Nova Slovenija na obroke odplačuje poslovne prostore: Prodajno pogodbo sklenili z zakoncema Brecelj, a plačali še niso – Računsko sodišče napovedalo revizijo?!

Foto: Nova Slovenija

Stranka Nova Slovenija je pod vodstvom Ljudmile Novak kupila nove prostore na Dvorakovi ulici v Ljubljani, v kupoprodajni pogodbi pa so s prodajalcema – zloglasnima zakoncema Brecelj – opredelili obročno odplačevanje. To ne pomeni ničesar drugega kot posojilo po principu lizinga, saj Nova Slovenija ne bo vpisana v zemljiško knjigo kot lastnica, dokler ne plačajo vsaj polovice obrokov. Ti pa znašajo mnogo več, kot je zakonsko predpisano – prejšnji teden je namreč celotna Slovenija izvedela, da je najvišje možno posojilo politične stranke od fizične osebe 16 tisoč evrov bruto. Računsko sodišče se je glede tega primera zavezalo, da bo opravilo pregled nakupa nepremičnine. 

Nova Slovenija se je iz prestižne lokacije v središču Ljubljane uradno preselila v nove prostore na Dvorakovi ulici 11a v Ljubljani 22. septembra 2016. Vendar pa so po informacijah našega zanesljivega vira najeli posojilo od fizične osebe, ki nekajkrat presega zakonsko dovoljeno mejo, ko gre za posojilo, ki ga vzame politična stranka pri fizični osebi. Poslovne prostore so namreč po naših podatkih kupili za 900 tisoč evrov, kar pomeni, da je letni obrok 90 tisoč evrov, saj nam je glavni tajnik Nove Slovenije Robert Ilc potrdil, da bodo obroke plačevali 10 let. Ob tem pa ne pozabimo, kaj je predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel poudaril, ko je šlo za posojilo SDS, ki ga je prav tako vzel pri fizični osebi: zadnji odstavek 22. člena Zakona o političnih strankah pravi, da “višina posojila posamične fizične osebe ne sme presegati desetkratnika povprečne bruto mesečne plače letno”, to pa si Vesel razlaga, da je v primeru povprečne mesečne bruto plače 1.600,00 najvišje možno posojilo na letni ravni v višini 16 tisoč evrov. Torej je Nova Slovenija višino posojila na letni ravni presegla za kar 74 tisoč evrov. Zakon je za vse enak, mar ne?

Trak sta ob odprtju slovesno prerezala Ljudmila Novak in Matej Tonin. Foto: Nova Slovenija, spletna stran

Prostore so kupili, a dokler ne odplačajo polovice obrokov, niso lastnik
Poklicali smo Roberta Ilca, dolgoletnega glavnega tajnika Nove Slovenije, ki nam je potrdil, da so prostore na Dvorakovi ulici v Ljubljani kupili, vendar pa dejansko še niso v njihovi lasti. “Plačujemo po obrokih in ko bo ne vem kateri obrok plačan, se lastništvo prenese. Zdaj smo pa kot neke vrste uporabniki,” je razkril. Čeprav plačujejo obroke, pa Ilc zanika, da so vzeli posojilo. Mi si odplačevanje obrokov vsekakor tolmačimo kot posojilo, Ilc pa pravi: “Mi imamo prodajno pogodbo, poslovne prostore smo kupili, ki pa so nam jih prodajalci dali na več obrokov.” Pričakovano tudi ni potrdil višine obrokov, je pa razkril, kdaj bodo tisti prostori uradno njihovi oziroma da bo Nova Slovenija vpisana v zemljiško knjigo kot lastnik: “Ko bomo odplačali oziroma ko bomo na polovici, je potem to naše.” Razkril je še, da je pogodba, ki vsebuje tudi člen o obročnem odplačevanju, sklenjena za deset let, kar pomeni, da bodo kot lastnik vpisani šele okrog septembra 2021. Do takrat pa jih čaka še kar nekaj vrtoglavih (in očitno zakonsko nedovoljeno visokih) obrokov …

Dvorakova 11a, kjer ima svoje poslovne prostore Nova Slovenija. Foto: Google maps

Ilc prav tako ni zanikal naše informacije, da so poslovne prostore kupili od fizične osebe, o njej pa ni želel javno govoriti. “Moram vprašati, če ju lahko javno izpostavim, ker gre za gospoda in gospo. Zakonski par,” je dejal. Hitro smo prišli do podatka, da sta na tem istem naslovu le dva poslovna prostora – eden pripada Novi Sloveniji, drugi pa Odvetniški pisarni Brecelj, vendar pa sta v zemljiškoknjižnem izpisku obeh prostorov vpisana kot lastnika prav zakonca Eda in Bojan Brecelj.

Zemljišče v Parecagu kupil pod ceno?!
Brecelj je bil “zvezda” člankov predvsem v letu 2005, ko je šest tisoč kvadratnih metrov v Parecagu v Sečovljah od Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov kupil po 1.518 tolarjev, to pa je zmotilo domačine, ki jim je smrdelo sumljivo poceni prodano zemljišče ljubljanskemu podjetniku, ki se je tako na tistem področju razširil že na 14 tisoč kvadratnih metrov zemljišča s hišo, so takrat pisale Finance. Da je šlo za nadvse poceni zemljišče, pa je takrat potrdil nepremičninski mogotec Gašpar Gašpar Mišič, ki je dejal, da če bi ta zemljišča prodala agencija in ne sklad, bi bila cena najmanj 2.400 tolarjev za kvadratni meter.

Ljudmila Novak in Milan Kučan

Delal na Mobitelu in z njim kot podjetnik sklenil posel za 15 let
Brecelj pa je tudi podjetnik, med drugim je 10-odstotni lastnik podjetja BB 22 z dolgim imenom BB 22 inženiring, trgovina in posredništvo, po vzoru slovenskih tajkunov pa je 90 odstotkov podjetja BB 22 prav v lasti podjetja BB 22. To podjetje ima v lasti več nepremičnin na prestižnih lokacijah v središču Ljubljane. Med drugim pa so mediji pisali o njegovem spornem poslu z Mobitelom, kjer je bil zaposlen, istočasno pa je takratni šef Mobitela Anton Majzelj z Bojanom Brecljem sklenil pogodbo za najem prostorov za 15 let. Majzlja je nato nadzorni svet odstavil. Že leta 2014 v tisti stavbi ni bilo ničesar več, razen savne, ostala pa je pogodba o najemnini v višini med 30 in 40 tisoč evrov mesečno do vsaj leta 2015, kar je Financam razkril neuradni vir. Njegova soproga Eda Brecelj pa je dolgo časa veljala za ugledno ljubljansko odvetnico, med drugim je pomagala tudi v denacionalizacijskem postopku Frančiškanskega samostana Koper, je razkrito na spletni strani omenjene cerkvene ustanove sv. Ane.

Bo računsko sodišče izvedlo revizijo?
Z našimi pridobljenimi informacijami v zvezi s posojilom oziroma prodajno pogodbo, ki jo NSi odplačuje na obroke, smo se obrnili na predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela, ki pa se je v svojem govoru že na začetku opredelil, da ne razpolaga z listino, ki je predmet tega članka. V svojem odgovoru je poudaril člena iz Obligacijskega zakonika in že zgoraj omenjenega 22. člena Zakona o političnih strankah. “Po prvem odstavku 569. člena Obligacijskega zakonika se s posojilno pogodbo ‘posojilodajalec zavezuje, da bo posojilojemalcu izročil določen znesek denarja ali določeno količino drugih nadomestnih stvari, posojilojemalec pa se zavezuje, da mu bo po določenem času vrnil enak znesek denarja oziroma enako količino stvari iste vrste in kakovosti.’ Bistvo posojilne pogodbe je torej, da se posojilodajalec zavezuje, da bo posojilojemalcu izročil določen npr. znesek denarja, posojilojemalec pa se zavezuje, da mu bo po določenem času vrnil enak znesek denarja.” Glede na navedeno, da NSi na podlagi sklenjene prodajne pogodbe obročno odplačuje zakonskemu paru, od katerega so kupili poslovne prostore, v zemljiško knjigo pa bodo vpisani, ko bodo odplačali polovico vseh obrokov, z računskega sodišča odgovarjajo: “Posel, kot ga opisujete v vašem vprašanju, torej ni posojilna pogodba, katere predmet je posojilo denarja in vračilo denarja, pač pa prodaja in nakup nepremičnine, ki jo mora NSi obročno odplačati z denarjem. Pridobitev lastninske pravice na nepremičnini pa je drugi pravni posel, kot je posojilna pogodba za denar.”

