fbpx

Nosovi na levici čedalje daljši – groba zavajanja javnosti vse pogostejša

Fotomontaža: Matic Štojs Lomovšek

Voditelju oddaje Kdo vam laže ne zmanjka materiala za obdelavo. Levičarji dnevno postrežejo z novim svežnjem laži in zavajanj, vse z namenom, da blatijo vladajoče. Glavna tarča pa še vedno ostaja premier Janez Janša, ki je nedavno spet prejel grožnje s smrtjo. Davčni strokovnjak mag. Ivan Simič se ob lažeh levičarjev sprašuje, kakšna osebnost moraš biti, da zavajaš ljudi: “Igraš na to, da bo ljudstvo verjelo prvim izrečenim besedam. Tako so delali v enem od prejšnjih sistemov, ko je veljala formula – najprej diskreditacija in nato likvidacija.”

Groženj z likvidacijo je bil deležen tudi minister za obrambo Matej Tonin. Grožnje naj bi bile prišle po pošti že prejšnji petek. V pismu jima storilec grozi z likvidacijo, priložena sta bila naboja večjega kalibra. Primer preiskuje policija. Kot je razvidno iz fotogradiva, ki smo ga dobili v uredništvo, je bil naboj skupaj z besedilom poslan v ovojnicah na domača naslova Janše in Tonina. Zanimivo je, da so se pri Toninu nekoliko bolj potrudili z dolžino besedila, obljubljajo pa mu likvidacijo. Pri premierju Janši je bila dodana fotografija njegove družine. Prav tako je pismo z grožnjo s smrtjo in priloženim nabojem večjega kalibra prejel tudi predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. Očitno je, da gre tudi v tem primeru za posledico ustvarjanja psihoze, ustvarjene tudi z lažnimi novicami osrednjih medijev. Poglejmo nekaj zadnjih primerov.

Simič opozarja na laži levičarjev
Prejšnji teden je bila v državnem zboru na dnevnem redu prva obravnava zakona o debirokratizaciji. Na koncu so poslanci s 45 glasovi za in 40 proti izglasovali, da je zakon primeren za drugo obravnavo. Gre za prvi zakon v zgodovini Slovenije, ki se ukvarja z odpravo administrativnih ovir, je zapisal davčni strokovnjak mag. Ivan Simič. Načrtovano je, da bodo temu zakonu sledili še novi, ki bodo odpravljali nadaljnje administrativne ovire. Ker je Simič sodeloval kot predsednik Strateškega sveta za debirokratizacijo pri pripravi zakona o debirokratizaciji, je, kot pravi, prisluhnil razpravi poslancev. “Razumem, da je opozicija proti zakonu, ki ga predlaga koalicija, toda kljub temu jim to ne daje pravice, da v razpravi tudi lažejo. Izpostavil bom dve laži, ki sta povezani z mano.” Prva je laž poslanca Rudija Medveda, ki je bil v 13. vladi minister za javno upravo. Med drugim je izjavil, naj bi bil Simčič s predlogom zakona o debirokratizaciji omogočil podjetju, ki mu podeljuje nagrade za najuglednejšega davčnega strokovnjaka, da bo vodilo novi register predpisov in na ta način zaslužilo. “Ne vem, kakšna osebnost moraš biti, da to izjaviš, prav gotovo pa ne moreš biti poslanec.”

Rudi Medved (Foto: STA)

Še večja laž poslanca Luke Mesca
Druga, še večja laž pa je izjava poslanca Luke Meseca. “Tik pred glasovanjem o predlogu zakona je izjavil, da bo po umiku socialne kapice, za umik katere sem se odločil sam brez posvetovanja s komerkoli, ostala nagrada za pripravljavca tega zakona, to je za Ivana Simiča. Ampak 780.000 evrov bo seveda dobil najbrž pripravljavec tega zakona oziroma njegova firma, g. Ivan Simič.” Kakšna osebnost šele moraš biti, da izjaviš kaj takega, sploh če veš, da to ni res, se sprašuje Simič. “Igraš na to, da bo ljudstvo verjelo prvim izrečenim besedam. Tako so delali v enem od prejšnjih sistemov, ko je veljala formula – najprej diskreditacija in nato likvidacija.” Ta njegova laž je zrela za tožbo in mnogi Simiču predlagajo, naj ga toži. “Moj odgovor pa je, da najboljšo sodbo da ljudstvo na družabnih omrežjih, zato širite to novico.”

