandar Todorović, u bedi i bez ikakve socijalne i zdravstvene zaštite umrlo je 1.302 osobe.

 • Slovenka

  A tako, velenjski Slovenci. Iz Velenja bi radi naredili kopijo Kumrovca? Prav, samo potem se ne derite, da vas Neslovenci ogrožajo. Kaj boljšega si niti ne zaslužite. Ogradite Velenje s kamnitim obzidjem brez vrat in lin, da se vaša nesnaga ne bo valila po Sloveniji. Sram vas bodi.

  • Sale

   Ma ti mozaca domosralska ne pa slovenka

   • Slovenka

    Poberi se v pasjo uto, tam ti je mesto. Še to, ne odgovarjaj več na moje zapise, ker sem te blokirala. Ne mislim več prenašati smradu, ki ga stresaš po tem portalu.

 • Sale

  Slovenski otroci nosijo grehe janse

  • FRANC3

   Kaj ima Janša s tem spomenikom diktatorju Titeku. Vprašaj tov. Kontića!

 • Sale

  Među živima je 3.630 onih koje je muka naterala da se isele i zatraže državljanstvo drugih država naslednica nekadašnje SFRJ. Na kraju, tu je 13.426 lica koje je 1992. Slovenija tajno izbrisala iz registra stalnog boravka, a koji ni na dan 24.1.2009. nemaju uređen status.

 • Artur

  Povej mi kdo so tvoji idoli pa ti povem kašen(psihopat) si.
  Katere imamo torej na oblasti in kdo jim sledi ?
  https://www.youtube.com/watch?v=4DfxKe5ZQgY
  https://www.youtube.com/watch?v=YF9F8RRNSCs

 • FRANC3

  Denar za spomenik diktatorju Titeku občina Titovo Velenje ima, da bi pa Neslovencem, ki ne znajo slovensko, plačali tečaj slovenščine, pa nimajo denarja! Potem pa te Neslovence naučite vsaj prepevati:

  ”Druže tito, mi ti se kunemo, da sve Slovence pobit ćemo.
  Neka kaže i Jovanka, pobijat ćemo brez prestanka!

  • Sale

   Bravo Tito .odprimomjame za domosralce muči jih sranjetozje

   • FRANC3

    LAHKO TO NAPIŠEŠ PO SLOVENSKO? tUDI TEBI NE BI ŠKODIL TEČAJ SLOVENŠČINE PRI TOV. KONTIĆU!

 • Sale

  Kakšne kole Janša strelja se je naučil od očeta pogumnega patološkega laznivca. Malo si preberite od kje je podedoval shizofrenija manično depresijo in sociopata tvoji.njegov oče Janšin je bil Lolek .

 • Jan Kovalski

  Najbolj iskane osebe v Sloveniji:

  https://www.policija.si/index.php/sl/iskani?view=tiraliceseznam

  Matićeva manjšina?

 • Sale

  Peticija .da se zgradijo javni WC ji nad zadnjim počivališčem domosralcev

 • Sale

  prvomajskimi prazniki z družino odpravil na enotedenske počitnice v Grčijo, ki pa so jih morali žal predčasno prekiniti zaradi sinčkove bolezni.

 • Sale

  Boga boga mala hozentregerjih molimo za ubogi dusici

 • Sale

  Srečni Felix
  11:29 12. Maj 2012.
  Zakaj je Črt zbolel? Preveč je gledal očeta in se mu je zdravje poslabšalo. Dokaz: zagovorniki stranke in njegove politike, …

 • Sale

  pravaresnica123
  13:50 10. Maj 2012.
  Imam pa na sumu, da je še sina zlorabil, da bi se pred redkimi somišljeniki prikazal v luči skrbnega očeta …

 • Sale

  je minulo nedeljo tragično preminil zaradi srčne kapi, Jerneja Šugmana še dobro pokopali niso, že se je na twitterju razširila provokativna misel Janeza Janše. Za mnoge neokusna in neprimerna dnevu.

 • Sale

  Žalostno je, pa menijo mnogi, da se želi politika na tako tragičen dan vpletati v kulturo in enega največjih igralcev zadnjega časa. Jernej Šugman je sicer umrl star 48 let in za sabo pustil družino in dva mladoletna otroka.

 • Sale

  Pri Janši bodo časopisi tako pisali.predcasno sta nas zapustili dve mladi dušici črt in Jakob in za sabo pustila dva slaboumna starša

 • Sale

  Marjeta Pecelin
  Municipality of Žiri
  Jerneja Šugmana sem vedno in ga bom vedno spoštovala kot človeka, ki je zelo veliko doprinesel naši kulturi in domovini. Kar pa se Janeza Janšo tiče pa vsi tisti, ki imamo vsaj malo soli v glavi, vemo da…….????!!!!!
  Like · Reply · Mark as spam · 18 · 13w

  Suzana Pirnat
  Domzale
  Janša je top bumbar da ga ni sram da to pove v javnost :( pa za tak pametenga politika se ima škoda besed res
  Like · Reply · Mark as spam · 28 · 13w