Z računskega sodišča so v svojem odgovoru še zapisali, da za “nedvoumno presojo o tem, za kakšen posel gre, ne poznamo dovolj vseh pomembnih značilnosti posla. Tako iz podatkov ni znano, kakšna je vrednost nepremičnine, ali so v obrokih vključene tudi obresti, zakaj preide lastninska pravica po 5 letih, pogodba pa je sklenjena za 10 let, morebitna druga določila pogodbe ipd. Glede na navedeno ne moremo dokončno presoditi, ali gre pri tem poslu za posebno obliko financiranja pridobitve poslovnih prostorov, to bi bilo namreč mogoče zgolj ob morebitni izvedbi revizije, vaše vprašanje pa lahko razumemo tudi kot pobudo za revizijo.”

Marjanca Scheicher

 

 • AlojzZ

  Eto! Spet je na svetlo stopilo uničevanje desnice. JJ naj gre v penzijo, da se pomladna stran poveže. In konec! JJ bo dobil zaradi takega napada le kakšen glas manj.

  • ekspêrt

   Imaš težak spanec, kaj ?

  • Olga_10

   Bo treba Murgleoneja zares upokojiti ali pa zapreti, pa bo mir! Upam, da to kmalu naredijo Nemci, da si s tem gnojem ne mažemo rok!

  • Olga_10

   Bo treba Murgleoneja zares upokojiti ali pa zapreti, pa bo mir!

 • MEFISTO

  Za Novo Slovenijo, ki je vladna stranka, veljajo drugačna pravila kot za pravo opozicijsko stranko.

 • Abstrakcija

  No za komuniste vemo kakšni so in da je laž nesmrtna duša komunizma .Ampak od nekih kristjanov pa kaj takega ne bi pričakovali.

 • čips

  Nsi je mal manj njihova, zato je po sds zdaj ona vrsti. Nič hujšega ena po ritki, nas sds so pa linčali, še včeraj je blo na poop vsaj 5 prispevkov o Dijani Dudič.

  • Hun

   Đuđić..nepismeno sprenevedanje

 • VERRZIFIKATOR

  Milivoj Toni Petelin

  MATI MILA IN SINOVI

  Vsi v soseski jo poznajo
  po nje vzdihu »Mati mila,«
  da res sila je velika,
  vsi sosedje ji priznajo.

  »Mati mila« zgolj vzdihuje,
  pritožuje se konstantno,
  da krog nje vse militantno
  je vse bolj in vsak dan huje.

  Ona pa kot mati mila,
  demokratično vzgojena,
  le za nežnost je rojena,
  te je nauke vsem delila.

  Mila mati prerojena,
  je odprta na široko
  in užaljena globoko,
  če ni prva in slavljéna.

  Mati vsem se pritožuje,
  da dovolj ljudem ni všečna,
  je zato zelo nesrečna,
  če ji kdo ne požvižguje.

  Žvižgov ji je vse premalo
  in ne brani se pogledov,
  vse v maniri dobrih zgledov,
  gleda mati se v zrcalo.

  »Ali sem dovolj privlačna?«
  mati vpraša dva sinova,
  »ali spet sem kakor nova?«
  je odgovorov prav lačna.

  Prvi sinček, njen Matejček,
  kajpak pritrdi ji všečno,
  drugi naredi jo srečno
  s komplimenti, sin Jernejček.

  Takih mati je sinov
  bolj kot vsega res vesela,
  nase je ponosna cela,
  njen performans je kot nov.

  Kar sinova ji velita,
  vse to mati bo storila,
  kakor nova, vse bolj mila,
  genialca se ji zdita.

  Pa v resnici je drugače,
  matere se ne spoštuje,
  otročad se posmehuje,
  kdo sploh v hiši nosi hlače?

  Vse predolgo že pozna se,
  da ni v hiši moške roke,
  vse prešlo je na otroke,
  vsak pa grabi le še zase.

  Mater milo obrniti
  kadar koli je mogoče,
  mladež njena če le hoče,
  more jo za nos voditi.

  Hišo vodi narcisizem,
  dedna je bolezen v hiši,
  na ime še eno sliši,
  pravi se mu egoizem.

  Argumenti so njegovi,
  da ta hiša je poštena,
  nova in trdnó zgrajena,
  kakor pravijo sinovi.

  Da se streha ji odkriva
  in prepih skoz okna veje,
  da gre vse čez skrajne meje,
  pa okolica je kriva.

  Krivi so sosedje zlobni,
  zlasti tisti v hiši z desne,
  takšne floskule neresne,
  šepeta jim duh hudobni.

  Mati pa je vsa ponosna
  na sinove genialne,
  njih ideje radikalne,
  v veri tej je neizprosna.

  In ko vidiš mater milo,
  ki mladina jo obrača,
  veš, da stari čas se vrača,
  milo se ti bo storilo.

  Mati sama sebe polna,
  za sinov napake slepa,
  slabih misli se otepa,
  da hudo je hiša bolna.

  Kaj po hiši vse razsaja,
  niti ljubi Bog ne ve,
  pač pa, da po zlu vse gre
  in da bajta se razkraja.

  Pritožuje se nad svetom
  mati mila vsak dan huje,
  hiša pa v prepad jim pluje,
  jadikuje za očetom.

 • Olga_10

  “Pravna” država “deluje” samo, kadar gre za SDS…

  • opazovalec

   ….trdijo tisti, ki niso sposobni razumti kar piše v zakonu. Že sami MS je bilo lepo razloženo, kaj je kredit:

   ” “Posel, kot ga opisujete v vašem vprašanju, torej ni posojilna
   pogodba, katere predmet je posojilo denarja in vračilo denarja, pač pa
   prodaja in nakup nepremičnine, ki jo mora NSi obročno odplačati z
   denarjem. Pridobitev lastninske pravice na nepremičnini pa je drugi
   pravni posel, kot je posojilna pogodba za denar.”

   Po vaši logiki bi tudi vsak leasing posel bil kredit. Bog se usmili takšnih revežev, pa še oblast bi radi imeli.

   • Olga_10

    Gre za leasing…900.000 evrov…. ni problem….

    • luckyss

     Leasing ni posojilo…gre za obliko najema…
     Ti se očitno bolj spoznaš na “fafing” ;))

    • opazovalec

     Jaz nisem nikjer napisal da gre za leasing, jaz sem napisal, da bi po vaši logiki vsak leasing posel bil kredit. Pa kolikor veš, leasing NI kredit.

 • Darth Vader

  lol :D in oni so bili glasni proti Donaldu Trumpu :D nimajo denarja za eno manjšo stavbo……Trump jih je pa zgradil na stotine….ogromnih stavb……in s svojim, ne davkoplačevalskim, denarjem financiral svojo kampanijo in se odrekel tudi plači predsednika ZDA…….in potem je tu NSi….pa Levica….pa SD :D pa Bratuškova kurbica, pa Desus……napram donaldu zgledajo te politične stranke kot društvo za pomoč klošarjem

  • Aron

   Trump zelo fino sluzi s svojimi rabotami, placa je pljunek v morje zanj. Pa ne mi o njegovem denarju, dolzan je kaksno miljardico, Rusom, Kitajcem, Nemcem. Zato ga pa tut obracajo, kot jim pase :-P

   • Darth Vader

    ene 2x sem ti skoraj verjel, ker nisem imel podrobnih informacij o temah o katerih smo se pogovarjal…..zdaj vidim da nimaš pojma o ničemer in se sam mal hecaš tu, ker pač nimaš pametnejšega dela…..

    • Aron

     … ampak pomoje je to samo vrh ledene gore. Glede na to, da Drumpf ne razkrije svojih davčnih napovedi, je stanje še precej slabše. Ampak ja, vernik je vernik :)

     • Darth Vader

      o veri se lahko ti razpišeš podolgem in počez kajne?

     • Aron

      Vero sem že zdavnaj zamenjal za dejstva.

