fbpx

Nov napad globoke države na ministra Počivalška s ciljem razbijanja koalicije in prestopa h KUL!

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel (Foto: Matic Štojs Lomovšek/STA)

Boris Tomašič je v eni izmed oddaj, Kdo vam laže napovedal, da bo eden izmed operativcev, ki se intenzivno trudijo zrušiti vlado, prijatelj medijskega tajkuna Martina Odlazka in predsednik Računskega sodišča s svojim vplivom pritisnil na ministra za gospodarstvo in predsednika stranke SMC Zdravka Počivalška. Tomašič je mnenja, da bo Vesel poskrbel, da bo poročilo Računskega sodišča takšno, da bo bremenilo Počivalška in tako lažje nanj pritisnili, da zapusti vlado. Kot kaže je ta scenarij vse bližje, saj je opoziciji postalo več kot jasno, da oblasti ne bo mogla pridobiti zgolj z medijskimi manipulacijami in protesti. 

V preteklosti smo že opisovali potek dogodkov v ozadju tako imenovane koalicije ustavnega loka na čelu z Jožetom P. Damijanom, ki jih po mnenju Borisa Tomašiča, vodijo Gregor Golobič, Bogdan Biščak, Drago Kos, Martin Odlazek in ostali, s katerimi želijo vplivati na mnenje državljanov in zrušiti oblast. Zadnji od imenovanih operativcev je, kakor ga je označil Tomašič “Odlazkov prijatelj”, predsednik Računskega sodišča, Tomaž Vesel.

Minister za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je včeraj sestal z vodilnim pobudnikom koalicije ustavnega loka Damijanom. V imenu stranke SMC je ponudbo za sodelovanje zavrnil in se Damijanu zanjo zahvalil. Počivalšek mu je dejal, da “nikakor ne želi, da bi gojili iluzije in pričakovali izstop stranke iz sedanje vlade, saj se ta operativno in se učinkovito sooča z največjim izzivom našega časa.” Povedal je še, da SMC ni naprodaj in da so si v stranki enotni glede odločitve. Damijan pa naj bi tak odziv tudi pričakoval. Sicer trdi, da ima dovolj poslancev za prevzem oblasti, a kot kaže še niso tako daleč.

https://twitter.com/mgregorcic/status/1327327630325112840?s=20

Damijanu tako očitno ni uspelo zvabiti Počivalška v svoje kroge in kot kaže, so že pričeli pripravljati teren za ofenzivo zoper Počivalška. Poslanka SMC Monika Gregorčič pravi, da je nervoza v opoziciji že pričela naraščati, saj jim načrt ne uspeva. “Vse več je zavajanj, laži in pritiskov s ciljem, da v SMC vnesejo razdor. Danes v medijih celo napoved, da KUL koalicija čaka še poročilo Računskega sodišča, ki naj bi obremenilo predsednika SMC. Le kako to vedo?!”, je zapisala in se pri tem vprašala, kaj vse še sledi.

Zavajanje levice, spodbujanje k protestom in napeljevanje ljudi k nespoštovanju ukrepov
Levica se na vsak način trudi, da bi podrla vlado, ki je morala prevzeti oblast, ko je njihov vlak iztiril. Vse od prvega vala naprej smo priča različnim manipulacijam, in pozivanju k udeleževanju protestov. Kasneje so svojo tržno nišo našli v neživljenjskih pogojih glede nošenja mask, ciljna skupina pa so postali osnovnošolci in še bi lahko naštevali. Dodatno se dogajajo tudi manipulacije na račun sprejemanja zakonov. Namesto da bi levica podajala predloge, ki jih že v osnovi pripravlja desnica, sama vzporedno pripravlja svoje, s katerimi skuša kontrirati.

Predsednik LMŠ Marjan Šarec, koordinator Levice Luka Mesec, predsednica SAB Alenka Bratušek in predsednica SD Tanja Fajon (Foto: STA)

Tako smo bili v  zadnjem času s strani Levice priča različnim manipulacijam, s katerimi so hoteli igrati na čustva ljudi. Denimo, ko je državni zbor zavrnil njihov predlog za pokojninski sklad, saj je vlada pripravila že svojega. Socialni demokrati pa so to v medijih predstavili, kot da je vlada povozila predlog SD za dostojne pokojnine in s tem naredila “škodo” prebivalstvu, o čemer smo že pisali.

Podoben prijem levice se je pokazal v zgodbi za zagotovitev toplih obrokov osnovnošolcem. Opozicija je vzporedno z vlado pripravila zakon, ki bi zagotavljal osnovnošolcem brezplačne tople obroke pri tem pa razglašala, kako je koalicija zavrnila tople obroke lačnim otrokom. V resnici je vlada v sklopu PKP6 že pripravila ukrep, ki zagotavlja socialno ogroženim, ne samo osnovnošolcem, temveč tudi tudi srednješolcem, brezplačen topel obrok, ki ga bo državni zbor obravnaval 25. novembra.

Predsednik Računskega sodišča RS Tomaž Vesel. (Foto: STA)

Ker levici s tako imenovanimi mehkimi ali malo manj mehkimi metodami ni uspelo zrušiti vlade, je Tomašič že pred dnevi napovedal, da bo Vesel poskrbel, da bo poročilo Računskega sodišča takšno, da bo bremenilo ministra za gospodarstvo in predsednika SMC Počivalška, s čimer bodo obremenili vlado. S poročilom računskega sodišča bodo tako izvedli pritisk na Počivalška, da bi skupaj z SMC zapustil Janševo vlado. V zameno bi mu po vsej verjetnosti spregledali to, kar mu bodo sami zakuhali. Če jim prevzem oblasti ni uspel s pogovori, protesti in delovanjem iz ozadja, jim bo to očitno uspelo skozi prisilno in nepošteno delovanje.

Sara Rančigaj