  Miha Miholič
  Pametnega? Mislim, da je že večkrat dokazal nasprotno…
  Like · Reply · Mark as spam · 13 · 13w

  Boštjan Kraševec
  Sej njega bodo tud z vojaškimi častmi pospremli, ko bo šel. Sam njega ne zato ker bi bil kaj dobrega naredil, ampak zato da slučajno ne pride nazaj.
  Like · Reply · Mark as spam · 24 · 13w

  Mitja Gabrijel
  Prav je da je da se država od človeka, ki je delal za njeno dobro in njene ljudi spravljal v smeh ali solze in se jih dotaknil z umetnostjo dostojno poslovi. Vendar na žalost ta častna straža nima nobene “častne” teže, kajti ta ista je stala tudi nekoč ob kolaborantu, oportunistu, švabskemu državljanu in enemu izmed začetnikov “holokavsta” nad slovenskim gospodarstvom in njenimi ljudmi, ki je deloval iz tujine. Še več, celo lepo ime letališča Brnik je zamenjala z njegovim izdajalskim imenom. Škoda edino ker Šugman ne bo dočakal in videl sramotni propad te klero šiptarske nizkotne kreature. SF/S ljudem. SF/S ljudem.

 • Sale

  Ema Žunko
  Maribor, Slovenia
  Janša da ga ni sram kaj vse hudega je naredil državljanov Slovenije sramota da si je upal kaj takega izjavit
  Like · Reply · Mark as spam · 13 · 13w

  Mirko Tovšak
  Univerza v Mariboru
  Najbolj žalostno pa je, da se je ob tem celo zlagal, da ob smrti dr. Jožeta Pučnika niso (le kdo naj bi to bil) dovolili častne straže.
  Like · Reply · Mark as spam · 13 · 13w

  Angela Truntič
  Pučnik je bil ena prodana duša, kot je JJ!

 • VERRZIFIKATOR

  Ameriška severnjaška

  KINTE KONTE IN GOSPODAR SUŽNJEV

  Kinta Konte, tisti iz Velenya,
  s farme starodavne tam na jugu,
  z ramo je ob rami ob sodrugu
  videti nekako brez življenja.

  Kinta Konte, ta z velenyske farme,
  rdečekožec črnega izvora,
  zopet h gospodarju sužnjev mora,
  da izogne se usodi sarme.

  Kinta Konte je dobil nalogo,
  varstvo spomenikov da prevzame,
  rjo vso da z njih v trenutku sname,
  takšno gospodar mu dal je vlogo.

  Kinta Konte spomenik obnavlja,
  spomenik lastnika sužnjev prvih,
  ki že zdavnaj je strohnel pri črvih,
  le še v kamnu gazda se pojavlja.

  Kinta Konte suženj je pokoren,
  loščil kamen bo, čeprav do kraja,
  saj zaradi njega le obstaja,
  rdečekožec črni on je vzoren.

  Kinte Konte suženj je poslušen.
  zanj ne pride več osvoboditev.
  Kaj v svobodi bi počel tak plitev
  in brezbarven? Bo do smrti suženj.

  • Valter BraniSlav

   Eno pesem se zame prosim…

 • Sale

  Vinko Strmsek
  Slovenska Bistrica
  A JE KJE NEKDO KI JE “”jj”” PO GODU ČE JE PAMETNEJŠI OD NJEGA….BOLAN DO TJA IN NAZAJ!!!
  Like · Reply · Mark as spam · 5 · 13w

  Crni Ovcar
  Izola, Slovenia
  A se je težko sprijazniti z dejstvom, da so nas osamosvojili (vsaj v vojaškem delu) komunisti z rdečo zvezdo na kapah? Miličniki, rezervni oficirji, prebegli oficirji, šefi časopisov, radia in tv;

 • Sale

  Marko Arko
  ne glede na vse… o cloveku, katerega ni vec se nima kaj govoriti… res sramotno…
  Like · Reply · Mark as spam · 3 · 13w

  Dragica Krajnc
  Za moje pojme in oje mišljenje je bil in ostaja človek brez srca in spoštovanja drugih
  Like · Reply · Mark as spam · 14 · 13w

  Ernest Ferk
  Brezice
  Pa se psihopat na kubik.
  Like · Reply · Mark as spam · 4 · 13w

  Peter Ivančič
  Works at Luka Koper
  je pozabil povedat oče slovenskih lopovov in lopovske države neumnež
  Like · Reply · Mark as spam · 13 · 13w

  Slavko Pavlič
  Pučnik Šugmanu niti do gležnjev ne seže
  Like · Reply · Mark as spam · 13 · 13w

  Damjan Rašo
  Še na mrtve se spravlja, da ga ni sram. Tak bi ga eno žvajnziil za uhu,, totega čelavega SDS prvaka, da bi se vse bliskalo..
  Like · Reply · Mark as spam · 1

 • Sale

  Pravi slovenci ne pa hlapci kot na novi.Live Band Profil
  dr. Jože Pučnik je oče umazane slovenske politike, ne pa države, gospod Janša!
  Like · Reply · Mark as spam · 13w