     • Darth Vader

      dušo pa za denar?

 • luckyss

  Spet ne ločite osnov…torej posojila denarnih sredstev, ki se lahko uporabijio za predvolilno kampanjo in najemom,oz. nakupom stavbe…Ravno zaradi “daril in posojil” strankam s strani zasebnikov je vgrajena ta varovalka…
  Ne znate si pravilno razložiti niti enega zakona..in vi bi vodili državo ?! ;)))))
  Jebi ga, ste pač polpismeni kreteni…

  • WatsonForus

   lakija za presidenta , hov hov hov !

  • MEFISTO

   Slovenija je že tako demokratična, da lahko že vsakdo razlaga pravo.

   Nekaznovano celo ti.

   Nicki enega in edinega ste sploh zelo univerzalni.

   Ko bom Novi doniral 2 milijona, nicki moža tisočerih nickov ne boste smeli več na tem portalu tolmačiti prava, ekonomije, politike in sploh ničesar.

   Lahko boste samo spoštljivo in vedoželjno brali, kaj o tem pišemo pametnejši od vas.

   • luckyss

    Že prejšnjikrat pri posojilu 450 000 evrov sem vam takoj napisal, da so zakoni jasni in koliko je “limit”podobno je jasno tudi v tem primeru….
    Kaj naj rečem drugega kot da niste “opravilno pismeni”, torej za v cerkev in motiko dovolj, za kaj drugega pač ne ..

    • MEFISTO

     Tvoj čas se izteka.

     Še malo, pa se ne bo mogel več oglašati na tem portalu.

     To bo prispevek velikega in modrega Mefista k varstvu kulturnega in političnega okolja.

     • luckyss

      Tipično kolaborantsko…glavo v pesek in rit na plano, čakajoč novega Dolfija ;))

  • indijanka

   Vau..a ti si ekspert, ki lahko z daljave posle presoja brez pregleda dokumentov? V kolikor bi bila ta nepremičnina prodajljiva na običajen način, gre pri poslu za finančno pridobitev, razen če so financiranje pravilno opredelili v pogodbi.

   • luckyss

    Res ne rabiš vpogleda v dokumente, ker gre tu očitno za najem ali nakup nepremičnine, ki ne spada pod varovalko, ki preprečuje financiranje strank in posledično korupcijo…
    Kaj res med vami ni nobenega ki bi se vsaj približal normalnemu IQ ju.
    Ta prave ovce je izbral pastir, ta res nikoli ne bo ogrožen na vrhu stranke ;))

    • indijanka

     Butalci smo vsi. Od začetka afere kredita SDS ja nisem prebrala še novinarskega izdelka, v katerem bi novinar raziskal, na kakšen način banke financirajo politične stranke in koliko strank in pri katerih bankah se tovrstnih posojil posluži tudi v življenju. Zgoraj opisani posel NSI ja pa je neobičajen. Zato bi bilo zanimivo vedeti ali je pre ali pod plačan, ko si ravno omenjal korupcijo.

     • Hun

      butalci ste tisti kateri slepo vrjamete da je SDS neomadezevana stranka..in da ji je primarnost borba za nizji sloj, obrtnike ter delavce

 • Vojteh Dovč

  ŠE 1X

  .Ne znate si pravilno razložiti niti enega zakona..in vi bi vodili državo ?! ;)))))
  Jebi ga, ste pač polpismeni kreteni…

  • MEFISTO

   Imam občutek, da si napadel lastno politično opcijo.

   Mora biti pa res že precej hudo, če rdečkarji takega ranga in prepričanja, kakršen si ti, obupajo nad slovensko postkomunistično, plenilsko in sleparsko levico.

  • Korenjak

   Še sreča. da ste rdeći polpismeni amaterji vedno na razpolago za pravilno tolmačenje zakona.

  • WatsonForus

   le kje so tebe zgrešili da nisi neki oberšef na DURS-u , FURS-u !?

 • Aron

  Ajejejej, ce si SDSS tako razlaga najbolj osnovne obligacijske termine, potem nam sam Bog pomagaj. Ajejeje..

 • Krtača 20

  Ene par podatkov vam manjka al pa so napačni da bi se dal kej več vedet. Itak v stilu nove….na spol, zlagan, napihnjen…dejte vse podatke ven da vidimo. Drugač je sam svinjanje.

  • Aron

   Ne rabmo vec podatkov. Obrocno placilo si razlagajo kot posojilo. To je pa ze na ravni vrtca, in ni vec smesno.

   • Olga_10

    Deset komunističnih “zakonov”….

    • Aron

     Ah draga, obligacije pa segajo v čas rimskega prava, celo pravno področje se praktično od takrat ni spreminjalo.

  • centurion

   Tebi marsikaj manjka.
   Kaj bi rabil pri računu 2+2=x ?
   Za leve debile bomo razkrili neznanko x.
   4.
   Z besedo-štiri.

 • centurion

  No, ali se bo proti g.Janši vselej nasršeni in
  do SDS mrlovoljni tov.JANEZ POGORELEC kaj oglasil na tweeterju in pojasnil te božje rabote NSi?
  Bo o tem kaj na Kuchanrtv?

 • Franjo Trojner

  Predvolilni boj se je pričel!
  Že z aviona se vidi, da so se na povabilo
  UDBE v predvolilni boj v Sloveniji vmešale tuje predvsem RUSKE IN BALKANSKE obveščavalne službe, svoje dodaja še SOROS, kar obeta PONOVEN MEGALOMANSKI NATEG SLOVENSKEGA VOLILNEGA TELESA na bližnjih parlamentarnih volitvah.
  A naša SOVA še štrajka??? Če ne, kakšno vlogo ima pri celotni zadevi? Ker prav vsi naši levičarji pljuvajo po Trampu in naši Melaniji, Cerarjeva vlada in Rjavčevi diplomati pa zraven še po ZDA smo danes v situaciji, da niti našo Melanijo ne moremo poprositi, da nam zaupa zaupne podatke CIE, koliko RUSKIH IN BALKANSKIH VOHUNOV se trenutno v Sloveniji ukvarja z režiranjem bližnjih parlamentarnih volitev???
  Ker se vse plača in nič ni zastonj me zanima kakšen ceh bomo tokrat plačali vsi Slovenci in naša država, da se politična levica z vsemi tetami in strici iz ozadja obdrži na oblasti???
  Rezultate vseh predhodnih volitev je levica plačala z propadlo tranzicijo in pravno državo, glasovi so se plačali tudi z džamijo, Sorosu se je plačalo z odprtjem mej in hvala Bogu ( Jezusu, da ne bo pomote) ne tudi z samoukinitvijo lastne kulture, kot je bilo prvotno načrtovano. Kaj torej sledi in je v igri tokrat?? Ali je tokrat politična levica v zameno za glasove na bližnjih parlamentarnih volitvah Srbom živečim v Sloveniji obljubila priznanje manjšine?? Vrag si ga vedi, kaj je tokrat v igri??? Zagotovo vem samo to, da bo ceh na nek morbiden način ponovno plačal ves SLOVENSKI ROD IN SLOVENSKA DRŽAVA, morda tudi z izgubljeno šalco morja, kot sedaj naš del Piranskega zaliva imenujejo zadrti levičarji!
  Vse kaže, da bodo te letošnje parlamentarne volitve, ki bodo najverjetneje razpisane med 3 in 6 Junijem 2018 usodne za SLOVENSKI ROD IN SAMOSTOJNO SLOVENSKO DRŽAVO in samo upamo lahko, da ne ponovimo napak naših prednikov, ki si jih storili 29. 10. 1918, 1. 12. 1918 ali 29. 11. 1945. Upam in želim, da se tokrat ves SLOVENSKI ROD zavede resnosti trenutka s tem, da prekine ta sedanji status qvo in ravna, glasuje enako številčno in v enakem duhu, kot na plebiscitu 23. 12.1990, saj gre vendar znova ZA SLOVENIJO.

