fbpx

Nova24TV razkriva: Skrivnostni Sektor za enake možnosti – laboratorij za uničenje družin?

Foto: iStock

Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so v znak norčevanja iz materinstva, očetovstva in družin 1. aprila 2012 pognali skrivno operacijo za zmanjšanje števila prebivalstva.

Pred dnevi smo na Novi24TV  pisali o Mirovnem inštitutu, ki ga je komunistična oblast po osamosvojitvi ustanovila z namenom marksistične in protidružinske propagande, ki deluje kot nekakšna paradržavna institucija. Žal pa to še zdaleč ni osamljen primer. V času družinske referendumske kampanje decembra 2015 sem na spletni strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti naletel na skrivnostni Sektor za enake možnosti, za katerega do tedaj nisem še nikoli slišal, čeprav sem bil dolga leta zaposlen na CSD. Kljub skopim informacijam sem v letih raziskovanja odkril presenetljive reči.

Gre za urad, ki ga obvladujejo Anja Kopač Mrak, Maruša Gortnar in Tanja Salecl – radikalne feministke, ki pod pretvezo zavzemanja za enakost spolov iz ozadja in daleč od oči javnosti izvajajo socialno eksperimentiranje v Sloveniji.

Sektor za enake možnosti je zbirališče skrajnih levičarskih aktivistov
Sektor za enake možnosti ima tudi svoj strokovni svet. Poglejte, koga vse najdemo v tem organu, ki ga izdatno plačujemo vsi davkoplačevalci. Sestavljajo ga: dr. Anja Kopač Mrak, ministrica,  Martina Vuk, državna sekretarka,  mag. Maruša Gortnar, vodja Sektorja za enake možnosti, dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, dr. Milica Antić Gaber, Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta, dr. Roman Kuhar, Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta, dr. Tilen Štajnpihler, Univerza v Ljubljani, Pravna fakulteta, dr. Barbara Kresal, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za socialno delo, Ekonomska fakulteta in Inštitut za delo pri Pravni fakulteti, Metka Roksandič, Ženski lobi Slovenije, Sonja Lokar, Evropska mreža za enakost spolov, Sonja Šmuc, Združenje Manager, mag. Nataša Briški, Metina lista, dr. Iztok Šori, Mirovni inštitut in Društvo za uveljavljanje enakosti in pluralnosti Vita Activa, Katja Zabukovec Kerin, DNK  Društvo za nenasilno komunikacijo, Angela Murko Pleš, Ženski lobi Slovenije. Večinoma sami prekaljeni homo-lezbični-bi-trans-inter-seksualni aktivisti iz nabora radikalne levice.

Tanja Salecl.

Se pred našimi očmi – kot v Severni Koreji – izvajajo državni programi za prevzgojo žensk, ki hočejo biti matere?
Njihovo najnovejše delovanje je usmerjeno v prevzgojo slovenskih žensk, ki so po njihovem mnenju še vedno “preveč navdušene” nad materinstvom in skrbjo za družino!? V predlogu z naslovom Resolucija o nacionalnem programu za enake možnosti žensk in moških 2015–2020 je Tanja Salecl posebej izrazila zaskrbljenost nad ženskami, ki se veselijo otrok in hočejo skrbeti za otroke: “Kljub intenzivnemu sodelovanju žensk na trgu dela pa se tradicionalne predstave o vlogah spolov v zvezi z gospodinjskim delom in skrbjo za otroke ter druge odvisne člane in članice družine niso veliko spremenile.”

Skrivnostni Sektor za enake možnosti se je spravil tudi nad ženske, ki se veselijo materinstva
Prav tako pa je Saleclova napovedala kontroverzne državne programe za prevzgojo žensk, ki hočejo biti matere: “Raziskave so pokazale, da prihaja do počasnejših sprememb glede delitev skrbi za otroke tudi zaradi trdovratnih predstav samih žensk o njihovi vlogi in “nenadomestljivosti” kot mater, da so samo one primerne oz. bolj primerne za izvajanje nekaterih nalog. Zato moramo v prihodnje še več pozornosti nameniti ukrepom, ki bodo posvečeni odpravljanju stereotipov in kulturnih ovir, ki definirajo vloge spolov v družbi in družini.”

Po Trumpovem vzoru bomo uvedli zagovornike otrok in družin v vse državne sisteme in družbene podsisteme!
Eden od ključnih ciljev nove vlade po naslednjih volitvah bo uvedba posebnih, družini naklonjenih struktur, ki bodo pripravile in financirale programe za družini prijazno državo. Na področju šolstva bo potrebno izdelati programe za pozitivno naravnano šolsko vzgojo, ki bo otrokom skozi igro in vzgojo omogočila čimbolj veselo otroštvo, mlade pa bo pripravljala na življenje, ki bo usmerjeno k veselju nad otroki in vstopanju mladih v tiste oblike skupnega bivanja, ki imajo zadostno rodnost. Odgovorna politika se zaveda, da je samo od tega odvisna prihodnost naroda in države. Tega se Cerar-Židan-Erjavčeva koalicija žal ne zaveda. Edino povišanje, ki so ga dosegli trije šerifi  Cerar, Židan in Erjavec, je nekajkratno povišanje afer na število vladajočih.

Za povečanje števila družinskih članov v naših družinah pa bo poskrbela nova, družini in otrokom naklonjena vlada. Tudi dobesedno. Najprej bomo namreč vrnili koroška dečka v njuno edino družino babice in dedka.

Franci Donko