Nosilka SAB za evropske volitve Angelika Mlinar sploh nima slovenskega državljanstva, ampak le avstrijskega! Za čigave interese se bo sploh borila?

Foto: Facebook

Potem ko je predsednik vlade Marjan Šarec tako Miru Cerarju kot tudi Alenki Bratušek na skupnem sestanku sporočil, da se Lista Marjana Šarca na evropske volitve podaja samostojno, se je Bratuškova znašla pred dilemo, koga postaviti za nosilnega kandidata za volitve v Evropski parlament. Čez noč je odjeknilo, da bo nosilka liste SAB za evropske volitve dosedanja evropska poslanka Angelika Mlinar, ki sploh nima slovenskega državljanstva. Kako se bo ta v Evropskem parlamentu zavzemala za slovenske interese, če si ni uspela urediti niti dvojnega državljanstva?

Mlinarjeva, ki sploh ni članica Stranke Alenke Bratušek, je večino svojega življenja preživela v sosednji Avstriji. Sodeč po podatkih, ki so razvidni iz javne objave, ki jo je Državna volilna komisija poslala na domove vseh upravičenih volivcev in volivk, ima Mlinarjeva stalno prebivališče prijavljeno na Dunaju, začasno prebivališče pa ima prijavljeno na Slovenski cesti v Ljubljani.

Vir: Javna objava DVK

Ureditev začasnega bivališča zadošča
Marsikdo se bo na tem mestu vprašal, kako je mogoče, da Mlinarjeva kandidira, če sploh nima slovenskega državljanstva in stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji? Na strani ministrstva za javno upravo je glede prihajajočih evropskih volitev zapisano, da imajo volilno pravico vsi slovenski državljani, ki imajo volilno pravico pri volitvah v državni zbor, kar pomeni pravico voliti in biti izvoljen. “Pravico voliti in biti voljen za poslanca v Evropskem parlamentu ima, pod pogojem, da mu ni bila odvzeta volilna pravica, in pod pogojem, da je vpisan v evidenco volilne pravice, tudi državljan druge države članice Evropske unije, ki na dan glasovanja dopolni osemnajst let starosti ter ima dovoljenje za stalno prebivanje in prijavljeno stalno prebivališče v Republiki Sloveniji oziroma potrdilo o prijavi prebivanja in prijavljeno začasno prebivališče v Republiki Sloveniji. Volilna pravica slovenskih državljanov in volilna pravica državljanov članic Evropske unije sta popolnoma enakovredni in zajemata tako aktivno kot tudi pasivno volilno pravico.”

Kot lahko vidimo, ohlapno napisan zakon Mlinarjevi dopušča kandidaturo za evropsko poslanko, saj si je uredila začasno bivališče v Ljubljani. Glede na to, da je Mlinarjeva pred tem opravljala delo evropske poslanke, potem ko je bila izvoljena na listi avstrijske stranke Nova Avstrija in Liberalni forum (NEOS), je težko verjeti, da se je medtem seznanjala z zadevami in problematikami, s katerimi se soočamo v Sloveniji, kjer državljanstva sploh nima. Bratuškova ne glede na to izbor Mlinarjeve za nosilko liste zagovarja s tem, da naj bi bila Mlinarjeva Slovenka. Po njenem prepričanju bolj kot marsikdo iz Slovenije. “V srcu nosi Slovenijo in slovensko besedo. Lahko polemizirate glede tega, v kateri državi je živela večino življenja, glede tega, ali je Slovenka ali ne, pač ne morete!”

Foto: Twitter

Kurzu pisala odprto pismo
Na nedavni novinarski konferenci je Mlinarjeva izpostavila, da naj nadzor na slovensko-avstrijski meji ne bi reševal nobenega problema. “Zame je to ukrep proti Sloveniji. Pisala sem zveznemu kanclerju Sebastianu Kurzu, naj nadzor odpravi. Slovenija je v EU zelo napredovala in na tem je treba graditi naprej. Odprte evropske notranje meje in nemoten dostop do enotnega evropskega trga nam preprosto pripadajo! Avstrija se ne more kar spomniti in reči, zdaj pa tega ne bo več! Spet nas obravnavajo kot drugorazredne državljane Evrope in temu je treba odločno reči ne,” je razložila Mlinarjeva. Vse lepo in prav, a kako je lahko tako hitro, kar čez noč, izdala svojo domovino Avstrijo, ki ji je dajala kruh tako rekoč vse življenje? Bo še hitreje naredila križ čez Slovenijo?!

V nadaljevanju je povedala, da po njeno poteza avstrijske vlade pomeni rušenje naše skupne Evrope in popolno nerazumevanje dogajanja v svetu. “Migracije so problem, ki ga nobena država – ne Avstrija, ne Nemčija, ne Francija – ne bo mogla rešiti same. To je dejstvo. Vse evropske države se morajo zavedati, da je to naš skupen problem in ga moramo nujno rešiti solidarno: skupaj okrepiti nadzor na zunanjih mejah in skupaj sprejeti učinkovito azilno in migracijsko politiko. Evropska unija je del sveta, kjer živimo najbolje, in to moramo ubraniti!” je povedala. Glede na izrečeno lahko vidimo, da očitno Mlinarjeva ne razume razsežnosti migrantske problematike, človek pa ob tem dobi občutek, da ji sedaj, ko v Sloveniji kandidira za evropsko poslanko, sploh ni več mar za varnost avstrijskih sodržavljanov. Varnost državljanov bi morala biti na prvem mestu, očitno pa Mlinarjevi za to ni mar. Če nadzora na mejah med državami članicami EU ni, to nezakonitim migrantom pošilja sporočilo, da je njihov prehod zaželen.

Če bi se Mlinarjeva seznanila z aktualno problematiko številnih Slovenk in Slovencev, bi lahko videla, da v Slovenijo s toplejšim vremenom prihaja vedno več nezakonitih migrantov. Porast kaznivih dejanj in celo ugrabitev 79-letnega Belokranjca kažejo, da je nadzor na mejah nujen, da se število nezakonitih prehodov zmanjša. Zgovorno je nedavno sporočilo Sindikata policistov Slovenije, da ni nobenih ukrepov v smeri zmanjšanja ilegalnih prehodov, zato seveda ne čudi nadzor na slovensko-avstrijski meji. Očitno pa Mlinarjeva ne deli stališča Kurza, da je varnost državljank in državljanov na prvem mestu. Očitno zagovarja stališče, da naj se migranti prosto sprehajajo, državljani pa naj se sami soočajo z vlomi, krajami in celo ugrabitvami. Človek se na tem mestu vpraša, za čigave interese se bo Mlinarjeva borila? Za varnost slovenskih državljanov očitno ne. Glede na to, da živimo v zelo negotovih časih, bi bilo prav, da bi varnost predstavljala prioriteto, saj če ni varnosti, ni ničesar.