  Milutin Radenković
  FPP
  On verjetno pričakuje vsaj postroj enote vso. V jamo domobranca, je ze prazna
  Like · Reply · Mark as spam · 13w

  Vera Kovač
  Ostanes brez besed
  Like · Reply · Mark as spam · 6 · 13w

  Marija Knavs
  Srednja poklicna in strokovna šola bežigrad ljubljana
  Janša, ko se boš pa ti umaknil, bomo tudi mi zaživeli !
  Like · Reply · Mark as spam · 4 · 13w

  Albin Kacjan
  Srednja ekonomska šola Slovenj Gradec
  Neokusna izjava JJ…………….
  Like · Reply · Mark as spam · 3 · 13w

 • garfi

  dobrota do komunajzlov (svele) je norost Butalci
  tudi nove spomenike svojim zločinom postavljajo

 • Sale

  Janez Janša kaznovan zaradi objave na facebooku
  Z objavo faksimila je predsednik SDS nepooblaščeno obdeloval in širil osebne podatke soobtoženih.

  Ljubljana – Janez Janša si je zaradi objave faksimila obtožnega predloga v zadevi Patria na spletnem omrežju facebook konec septembra 2010 prislužil opomin informacijske pooblaščenke. Z objavo je namreč nepooblaščeno širil osebne podatke soobdolženih.

  Urad informacijske pooblaščenke (IP) je Janeza Janšo sprva kazensko ovadil zaradi suma zlorabe osebnih podatkov. Potem ko je ljubljansko okrožno tožilstvo ovadbo poldrugo leto po vložitvi junija letos zavrglo zaradi dejanja manjšega pomena, so bili v uradu pooblaščenke dolžni peljati postopek o prekršku naprej za istovrstno dejanje. Po naših podatkih so predsedniku SDS izrekli opomin.

  Kot so nam potrdili v uradu IP, zaradi objave faksimila oziroma razkrivanja podatkov iz obtožnega predloga v zadevi Patria na facebooku ne vodijo več nobenega postopka. Inšpekcijski postopek zoper spletni portal Politikis je bil končan, ker je portal objavil obtožni predlog, ki je bil že prej javno objavljen na facebooku, poleg tega ga je objavil v anonimizirani obliki.

  V postopku zoper tednik Mladina pa je pooblaščenec vložil kazensko ovadbo, a jo je tožilstvo zavrglo, »ker njihovo sporočanje podatkov v zvezi z obtožnim predlogom po mnenju tožilstva ne pomeni kaznivega dejanja, in sicer iz razloga, ker obtožnega predloga niso javno objavili, pač pa so samo pisali o njem«, pojasnjuje informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar.

  SDS plačuje na obroke

  Sicer pa so imeli v uradu IP tudi tokrat težave pri vročanju odločbe Janši. Po več neuspelih poskusih vročitve na domačem naslovu v Velenju in na vladi, kjer menda niso hoteli prevzeti pisanja za premiera, so mu jo le vročili.

  »Naša zadnja vročitev je bila uspešna, vročali pa smo na naslov stalnega prebivališča, kot to v podobnih postopkih praviloma počnemo,« so potrdili na IP, kjer še vedno neuspešno poskušajo Janši vročiti tri sodbe ljubljanskega okrajnega sodišča.

  Potem ko je IP proti SDS in Janši kot odgovorni osebi sprožila več prekrškovnih postopkov, sta oba vložila zahteve za sodno varstvo na okrajno sodišče. IP je namreč stranki in njenemu predsedniku izdala odločbo o prekršku, ker je SDS leta 2009 na naslove volivcev v tujini pošiljala volilno gradivo.

  SDS je to odločbo, v kateri so bili navedeni osebni podatki ljudi, ki jim je pošiljala gradivo, objavila kar na svoji spletni strani, zaradi česar ji je IP izdala še eno odločbo o prekršku. A stranka je na spletni strani objavila tudi ta dokument skupaj z osebnimi podatki oškodovancev, s čimer si je prislužila novo kazen. Zaradi zlorabe osebnih podatkov je postopek pri IP sprožil tudi svetovalec predsednika države Franci Perčič.

  Septembra je sodišče pritrdilo IP ter SDS in Janšo kot odgovorno osebo obsodilo zaradi nezakonite obdelave osebnih podatkov.

  V skladu s tremi pravnomočnimi odločbami mora SDS plačati po vsaki sodbi 4170 evrov, medtem ko so Janši določili globo po 830 evrov.

  Medtem ko je SDS sodbe prevzela ter prosila za plačilo na obroke, kar ji je IP odobrila, in je prvi obrok že plačala, premieru sodnih odločb še niso mogli vročiti, nam je potrdila Pirc Musarjeva.