Luka Mesec (Foto: STA)

Nas je lahko strah vladanja KUL?
Že ti izjavi Rudija Medveda in Luke Mesca sta dovolj, da se človek ustraši vladanja Koalicije ustavnega loka (KUL), saj če dva poslanca KUL, ki predstavljata več kot polovico KUL, tako lažeta, kaj potem lahko pričakujemo od njih, če bi oni sestavili vlado, je v svojem blogu še zapisal Simič. “Takrat bodo to počeli še bolj očitno in za svoje postopanje ne bodo potrebovali zakona, saj bodo vladali z lažnimi obtožbami. Upam, da vsi poznamo otroško igro – telefon, ko se na začetku pove eno, na koncu pa povedano dobi povsem drug pomen. Laž Luke Mesca bi se po treh prenosih na koncu lahko glasila: 1. prenos: Ivan Simič bo prejel 780.000 evrov, 2. prenos: Ivan Simič je prejel 780.000 evrov, 3. prenos: Ivan Simič je ukradel 780.000 evrov. Nato njihov šef policije naroči hišno preiskavo, sledi aretacija pa pripor, šef sodišča Ivana Simiča po hitrem postopku obsodi na zaporno kazen in ta konča na Dobu za nekaj, česar ni storil. Ne recite mi, da to ni mogoče, saj se je to že zgodilo leta 2014,” je spomnil Simič.

Nacionalizacija podjetij
Če bo torej vladal KUL z Lukom Mescem, nam bodo nacionalizirali naša podjetja, o čemer je Levica že govorila, odvzeli nam bodo hiše, za katere še odplačujemo kredite, če se bomo zoperstavljali, nas bodo obtožili bogatenja, obsodili in zaprli. Vrnili se bomo v leto 1945, ko so bile nacionalizacije vsakodnevni ukrep, je prepričan Simič. “Po informacijah, s katerimi razpolagam, bo novi register predpisov vzpostavljalo Javno podjetje Uradni list Republike Slovenije, d. o. o. Ne bi bilo slabo, če bi se prej o tem pozanimala na samem Javnem podjetju Uradni list Republike Slovenije, d. o. o.,” jim je predlagal. Kaj te lažne obtožbe pomenijo za tuje vlagatelje, bo pokazal čas. “Ne bom se spuščal na nizko raven poznavanja socialne kapice, ki jo je pokazal Luka Mesec, toda v Sloveniji že imamo socialno kapico pri samostojnih poklicih, pri katerih je plačevanje socialnih prispevkov omejeno navzgor.”

Je Mesec sploh prebral predlog zakona?
Kot drugo, ne drži navedba Luke Mesca, da bodo v primeru socialne kapice tisti, ki bodo imeli bruto plačo višjo od šest tisoč evrov, plačevali nizko dohodnino. “Ob njegovi predstavitvi sem dobil občutek, da sploh ni prebral predloga zakona o debirokratizaciji. Dejstvo je, da bo nekdo, ki ima danes bruto plačo 10.000 evrov, za znesek nad 6.000 evrov plačeval dohodnino po stopnji med 39 in 50 odstotki. Vsaj to bi poslanec Luka Mesec moral vedeti, če pa tega ne ve, naj bere revijo Denar,” mu še sporoča mag. Simič.

Manipulira tudi Nemec
Sodobni progresivisti so v svet prinesli novost – svojevrstno razlago nekaterih pojmov. Ker gre za izobražene ljudi, ki že dolgo delujejo ali pa so delovali v politiki, bi težko rekli, da ne poznajo ustroja parlamentarne demokracije. Po vsej verjetnosti gre za namerno in zlobno manipuliranje, za življenje v vzporednem svetu, kjer zavajajo ljudi. Medijski mainstream to povzema in predstavlja kot suho zlato ter (ne)hote sodeluje pri destrukciji. Tako (denimo lani) Rajko Pirnat, ki ima sebe za ustavnega pravnika, “ni vedel”, da tožilstvo spada pod izvršilno vejo oblasti, ampak je namigoval, da gre za samostojno in neodvisno vejo oblasti.