H. M.

 • Stajerka

  …ne samo to, tudi na soočenjih je opazit, da NE more zastopat Slovenije in njenih interesov, saj v ključnih točkah sploh nima osnovnih informacij, kaj šele da bi lahko zavzela svoje stališče oz. interes Slovenije…..
  …sicer je pa kljub slo državljanstvu kar nekaj takšnih cvetk – Jovova je tudi ena izmed njih…..

  • pajot

   Zakaj pa bi zastopala Slovenijo in njene interese? Saj tudi naši kandidati ne zastopajo Slovenije in njenih interesov. V celoti zastopajo svoje interese. bruseljsko plačo. Ima kdo kakšno pripombo?

 • pajot

  Za koga se bo borila? Za denarnico,polno evrčkov,seveda. Pa najbrž tudi za pijanega junkerja.

  • samsara

   Pijandura bo itak spokal. Tako ali drugače.

   • SIMON ROZIC

    ..a za naše pijandure alla pravosodni minister Klemenčič pa ni bilo
    nikoli nobenega ugovora? pa za drogirance alla Kresalova, Kordiš in
    kraljico konoplje Violetko Tomič , da ne gpvorim o Modendorferju,
    ki je “nafilan” z “dopingi”, da lahko telovadi v skupščini in izven!
    Od Junkerja se nekaj cvenkov pade za Slovence, kaj pa od zgoraj
    omenjenih? Nič!

    • Mojca pokraculja

     Sem kaj preslišala, kje pa je Klemenčič, vse tiho okoli njega.

  • Mojca pokraculja

   Zase in za Alenčico. Pola meni pola tebi. In je vse ok.

   • RATATA

    Kdo pa pola šarcu daje?

    • Mojca pokraculja

     Veliko polovic je, ne samo 2. Umetnost nemogočega.

    • pajot

     Vsi. največ mu daje halbmadžar. Duhovne podpore.

   • pajot

    he,he,he…mogoče bo pa Alenčica dala Angeliki pol Pavliča? Kdo ve,kaj se plete po glavah teh zmešanih kokoši…trojček je trenutno v trendu…he,he,he….

    • Mojca pokraculja

     Hihi, kjer je za tri je tudi za štiri pravjo v Cvjetičaninem cvetličnjaku.

     • pajot

      V štirih niti ni tako slaba zadeva. So vsi zadovoljni.

 • Stric iz ozadja

  Bolje kot Zver, ki je sodec po njegovi spletni strani prenehal delati leta 2016. Program ima pa enakega kot za EU volitve 2014.
  http://www.milanzver.eu/kaj-sem-naredil
  http://www.milanzver.eu/moj-program

 • samsara

  Borila se bo in se že, za svoje osebne interese in za interese tistega, ki ji bo pri tem pomagal. Vemo kako.
  Pretežna večina politikov je golazen. Bolj proti vrhu je golazen čedalje večja. Na vrhu je ponavadi, ni pa nujno, največja.

 • Antonius

  Začasno bivališče? Če z začasnim
  bivališčem lahko na volitvah kandidiraš, potem z začasnim bivališčem lahko tudi voliš.
  In tako je na županskih volitvah s pomočjo *začasnikov* na županski volitva Penismankovć postal ljubljanski županković.
  Z začasnimi bivališči tudi šerijatarji postajajo *slovenski* volivci.
  Kdor lahko ob vsej tej svinjariji ostane še naprej hladnokrven je z njim zagotovo nekaj zelo hudo narobe.

  • tonite falco

   Ja res dobesedno nekaj narobe.

  • Stric iz ozadja

   Ne bo slo, imeti moras stalnega. Razen ce imajo vsi *zacasniki* iz Srbske Bosne drzavljanstvo katere od clanic EU. Ali pa podkupnine seveda.

   Na lokalnih volitvah lahko volite ali ste voljeni, če ste na dan glasovanja dopolnili najmanj 18 let in ste:
   – državljani Republike Slovenije (RS),
   – državljani drugih držav članic Evropske unije, ki imate dovoljenje za stalno prebivanje s prijavljenim stalnim prebivališčem v RS oziroma potrdilo o prijavi prebivanja in prijavljeno začasno prebivališče v RS.

   – Na lokalnih volitvah lahko volite tudi tujci, ki imate dovoljenje za stalno prebivanje in prijavljeno stalno prebivališče v RS.

   https://e-uprava.gov.si/podrocja/drzava-druzba/volitve-referendumi/lokalne-volitve.html

   • Antonius

    Dodajte k vsemu še zlorabo delovnih viz pa se izide.
    Par dni nazaj sem nekje bežno prebra, da je bilo na naslovu ene hiše ogromno prijavljenih, pa nikjer nikogar očem videti.
    Ker so oprali milijardo pa tega še danes ni mogoče raziskati, potem je v naši zmešani državi vse mogoče.

    • Janez Kepic-Kern

     POMLADNIKI SE NE ZNAMO POVEZOVATI.
     OSTALI – EX KP, ZK POKOMUNISTI – SE ZNAJO,
     MI PA SAMO – POGOSTO – SAMO – JAMRAMO.
     TOLE
     JE
     RESEN PREDLOG, POZIV VSEM ZAINTERESIRANIM, A LE POZITIVNIM LJUDEM.

     TOLE JE SEVEDA – ZASKRBLJUJOČE –
     PODPRIMO
     OK
     POMLADNI STRANKI – SDS IN SLS
     S
     PODPORNIMI DRUŠTVI — KAKOR PREDLAGAM SPODAJ !

     Pustimo tiste stare FLANCE,
     kaj je bilo in kaj ni bilo.
     ZAČNIMO RAJE – NA NOVO !
     Okrepimo
     volilno in podporniško bazo – obeh pravih pomladnih strank SDS in SLS.
     PRIDRUŽITE SE MI.
     ZELO OK SEM. Bivši “VZTRAJNIK” – ODBORA 2014 !

     Toplo vabljeni k
     osebni seznanitvi z menoj.- Janez Kepic-Kernom !
     Imam
     namen s pozitivnimi – društvi “SLOVENIANA”
     OKREPITI
     TEMELJE
     SEDANJIH T.I. POMLADNIH STRANK.
     Podbno
     kot so npr.
     “ORLI” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
     OPIRALI
     TEDANJO – LJUDSKO STRANKO !

     Oglasite se mi kaj.
     SEM
     OK – ex “vztrajnik Odbora 2014” – sem. L.R. JANEZ K. KERN KOMEND

     VABILO.