  • luckyss

   Daj nehaj s tem megalomanstvom…”Velikim igralcem” EU, Soros, ZDA, itd se prav sladko jebe, kdo bo zmagal na naših volitvah…saj nas imajo gospodarsko in tudi v vseh drugih ozirih v primežu….
   Edino Hrvati bi rajši videli JJa na prestolu, ker bi tako dobili pomorski stik s Trstom ;))

   • Franjo Trojner

    Kam spadaš ti? A si udbovc? Morda kak agent z Balkana ali Rusije??? Si Sorosov fanatik? Si morda iz sekte SD ali ZL, kar je itak isto?? Si zaposlen v javnem sektorju, ali si nanj samo poslovno prisesan??? Si del vladnih služb, morda kak aktiven ali odmr del kakšne veje oblasti???
    Luckyss odkrit ravno nisi, mar ne? Je pa zelo jasen tvoj namen, cilj in ta gotovo ni v dobro SLOVENSKEGA RODA IN SAMOSTOJNE SLOVENSKE DRŽAVE!

    • luckyss

     Menda se ja ne bojite povprečnega Slovenca neobremenjenega z našimi političnimi strankami…?! ;))

     • MEFISTO

      Kaj ne poveš?

      Mar nisi računal, da bo to tvojo neumnost prebral tudi modri in učeni Mefisto, za katerega si prebrana šund knjiga?

     • Franjo Trojner

      Se bi te mar morali bati??? Čuj povprečen in navaden Slovenec ti glih nisi, ker 1000 000 povprečnih in navadnih Slovencev politika ne zanima, kar vedno znova dokazujejo z neodhodom na volitve. Neobremenjen??? Pa še kako si ti not pado se vidi tudi po številu tvojih zapisov zapisanih tudi na tem portalu in prav vsi so tvoji rdeči kamarili v bran.
      Da ste levičarji vsepovsod po svetu zares ogabni se vidi tudi v ZDA kjer ogabna, degerinirana politična levica vztrajno prvo damo Melanijo pošilja nazaj v njeno fsrano ritno luknjo Slovenijo.
      Zdaj sam vidiš kakšen je vaš tvoj stil, vam gre vedno in izključno samo za oblast in lepo živlenje na račun drugorazrednih ljudi. Prav iz tega se podsmezniku plača v javnem sektorju v šolstvu po štrajku dvigne minimalno za 100 do 200 €, delavcu z zajamčeno plačo v gospodarstvu pa vaša leva ministrca nudi dvig minimalca za 20 € bruto. A vas ni sram??? Povej mi kakšno korist ima SLOVENSKA DELAVKA, DELAVEC OD VAS LEVIČARJEV IN VSEH VAŠIH SINDIKATOV, ki ste že več, kot 20 let v novi samostojni državi na oblasti.?? Mizerne plače! Mizerne penzije! Delavsko zakonodajo, ki ne ščiti delavce! Ma vi levičarji/tajkuni ste poskrbeli, kot vedno samo zase, za narod pa se vam, kot vedno itak jebe. Toda narod ni nor, na koncu vas neizbežno gorjača čaka.

     • luckyss

      Ne hodim na volitve, ker pri nas ni leve stranke, ki bi jih lahko volil…
      Ko vidim SDS kot “desnico”, me pa sploh mine do vsega ;))

     • montyamp

      Cerebralni invalidi ki ne hodite na volitve , sanjači zavoženi z udbovaduštvom , z bojkotom potrjujete pripadnost slovenski stranki ultraidiotov .
      Švicarji , 90 % udeležba.
      Banditi 37 % .
      Hahaha , saj to sploh ni smešno , to je diaster .

     • luckyss

      V Švici imaš normalne stranke. ne pa tako kot pri nas, ko skrajne desničarje vodi skrajni komunist..

 • Božobožo
  • MEFISTO

   Vire imaš pa same take, ki so v dosegu tvoje pameti.

  • Olga_10

   SD? Seveda!

 • Roman Benedik

  Kaj je tukaj nezakonitega?

  • čips

   In kaj je blo nezakonitega pri posojilu sds. No razen, da so sds?

   • Aron

    Samo posojilo, bumbar, Zakaj misliš, da so ga vrnili? :)

    • čips

     Vidim po komentajih, da se levakrcki danes samozadovoljujete na novi.

     • Aron

      Dnevne doze zabavnega materiala :)

   • luckyss

    Roman..
    To, da je limit 16 000…vi ste šli par evrićev čez ;))

    • čips

     10 kratnik letne place… 1.6×12×10

     • luckyss

      10 kratnik mesečne letne plače..1.6x 10
      Saj pravim..IQ vas jebe ;))

     • čips

      Nas jebe iq?!? LETNE

     • luckyss

      Bom pisal zelo počas, ker vem da težko hitro berete,,,
      Letno plačo deliš z dvanajst, da dobiš mesečno in to pomnožiš z deset…
      Dobiš 10 kratnik mesečne letne plače..
      Narisati ti pa ne morem…
      To bi lahko tudi v posebni šoli jemali ;)

 • Soave

  Ja, suuuuuuuper ! Jaz res najraje berem pljuvanje desnakov po desnakih.
  Ni lepšega !! Kar tako naprej Nova. Do volitev ! V tem času bomo izvedeli prav vse o spodnjem perilu desnice. Pa, ali ga nosijo na levo, ali na desno !
  Levaki pa bodo veselo še naprej ropali. . .

  • anzek

   Glas za NSI ni glas za pomladno opcijo. Samo za to gre!!

   • Soave

    Nič takega ne trdim. Pišem eno in isto. . . . . . . . kje je potem sploh opcija za rešitev ?
    Je ni. Traktor je dobro napisal. Mislim, da nas res to čaka !

 • MEFISTO

  Nicki enega in edinega nabijajo po SDS in Janši iz gole jeze in zavisti, da na levici nimajo nobene stranke in politika, ki bi SDS in Janši segali vsaj do gležnjev.

  Le mož tisočerih nickov še goji upanje, da bo Janši zrastel do kurca, da mu ga bo lahko vlekel.

  • luckyss

   Očitno vas je za takšna dejanja preveč domačih v vrsti, da bi kdorkoli drug prišel na vrsto ;))

   • MEFISTO

    Taki, ki ga vlečete, ste samo ne pederski levici.

    Na desnici stavimo na ženske darove ljubezni.

    • luckyss

     Preden “padejo po stopnicah” ali po tem ? ;)
     Sem pa že razložil, da spolne deviacije niso politično pogojene…Rdeči pač oglašajo homoseksualnost, desni pa jo skrivate…
     Povezava je vidna le pri duhovščini in pedofiliji…
     In latentni homoseksualci morate paziti, ker se s svojimi objavami kar precej razkrivate…

     • Soave

      Joj, si ti en bimbo !! Z lepim se rdeči hvalijo . Kaj praviš, zakaj neki ??

 • Caetano

  Hoteli so oblatiti Janso in SDS pa so oblatili edino sebe. Vsi od pop tv in Vecera pa do SD itd.

  • Vera

   Desnico hočejo uničit , ker jim je enostrankarski režim bližje ( komunistični ), zato pa zdaj pritiskajo z vsemi topovi na SDS in na NSI , toda slednja se bo izmazala , ker podpira levake in šefu zvišuje pokojnino .

   • Lustrator

    Od kod pa ti ideja, da je Nsi dejansko desna in od kje ti vidiš vse te topove,ki bi udrihali po Nsi?

    • Vera

     Vem, da ni, proglaša se pa .

  • Hun

   kdo je hotel oblatit Janso in SDS;…Nsi?

   • Caetano

    Tudi oni pomagajo.

    • Hun

     ce kdo kerga blat je to SDS

   • Jan Kovalski

    Jah, Janez Pogorelec, vidni član NSi je zelo glasno lajal.

 • tarantela

  tole ste ga pa polomili!

  • MEFISTO

   Bi mu ga ti tudi vlekla (vlekel) kot luckyss?

   • tarantela

    Ti si pa res potreben, sam o tem razmišljaš. Poleg tega Ti najbrž tudi ne vstane več in Ti samo še domišljija dela.

  • montyamp

   Lomite komunisti že 100 let .
   Rezultati delovanja utragamadi , 8 tisoč pobeglih na leto , iz samostojne države .