 • Sale

  Medtem ko Janša v svoji poslanici omenja Frana Miklošiča, cenzorja z Dunaja, kot enega velikih Slovencev, je prav Miklošič tisti, ki je prepovedal objavo za oblast najbolj sporne kitice Edinost, sreča, sprava. Kot to dejstvo komentira zgodovinar Igor Grdina, je Miklošič prepoznal nevarnost za takratno “mišljenje v okvirih sistema”, kar kaže, da so Prešernovi sodobniki v pesmi razbrali tisto njeno naravo, ki lahko tudi ruši prestole tiranov.

 • Artur

  Povej mi kdo so tvoji idoli pa ti povem kašen(psihopat) si.
  Katere imamo torej na oblasti in kdo jim sledi ?
  https://www.youtube.com/watch?v=4DfxKe5ZQgY

  27.04.2016 Baza 20: Posnetek odkritja spomenika Ivanu Mačku Matiji
  https://www.youtube.com/watch?v=YF9F8RRNSCs

  • Kataklizma

   hahah, a Bujico gledaš … :D hahahahah, pravega debila si si našel :D njemu še mama ne verjame in si ga želi v kakšnem konc taborišču, katere tudi sam zagovarja … čakam na veliko Ljeljakovo uspešnico “Mit o Jasenovcu” … ajmo, Oskarji ne uidejo :D

 • Sale

  Rojena sem bila leta 1974. Se pravi, da leta 1990, ko se je odvijal boj za samostojno Slovenijo ter plebiscit, še nisem imela volilne pravice. Iz časov pred osamosvojitvijo, torej časov stare Jugoslavije se tako ne spomnim prav veliko stvari, skorajda bi lahko rekla, da mi tisti čas ne pomeni veliko. So pa ostali občutki in opažanja otroka, ki je odraščal v tistem obdobju in tole pisanje je napisano tudi zaradi ogorčenja nad oznakami in imeni, s katerimi sem sedaj označena zgolj zato, ker se ne strinjam z vzdušjem in politično kultro v državi in se zaradi tega redno udeležujem vseh dogodkov, s katerimi lahko to nezadovoljstvo na legitimen način izrazim.

  Spominjam se časa, ko sem slavnostno kar se le da, prejela pionirsko kapo in rutico. Koliko ponosa in veselja sem ob tem čutila, niti ne znam napisati. Proslava, ki je bila namenjena meni in mojim sopionirjem, je bila najbrž nekaj najveličastnejšega v mojem življenju. Predstavljajte si, kako sedem letni otrok dojema vso to pozornost in hkrati odgovornost, ki se mu jo s tem dogodkom daje. Še se spomnim zaobljube, ki sem jo častno, kot jo le lahko otrok da, dala in pri tem mislila resno.

  Danes ko postajam pionir
  dajem častno pionirsko besedo,
  da se bom pridno učil in delal,
  da bom spoštoval starše in starejše ljudi,
  da bom zvest in iskren tovariš,
  ki izpolnjuje dano besedo.
  Da bom hodil po poti najboljših,
  cenil slavno delo partizanov in naprednih ljudi sveta,
  ki želijo svobodo in mir.
  Da bom ljubil svojo domovino,
  vse njene bratske narode,
  da bom gradil novo življenje
  polno radosti in sreče.

  Dala sem častno pionirsko besedo, da se bom pridno učila in delala, da bom spoštovala sočloveka in bom vedno izpolnila svoje obljube. Da bom ljubila svojo domovino, gradila novo življenje, ki bo srečno in radostno, ne samo zame, temveč za vse ljudi sveta.

  Še danes se trudim izpolnjevati te obljube in težnjo po pravičnosti, pridnosti in spoštovanju vseh živih bitij, sem prenesla tudi na svoje otroke.

  Česa se še spomnim?

  Spomnim se, da smo doma imeli vsak dan kosilo ob isti uri. Dan za dnem, mesec za mesecem in leto za letom, od ponedeljka do petka ob 14:30. Starša, ki sta delala v tovarni celo svoje življenje, sta po službi imela še toliko energije in časa, da se danes lahko spominjam mnogih sprehodov in izletov, ki smo jih tiste čase preživeli skupaj.

  Spomnim se še, da smo se vsako leto odpravili na morje, kjer smo se naužili morskega zraka, saj dopust v tistih časih ni trajal le teden dni. Ne, kljub temu, da sta bila starša »samo delavca« smo si lahko privoščili vsaj dva, večkrat pa tudi tri tedne počitnic.

  Moji otroški spomini so lepi in veseli. Topli. Skromno življenje delavske družine, vonj po domači hrani, občutek varnosti.

  Pred kratkim, prav na Kulturni dan, sem bila označena za levo fašistko. Za komunajzerko, ki poziva k raznim hudobijam in pošilja ljudi v rove vseh imen in značilnosti. Prav ta oznaka, je v meni prebudila močan občutek, da se v tej državi dogajajo monologi, ki širijo neresnico o meni v svet. Porajalo se mi je vprašanje, kaj sem pravzaprav slabega naredila, da me lahko nekdo, ki me ne pozna, označuje v skladu s svojo sprevrženo miselnostjo.

  Zato bom danes tukaj zelo jasna. Zase in za vse tiste, ki bodo svoje spomine našli v mojih.

  DA.