     K SODELOVANJU Z MENOJ – Janezom KEPIC-KERNOM !
     MOJE OSEBNO SPOROČILO VSEM BEROČIM !

     Jaz osebno nekaj
     zares dobrih sodelavcev zlasti
     – RAČUNALNIKARJEV
     in
     enega profesionalnega HERALDIKA – že imam.
     Za
     ustvarjanje moje mesečne revije “SLOVENIANA”

     Kot vidite
     tudi na tek OK E- PORTALU NOVE24TV
     tudi kar precej-
     – POLEMIZIRAM,
     – PIŠEM POLEMIČNE “ŠALE” ITD.

     VSI,
     KI BI SE MI RADI PRIDRUŽILI
     STE
     TOPLO VABLJENI:

     zlasti kakorkoli že uveljavljeni
     pisci
     s področij
     – raznih STROK ter kulture in politike.

     PONUJAM
     VAM MOŽNOST SODELOVANJA
     PRI MOJI “SLOVENIANA” reviji.
     ter na mojem e-portalu “SLOVENIANA”

     VSE MOJE
     AKTIVNOSTI SO USMERjENE
     V
     OPORO – POZITIVNIH POMLADNIH STRANK – SDS, SLS, DOM ,

     – NSI-JA
     POD VODSTVOM M. TONINA IN Z LJ. NOVAK – pa NE OPIRAM.
     Sem podpornik, nisem pa član SDS.

     VKLJUČITE SE
     VSI ZAINTERESIRANI, POZITIVNI LJUDJE
     S TEGA PORTALA ITD.

     Ko bivši, priznano OK KNJIŽNIČAR – JAZ – JANEZ KEPIC-KERN
     ZELO
     DOBRO POZNAM
     – ORGANIZACIJO – VSEH OBLIK ZDRUŽEVANJA,
     KI
     SO UREJENA – NA VČLANJEVANJE: društva, klubi, združenja itd.
     Tudi
     knjižnice – delujejjo – na – ČLANSTVO – PAČ, to vemo vsi.

     VABIM VAS – KOT SODELAVCE
     TUDI
     V MOJA ŽE OBSTOJEČA
     – RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO IN KLUB “SLOVENIANA
     TER
     V
     SPODAJ
     ORISANA – NAČRTOVANA – DRUŠTVA
     v
     – “DOMOZNANSTVO “SLOVENIANA” : za pišoče, poznavalce naših slovenskih reči
     IN v
     – “DVOJINA” “SLOVENIANA” : društvo za korektno slovensko družabnost, prireditve, plese

     VSE TU
     BEROČE IN PIŠOČE
     POZITIVNE LJUDI
     NA TEM OK E-PORTALU NOVE24TV
     OBVEŠČAM,
     da jaz Janez Kepic-Kern, 67 let, nekaznovan, nealkoholik,s 4o let dela
     SEM
     ČLAN
     GZS,
     – imam tudi podjetje “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern LJ, d.o.o..
     – zmogljiv e- portal “SLOVENIANA”, NA: sloveniana.si
     in
     1. ŽE USTANOVLJENO RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
     IN
     2. RAČUNALNIKARSKI – KLUB- “SLOVENIANA”
     Moje
     podjetje
     TI DVE DRUŠTVI – OPIRA.
     3.
     V pripravi na registracijo imam
     tudi
     DRUŠTVO ZA KOREKTNO DRUŽABNOST, ZA kULTURNE, PLESNE PRIREDITVE ITD.
     “SLOVENIANA-DVOJINA”.

     VAM
     TU PIŠOĆIM IN BEROČIM
     PA
     ZNA BITI Z A N I M I V O –
     MOJE

     – D O M O Z N A N S K O, DOMAČNOSTNO društvo “SLOVENIIANA”,
     ki
     ga te tedne
     TUDI PRIPRAVLJAM – NA URADNO REGISTRACIJO.
     Namen
     in glavna dejavnost tega pripravljanega
     društva
     “DOMOZNANSTVO, DOMAČNOST – SLOVENIANA”
     bo
     PISANJE, TVORJENJE KOREKTNIH, KVALITETNIH POLJUDNO STROKOVNIH TEKSTOV, VIDEOV, PREDAVANJ ITD.
     Z
     DOMOZNANSKO, S SLOVENSKO DOMAČNOSTNO TEMATIKO.
     S
     področij – približno tako
     kot so na tem OK PORTALU NOVE23 TV:
     – starejša in novejša zgodovina nas SLOVENCEV,
     starejše in aktualnosti s področij strok in politike.

     Vse
     KONTAKTNE PODATKE Z MENOJ, Z Jnez Kepic-Kernom najdete na mojem
     e- portalu
     “SLOVENIANA”, NA:sloveniana.si.

     Vsi zainteresiirani – toplp vabljeni !
     Kar brez zadrege se mi s čistimi, s pozitivnimi nameni – javite !
     In
     se mi predstavite s pravimi osebnimi podatki,
     ki
     jih pri “SLOVENIANI” varujemo
     PO POSEBNEM ZELO STROGEM – PRAVILNIKU,
     KI
     JE OBJAVLJEN NA
     NASLOVNI STRANI
     MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”
     Kar
     BREZ ZADREGE
     SE MI JAVITE – NIČ SLABEGA VAS NE BO DOLETELO – Z MOJE STRANI.
     Po
     prvem, seznanitvenem srečanju –
     BOSTE SODELOVALI Z MENOJ
     V OKVIRU – VAŠIH MOŽNOSTI
     IN VAŠEGA INTERESA.
     Jaz Janez Kepic_kern – nekaj osnovnih sodelavcev – ŽE IMAM,

     DPBRODOŠLI
     PA MI BOSTE VSI,
     KI IMATE RES RADI NAŠ SLOVENSKI NAROD,
     NAŠE SLOVENSKE LJUDI
     IN
     NAŠO SLOVENIJO !

     Vaše sodelovanje,
     ki bo imelo značaj pravega DELA,
     BO TUDI KOREKTNO – PLAČANO. L.r. Janez Kepic- Kern KOMENDA
     P.S.
     e: [email protected], GSM 041/559-589 OD 10H-21H VSE DNI.
     ODGOVORIM S POVRATNIM KLICEM. Motenje prijavim organom MNZ.
     MOJ E- PORTAL “SLOVENIANA”
     https://sloveniana.si/

   • joza joza13

    Zaka so že tik pred zadnjimi lokalnimi volitvami napovedovali stavko v ljubljanski UE? Zaradi prvelike gneče in s tem podaljševanja delovnega časa? Nekje mora biti še neka finta…

    • Stric iz ozadja

     Je finta ja. Prevelika birokratizacija.