Matjaž Nemec (Foto: STA)

Matjaž Nemec je šel pred dnevi še dlje. Ko je našteval, kdo vse je bil na dan protestov v operativnih štabih policije, je omenil direktorja policije Antona Olaja, notranjega ministra Aleša Hojsa, državnega sekretarja za nacionalno varnost Žana Mahniča in državnega sekretarja na MNZ Franca Kanglerja. To se je kasneje izkazalo za laž (Hojs je predložil dokaze, da je bil v tujini), a Nemec se je vprašal: “Kje je delitev oblasti?” To je pomenilo, da našteti spadajo pod različne veje oblasti. Resnica je (tako velja v parlamentarnih demokracijah), da vsi štirje našteti spadajo pod izvršno oblast.

Nemec pa je izrekel še eno neumnost, čeprav bi lahko rekli, da je namenoma zavajal. “Politični vrh je bil ob najhujših protestih fizično prisoten v operativnih štabih, je kot ključno informacijo nadzora na GPU izpostavil predsednik Knovsa Matjaž Nemec,” je poročal portal N1. Matjaž Nemec očitno tudi ne ve, kdo je politični vrh. V Sloveniji politični vrh sestavljajo: predsednik DZ RS (Igor Zorčič), predsednik DS RS (Alojz Kovšca), predsednik Vlade RS (Janez Janša) in predsednik RS (Borut Pahor).

“Liberalna” Bratuškova
Sicer pa tudi predsednica SAB Alenka Bratušek ne more iz svoje kože in se želi pohvaliti z vsakim trenutkom, ko ji je po godu. Tako je nedavno objavila fotografijo, kako se pelje na sestanek s sopredsedujočim poslanski skupini ALDE v Bruslju. Da ne obvlada angleščine, je že dokazala, zato se postavlja vprašanje, kaj se je sploh pogovarjala z njimi. Verjetno jim je zavrtela posnetek, kako prepeva komunistične pesmi. Ali kot je zapisal Zdravko Počivalšek na to njeno objavo: “Če bi bili vsi tako rdeči kot Alenka Bratušek, bi bila Evropa res KUL, kajne?

Predsednica SAB Alenka Bratušek (Foto: STA)

Škoda besed o Fajonovi, a vendar …
V skrajno neokusnem pristranskem vodenju novinarke Tanje Gobec in še bolj neokusnem zavajanju Tanje Fajon 17. oktobra v oddaji Politično (ki se k sreči izteka) je bilo izrečeno veliko neumnosti. Novinar Bojan Požar je Fajonovo opisal z naslednjimi besedami: “Ne več zaskrbljena, ampak nejevoljna, jezna, tudi z jeznim pogledom, žaljiva, pretirano porjavela, sicer z obveznim dekoltejem, polna fraz in pripravljena direktno lagati o zlahka dokazljivih dejstvih, pa še z novim nezavednim momentom. Tanja Fajon se je izpela. Ne potegne, ni preboja. Padamo dol po anketah javnega mnenja (po zadnji anketi Mediane v Delu se je Fajonova, saj smo lahko vsi videli, čisto potuhnila, izginila in pet dni ni zmogla niti enega samega avtorskega tvita), zato bi bilo še najbolje, če se lepo umakne nazaj v evropski parlament!” Predsednica SD si namreč v omenjenem prispevku ni mogla kaj, da ne bi omenila, kako naj bi v Sloveniji vladala avtoritarnost. “In v Sloveniji danes vlada izjemno nezaupanje ljudi, imamo proteste na ulicah, imamo tudi solzivec, vodne topove, strah je prisoten med ljudmi, represija, ki jo izvaja vlada, je prisotna, neka avtoritarnost. Namesto avtoritarnosti, demokratičnost – to je naš načrt. Ljudem želimo vrniti neko normalnost,” je dejala in dodala, da so zazrti v prihodnost. Mar je prihodnost klanjanje komunističnemu klavcu Borisu Kidriču?