  Zelo sem obremenjena s preteklostjo.

  Žalujem za časi, ko je spoštovanje še imelo svoj pomen. Žalujem za časi, ko se je v šolah in doma učilo, da je treba spoštovati vse ljudi, da je treba delati in se učiti in hoditi po poti najboljših.

  Spoštovani tisti, ki ste pozabili na svojo zaobljubo iz otroških let!

  V nekih lepših časih, so me naučili, da je treba razmišljati s svojo glavo. Da je iskrenost nekaj najpomembnejšega v življenju. Da je vsakdo spoštovan zato, ker je človek.

  In jaz razmišljam s svojo glavo. Protestiram za lepši jutri, za več spoštovanja. Za kruh na vsako mizo. Za daljše počitnice. In za popoldneve z družino.

  Ne levo, ne desno … tukaj sem!

  ŠPELA PERŠL MLAKAR

  Rubrika: IZPOSTA

 • Sale

  ivan janez janša in njegovo pridno delo (Neznan 3.11.2013 12:34)

  POGLEJMO resnico in dejstva……ko je Ivan grobar prevzel kraljevanje:

  Saldo trgovinske bilance -26,8 mio EUR oktober 2004
  Saldo tekočega računa plačilne bilance 71,1 mio EUR oktober 2004
  Mednarodne rezerve 6.579,8 mio EUR 30.11.2004
  Devizne rezerve 7.377,7 mio EUR 30.11.2004
  Neto zunanji dolg 1.209,0 mio EUR 31.10.2004
  Bruto zunanji dolg 15.097,0 mio EUR 31.10.2004

  POGLEJMO resnico in dejstva……potem, ko je Ivan Grobar pokopaval 4 leta ubogo Slovenijo:
  Saldo trgovinske bilance -251,9 mio EUR okt., 2008
  Saldo tekočega računa plačilne bilance -271,7 mio EUR okt., 2008
  Mednarodne rezerve 743,4 mio EUR 30.11.2008
  Devizne rezerve 633,6 mio EUR 30.11.2008
  Neto zunanji dolg 8.480 mio EUR 31.10.2008
  Bruto zunanji dolg 40.043 mio EUR 31.10.2008

  za tiste neuke / ve se kdo to je /, ki ne bodo znali si ta komentar razložiti, zgolj kratek povzetek:

  Saldo trgovinske bilance v MINUS se je povečal za 225,1 milionov

  Saldo tekočega računa plačilne bilance se je iz PLUSA povečal v MINUS za 342,8 milionov

  Mednarodne rezerve so se ZMANJŠALE torej potrošile za 5.836,4 mio EUR

  Devizne rezerve so se ZMANJŠALE torej potrošile za 6.744,1 mio EUR

  Neto zunanji dolg se je POVEČAL za 7.271 mio EUR

  Bruto zunanji dolg se je POVEČAL za 24.946 mio EUR

  No sej čisto sam ni mogel, je pa lepo kupčkal z vodilnimi na levici, tako da ne boste mislili, da je samo desnica. Dejansko je to kvizlinštvo.
  Aja pa na 66 urni delovnik, ki ga je Ivan sprejel v EU parlamentu, ko je predsedoval.

  No toliko hlapci, vi pa lahko še naprej po mili volji volite to t.i. elito.

 • Artur
 • Sale

  Slovenija je končno odrešena in del zgodovine oziroma preteklosti je za vse večne čase za nami. Janez Janša je odslej zgolj navaden zapornik na Dobu, ker je storil kaznivo dejanje; ni več poslanec, ni politični zapornik in ni poslanec v zaporu. Empirično dejstvo pa moramo znati uzreti in razumeti še v neki drugi luči, o čemer govorim v nadaljevanju, kajti za bodočnost državljanov te dežele je to mnogo pomembnejše kot Janez Janša.

  V sijajni knjigi z naslovom Therapy Culture spregovori britanski profesor sociologije Frank Furedi o procesih in načinih sodobnega življenja, nad katerimi bi se morali zares zamisliti. Avtor je sicer dobro znan po svojem delu, vendar je danes malo bralcev, ki ga poznajo in se ukvarjajo s tem, o čemer piše. Mislim seveda predvsem na te kraje, kjer zaradi brezbrižnosti, apatičnosti in nagnjenosti k depresivnosti njegovo razmišljanje pride še bolj do izraza. Ne zaradi branja in razmišljanja, saj je tega silno malo tudi med tukajšnjimi akademiki, temveč zaradi empiričnih dogodkov, ki neposredno vplivajo na državljane. Mednje sodi tudi dolgoletno neproduktivno ukvarjanje z Janezom Janšo in njegovimi idejami o zarotah

 • Sale

  Janša namreč že več kot dve desetletji ustvarja vtis, da je preganjana žrtev komunistične zarote. Ustvaril je krog državljanov, ki so pripravljeni verjeti njegovim zgodbam, ker so tudi sami del sveta, v katerem ima pomembno vlogo koncept, o katerem govori Furedi. Terapevtska kultura je tako ali tako pomemben del sodobnega življenja, v Sloveniji pa ima, kot rečeno, še dodatne razsežnosti zaradi že prislovične zgodovinske nagnjenosti Slovencev in Slovenk k depresivnosti in svetobolju

 • Sale

  Terapevtska kultura je koncept, ki nam pomaga misliti koordinate sodobnega življenja, v katerem imajo morda celo ključno vlogo terapevtski imperativi, kot jih imenuje sociolog. Zlasti v ameriškem svetu, od koder se kultura izvaža k nam, je že dolga desetletja dolžnost vsakdanjih ljudi, da tako rekoč vse kotičke svojih življenj prepredejo s terapevtskim besednjakom.