     • joza joza13

      To itak, ampak birokratizacija je 365 dni v letu, pred volitvami pa je zaradi navala počilo.

      A ti bi birokracijo za priseljence poenostavil? Jaz ne bi..

  • slosin

   v letu 2018 je bilo izdanih 5264 dovoljenj za stalno in 59947 dovoljenj za začasno bivanje ljudem iz tretjih držav…skupaj 65.211 dovoljenj…večina iz Balkana…?????

   Letos pa že v prvih treh mesecih skupno 26.087….makedoncem 1644, srbom 4327, bosancem 13.533….skratka, največ dovoljenj balkancem….

   In kaj delajo….menda jih veliko dela v Avstriji, cuzajo pa našo socialo….
   V zadnji DEMOKRACIJI je to dokaj nazorno razloženo…

   http://www.mnz.gov.si/si/mnz_za_vas/tujci_v_sloveniji/statistika/

   • pajot

    Ne bo dolgo,ko bo uradni jezik v socialistični republiki Sloveniji srbščina.

  • pajot

   Žal ostajamo vsi ob tej svinjariji hladnokrvni. Ko sem se pogovarjal s Slovenci o tem,kako nas počasi in “natenane” prevzemajo Srbi,da o ostalih niti ne govorim, mi vsak reče: “kakor je božja volja”. Problem pa je v tem,da mi je Bog dal mojo,svobodno voljo. In sem torej odgovoren zase in za svoje ljudi. Jaz odločam,kaj in kako. To je moja naloga na tem svetu.
   Smrt komunizmu,svoboda poštenemu narodu!

 • ljubinica

  V Bruselj torej Slovenci posiljamo Slovenko z avstrijskim drzavljanstvom in Makedonko s slovenskim drzavljanstvom.
  Ce je za Slovenko Mlinarjevo prava domovina Slovenija, je za Makedonko Jovevo prava domovina Makedonija ….

 • Novakec1

  Tričetrt sloovc na vodilnih položajih v slolandiji ima pa dvojno, trojno državljanstvo, povečini čefursko in še kakšno zraven.

 • rubec

  Da nima slovenskega državljanstva bi še šlo. Problem je v tem, da imata obe na sliki obrezanega.

 • rubec

  HAHAHAHA, ta prava se je oglasila. Šivilja naj raje razkrije svoj prihajajoči govor. Otvoritev džamije se nezadržno bliža.

 • rubec

  A slovenka da je? Zakaj ima potem mocartove kuglce namesto joškov?

  • karpelec

   Hanana, lisjak. A si jih polizal?

  • tomven

   Če bi bilj natančno pogledal, bi videl da so ping pong žogice…

 • totex39

  Pri nas je možno vse, v kolikor ni zakonsko urejeno pa takoj priredijo, da določeni ljudje lahko zavzamejo svoje pozicije. Tudi v tem primeru ni nobenih zadržkov za opozicijo bi bilo sigurno.
  Nimaš več besed kako so politiki pri nas brezobrazni in enostavno jih noben ne preganja za njihova početja. Imamo res dvojna merila, če hočeš kaj uveljaviti je vedno na prvem mestu državljanstvo za politika, ki bi naj v evropskem parlamentu zagovarjal Slovenijo pa ni potrebno, povsem skregano z našo zakonodajo.

 • RATATA

  Tale Angelika, ki je v bistvu že Angela ni nič drugega kot sevrna ćifutarka komunajzrske veroizpovedi.

 • Viktorh

  Pa kaj?
  V DZ nas zastopajo Srbi, Bosanci, potomci Afričanov, v EU parlamentu nas bo pa Avstrijka

 • Montana

  Tako kot vsi, borila se bo za lastne interese!

 • antimur

  Bratušci je pa res malo mar za Slovence in Slovenijo, to so ji tudi volilci nazarno dokazali, njej se gre predvsem za internacionalizem in da je po volji zločincu Kučanu in bandi.

 • Andrej

  In to je približno vse, kar lahko Bratuškova ponudi.

 • Steiermark

  Za koga ali kaj se bo borila tale šiviljina pomočnica, je kristalno jasno! Zase in svoje koristi, kot njenea “šefica” in večina v DZ, ki ima “začasno slovensko pripadnost” ter se bori za dokončno izropanje našega, kakor tudi za “izbris” avtohtonih v Sloveniji, da bodo lažje, s šerijatarji in svojimi balkanskimi gazdami, zavladali in si priključili Slovenijo svojemu balkansko mafijskemu imperiju!

 • zaton

  Za čigave interese se bo sploh borila?

  Borila se bo predvsem za napolnjeno denarnico kot večina politikov.

 • xtc

  Še ena propadla političarka kot AB in KK ampak,pomembno je nekaj drugega;ljudje sedaj jasno lahko vidijo,kaki ljudje prihajajo v EP,ljudje brez čuta za domovino,narod,verednote in poštenje,skratka drhal ledeča osebnim koristim in ciljem pripravljena povoziti vse samo ,da obstane pri koritu,ravno zato,bo treba stvari za EU parlament precej spremeniti v smeri tega ,da mora vsak poslanec priseči zvestobo lastni državi in narodu in je lahko v primeru neravnanja z interesi naroda takoj odpoklican in umaknjen iz politike in kazensko kaznovan.

 • ZatonMesecnikov

  Angelika je naivna. Oblikovali so jo dunajski ultra levičarji, spečala se je pa tukaj s šiviljo. V svoji naivnosti sploh ne ve, kaj tukajšnje levičarske stranke predstavljajo.

  • dež

   Saj jo tudi ne zanima, njen interes je zgolj bruseljska plača.

   • ZatonMesecnikov

    Še huje, ker ji pri avstrijski diši bruseljska. Čisti pohlep.

 • Morala

  Za svojo korist!!

 • Nata

  Hm. . . . ?? To, da je menda po srcu Slovenka, nam ne bo dosti pomagalo !! Saj te njene besede kažejo, kam pes taco moli. . .

  ” Zame je to ukrep proti Sloveniji. Pisala sem zveznemu kanclerju Sebastianu Kurzu, naj nadzor odpravi. Slovenija je v EU zelo napredovala in na tem je treba graditi naprej.”
  Kaj za vraga pa bomo gradili z uvozom šeriatarjev ??
  O začasnih bivališčih pa ne bi. Je že Antonius dobro napisal.
  Vendar pa, NOVA . . . . . kako je s to zadevo ? Ste še kaj brskali ?

 • Silos

  Naj se zavzame za Avstro-Ogrsko saj so pri nas tako sami nesposobnežem in lopovi!

