fbpx

Nov vulgarni izpad Maksutija: Politologa Jeretiča označil za šarlatana, politikanta, manipulatorja in osebo, ki ni nikoli brala knjig!?

Sebastjan Jeretič in Alem Maksuti. (Foto: STA)

“Da smo si na jasnem. Jeretič je šarlatan in poltron, enkrat Pahorja, drugič Popoviča, danes Janeza Janšo. Je politikant (tako novinar Dela Uroš Esih op. a.), manipulator in oseba, ki nikoli ni brala knjig. Je pa tudi dokaz, da je FDV možno končati brez mozga. To je dejstvo, ki se ga lahko vsi na FDV sramujemo,” je v žaljivem komentarju svetovalca gospodarskega ministra Sebastjana Jeretiča opisal dežurni politični analitik POP TV-ja Alem Maksuti.

V Tarči so problematizirali odločitev sedanje vlade, da se še vedno ni seznanila z odločitvijo dveh tožilcev, ki bi zasedla mesto v Evropskem tožilskem svetu. Osrednji mediji, leva opozicija so zopet ustrelili puščice proti sedanji vladi, da deluje avtoritarno in hoče prevzeti delovanje “neodvisnih” funkcij. Hitro se je izkazalo, da je zgodba v resnici popolnoma drugačna. Sodelovanje v novo ustanovljenem organu EU pa temelji na prostovoljnem sodelovanju članic.

Zato so v Tarčo povabili nekdanjo pravosodno ministrico iz Šarčeve vlade, Andrejo Katič, poslanko LMŠ Tino Heferle, generalnega državnega tožilca Draga Šketo ter opravili intervju z neizbranima kandidatoma. Za piko na i pa dodali še gostovanje pravosodnega ministra iz Pahorjeve vlade Aleša Zalarja. V to ideološko sovražno strujo gostov je padel Sebastjan Jeretič, svetovalec gospodarskega ministra Zdravka Počivalška. V povezavi z izborom gostov v Tarči bi lahko o vsakem izmed njih naredili še eno posebno oddajo o njihovih napakah v pravosodju, ko so vodili ministrstvo ali delovali v tožilskih vrstah.

Foto: Twitter

Maksuti svetovalca gospodarskega ministra Sebastjana Jeretiča označil za manipulatorja, šarlatana in patrona
Voditeljica oddaje Tarča je hotela edinega bližnjega vladnega predstavnika predstaviti v sila negativni luči. Jeretič je večkrat dejal, da s postopkom nima nič in da ne pozna zadeve. Je pa opozoril na primere iz tujine, kjer nobena tuja država ni bila pod tolikšnim tujim pritiskom kot Slovenija. Kot diplomirani politolog in strokovnjak za politični marketing je ocenil, da je vlada sprejela politično odločitev, za katero stoji. Poudaril pa je tudi, da vlada pri tako pomembnih vprašanjih ne more opravljati vlogo pismonoše.

Nastop Jeretiča je vidno ujezil dežurnega političnega analitika na POP TV Alema Maksutija. Le ta je Jeretiča označil za šarlatana, patrona, manipulatorja in “oseba, ki ni brala knjig.” O dolgoletnem strokovnjaku na področju političnega nastopanja je znano veliko. Za razliko od ideoloških sovražnikov do lika Janeza Janše in sedanje vlade je Jeretič vedno znal delovati profesionalno. Svojih levo liberalnih nazorov ni nikoli skrival, a je eden redkih posameznikov, ki zna delovati nad ideološkimi razlikami. V intervjuju z Jožetom Možino je Jeretič predstavil svojo knjižno zbirko in knjige, ki jih bere. Sam bere ogromno.

Zato je Maksutijeva izjava še ena v nizu njegovih zapisanih vulgarnih izjav na Twitterju. Zaveda se, da si to lahko privošči, saj mu hrbet krijejo večinski mediji in del leve opozicije. O tem, katerih diplomantov s Fakultete za družbene vede bi se moral kdo sramovati bi se dalo debatirati. Vse kaže, da ima Maksuti o sebi zelo visoko mnenje, saj se ima za cenjenega diplomanta FDV. Kdo predstavlja večjo sramoto kot diplomant FDV, Jeretič ali Maksuti, pa ocenite sami.

Luka Perš