 • Sale

  Novi terapevtski besednjak, ki je danes dobesedno povsod, se močno naslanja na emocionalno oziroma čustveno življenje ljudi, s katerim je mogoče s pridom manipulirati. To zlasti pomeni, da se z besednjakom spreminja subjektivnost ljudi. Danes je čustvena kultura ljudi izrazito plehka, površinska, enodimenzionalna, kot je rekel že Herbert Marcuse. Ljudje se vse bolj bojijo lastnih emocij in so vse bolj ranljivi, negotovi, anksiozni oziroma tesnobni. Nikakor ne po naključju, kajti s takimi ljudmi oblast zlahka upravlja.

 • Sale

  Hlapcevsko nepisano pravilo

 • Sale

  13:50 10. Maj 2012.
  Imam pa na sumu, da je še sina zlorabil, da bi se pred redkimi somišljeniki prikazal v luči skrbnega očeta …

  UrediOdgovori

  Avatar
  Svele
  32 minut nazaj
  Srečni Felix
  11:29 12. Maj 2012.
  Zakaj je Črt zbolel? Preveč je gledal očeta in se mu je zdravje poslabšalo. Dokaz: zagovorniki stranke in njegove politike, …

 • Caetano

  Zgodovinska dejstva jasno dokazujejo, da je bil komunizem hujsi od fasizma, z nacizmom pa na priblizno enaki ravni, samo da je komunizem dlje trajal.

  Posebej tragicno pa je, da to komunistično in neokomunistično nostalgijo podpira dejansko slov. globoka udbomafijska drzava.

  • Kataklizma

   waaw, ti si ziher kak Dr. Prof. … jasno dokazujejo? Kaj, kje so ti jasni dokazi?

 • Artur

  Kako živjeti u okruženju psihopata? (Defense Against the Psychopath)HR
  https://www.youtube.com/watch?v=DU-pV6iEslw&t=76s

 • plavi-mil

  Velenje je ta čifur spremenil v novo malo Jugo.

  • lili pili

   Ja od kar tsm zivi tudi sipac jansha

 • Valter BraniSlav

  Brez Tita bi imeli Stalina. Tito je bil EDINI Slovanski vodja ki je uspesno sunil Stalina v rit.
  Pod Stalinom bi se razvijali tako kot ostale vzhodnoevropske drzave. Mi ki smo takrat potovali v vse smeri smo obcutili podobno razliko med USSR, CESKO, POLJSKO in SFRJ kot med slednjo in ZDA.

  ZATO NAJ SPOMENIK UPORNIKU PROTI STALINU OSTANE.

  • Artur

   Razstreliti na vekomaj veke “barabo zločinsko pedofilsko”.

   • Valter BraniSlav

    In zakaj tega nisi storil za casa SFRJ? Si se tako bal biti junak?

    • rabbit

     Za barvanje tvojega sorodnika je moj prijatelj fasal arest, pa še potem je moral vedno, ko je v Jugo privandral kakšen od neuvrščenih fasal tri dne aresta prej pa še kakšen dan za povrh da bo za sigurno.

     • Valter BraniSlav

      In zakaj si “junak” sele danes, ko je varno?

     • rabbit

      Ne ta moj prijatelj je bil junak 1979. Z rdečo barvo ga je pa polil tistega tvojega slavnega strica Boruta.

     • Valter BraniSlav

      Strica Edota za casa SFRJ ni nihce lolol, razen mene enkrat po nesreci z vinom.

     • rabbit

      A ti ne znaš brati kdo govori o Ediju, si pozabil na strica Boruta. No ko ravno govoriš o Ediju zakaj se je pa tvoj bratranec Igor ustrelil pa teta Pepca. A sta bila kako šikanirana da sta si krogi v glavo pognala.

     • Valter BraniSlav

      Borut je bil Edijev sin.
      Pepca je umrla za srecni kapjo.
      Borut se je ustrelil leta 1971 in strl starsema srce. Zakaj je to storil ne vem, mogoce klinicna depresija?

     • rabbit

      Seveda je imel depresijo jaz bi jo tudi imela, če bi zvedela kakšne morilce imam za starše in strica. Takih je še kar nekaj komunističnih otrok. Sin Janeza Kocjančiča se mu je odrekel in odšel.
      Glede tete Pece a sedaj se po ta novem reče da te je srčna kap če si kroglo čez možgane poženeš. Če ste že hoteli to skriti potem pa ne kličite na pomoč kadetov policijske šole v Tacnu, da so to morali pospravljati in beliti.