 • tomnidari

  Vemo dobro kdo so bili dejanski izdajalci 41-45. In do danes se ni nič spremenilo.

 • mona lisa

  Ja najbolje je da pošlje Slovenija v Bruselj na evropske volitve kakega migranta. Mogoče frizerja. Se ne bi nič več čudila v tej ubogi Sloveniji.

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++++++ dobra – parodična možnost.

  • Nata

   Vidiš, na onega frizerja smo pa vsi pozabili .

 • Darth Vader

  angelika je še ena iz vrst opensociety fundacije, ki ima sedež na dunaju :) še ena openborders migrants welcome egocentrična narcisoidna spaka, ki se oklepa ideologije in idej, kot bolha psa….

 • Silos

  Je kdo,da se prijavi za jesenske volitve v Avstriji,da jim vrnemo uslugo !!l

  • Zgornji

   :-))

 • Janez Kepic-Kern

  Dober dan vsem skupaj – zlasti vsem, ki imate radi svoje SLOVENSKE PREDNIKE IN SVOJE SLOVENSKE SEDANJE SOROJAKE !NAM
  SLOVENCEM
  TA AVSTRUJSKA Angelika MLINAR ne ponuja
  IN NE BO ZAGOTAVLJALA PRAV NIČ.
  Resada je Slivenka iz neke slovenske vasi
  vendar SE NE VE,
  ČE JE DOSLEJ SPLOH KAJ DOBREGA STORILA
  ZA
  DOBRO
  NAŠIH KOROŠKIH ROJAKOV SLOVENCEV.
  NITI SE NE VE,
  ČE IMA SPLOH KAJ STIKOV Z NJIMI !
  Nas
  >SLOVENCE – so v EU
  DOSLEJ NAJBOLJE ZASTOPALI
  POSLANCI
  SDS IN SLS.
  Glede npr. OK ČLOVEKA iz
  SLS
  gospoda FRANCA BOGOVIČA
  SE
  TOČNO VE,
  da
  bo zastopal SLOVENSKE KMETE,
  OBRTNIKE IN PODJETNIKE IN
  NAS
  VSE SLOVENSKO ZAVEDNE SLOVENCE.
  ENAKO
  TUDI
  DR. Milan ZVER GOSPA
  TOMC IN
  GOSPA PATFICIJA ŠULIN..
  Pri
  tej
  NEDRUŻINSKI
  SAB
  A. MLINAR – pa se ne ve NIČ
  Pri nje 50 letih – je SAMSKA , če ima kaj otrok – se ne ve. itd.
  SPLOH PA
  JE PRI NJEJ PRAKTIČNO
  VSE
  MOTEČE L. r. JANEZ KEPIC- KERN
  V
  TAKO KRITIĆNIH ČASIH
  NAS SLOVENCEV
  MED
  NAS SLOVENCE
  TAKO NEVKORENINJENA
  SAMSKA ŻENSKA PRI 50 letih
  NIKAKOR NE MORE
  NIKAKOR
  NE MORE
  ZASTOPATI.
  Jaz je NE BOM
  NIKAKOR
  NE BOM VOLIL. NOBENIH ŠANS NIMA,
  da bi dobila MOJ GLAS
  ALI
  GLAS KOGA OD Z MENOJ POVEZANIH.
  L. r. Janez KEPIC KERN KOMENDA

  • Janez Kepic-Kern

   KAKŠEN BLEF,
   KAKŠNE
   PRAZNE OBLJUBE.
   Za – ŽENSKE,
   ZA – NAS – UPOKOJENCE, DA SE BO BORILA ? A res?
   Kako pa?
   Kaj
   pa
   ZA SLOVENSKE DRUŽINE IN
   SLOVENSKE – OTROKE – SE PA NE BO – “BORILA”?
   NAJ
   NE NAKLADA: niti sama zase – NI POSKRBELA !
   DR.
   PRAVNIH ZNANOSTI,
   KI
   VERJETNO BOLJ KOT – PRAVO
   OBVLADA – PEKO PIŠKOTV.
   Imela je namreč podjetje
   ZA PEKO IN
   PRODAJO PIŠKOTOV “ANGELIKA”. Ha, ha. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • Janez Kepic-Kern

    KAJ – KONKRETNO – PA BO TA – SAB A. Mlinar
    naredila
    – ZA ŽENSKE
    IN
    ZA UPOKOJENCE? NIČ NE BO NAREDILA.

    1. VEČINA NORMALNIH ŽENSK ZNA DOBRO POSKRBETI ZASE
    TAKO,
    DA SI UREDIJO LEPE DRUŽINE.
    KI JE TA – SAB A. Mlinar – NIMA.
    ZA
    UPOKOJENCE?
    KAJ KONKRETNO
    IN KAKO B O TA
    SAB A. Mlinar – kaj NAREDILA ZA NAS SLOVENSKE – UPOKOJENCE?
    TO
    BI PA RES RAD VEDEL. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

    KER
    SMO BILI – SLOVENCI
    NAD 70 LET – KOMUNISTIČNO – ZATIRANI !
    NE
    BO VEČINA – SLOVENCEV
    SPLOH – NIČ – STORILA : ostali bodo doma !

    Pridruži
    se meni – “VZTRAJNIKU” Odbora 2014 – Janezu Kepic_ Kernu – društvu “SLOVENIANA”.

    HM?
    TOLE JE SEVEDA – ZASKRBLJUJOČE –
    PODPRIMO
    OK
    POMLADNI STRANKI – SDS IN SLS
    S
    PODPORNIMI DRUŠTVI — KAKOR PREDLAGAM SPODAJ !

    Pustimo tiste stare FLANCE,
    kaj je bilo in kaj ni bilo.
    ZAČNIMO RAJE – NA NOVO !
    Okrepimo
    volilno in podporniško bazo – obeh pravih pomladnih strank SDS in SLS.
    PRIDRUŽITE SE MI.
    ZELO OK SEM. Bivši “VZTRAJNIK” – ODBORA 2014 !

    Toplo vabljeni k
    osebni seznanitvi z menoj.- Janez Kepic-Kernom !
    Imam
    namen s pozitivnimi – društvi “SLOVENIANA”
    OKREPITI
    TEMELJE
    SEDANJIH T.I. POMLADNIH STRANK.
    Podbno
    kot so npr.
    “ORLI” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
    OPIRALI
    TEDANJO – LJUDSKO STRANKO !

    Oglasite se mi kaj.
    SEM
    OK – ex “vztrajnik Odbora 2014” – sem. L.R. JANEZ K. KERN KOMEND

    VABILO.