  • Olga_10

   “Polomimo” ga vedno, ko gre za “naše”…nič novega…

 • Olga_10

  Odkup nepremičnine “ni kredit”, saj komunistom ni treba kupovati nepremičnin, njim država kar podari ukradeno vilo umorjenega Žida… Tudi Murgleone je svojo vilo dobil za bagatelo….denar za “nakup” je imel na računu ali v štumfu?
  Za “volilno” kampanjo “naših” tudi ni treba kredita, saj oni dobijo keš na roke, plačajo pa nič, saj so “naši”….
  Je Šarec vzel kredit? Ima na računu stranke dovolj denarja ali mi bo vse plačal Murgleone in udbaških skladov?

  • Janez

   Olgi kaj si tako jezna? A zato ker ste vsak dan bližje polomu na volitvah haha.
   Šarec vas bo nabrisal ko črnc prostitutko na plačilni dan.

   • Lustrator

    Nas?? Mar sam nisi davkoplačevalec? Šarec in vsi rdeči kandidatje niso poštenega Slovenca nabrisali niti enkrat samkrat v življenju, razen seveda naših denarnic proti naši volji – medtem ko vas nategnejo prav vsakič znova, ko jim PROSTOVOLJNO namenite svoj glas, dobite pa drek zavit v celofan.

 • Hun

  Nsi je stranka, ki se “giblje” cel svoj obstoj na desnici.. pa do danes niso imel nobene afere, ki je njihove voditelje privedl do obtozb na sodiscu…

  • montyamp

   Hahaha , giblje se luda mila izdajalsko na desnici levice .
   Udboovaduhi brez starih povezav ne morejo preživeti .

   • Hun

    gibal se bo SDS izdajalsko, ce zmaga na volitvah in bo moral z vsemi “izdajalci” kot pokoncn izdajalec v koalicijo

  • Lustrator

   Odlično si to napisal. Zdaj pa se vprašaj eno zelo preprosto vprašanje, ki ti bo pojasnilo vso resnično “desničnost” te stranke: ZAKAJ?

   Nsi je že dolgo dolgo pod protežejem partije – mediji in krivosodje so jim naklonjeni celo bolj kot nekaterim svojim formalnim priveskom tipa SMC oziroma Desus. To ti lahko pove vse. če ti osnovna zdrava logika ni popolna španska vas seveda.

   • Hun

    smesno spekulativno obsojanje brez vsakrsnega dokaza, ki je svetlobno leto dalec od zdrave logike oz. razuma

    • Lustrator

     Špekulativno?
     Kar naredi si sam svojo mini študijo in poglej kolikokrat so glavni mediji v zadnjem letu negativno poročali o SDS-u in kolikokrat o Nsi-ju in ostalih omenjenih strankah. Jamčim ti, da te bo rezultat močno presenetil. Če tej empiriki dodaš še funkcionalno pismenost (tu vidim, da se bo zataknilo) in poslušaš s kom se NSi pajdaši, koga napada in kako so tiho takrat ko bi morali rjoveti, če so res DESNICA, sploh pa KRŠČANSKA, potem pa ti bo jasno popolnoma VSE. Misliš, da je glasovanje za povišanje penzije zločincu Kučkotu in zaprtje udbinih arhivov SLUČAJ?

     Sem samo jaz vedno bolj kritičen ali ste komiji dejansko iz dneva v dan bolj “trdi” v razmišljanju?

     • Hun

      natolcevanje po dolgem in pocez, desnicarja trmasto zaverovanega vase…brez vsakega trdnega dokaza

 • montyamp

  Stranka udbovskih ovaduhov , je gnojni izcedek udbopartijske teroristične celice , rakave tvorbe murglosrbskega kokakartela , kateremu kraljuje halbmadžarski žvepleni pritlikavec .

 • Miran

  Super novinarje imate pornozvezdo Marjanco, fegija Dankota in podobne kalibre.
  Članki pa so potem na tem nivoju kaj čmo.

  • Lustrator

   Nad močjo tvojih argumentov mislim da osupne še kdo drug kot pornozvezdnice in fegiji. Pri takih komentarjih se vedno sprašujem kako je možno da nekdo s tako primitivnim razmišljanjem sploh zna pisati, kaj šele prižgati računalnik.

   Čestitke torej!

  • lukamiha

   Porno zvezdnik se mi zdiš bolj ti, kar poveš je primitivno in neuko!

 • matjaž

  Še en strel v koleno, pa katera stranka bo šla v koalicijo s sds, če zmaga na volitvah. Vlečejo se samomorilske poteze. Ali res nihče nič ne razmišlja????????????

  • luckyss

   Tu razmišlja le Janša in ker sedanja vlada zapušča “prevelike čevlje” njemu zaenkrat bolj ustreza opozicija..

   • Aron

    Vbistvu ima JJ fajn biznis- poslanska plača, članarine, po novem pa še prostovoljni prispevki. 10 jurčkov na mesec za zelo malo delo in brez odgovornosti je sanjska služba.

  • ljubinica

   Se strinjam. Nehajmo z napadi na desne stranke.
   Je neproduktivno.

   • Lustrator

    Nsi je desna stranka? Kdaj si nazadnje spremljala kakšen njihov nastop/akcijo/pobudo ali odsotnost le teh, ko je bilo to nujno potrebno?

    Imeti v imenu stranke besedo “krščanski” in tradicijo poštenih domoljubnih Slovencev, ki so svoja imena pred 15 leti zastavljali za to stranko, je pač premalo, da bi stranko lahko uvrstili kam drugam kot npr. SMC Kučanove cucke.

    • ljubinica

     Recimo, da SDS zmaga.
     S kom bo sestavljala koalicijo?
     S komunisti?
     S Cerarjem? Korlom? Sarcem?
     Malo realizma, prosim.

     • rabbit

      S kom pa NSI ki lahko računa tam do 8%?

     • Vera

      Niti v parlamentu jih več ne bo !

     • Lustrator

      Vidim, da ti še vedno ni jasno, da bodo v vsakem primeru primorani v koalicijo s komunisti, ki se med seboj bolj ali manj razlikujejo le po logotipih in imenih, lobi v ozadju pa je en in isti – pa naj bodo to krščanski socialisti, agrokomunisti, markso-komunisti, kaviar-socialisti, ulični-anarhisti ali borčevski komunisti,… Popolnoma vseeno.Je pa potrebno (komur vse do danes še vedno ni kapnilo) jasno poudariti, da glas za Nsi ali npr. SLS niti pod razno ni glas za desnico ali za kakršnekoli spremembe, ampak ravno nasprotno – ti dve stranki sta dobesedno garancija, da se stvari pri nas ne bodo nikoli spremenile – ni ga hujšega kot trojanski konj v lastnih vrstah. Ksreči je velik del demokratov to že sopoznal, a še vedno se najdejo tebi podobnmi, ki znova in znova nasedajo na ene in iste floskule zgoraj omenjenih.

      In to ti pišem kot nekoč strasten privrženec krščanskih demokratov in začetnega Nsi-ja (pod pokojnim Bajukom), da se razumemo.

      Malo več realizma prosim.

     • ljubinica

      Jaz ne morem pristati na vnaprejsnji poraz.
      SDS vec kot 30 % ne bo dobil . To je realizem. Upajmo, da ne bo prisel na dan spet s kako formulo 50+, tako kot pred volitvami 08. Tisto je bila kapitalna napaka, upajmo, da se ne ponovi.
      Naprej: Od vseh socialisticnih strank je NSI se najmanj socialisticna. Ni je bilo v Drazgosah. NSI je prvi kandidat za koalicijo z Janso. Neumno in nepravicno jo je izganjati iz parlamenta. Ima razpredeno mrezo po vsej drzavi, mogoce bi z ustrezno podporo bila zmozna zbrati 8-10 %.
      Pa se SLS, NSLSin GOD se naj povezejo, da skupaj pridejo v parlament …..pa imamo desno vlado ….
      Verjetno naporno (LARA bo non stop na cesti, mogoce celo s kakim kalasnikom …), pa tudi usklajevati se bo tezko, ampak vseeno boljse, kot da vse na desni propade ….