     • Valter BraniSlav

      BIL sem zraven ko je umrla NARAVNE smrti.

     • rabbit

      Mater si pa genij vseskozi v Miamiju potem pa pravi čas prideš ko ravno teto Pepco infarkt rukne.
      Ne ga srat pa si bil zraven tudi takrat, ko je Jožeta Smoleta žena z bencinom polila pa zakurila, ker je imel ljubico pa se mu je maščevala. Potem so pa tisto zgodbico ven prinesli kako se je revež vžgal, ko je hotel zakuriti kamin.
      Slučajno vem kako je bilo tisti dan v Tacnu turobno vreme kadeti lepo v vili pucajo kar je tvoja teta posvinjala , kadetnica zavarovana kot je ravno vojna pred vrati, policijskih patrulj pa v Tacnu kot listja in trave pa najbrž ne zato ker je tetko infarkt ruknu.

     • Valter BraniSlav

      15 APRIL 1990

     • Slavko Drev

      Zato ker so komuniste vsaj malo zatolkli in je varno. Prej si pa očitno živel v strahu in to v “najboljši” deželi SFRJ.

     • Valter BraniSlav

      Jaz sem se Mel fino, v SFRJ in Sr bolje v ZDA

     • rabbit

      Saj to so vsi vedeli pa so se pogovarjali samo Valter tega ni slišal ko so ga komunistični starši pa strici v vato zavili pa ni revež nič vede.

     • Kataklizma

      zdej živiš pa v strahu, da ne boš mel dovolj za čez mesec, če bodo otroci lahko sli v solo, če boš lahko kupil Iphona in izpadel frajer pri sosedih in znancih, zdaj živiš v strahu da slučajno ne bi imel slabšega avta od soseda, da slučajno ne bi kdo drugi sel za več dni in bolj ekskluzivno na počitnice (če sploh gre) … zdej te je strah, da imaš premalo in premajhnega in premalo mišic, strah te je smrti, strah te je življenja … tako da … nisi na nič boljšem

     • Kataklizma

      vidiš, kako učinkovit je bil sistem … ne pa dandanes, ne morejo zaustavit niti enega mentalno bolnega človeka, da ne bi naredil kako pizdarijo … res, spoštovanja vredno!

   • milanček

    fantje, ne vtikajte se v moj posel, ta bron je prodan, odpad se strinja z nakupom oz menjavo, odojek in 59l cvička! luštno bo, igral bo ansambel kalašnikov!

    • Kataklizma

     evo, to je “normalna” slovenija, katero si vsi želimo a ne … važno da se da prase na kol in da se pije smrdljivo “vino” cviček … še TITO si ne bi riti pral s cvičkom in nehajte se delat da ste vinarji :D igral bo pa … “Hlapec na svoji zemlji”

   • Kataklizma

    Pedofilsko … a je delal za RKC … ??

  • milanček

   ti majmun, stalin pa morilec tito pojdite v komunajtarskem blagoslovu v 3pm!

   • Valter BraniSlav

    Imeli smo kot vsi Slovani komunizem. Tega se ne da spremeniti. Smo pa po zaslugi nesmrtnega marsala SFRJ JOSIPA BROZ TITA- vecna mu slava – imeli milejso obliko diktature.
    Tito je pobijal samo is potrebe, Stalin pa is uzitka. To je bistvena razlika.

    • Slavko Drev

     Potrebe? A si ti nor ali kaj je s tabo.

     • Valter BraniSlav

      Da se je obdrzal na oblasti.

    • Marko Markov

     Oba sta pobijala, da sta se dokopala do tujega premozenja

     • Valter BraniSlav

      Uradno sta pobijala ker naj bi zelela odstraniti kapitalisticne pijavke. V resnici je slo samo za oblast
      Tudi Ameri so hipokriti. Oni se ne borijo za brezrazredno druzbo pac pa za demokracijo
      JAZ SEM SE V OBEH SISTEMIH IMEL SUPER TO PA ZATO KER SEM VEDNO STAL NA REALNIH TLEH.

     • Kataklizma

      kot Cerkev in kristjani

   • Marko Markov

    Stalin = Tito = diktator = morilec !

    • Kataklizma

     Pa glede na to, da vam je mar za vse te nedolžne žrtve, zakaj ne napišemo lepo koliko ljudi je RKC poklala na svojih odisejah … no, dej, napiši enačbo …

  • macon

   Tito je bil Stalinov ritoliznik, pozneje pa se je zbal za svojo rit in se zato uprl. Brez Tita bi imeli Angleže in srbskega kralja v Beogradu, stokrat bolje kot klavska rdeča banda in tudi bogatejši bi bili.

   • Valter BraniSlav

    Brez Tita bi imeli Stalina tako kot vsi drugi Slovani.