    K SODELOVANJU Z MENOJ – Janezom KEPIC-KERNOM !
    MOJE OSEBNO SPOROČILO VSEM BEROČIM !

    Jaz osebno nekaj
    zares dobrih sodelavcev zlasti
    – RAČUNALNIKARJEV
    in
    enega profesionalnega HERALDIKA – že imam.
    Za
    ustvarjanje moje mesečne revije “SLOVENIANA”

    Kot vidite
    tudi na tek OK E- PORTALU NOVE24TV
    tudi kar precej-
    – POLEMIZIRAM,
    – PIŠEM POLEMIČNE “ŠALE” ITD.

    VSI,
    KI BI SE MI RADI PRIDRUŽILI
    STE
    TOPLO VABLJENI:

    zlasti kakorkoli že uveljavljeni
    pisci
    s področij
    – raznih STROK ter kulture in politike.

    PONUJAM
    VAM MOŽNOST SODELOVANJA
    PRI MOJI “SLOVENIANA” reviji.
    ter na mojem e-portalu “SLOVENIANA”

    VSE MOJE
    AKTIVNOSTI SO USMERjENE
    V
    OPORO – POZITIVNIH POMLADNIH STRANK – SDS, SLS, DOM ,

    – NSI-JA
    POD VODSTVOM M. TONINA IN Z LJ. NOVAK – pa NE OPIRAM.
    Sem podpornik, nisem pa član SDS.

    VKLJUČITE SE
    VSI ZAINTERESIRANI, POZITIVNI LJUDJE
    S TEGA PORTALA ITD.

    Ko bivši, priznano OK KNJIŽNIČAR – JAZ – JANEZ KEPIC-KERN
    ZELO
    DOBRO POZNAM
    – ORGANIZACIJO – VSEH OBLIK ZDRUŽEVANJA,
    KI
    SO UREJENA – NA VČLANJEVANJE: društva, klubi, združenja itd.
    Tudi
    knjižnice – delujejjo – na – ČLANSTVO – PAČ, to vemo vsi.

    VABIM VAS – KOT SODELAVCE
    TUDI
    V MOJA ŽE OBSTOJEČA
    – RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO IN KLUB “SLOVENIANA
    TER
    V
    SPODAJ
    ORISANA – NAČRTOVANA – DRUŠTVA
    v
    – “DOMOZNANSTVO “SLOVENIANA” : za pišoče, poznavalce naših slovenskih reči
    IN v
    – “DVOJINA” “SLOVENIANA” : društvo za korektno slovensko družabnost, prireditve, plese

    VSE TU
    BEROČE IN PIŠOČE
    POZITIVNE LJUDI
    NA TEM OK E-PORTALU NOVE24TV
    OBVEŠČAM,
    da jaz Janez Kepic-Kern, 67 let, nekaznovan, nealkoholik,s 4o let dela
    SEM
    ČLAN
    GZS,
    – imam tudi podjetje “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern LJ, d.o.o..
    – zmogljiv e- portal “SLOVENIANA”, NA: sloveniana.si
    in
    1. ŽE USTANOVLJENO RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
    IN
    2. RAČUNALNIKARSKI – KLUB- “SLOVENIANA”
    Moje
    podjetje
    TI DVE DRUŠTVI – OPIRA.
    3.
    V pripravi na registracijo imam
    tudi
    DRUŠTVO ZA KOREKTNO DRUŽABNOST, ZA kULTURNE, PLESNE PRIREDITVE ITD.
    “SLOVENIANA-DVOJINA”.

    VAM
    TU PIŠOĆIM IN BEROČIM
    PA
    ZNA BITI Z A N I M I V O –
    MOJE

    – D O M O Z N A N S K O, DOMAČNOSTNO društvo “SLOVENIIANA”,
    ki
    ga te tedne
    TUDI PRIPRAVLJAM – NA URADNO REGISTRACIJO.
    Namen
    in glavna dejavnost tega pripravljanega
    društva
    “DOMOZNANSTVO, DOMAČNOST – SLOVENIANA”
    bo
    PISANJE, TVORJENJE KOREKTNIH, KVALITETNIH POLJUDNO STROKOVNIH TEKSTOV, VIDEOV, PREDAVANJ ITD.
    Z
    DOMOZNANSKO, S SLOVENSKO DOMAČNOSTNO TEMATIKO.
    S
    področij – približno tako
    kot so na tem OK PORTALU NOVE23 TV:
    – starejša in novejša zgodovina nas SLOVENCEV,
    starejše in aktualnosti s področij strok in politike.

    Vse
    KONTAKTNE PODATKE Z MENOJ, Z Jnez Kepic-Kernom najdete na mojem
    e- portalu
    “SLOVENIANA”, NA:sloveniana.si.

    Vsi zainteresiirani – toplp vabljeni !
    Kar brez zadrege se mi s čistimi, s pozitivnimi nameni – javite !
    In
    se mi predstavite s pravimi osebnimi podatki,
    ki
    jih pri “SLOVENIANI” varujemo
    PO POSEBNEM ZELO STROGEM – PRAVILNIKU,
    KI
    JE OBJAVLJEN NA
    NASLOVNI STRANI
    MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”
    Kar
    BREZ ZADREGE
    SE MI JAVITE – NIČ SLABEGA VAS NE BO DOLETELO – Z MOJE STRANI.
    Po
    prvem, seznanitvenem srečanju – bž
    BOSTE SODELOVALI Z MENOJ
    V OKVIRU – VAŠIH MOŽNOSTI
    IN VAĐEGA INTERESA.
    Jaz Janez Kepic_kern – nekaj osnovnih sodelavcev – ŽE IMAM,

    DPBRODOŠLI
    PA MI BOSTE VSI,
    KI IMATE RES RADI NAŠ SLOVENSKI NAROD, SŽ
    NAŠE SLOVENSKE LJUDI
    IN
    NAŠO SLOVENIJO !

    Vaše sodelovanje,
    ki bo imelo značaj pravega DELA,
    BO TUDI KOREKTNO – PLAČANO. L.r. Janez Kepic- Kern KOMENDA
    P.S.
    e: [email protected], GSM 041/559-589 OD 10H-21H VSE DNI.
    ODGOVORIM S POVRATNIM KLICEM. Motenje prijavim organom MNZ.
    MOJ E- PORTAL “SLOVENIANA”
    https://sloveniana.si/

 • Zgornji

  ZA ŠVAAABSKE INTERESE SE BO BORILA !!! ! !!!