     • Lustrator

      Še enkrat: Slovenija bo ob trenutnem razmerju sil ostalih akterjev na politični sceni in politične inteligence slovenskega slehernika V VSAKEM PRIMERU PORAŽENA, razen v primeru, da SDS prejme 50+%. Ali se bo ob relativni zmagi SDS-a koalicija sestavljala z enimi kvazidemokrati ali drugimi, je v končni fazi precej vseeno – dogodki z načrtovanim sesutjem vlade v začetku leta 2013 ti ne bi mogli dati lepše ilustracije in lekcije (ali pač?). Kakšno korist bomo imeli Slovenci, če bo SDS sestavljal vladno koalicijo z “manj-socialisti”, ko pa so ti v lasti enega in istega omrežja kot njihovi “bolj-socialisti” konkurenti iz rdeče protijanševske koalicije? V trenutku, ko bo zaodrje odločilo, da je čas za sesutje kakšne ključne reforme, sledi nož v hrbet, kot je to storil Virant in kmalu za njim še Novakova. Povej mi prosim EN SAM indikator, ki ti daje slutiti, da Nsi naenkrat NI več del Kučanovega lobija in se nož v hrbet v drugo ne bo ponovil – en sam bo zadosti. Navsezadnje je še nedolgo tega celo sama Novakova jasno in glasno povedala, da je sicer pripravljena na pogajanja z SDS-om, a le če Janša ne bo več njen predsednik. Obstaja še kaj bolj prozornega kot to?
      Verjamem, da si oba želiva enako, le da eden izmed naju utopično zanemarja vse indikatorje realnosti, drugi pa se je odločil da po 27 letih takšnih in drugačnih izdajstev (začela so se že v Demosu), več ne bo hodil na led.

     • ljubinica

      Ne morem se strinjati. Nekaj optimizma je treba ohraniti.
      50+ si je treba izbiti iz glave. To ni realno. Ni bilo niti leta 08 in je povzrocilo skodo na celotni desnici.
      Milka ni Virant. Ne verjamem , da bi si upala poceti to, kar je delal Virant. Bo tudi pod nadzorom svoje volilne baze.
      Povezejo naj se se male desne stranke, pa smo zmagali ….
      Jasno je, da bo vse levo na cesti. Na to se je treba pripraviti in ostati trden …..

     • Lustrator

      Milka JE leta 2013 počela natanko to kar je Virant. S tem da se je slednji po svojem Judeževem poljubu vsaj umaknil iz politike in javnosti, medtem ko je Novakova takrat šele konkretno začela brusiti svoje za-hrbtne nože. Zdaj pa res ne vem ali te zapušča spomin ne vse te nedavne dogodke ali pa si jih s svojim silnim utopizmom (optimizem je nekaj drugega) namenoma pometla pod preprogo, češ, saj bo vse ok, če ne mislimo na to… A prav tu tiči največja nevarnost. Komunističnih strank se še najmanj bojim, ker od njih točno vem kaj in kdaj pričakovati, precej večja nevarnost demokraciji se skriva v teh t.i. “desno-sredinskih” strankah, katerih politični program temelji na eni sami točki; MI NISMO JANŠA.

      “Bo tudi pod nadzorom svoje volilne baze.”
      :)

     • ljubinica

      Pojasnilo:
      Jaz verjamem, da so letosnje volitve silno pomembne. Ce bo desnica spet mocno porazena, se mogoce desetletja ne bo vec pobrala.
      Edino moznost sem se pred nekaj dnevi videla v taki koaliciji, kot sem jo na tem forumu “sestavljala”. SDS+NSI+male desne stranke.
      Hotela sem verjeti, da je NSI v bistvu se vedno desna stranka in protikomunisticna.
      In o tem sem se hotela se prepricati na licu mesta: Vkljucila sem se v debato o politiki na portalu Domovina.je, ki je naklonjen NSI.(Razprave med nekdanjimi prijatelji)
      Pisala sem enako kot tule, o nujnosti zaveznistva na desni. In naj se NSI izjasni, s kom nameravajo v koalicijo.
      Spoznanje, do katerega sem prisla, je porazno.
      Ocitno je, da je njihovo sovrastvo do Janse pristno. Njihov nacrt je, Sarca proglasiti za sredinskega in iti z njim v koalicijo.
      Si predstavljate vlado Sarca+Tonina+Milke …..
      Za razjokat nad tako neumnostjo.
      Strankini “mladoturki” hocejo na oblast. Za TO bodo poteptali vsa nacela.
      Zgleda, da tudi Peterleta nocejo poslusati. Peterle je namrec izjavil, da bi desnico lahko resil samo cudez (ki ga pa seveda ne bo). Peterle tudi omenja Sarca kot nov nateg ….
      ( Reporter, iz intervjuja )
      Tako da, JA, z NSI sem opravila.

     • Lustrator

      Čestitam na spoznanju – čeprav žalostnem.

 • ljubinica

  Pretiravati ni treba.
  Meni se pri tem nakupu ne zdi nic sporno. Gre za posteno pogodbo med 2 strankama.
  Kot se mi tudi ne zdi nic spornega pri posojilu SDS.
  Ce bodo komunisti ugotovili, da je slo za nezakonitosti, je treba napasti sistem, zakonodajo, ki ji je cilj onemogociti obstoj desnih strank …..
  Saj komunisti so si svojo vilo pridobili “legalno” zastonj ….

  • Lustrator

   Tudi to je res. A poanta tiste smešne aferice, kakor tudi molka računskega sodišča in mainstream medijev je v linču zgolj in samo SDS-a, kar zelo jasno dokazuje, da Nsi že dolgo več ne spada med stranke, ki bi bile kakršenkoli trn v peti komunistični tiraniji. Potrditve dobivamo praktično na tedenski , če že ne dnevni ravni.

   • ljubinica

    Jasno, da je v interesu komunistov razdor na desni. Zato favorizirajo NSI. Nase medsebojno napadanje koristi samo komunistom.
    Kjer se prepirata dva, tretji dobicek ima …
    Ali pa: Deli in vladaj!

 • Nakup poslovnih prostorov, in najem kredita za politično stranko, je razlika, žal.

  • Franjo Trojner

   V čem??? Nea bluzi, razlika je samo v tem, da v naši državi veljajo različna pravila in zakoni za prvorazredne in drugorazredne državljane in tudi pravila in volilna zakonodaja očitno ne velja za vse stranke enako, kar zdaj na svoji koži čuti edino stranka SDS. Vi revolucijonari še danes 22 letnim fantičom podeljujete borčevske pezije, tako vi razumete pravno državo, da 1 milijarde opranega denarja v NLB, ki je nikoli niste problematizirali niti ne omenjam.

  • Lustrator

   kaj pa je lizing drugega kot še ena oblika kredita? Kaj pa je nepremičnina drugega kot na stotine tisoče evrov pretopljenih v beton?

 • Micka Mandarina

  Kaj naj jim pa zarubijo? Tisto staro kripo, ki tako ali tako ne dela ali namizni prt, ki ima luknjo, ker je Matej nanj postavil vročo džezvo? Stranka nima nič in tako rubež ni smiseln.
  S kom misli SDS sestavit vlado?

  • Lustrator

   V normalni državi bi bila možna izbira ob osnovnem predpogoju za kvalitetno sodelovanje v blaginjo Slovencev (nezlizanost z neokomunistično partijo) široka, pri nas pa je žal ni – tako kot v rdeči Jugi. V vsakem primeru bodo torej potrebni kompromisi. Žal. Logična posledica nelustracije.

 • Hun

  Jansi mascevalni temperament vedno zamegli njegov briljantn strateski razum…velka napaka v karakterju k bi jo moral ze davno popravt.. po drugi strani je pa to njegova podedovana hiba

  • Olga_10

   Kučan Goebbelsov agitorop! Nam je že dolgčas!
   Zakaj ne pljuvate po anemični Ljudmili in je ne žagate? Ker ni nevarna levičarskim privilegijem, saj je Tonin lastnoročno dal Kučanu dodatek v višini 1 penzije na mesec….?

 • Anton

  dvojna merila, NSi več kot očitno postaja(če že ni postal?) levi satelit, katerega eden od glavnih finančnih podpornikov je Janez Škrabec lastnik podjetja Rika , dobr prjatu Kučana.Na prihajajočih državnozborskih volitev NSi lahko že sedaj predvidevam/o precej gotovo situacijo namreč NSI ne bo šla v koalicijo z relativnim zmagovalcem prihajajočih volitev SDS, ne zato, ker jim je Janez Janša antipatičen oz balbala (kot imamo priliko slišat iz ust Lude Meri, kar so kajpak puhlice za naivneže), temveč ker jim financerji stranke NSI tega pač ne bodo dopustili. Kdo pa so ti finančni podporniki, o tem in njihovem ozadju vam pove striček Google.

  sarkazem press

  • rabbit

   Gospod Tone,, ko m je pred približno 2 letoma ena gospa povedala, da hodi Ljudmila Novak k Kučanu v Murgle nisem verjela, sedaj pa verjamem, prodala se je za par srebrnikov.

