fbpx

Nov diplomatski škandal! Danilo Türk hvali gospodarski razvoj Komunistične partije Kitajske! Delavci plačani po en cent na izdelano otroško lutko!

Predsednik republike Danilo Türk in predsednik Kitajske politične posvetovalne konference Jia Qinglina. (Foto: STA)

Nekdanji predsednik države Danilo Türk je spet dokazal svojo politično dvoličnost. V Sloveniji sedanji vladi očita kršitev človekovih pravic, zlorabo vladavine prava in “napade” na medije, pri tem pa sam izraža podporo Kitajski komunistični partiji, poslednji večji politični totalitaristični organizaciji in hvali njeno gospodarsko moč. Kitajska je znana po kratenju človekovih pravic manjšinam, cenzuri medijev in izkoriščanju otroške delovne sile. Pred leti je tako RTV Slovenija poročala o kitajskih otrocih, ki so za izdelovanje otroških igrač zaslužili en cent na izdelano igračo.

Nekdanjega predsednika države Danila Türka se slovenska javnost spominja po izjavi ob odkritju trupel v Hudi jami, ko je povedal, da gre za drugorazredno temo. Znan je tudi po razsipnem zapravljanju davkoplačevalskega denarja. Za let v Bosno in Hercegovino za eno izmed njegovih državniških srečanj so v predsednikovem uradu zapravili neverjetnih 85 tisoč evrov.

Sedanja vlada je prevzela oblast v najhujših razmerah, ko je na vrata že trkala epidemija koronavirusa. Kljub vsem polenom, ki se meče trenutni vladi pod noge, ta beleži zelo dobre gospodarske rezultate. A uspešnost trenutne vladne garniture povzroča paniko na levem političnem polu, zato so aktivirali vse sile tranzicijskega političnega omrežja in skupaj vsakodnevno blatijo aktualno vladno ekipo. Med zadnjimi tudi Türka.

Danilo Türk podpira in hvali gospodarski razvoj totalitaristične Kitajske. Suženjski delavci na Kitajskem zaslužili en cent za izdelano otroško igračo!
Kitajska komunistična partija velja za politično organizacijo, ki vodi na področju kršitev človekovih pravic. Spomnite se samo, kakšno nočno moro so preživljali lani v Hongkongu, ko se je del prebivalstva boril za demokratizacijo in odcepitev od Kitajske. Enako o tem lahko povedo prebivalci Tajvana, nad katerim ima Kitajska protektorat. Nič drugače ni bilo v Tibetu. Prebivalce muslimanske manjšine Ujguri izkoriščajo za poceni delovno silo in jih zapirajo v delovna taborišča. Levi del slovenske opozicije skače ob madžarskem zakonu glede LGBT, a na Kitajskem istospolno usmerjene kazensko preganjajo.

Ujgurski muslimani v taboriščih na Kitajskem (vir: twitter)

Na Kitajskem ne velja svoboda medijev. Vsi mediji so podvrženi vrhu KP Kitajske in se ne dopušča pluralnost mnenj kot je znano v razvitih zahodnoevropskih državah. Kitajska predstavlja vse tisto, kar levi politični pol očita aktualni vladi. A glej ga zlomka, prav nekdanji slovenski uslužbenec v OZN, Türk, se je ob praznovanju obletnice kitajske komunistične partije znašel na seznamu tujih državnikov, ki hvalijo KPK.

Tako je na uradnem profilu govornice kitajske vlade Türk pohvalil orientiranost Kitajske in še zapisal, da je to ključ uspeha KPK v današnjem svetu. Ob tem ga sprašujemo, ali se mu zdi normalno, da je Kitajska svoj gospodarski čudež zgradila na kraji patentov svetovnih multinacionalk in pričela graditi svoje vzporedne korporacije, ki so postale ene najmočnejših gospodarskih subjektov na svetu. Pri tem so ji pomagale svetovne korporacije, ki so tja množično selile proizvodnjo zaradi nizko plačane delovne sile. Izkoriščena delovna sila pa je v povprečju plačana slabih 470 evrov na mesec, kot je poročal Siol.

Otroška suženjska delovna sila na Kitajskem. (Foto: Youtube)

Pred leti so na RTV Slovenija poročali, da delovna sila za izdelovanje otroških igrač  za vsako izdelano igračo dobi en cent. V nadaljevanju članka navedejo, da med odmorom spijo na mrzlih betonskih tleh, podloženi le s kartonom. Delavci v kitajskih tovarnah, ki na vrhuncih sezone opravijo tudi 176 nadur mesečno, čeprav zakonodaja določa 36 nadur, delajo z nevarnimi kemikalijami, česar sploh ne vedo, za plačilo, ki komajda zadošča za njihovo preživetje. To je le nekaj primerov suženjskega izkoriščanja delovna sile na Kitajskem, s katero so veljaki komunistične partije Kitajske, postali eden najmočnejših globalnih igralcev na svetu. Vse to podpira Danilo Türk. Vprašajte se, zakaj?

Luka Perš