fbpx

Nova migrantska politika Golobove vlade naklonjena množičnim migracijam in veliki demografski zamenjavi

Mladi moški iz latinskoameriških držav na poti proti ameriški meji. (Foto: EPA)

Ministrstvo za notranje zadeve je imelo včeraj prvi sestanek posvetovalnega telesa za migracije z naslovom Varna, solidarna in vključujoča družba, ki so se ga udeležili predstavniki državnih organov, nevladnih in mednarodnih organizacij ter civilne družbe, ki delujejo na področju migracij.

Sestanek je vodila ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar, cilj migrantske politike nove vlade pa naj bi bila »celovita migrantska strategija«, ki bo temeljila na »solidarnosti, vključevanju in spoštovanju človekovih pravic«. Vlada Roberta Goloba je dala vedeti javnosti, da bo prišlo do sprememb, ki bodo bolj naklonjene množičnim migracijam, že ko je napovedala odstranitev ograje na južni meji. Včerajšnji sestanek pa le še potrjuje, da smo dobili promigrantsko vlado, ki bo očitno podpirala veliko demografsko zamenjavo z uvozom migrantov. Že izrazje, ki je uporabljano pri predstavitvi nove migrantske politike, kot na primer »urejene migracije« in »učinkovitejši azilni postopki« nas spominja na izražanje levičarskih vlad in Sorosevih nevladnikov. Cilj vzpostavljanja »urejenih in zakonitih migracij« je bil vključen med drugim tudi v Marakeško deklaracijo.

Preberite tudi:

Po besedah ministrice Tanje Bobnar naj bi se v preteklosti migrantska politika osredotočala le na »varnostne politike«, kar naj bi namesto »stabilnih« politik privedlo do »kriznega menedžmenta«. Ministrica hoče to spremeniti z omenjenim posvetovalnim telesom, ki bo »migrantsko politiko oblikovalo celovito in usmerjalo k človeku, da se ohrani njegovo dostojanstvo«. Posvetovalno telo pa seveda sestavljajo predvsem razni levi nevladniki, ki med razpredanjem o »človeškem dostojanstvu« mislijo predvsem na dostojanstvo migrantov, ne pa tudi na dostojanstvo domačega prebivalstva.

V sporočilu za javnost o omenjenem sestanku in spremembi migracijske politike je prav tako zapisano, da bo to delovalo kot koordinator skupine in sledilo viziji »varnih, urejenih in zakonitih migracij«. Namesto preprečevanja in zaustavljanja množičnih nezakonitih migracij tovrstna politika v skladu z Brusljem po navadi pomeni spreminjanje zakonov in odstranjevanje preprek za stopnjevanje migracij, kar pomeni, da nezakonite migracije pač postanejo zakonite. »Urejene migracije« pomenijo stalni pritok novih migrantov, ki izpodrivajo avtohtono prebivalstvo.

Ministrstvo pa napoveduje tudi nov pristop na področju azila in spremembo zakonodaje. »Učinkovitejši azilni postopki in postopki za pridobivanje dovoljenj za prebivanje« pomenijo preprosto lažje pridobivanje azila za tujce. To je razvidno tudi iz napovedi nove vlade, da bo »olajšala pogoje za mednarodno zaščito« in migrante »sistematično vključevala v družbo«.

Prav tako se bo nova vlada zavzemala za varnejše migrantske poti – verjetno bodo migranti lahko lažje in v večjem številu vstopali v Slovenijo, saj to, da v skladu s koalicijsko pogodbo ne bo več ograje na meji, očitno ni dovolj. Glede tega je vlada seznanila tudi policijo z novimi usmeritvami, namreč policisti bodo morali v postopkih na meji evidentirati, da je bil vsak migrant seznanjen s »pravicami, ki izhajajo iz zakona o mednarodni zaščiti in evropske zakonodaje«.

Nova levoliberalna slovenska vlada bo v skladu s cilji globalizma očitno pospeševala migracije in iz Slovenije ustvarjala tretji svet.

Demokracija