   • samsara

    Poglavarka Novih Slovenskih Judežev v vsem blišču njenih srebrnikov…
    Da o kućanovem gorečem podprtniku in privržencu Toninovemu petelinčku, ne izgubljamo časa in energije.

    • rabbit

     Res je, ko mi je ta gospa to povedala nisem mogla verjet potem sem pa videla njen govor na tisti prireditvi i, pa da jo v Mladini niso več zmerjali z Ljudo Milo intervjuji v Mladini pa druženje s Škrabcem ne vem kaj ji je padlo v glavo, Gospod Cerjak in Lidija Drobnič sta jim z tožbo na ustavnem sodišču v primeru Tita odprla vrata nazaj v parlament in kaj gre narediti ona spajdaši se z morilci , lažnivci in tatovi.

  • ljubinica

   Na vsak nacin je treba kolikor se le da prepreciti volilne prevare.
   Od NSI je treba zahtevati, da jasno pove svojim volilcem, ce namerava vstopiti v prihodnjo levo vlado.
   Volivci morajo vedeti, kaj volijo. V tem primeru bo NSI tezko prisla v parlament. Kako naj desni volivec in kristjan izbere za zaveznike komuniste?
   Ce NSI jasno pove, da v levo vlado (ln sem spadata tako Sarec kot Cerar) ne gre, ampak je njena edina izbira desna vlada ali ce to ni mogoce opozicija … potem naj SDS in NSI skleneta pakt o nenapadanju.

   Jasno je, da je v primeru, ce se namerava NSI spentljati s komunisti (ki so nas pripravljeni ponovno ropati in pobijati … glej agitprop v Drazgosah) treba enostavno prepreciti, da sploh pridejo v parlament.
   Situacija je resna.

   • samsara

    “…potem naj SDS in NSI skleneta pakt o nenapadanju.”

    Ni pakta o nenapadanju z Novimi Slovenskimi Judeži, vsaj dokler so pod küćanovo marioneto, prvo med enakimi.

    • ljubinica

     Tega zmerjanja imam poln kufer.
     A je Ljudmila ze kdaj jasno povedala, da bo sla v levo vlado?
     Jaz se ne spomnim, da bi to kdaj izjavila.
     Treba jo je prisiliti, da se izjasni in potem ravnati s tem ustrezno.

     • samsara

      Povedala je, da z SDS pod vodstvom Jenaza Janše, stranka katere predsednica je, ne more sodelovati.
      Če potrebuješ še kaj več in bolj eksplicitnega, kot je npr. zgornja fotka, da ti nekoliko presvetli kopreno iluzij, pa le še malo počakaj. Lahko pa pri nekaterih traja tudi dalj časa…

     • ljubinica

      Umiri se.
      Po moje je Ljudmila dajala vse tiste neumne izjave, ker je upala, da bodo ustanovili neko krscansko-liberalno koalicijo na sredini in potem ne bodo vec odvisni od JJ….
      Zdaj je situacija drugacna. Od tistega desnega zaveznistva ni nic …. in LN ne kaze drugega, kot da se pobota z JJ…
      Sicer bo skupaj s stranko propadla ….

     • rabbit

      Če hočejo desni zmagati na volitvah bodo morali začeti pri sebi recimo Janša ima določeno količino volivcev tam okoli 20. Zakaj pa potem izgublja NSi, SLS zato ker so izdali svoje volivce. Nsi se je predstavljala krščanska stranka pa je to res ali se je pomaknila v levo bratenje s Škrabcem ji čisto nič ne koristi, zapiranje arhivov tudi ne izgubila je najbolj zveste volivce tiste, ki so po vojni najbolj trpeli.Drug problem je SLS stranka, ki se je zavzemala za slovenskega kmeta se je izrodila v svoje največje nasprotje. Poznam malo situacijo okoli mene sami kmetje, ki so stranki v preteklosti pomagali tudi finančno danes o tej stranki niti nočejo slišati pravijo sami kriminalci. Sam Petra Vriska poglej kaj pravijo kmetje o nem lopov od lopova. In ti ne hodijo več na volitve.

 • Franjo Trojner

  VSI GREMO NA VOLTVE IN VSI BOMO MASOVNO PODPRLI VOLILNI PROGRAM strank tranzicijske levice, KI 100% GARANTIRA GLOBOKO DRŽAVO, OHRANJA PRVO IN DRUGORAZREDNE DRŽAVLJANE, KAKOR TUDI MIZERNE PENZIJE IN PLAČE, ter seveda pušča odprta vrata v državo vsem ekonomskim beguncem tega sveta.
  A mislite vi tam na levici, da je SLOVENSKI ROD PREFUKNJEN??
  A mislite, da narod ne vidi vseh vaših burk na račun poštenosti in pravičnosti, ko se posamezniku plača v javnem sektorju v šolstvu po štrajku dvigne minimalno za 100 do 200 €, delavcu z zajamčeno plačo v gospodarstvu pa vaša leva ministrca nudi dvig minimalca za 20 € bruto.
  A vas ni sram??? Povej mi kakšno korist ima SLOVENSKA DELAVKA, DELAVEC OD VSEH VAS LEVIČARJEV, VSEH VAŠIH LEVIH VLAD IN VSEH VAŠIH SINDIKATOV, ki ste že več, kot 20 let v novi samostojni državi na oblasti.?? Mizerne plače?Mizerne penzije?Delavsko zakonodajo, ki ne ščiti delavce???Ma vi levičarji/tajkuni ste poskrbeli, kot vedno samo zase, za narod pa se vam, kot vedno itak jebe. Toda narod ni nor, na koncu vas za vse vaše podle rabote neizbežno gorjača čaka.

  • Lustrator

   Že res – a ta narod žal JE nor, sicer ne bi danes sredi EU, 27 let po osamosvojitvi še vedno poveličeval komunistične ideje, zločine in like na vseh nivojih družbe. 25 let po tem, ko so praktično vse nekdanje komunistične države izvedle lustracijo in iz upravljalskih funkcij zabrisale komunistične škodljivce, pa pri nas še vedno v vsaki vasi gledamo spomenike morilcem, njihovi ideološki potomci pa sestavljajo praktično 80% vseh ključnih odločevalcev na vseh področjih družbe.

   Žal.

   • Franjo Trojner

    Narod ni nor, je pa od vseh hudih doživetih pretresov v polpretekli zgodovini otopel, dodatno ga je prizadela prva izguba delovnih mest takoj po osamosvojitvi in nato še ta zadnja ob izbruhu svetovne finančne krize.
    Narod se tudi danes, kot že nekoč v preteklosti v prvi vrsti trudi predvsem preživeti, plačati položnice in napolniti talere in s tem svoje trebuhe.
    Narod je ob preobratu tudi videl, kako so se vsi oblastniki, ki so mu vladali v komunizmu nato neovirano zažrli v vse pore naše nove baje demokratične družbe, države, oblasti, od koder mu še dandanes naprej vladajo s položaja moči skoraj vsi isti priimki, kot že nekoč, kar ga je po začetni evforiji nato še dodatno razočaralo.
    Narod je res pričakoval drugo Švico, nato pa znova dobil samo nepravico, jad in švic! Pričakovanja so res bila takrat leta 1990/1991, ko se je ves SLOVENSKI ROD ODZVAL KLICU DOMOVINE VELIKA, upravičeno smo pričakovali resnico, pravico, pravno državo, službe, boljše plače in penzije skratka drugo Švico, dobili pa v dobesednem pomenu Jugoslavijo v malem, kot večina domoljubnih Slovencev doživlja to Slovenijo danes in je ta tako zelo različna od tiste za katero smo se večinsko izrekli na plebiscitu in jo nato izborili z orožjem.
    Sam vem, da se bo narod iz svoje otopelisti znova predramil, kot se je ob plebiscitu in vojni za Slovenijo, kakor tudi zloglasni aferi BULMASTIFOV, morda ga bo tokrat vzpodbudilo kaj malega, morda pa znova klic domovine, nacionalni naboj.
    Vse odgovore bomo dobili in videli v kratkem, glede na vse zaskrbljujoče dogodke, ki se že odvijajo , ali se obetajo, naši bližnji soseščini, EU in svetu.

