fbpx

Notranji minister Hojs napovedal pogovor s poslanskimi skupinami o dodatnih zadolžitvah SV glede varovanja državne meje

Notranji minister Aleš Hojs je hotel podobno direktivo kot EU sprejeti med kriznim korona zakonom, vendar zaradi nasprotnovanje znotraj koalicije je poskus padel v vodo. (Foto: STA)

“Glede na podatke, ki jih imamo, lahko z veseljem povem, da dodatno zaostrovanje znotraj RS ni potrebno. Te potrebe ni zaradi vas, spoštovani državljani. Zaradi vas, ker ste vzeli stvar resno in upoštevate odlok v največji meri, kot je napisan. S tem znatno pripomorete k temu, da se zadeve ne poslabšujejo,” se je notranji minister Aleš Hojs zahvalil slovenskim državljanom.

Notranji minister Aleš Hojs je spregovoril o spoštovanju odloka, mejnih kontrolnih točkah z Avstrijo, aktivacijo posebnega 37.a člena Zakona o obrambi in o težavah prebivalcev Jugovzhodne Evrope, ki se vračajo v domovino. “Drži dejstvo, da Vlada RS in Ministrstvo za notranje zadeve dnevno spremlja, kako se odlok o zbiranju na javnih mestih izvaja v praksi,” je slovenski javnosti sporočil Hojs.

Vlada Janeza Janše je uvedla kontrolne točke na meji z Avstrijo. “Vlada RS je na seji sprejela in uvedla nov ukrep. Ta ukrep določa, da se vzpostavljajo mejne kontrolne točke tudi z mejo z republiko Avstrijo. Gre za identičen ukrep, ki ga izvajamo z republiko Italijo,” je povedal Hojs.

V zadnjih dneh so se pojavljale informacije, da se veliko državljanov Srbije, Bolgarije in Romunije trudi priti v svoje domovine. Problematike se zaveda tudi slovensko notranje ministrstvo. “Omejili smo možnost vstopa tistim, ki ne bi morali nadaljevati poti v njihove matične domovine. Govorimo o državljanih Jugovzhodne Evrope. Srbih, Bolgarih, Romunih, ki bi želeli prečkati meje naše domovine. Naredil bom vse, da Slovenija ne postane žep in do te problematike ne pride,” je sporočil Hojs.

Hojs se bo pogovoril s poslanskimi skupinami za večja pooblastila Slovenske vojske

Aleš Hojs je v zadnjih dneh dele slovenske javnosti razburjal s predlogom, da bi zaradi krize varovanja na južni meji SV dobila večja pooblastila. Kritike so deževale predvsem s strani dominantnih medijev in strank SD, Levice in LMŠ. “Na vladi smo se dogovorili, da z dnevnega reda tale odlok umaknem in predhodno opravim razgovore z vsemi poslanskimi skupinami. Termini so že dogovorjeni. Želimo namreč, da poslanske skupine prispevajo svoje ideje, razmišljanje. Želimo vključiti vse poslanske skupine v relevantno odločanje o aktivaciji tega člena,” je pojasnil Hojs.

Luka Mesec si zopet predstavlja delovanje slovenske vojske po "domače". (Foto: STA)

Luka Mesec si zopet predstavlja delovanje Slovenske vojske po “domače” v aktivaciji posebnega 37.a člena Zakona o obrambi.(Foto: STA)

Prav ta del slovenskega družbeno-političnega prostora je strašil slovenske državljane, da želi vlada Janeza Janše z aktivacijo tega člena uvesti diktaturo v Sloveniji. Lažete, kot vam sporočamo vsak dan v oddaji Kdo laže na Nova24tv.

Luka Perš