 • Janez Kepic-Kern

  Saj
  niti zase ni poskrbela.
  Samskim, nefamiliarnim ljudem
  bi
  bilo dobro otežiti – možnost kandidiranja, vpljenoszi.
  NIČ RESNEGA JIH NE VEŽE NA ŽIVLJENJE.
  POGLEJMO DAMO,
  LOLIKO
  SLABEGA SO STORORILI
  SAMCI – BREZ LASTNIH OTROK npr. Merkel, Hitler,
  Macron itd.
  svojim narodom. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • hribovc

  od moje tete sosed, mujo, bi reku: jedna loša, jedna slaba…

 • tomven

  Za čigave interese se bo borila? Za svoje in šiviljine kakopak!

  • Janez Kepic-Kern

   +++++++++++++ točno to.

 • Vojteh Dovč

  v Sloveniji se nobena stranka ne bori za slovenijo … pika.
  vidit je že tako

  • tomnidari

   Po Leljakovih navedbah je v povojni Sloveniji do leta 90 bilo 60000 sodelavcev SDV. K tem je treba dodat še bližnje sorodstvo, ki je od tega imelo koristi recim x10 in dobimo številko 600000. V letih pred osamosvojitvijo je večina teh delala vse mogoče, da privilegijev ne izgubijo. Privilegije zadržijo lahko samo tako, da nas delijo na vaše in naše, ker ovce na ta način ne uspejo skužit, da jih v klavnico peljejo oboji.

   • slosin

    menda smo (imamo) imeli več cinkarošev kot Stasi…

  • Luiggi

   Ce je samo videti tako,je se OK,hudic pa je,ce se obcutis!

 • RATATA

  Nategunki penzionistov

  • tomven

   … In obratno. Tale anđelina mi ne zgleda prav mlada, al je pa že tok zvožena. O šivilji se mi pa ne da…

 • Olga101

  Lepo je živeti bruseljsko avstrijski standard in propagirati komunizem, zavit v levičarski celofan – v Sloveniji!
  Tovarišici Mlinarjevi očitno gre zelo za nohte, če kandidira na mojškrini listi (spomnimo se bandere rose!?) in to NEZAKONITO, saj nima osnovnih pogojev brez državljanstva in celo članstva! Ker so vsi levičarji tiho, pomeni da bo tovarišica tulila v isti rog!

  • Janez Kepic-Kern

   +++++++++++++, se strinjam.
   In še tole.

   RES
   JE PISANJE NA TA OK E-PORTAL NOVE 24TV
   BOLJ
   PRIJETNO, ČE IMAŠ VSE “BELIČIČE, RDEČE BALONE ITD”
   ENOSTAVNO – IZKLOPLJENE ! In jih sploh – ne bereš ! l.r. JANEZ K. KERN KOMENDA.
   P.S.
   POZITIVNI KOMENTATORJU,
   KI
   SEM VAM PORINIL VAŠE – OK – KOMENTARJE – V DNO ZAVIHKA,
   SE VAM OPRAVIČUJEM !
   SKOPIRAJTE IN PRILEPITE – JIH PONOVNO – NA VRH ZAVIHKA.

   z mojimi današnjimi zapisi, sem vse poštene komentatorje na tem
   OK E-PORTALU NOVE24TV – HOTEL LE OZAVESTITI,
   DA
   IMAMO VSI
   MI
   NEKAZNOVANI ITD. POLNOLETNI DRŽAVLJANI R. SLOVENIJE
   ISTE
   IN ENAKE POLITIČNE PRAVICE – KOT VSI TI LJUDJE,
   KI SE NAM
   PREKO NJIH NE RAVNO “UVELJAVLJENIH” STRANČIC IN LIST
   PONUJAJO KOT KANDIDATI – ZA NAŠE ZASTOPNIKE V – EU PARLAMENTU.
   PREDVSEM
   IMAMO POPOLNO PRAVICO,
   DA PRED VOLITVAMI IZVEMO ZA
   NJIH
   REALNE NAMENE IN ZA
   NAČIN ZASTOPANJA,
   KI GA BODO IZVAJALI,
   ČE BODO IZVOLJENI ZA EU POSLANCE
   IZ
   NAŠE R. SLOVENIJE.. Ker smo s strani EU funkcionarjev in tudi s strani naših EU poslancev, mi , Slovenci – doživeli
   ŽE PRECEJ NEPRIJETNIH PRESENEČEBJ – ZLASTI – MALO UREJENE
   AFROISLAM MIGRACIJE
   JE NAŠE – NEZAUPANJE DO KANDIDATOV – VEČ KOT UPRAVIČENO.
   PROSIM-O
   POSLANCE SDS IN POMLADNIH STRANK, DA IZ
   NOVIH, ZLASTI POKOMUNISTIČNH KANDIDATOV
   ” IZVLEČEJO”
   VSE NJIH MORDA PRIKRIVANE PODATKE IN POLIT NAMENE,
   KI SO ZA NAS VOLILCE – POMEMBNI.
   In so nasploh – javno – pomembni. Mislim,
   da imamo zlasti mi, ki smo po 40 letih poštenega dela, v zasluženem,
   a “pre slabo” plačanem pokoju
   – vso PRAVICO.
   UTEMELJEVANJA TE NAŠE PRAVICE – SO ODVEČ. L.R. JANEZ KEPIC KERN KOMENDA

 • slosin

  zadnjič je bila na soočenjih….izgleda, da je tako kot večina podobnih, ekspert za blebetanje….najbolj
  jo skrbi, kako bomo ZAKONITO uvažali šerijatarje in utišali populiste in ekstremiste…seveda desne….

 • sem dokaj

  Prosim držimo se pravil in razuma. Čisto preprosto ne moremo odločati o nekomu, nečemu ali drugemu kar nas ne zadeva, kako naj živi, dela, razmišlja, upravlja itd. Lahko je drugemu soliti pamet, ko imaš polno rit.

 • Vlado77

  Tisti ,ki bo volil to osebo ga ne brigajo problemi te države.Padli bodo na nekaj nasmehov in ideologije levice. Mlinarjeva je na vseh soočlenjih govorila o fašistih. Vidi jih pri nas v Orbanu in Salviniju. Ne vidi ali noče videti realnosti. Posilstev je s migranti občutno več, tatvin napadov z noži in terostističnih napadov. To Podpira ta kandidatka SAB. Za moje pojme bi komot spadala v Levico blizu Kordiša. Zakaj ne kandidira v Avstriji? Po mojem je pogruntala, da doma ( Avstrija) nima šans. No sej tudi v SLO jih nima veliko – upam.

  • sem dokaj

   Nima !

