Nov strel v koleno za Levico: Miha Kordiš Iva Boscarola, ki je Občini Ajdovščina doniral 25 milijonov evrov, označil za slovenskega oligarha

Vir: Moje Podravje

Miha Kordiš, levičarski skrajnež in eden od preostalih poslancev stranke Levica, ki ji pred državnozborskimi volitvami razpada poslanska skupina, pada pa ji tudi javnomnenjska podpora, se spet ni proslavil s svojim zapisom na Facebooku. Je pa še enkrat več pokazal, zakaj je tudi danes objavljena javnomnenjska raziskava agencije Parsifal pokazala, da bo stranka težko preživela prihajajoče državnozborske volitve. Z retoriko, kjer uspešnega podjetnika Iva Boscarola obtožiš, da je slovenski oligarh, medtem ko ta velikodušno donira občini 25 milijonov evrov, pač ne moreš kupiti niti glasov socialistov.

Kot smo poročali, je Ivo Boscarol prodal Pipistrel podjetju Textron s sedežem v Rhode Islandu. To s prevzemom Pipistrela cilja na segment trajnostnega letalstva, s pomočjo slovenske tehnologije pa bodo razvijali tudi leteče taksije. Zdaj bodo z ameriškim kapitalom zaposlili več ljudi in razširili prostore, vsi sedanji zaposleni pa bodo ostali. Tudi Boscarol bo v podjetju ostal kot manjšinski lastnik, svetovalec in zaslužni predsednik.

25 milijonov evrov od kupnine bosta Ivo in Taja Boscarol namenila Občini Ajdovščina, nad čimer je navdušen tudi župan Tadej Beočanin. Ta je pojasnil, da je vsota enaka kot njihov celotni letni proračun. 20 milijonov evrov bodo porabili za zdravstveni center in večnamenski helikopterski center – z novim helikopterjem bodo med drugim izvajali tudi reševanje v gorah in gasili požare, prenovili pa bodo zdravstveni dom in lekarno. S štirimi milijoni evrov bodo zgradili muzej letalstva s centrom znanosti ter otroško igralnico, milijon evrov pa bodo namenili pozelenitvi mesta in občine. Poleg tega bodo vsem zaposlenim namenili 3 evre za vsak dan dela v Pipistrelu, je poročal spletni portal Žurnal24.

 

Direktor družbe Ivo Boscarol

Miha Kordiš pa je to novico na Facebooku pospremil s svojo zgodbico o kapitalizmu, kot jo je sam poimenoval. “Celo življenje trdo delaš, plačuješ davke in na stara leta životariš s 650 evrov penzije zato, da je vsled davčnih olajšav in proračunskih subvencij oligarh Ivo Boscarol za 218 milijonov bogatejši. Tvoje zgodbe v medijih ni, saj so zahteve po boljših plačah in pokojninah nerealistične, podpora za lenuhe” in cokla za poštene podjetnike, medtem ko si koristnik olajšav in subvencij plačuje piar slikanje širokogrudne, skoraj dobrodelne javne podobe,” piše Kordiš na Facebooku, kjer je nasmejal kar nekaj ljudi.

Njegovo sporočilo ostaja že znano: “Zadružni prevzem in delavsko upravljanje podjetij – zdaj!”

T. F.