   • Kataklizma

    haha, ja preberi si kako boljše je bilo, ko smo imeli kralja v BG in ko smo imeli kralja na Dunaju … zato smo ostali pod AO …

  • Marko Markov

   Mi v Sloveniji verjetno ne! Jugoslavijo bi razdelili, kot je sedaj : SLO in CRO, bi pripadala zahodu, ostalo pa k Stalinu!

   • Valter BraniSlav

    Vse bi slo k Stalinu. Beri 50/50 agreement na wikipedii.

   • Kataklizma

    ahahahahaha, a Hrvaško daješ na Zahod?!?!! Pa ti si večji optimist od Plenkyja. Verjamem, da je to samo zato, ker si rad namakaš jajčka v Jadranskem morju …

 • radames

  Tole s titovim kipom gre za subtilno propagando. Komunisti so mojstri propagande! Hujši, kot je bil Göbbels! Gre za ustvarjanje vtisa, kaj vse nam je dal tito. Prinesel nam je “svobodo”, premagal je Nemce (skuša se insinuirati in ustvarjati vtis, da je EDINI v Evropi zmagovalec nad Nemci). Zraven spada, kako “lepo” nam je bilo v njegovi Jugoslaviji, kaj vse smo imeli (“zastonj” zdravstvo, vsi so se lahko šolali, zidali smo hiše – tam, kjer niso imeli tita niso zidali hiš in stanovanj(?) -, Juga je bila “spoštovana” država). Tisti politiki, ki zaničujejo tita, samo škodujejo Sloveniji, nič dobrega niso naredili.
  Folk, ki bo videl prenovljeno okolico kipa, bo avtomatsko pomislil, kako nam je bilo zares “lepo”. Kaj vse nam je dal tito. Vsega smo imeli dovolj, imeli smo tople človeške medsebojne odnose itd.
  Pomladna stran pa nam ni dala nič! Samo špetir! Ropali so državo, kar se v Jugi ni dogajalo.
  In navdušeno bodo volili levakarje.
  Dokler bomo imeli navdušence nad komunizmom in titovino (ki so navdušeni samo zaradi propagande), lahko pozabimo na Slovenijo kot normalno državo EU!

  Ja, tule se Göbbels lahko samo skrije!

  PS
  Seveda propagandisti delujejo tudi tule! Že dolgo! Vse je del “velikega načrta”!

  In, prjatli, se boste kregali s propagandisti???? Ne odgovarjajte jim! Dajte jih blokirati. Lepo prosim!

  • Marko Markov

   Vse kar je dal Tito, ne odtehta njegovih zlocinov, ki jih je naredil po 9.5.1945, uradnem dnevu konca vojne!

   • Kataklizma

    kje? na neznanem kraju ob neznanem času?

  • Kataklizma

   Najprej pozabi na EU, potem razmišljaj o normalni SLO … poruši vse kar smo za časa socializma zgradili in nekje boš ostal brez kanalizacije in vodovoda … ampak sej to ni panike, bi že onkel Aldi rešil vse kar je TITO zafural

 • Osti jarej

  …mater!!!…me ni par ur,pa portal zamre

  • MEFISTO

   Spet fantaziraš.

   Valter BraniSlav, ki je tudi eden od tvojih nickov, se je oglašal še pred kako uro.

 • MEFISTO

  Zakaj pa Titov spomenik v muzej?

  Porušiti ga je treba in ga pretopiti v zvonove, ki bodo oznanjali nov čas.

  • Kataklizma

   tako kot so naziji pretopili zvonove iz katerih so potem delali orožje … res, pogled naprej :D

 • domovina mili dom

  Se bojijo, da bi nova oblast prepovedala spomenike džihadistov.

 • Republic Commando

  Lol članek od tita pa mi pokaže 70 posto komentarjev UPORABNIK BLOKIRAN. rdeči so navalili hehe. BEEEE BEEEEE

 • smiljan bertolin

  ofce

 • prdo

  Hahaha debili domobranski

  • Marko Markov

   Ne vem kdo je vecji debil? Rdeci ze nategujejo od 1945, kdor po 73 letih ni spregledal, je pa res debil!

 • tasilo

  Ti Neumna Ženskica N. Ž., ti kokoš pis(d)unska, a si že kdaj slišala, da v slovenščini pri moških imenih pregibamo vse imenske dele! Zakaj ti trola lahko zgora prav pregibaš “lik Josipa Broza Tita pa je obsodilo tudi slovensko ustavno sodišče”, nekaj vrstic kasneje ti pa “lajtunga” ne potegene?

  (X) znana po čaščenju diktatorja Kim Jong Una
  (>) znana po čaščenju diktatorja KimA JongA Una.

  LP. Hanibal Lector

 • xtc

  Nagrada 1000 0000000000000000 eur za tisteka ,ki kip pšlje v mlin.

  • Kataklizma

   nimaš ti niti bivših dinarjev toliko, revček

 • jan

  Voda v bazenu pa bi morala biti rdeče barve. Samo bazen je premajhen za potoke krvi, ki jih je prelil Tito.

  • Kataklizma

   kako nepričakovan komentar … toliko potokov krvi, pa še vedno ne vseh, ki bi jih moral