Tanja Fajon (Foto: STA)

Ali kot se je vprašal voditelj oddaje Kdo vam laže Boris Tomašič: “Naši predniki so nam podarili oblast, bomo razbijali, lomili itd. To je ta zazrtost v prihodnost. Stranki SDS narašča podpora, KUL pa pada. Kje je ta strah ljudi?” se je vprašal Tomašič in o očitkih glede nizke precepljenosti ter ogromno obolelih dejal, da so krivi tisti, ki ne spoštujejo ukrepov, in delajo vse na tem, da jih ne bi tudi drugi. “Neprijavljeni shodi, brez mask, vsak ukrep kritizirati itd.”

Afera “smetarskih” medijev
V eni od oddaj Kdo vam laže pa se je voditelj oddaje Boris Tomašič osredotočil tudi na afero, ki so jo “smetarski” mediji sestavili, medtem ko jo je večinski medij v oddaji 24ur pograbil in objavil v javnosti. “Gre za zmontiran in izrezan posnetek in se sploh ne ve, o čem je bil dejansko govor,” je pojasnil Tomašič. Pri tem je še poudaril, da je to nezakonito pridobljen posnetek, narejen pred 14 leti, ki je bil izvzet iz konteksta, vendar mediji kljub temu vztrajajo, da bi moral minister za okolje in prostor Andrej Vizjak odstopiti. “Bodite vsaj malo pošteni in delajte afero iz tistega, kar res obstaja,” je pozval najbolj gledano televizijo. V nadaljevanju je tudi pojasnil, zakaj je Pop TV neverodostojen medij, in jih opozoril, da jim bodo ljudje zaradi takšnih manevrov vedno manj verjeli, čeprav bodo kaj povedali po resnici. Planet TV denimo je objavil pogovor s človekom, ki je ugotovil, da je posnetek ministra Vizjaka zmontiran, kar pa so dejansko naredili tudi na Pop TV, a tega niso objavili. “S strani novinarke Pop TV sem prejel e-mail, naj preverim, ali gre za avtentično zgodbo,” je pojasnil in dejal, da tega niso nikoli razkrili.

Gre za zmontiran prispevek
Vsaj eden od zvočnih posnetkov domnevnega spornega pogovora izpred 14 let med takratnim ministrom za gospodarstvo Vizjakom in LDS tajkunom Bojanom Petanom, ki so vznemirili Slovenijo, je bil prirejen in je torej res neke vrste ‘lepljenka’,” je dejal za Planet TV strokovnjak za produkcijo zvoka Mitja Krapša. “Gre za posnetek, ki sploh ne bi smel priti v javnost, saj je nezakonito posnet, še bolj sporno pa je, da gre dejansko za manipulacijo,” je bil pri tem kritičen Tomašič.

Vizjak: Gre za konstrukt komercialne TV
Pogovora v oddaji se je udeležil tudi minister Vizjak in zanikal, da bi Petanu svetoval, naj utaji davke. “Najostreje zanikam, da bi komurkoli svetoval kakršnekoli davčne utaje. To je nekaj, kar je podtaknjeno skozi ta konstrukt, in absolutno ne drži,” je dejal minister. Sam je namreč prepričan, da gre za konstrukt komercialne televizije, medtem ko sprejemajo zakon o varstvu okolja, ki ureja ravnanje z odpadki v Sloveniji. Meni, da ravnanje z odpadki vodi doma in po svetu mafija, ki deluje po principu maksimiranja dobička. Pri tem še spomni na številne požare v stavbah številnih izvajalcev tovrstnih storitev, medtem ko te družbe v ravnanju z embalažo v preteklosti te embalaže niso želele sprejemati. Z novim zakonom o varstvu okolja želijo tovrstno problematiko za zmeraj urediti, zaradi česar bo “smetarska mafija” ostala brez nekaj milijonov evrov, pri tem pa jim je minister precej napoti. “Jaz zagovarjam, da je treba tukaj narediti red,” je bil jasen Vizjak. Prepričan je, da ga prav iz tega razloga želijo razrešiti s položaja, medtem ko mu podtikajo zmontirane afere in posnetke izpred 14 let.

Anamarija Novak