  • palačinka

   ….nikogar od “taglavnih”,torej strankarskih kandidatov…ne z leve,ne z desne in nikogar vmes ,ne brigajo problemi Slovencev….zgolj po visoke plače bodo šli…pa noben z mojim glasom

 • palačinka

  …ja in….saj je evropejka

 • Janez Kepic-Kern

  Tej
  SAB – A. MLINAR sporočam,
  da
  je MI SLOVENSKI SLOVENCI IZ R. SLOVENIJE
  PRAV
  NIČ
  NE RABIMO.
  Take kot je v povezavi s SAB A. BRATUPEK – JE NE RABIMO.
  .
  NAJ
  SI RAJE UREDI SVOJE
  – ZASEBNO ŽIVLJENJE,
  SI NAJDE – MOŠKEGA, KI JO BO IMEL RAD – TAKO KOT ONA – PAČ JE.
  ZA
  NOVO
  DRUŽINO SE ZDI – PRESTARA.
  Pač?
  Uredi naj si svoj – DOM, če sploh ve, kaj to je,
  – peče PIŠKOTKE,
  – VODI KAKO PRAVNO PISARNICO ITD.
  NAS
  SLOVENCE IZ R. SLOVENIJI –
  PA NAJ – NE ONE-“SREČUJE” Z NJO – KOT OSEBO.
  Pač?
  Še ena
  – “PRESTARA ZA PRED OLTAR”
  IN
  – “PREMLADA ZA V PENZIJO” – kot se reče. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • garfi

  kurz jo gleda in izdajalsko solidarnost
  v kućanovih jugoButalah je vse možno

  • pajot

   Edini spodoben komentar pod tem člankom. Hvala.

 • abc

  Borila se bo za interese belčkov in domobrančkov, ki vsako leto romajo v Blajburg.

 • Janez Kepic-Kern

  AH – ah !?
  ŠPORGET, nezadovoljen dedec, nepospravljeno stanovanje itd. – ju vabijo !
  Mi Slovenci te SAB ALENKE IN ANGELIKE M.
  – res nć ne rabimo.
  NAJ SE POTEGUJETA ZA POZORNOST, za naklonjenost – pri możakarjih, ki jih imata ali nimata L. r. JANEZ K. Kern KOMENDA
  P. s.
  en nasvet. ZANEMARJEN MOŠKI – odide – NA BOLJŠE,

 • Janez Kepic-Kern

  NAŠ VLAK – slovenski, pelje mimo SAB A. B. in te Angelike M. , ki naj si raje normal dedca najde, ki jo bo imel rad, tako kot pač je.
  NAM SLOVENCEM NIMATA – kaj ponuditi!
  SAB A. B. bo vse zameštrala okrog tistega 2. TIRA.
  NI BIL V IZBORU ZA IZVEDBO VERJETNO NAJBOLJ KVALITETEN
  – projekt ing. NAGODETA. Ta SAB A. B. pa je šla kar v “akcijo” – v izvajanje neoptimalnega projekta.
  L. r. JANEZ K. Kern KOMENDA
  P.s.
  Spodnjemu rejcu ENE KOZE – Julike – SPOROČAM, da se reja KOZ IZPLAĆA, je donosna, čee imaš KOZ 200.
  Od ene same KOZE – ni dosti. MOJA SESTRIĆNA NA KMETIJI PRI KOMENDI IMA
  KOZ
  VEDNO NAD 200.
  In še veliko drugih żivali.

 • mginko

  Rdeča politika NATEGUJE slovenski narod do onemoglosti. Spite še naprej !

 • Darth Vader

  mimogrede…..doktorica znanosti in ženska…..čustveno labilna oseba, idealen kader za oprat ji možgane z ideologijami……

  Kako lahko pametni ljudje padejo na blage variacije iste laži generacije za generacijami? Pametni ljudje so
  najboljše tarče za pranje možganov. Kulti rekrutirajo perspektivne študente na univerzah, iščejo povzpetniške direktorje ki iščejo leadership trenerje ter iščejo nezadovoljne profesionalce, ki iščejo
  pomen. Kulti so redko sestavljeni iz neumnih ljudi. Sestavljeni so iz pametnih ranljivih ljudi.

  Človeška bitja se ne vedejo racionalno. Racionaliziramo naše vedenje.

  Bolj kot ljudje racionalizirajo, bolj se jim lahko opere možgane. Vaše stare digitalne ure Casio iz praška iz
  Italije se ne da shekati. Tudi če bi se jo, nima nobenih posebnih funkcij. Vaš pametni telefon pa se lahko sheka ter se ga pripravi, da stori marsikaj. Vaše namizje se lahko sheka in se ga pripravi, da stori marsikaj več, kot je vidno. Inteligenca nas ne dela manj ranljive za manipulacijo, inteligenca nas pušča veliko bolj ranljive. Kampanija političnega pranja možganov v tej državi cilja na višji in srednji sloj. Najboljši predmeti za pranje možganov so inteligentni in čustveno ranljivi. Lažje se jih manipulira z uporabo luknje med
  njihovimi čustvi in razumom, njihova čustvena nestabilnost pa omogoča, da se jih lažje prisli v krizni način. Idealni subjekti so v svojih najstniških letih ali pa zgodnjih dvajestih. V današnjih, modernih časih, je to obdobje v katerem se identiteta še vedno razvija, zato se jo lahko razbije in na novo sestavi. Zato levica večino svojega pranja možganov usmerja v srednje šole in univerzitetne študente. Zato so hoteli nadzor nad izobraževalnim sistemom in zabavno industrijo nad vsemi ostalimi. več: https://ambasador21.wordpress.com/2019/05/14/pranje-mozganov-naroda/

 • Janez Kepic-Kern

  “STRICI SO MI POVEDALI” – je en spominski roman od Miška Kranjca.
  Tisti
  KOZJEREJEC
  NAM BO MOGOČE – POVEDAL – KAJ
  ENO MEŠANICO MED
  MI
  “JE KOZA JULIKA – POVEDALA”
  IN
  “EX KP, ZK “STRICI SO MI POVEDALI”.
  A “žal našemu ” kozjerejcu
  – zmanjkuje – navdiha,
  AFROISLAM MIGRANTI MU ŠARIJO – PO HALOZAH,
  – EX K, ZK “STRICI” PA NIČ VEČ NE PVEJO, NE PRIPOVEDUJEJO,
  KER
  JIM NIHČE – NIČESAR VEČ NE VERJAME. Se zdi.
  Le stokajo od starosti, nonstop so slabe volje.
  Prav
  nobena reč več jih ne spravi – v boljšo voljo.
  NJIHOV
  KONEC – JE BLIZU. Se zdi. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  Tisti napis
  se meni bere – kot
  SLABA ŠAČA.
  POSKRBELA BOM ZA LEPO VREME. AH JA, Angelika. A res? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!