    • Lustrator

     Čakaj, čakaj, čakaj, tule pišeš, kot da je slovenski narod žrtev komunizma (ki je prišel iz vesolja?), ne pa njegovo glavno orodje – rabelj. Slovenci smo bili žrtve komunizma pred 70 leti, ko so prišli komunisti na oblast preko genocida ozirooma politicida nad vsemi, ki so se jim drznili ukloniti, medtem ko imamo vse od leta 91 na voljo vse demokratične institucije (pustimo zdaj koliko so dejansko nekontaminirane), da komunizmu rečemo odločni NE, tako kot so to naredile prav vse države bišega rdečga bloka že pred poltretjim desetletjem, pa tega ne naredimo! Prav malo me briga za PRIČAKOVANJA in RAZOČARANJA o katerih pišeš v svojem odgovoru, češ kako so bili Slovenci znova in znova nategnjeni – pametnega človeka, pameten narod boš nategnil samo enkrat in nikoli več. In tu smo ne le Evropski, ampak celo svetovni unikum, saj se PROSTOVOLJNO na prav vsakih volitvah in referendumih znova in znova, z vedno bolj soglasno večino odločamo za nadaljevanje tiranije komunističnega enoumja na vseh področjih. Narod, ki se tako obnaša v osrčju Evrope in v 21. stoletju po tem ko smo dobro tisočletje živeli v skupnosti z Germani v neprestanem stiku z razvito Evropo, ni nič drugega kot NOR, če uporabim zelo milo obliko izraza, ki bi si ga dejansko zaslužili.

     Pozabi na pogumno Slovenijo iz leta 90 – le te je bilo konec že leta 92, ko je na prvih predsedniških volitvah ne le kandidiral (že to bi bilo v normalnih ex rdečih državah škandalozno), ampak celo ZMAGAL zadnji predsednik Zveze komunistov, ki prav nikoli v življenju ni skrival rpezira do Slovenije kot samostojne, kaj šele demokratične republike! Od tistega trenutka dalje tudi več teoretično ne moremo govoriti o isti demokratično, krščansko, proevropsko usmerjeni Sloveniji, saj edini izmed držav vzhodnega bloka nism oizvedli lustracije, na volitvah pa prav vsakič znova volili ortokomuniste in tako je ostalo vse do danes, ko nas pamet po 27 letih nategovanja pamet očitno še vedno ni srečala.

     Seveda bi si po eni strani želel, da bi lahko tudi sam o Sloveniji razmišljal tako sanjaško in bi si nemara privarčeval ogromno živcev, po drugi strani pa se zavedam, da lahko Slovenijo reši edino zares REALNI pogled v našo brutalno resničnost, sicer se bomo še nadaljnjih 7 desetletij vrteli v enih in sitih predvidljivih kolutih rdečega perpetuum mobila.

 • Lustrator

  Kje ste zdaj hanziji, kanalizacije poop tvji, nedelo, kidričev dnevnik, rdeči večer, kanalizacije in ostali presstituti svojega rdečega zvodnika? Je centralkomite odredil, da se prijateljev “naše stvari” pač ne napada?

 • črnaovca

  Pri Bosancih si pa le ne sposojajo in nehajte pljuvati po drugih da bi prikrili svojo sramoto

 • hermannn

  “Robert Ilc potrdil, da bodo obroke plačevali 10 let”. Ha, ha, čez deset let bodo le še novinarji ob priliki zapisali, da je bila nekoč stranka NSi, ki je bila desno sredinska, dokler jo je vodil njen ustanovitelj g. Bajuk, po njegovi smrti pa je postala kučanovsko konservativno “žlahtna”.

 • xtc

  Hja tisto kar je dovoljeno kučanovim hlapčkom pač ni SDS tam je vse kaznivo-navsezadnje tudi njihov obstoj.

 • TOML

  Komiji iz NSi bodo morali jesti zarečen kruh.

 • žogica

  Tudi tu trosite gnojnico, ja,ja, Ljudmila in Kučan vam nista všeč…. Vaš šef je dokazal, da ste sami največji gnoji, potunkal vas je, vi pa še vedno podpirate njegove svinjarije….., adijo pamet !!!!!!!!!!!

  • MEFISTO

   Spet nov nick enega in edinega!

  • slosin

   v članku so nsvedena sama dejstva, gnojnico pa ti zlivaš….

  • ljubinica

   Ljudmila in Kucan vam nista vsec ….
   —-
   Ha ha
   A se niso nekoc komunisti grdo norcevali iz “Lude Mile” …..
   Zdaj jo pa postavljajo kar v isti rang kot Kucana?!

  • V čem vidiš tunkanje?

   • žogica

    vaš šef rad pere……..

 • modrec

  V čem je problem, če so kupili stavbo na obroke?

  • slosin

   ni nobenega problema, saj stavbe ni kupil SDS…

 • MEFISTO

  Ne morem razumeti, da sta Ljudmila Novakova iz Nove Slovenije in Milan Kučan v tako dobrih odnosih.

  Mar Kučan ne ve, da Ljudmila počne vse, kar počne, iz najglobljega krščanskega etosa.

 • milanček

  prosim vsa visoka imena cerkve, da obelodanijo to stranko NSi, oz že predhodno SKD pod peterletom, ki je delal vse pod komando kućana! Za Slovenijo gre!

  • samsara

   Se hecaš…? Tudi vsa visoka imena cerkve, od Zoreta navzdol, so pod komando küćana.

   • Oh, no. Od kje tebi to?

   • ljubinica

    Si ti levi provokator?

    • samsara

     Tss, tss, tss…

   • Soave

    No, vidiš, pa smo našli krivca !! Kako enostavno, ali ne ?? Vtakneš zraven Cerkev, pa je ?? Samsara, no ?

   • milanček

    ja, tukaj se bojim, da imaš prav, žal g. Zoreta ne cenim, mi ja žal, a preveč sem videl vzrokov za to!

  • ljubinica

   Konkretiziraj.
   Kaj je delal Peterle pod komando Kucana?
   A zato je Spomenka vpila: Ustavimo desnico!?
   A zato so vrgli prvo Demosovo Peterletovo vlado – levi pol Demosa v spregi s Kucanovo opozicijo?
   Lagati in potvarjati ni treba.
   Nalijmo si cistega vina.

   • rabbit

    Pa si dajmo Zakaj je Lojze Petrle v vlado kadriral Jožico Puhar, Marka Kranjca, Mencingerja, Dušana Šešoka, tajnik vlade je bil Aleš Čerin.

    • ljubinica

     Zato ker je moral. Ker je bilo v resnici dogajanje med osamosvojitvijo pod kontrolo komunistov, ozoroma levicarjev.
     Saj levi del Demosa ni prenasal “krscanarja” Peterleta in ga je zrusil takoj, kl je bilo to mogoce ….
     Zivo se spomnim tiste seje v Parlamentu, ko so zrusili Peterleta in predali oblast nazaj komunistom ….
     Skoraj sem se razjokala …. slutila sem, kaksne bodo posledice za Slovenijo …
     Bilo je prvo globoko razocaranje v samostojni Sloveniji.

     • rabbit

      Kolikor vem je zmagal Demos ne pa KP. Poglej kako je Spomenka zmanipulirala, da dr. Pučnik ni postal prvi predsednik vlade.Če Janša in SDZ ne bi pritisnila Petrle še Mencingerja ne bi zamenjal ko je bil le ta strogo proti osamosvojitvi pa še rekel je da ne bo zato napisal nobenega zakona.

     • ahnenpass

      Zveza komunistov bi v vsakem primeru zmagala, kdo od naših osamosvojitvenih politikov pa ni bil komunist,iz česa pa misliš, da so nastale stranke?
      Kramberger edino mogoče, če ni bil še on kakšna udba v emigraciji.

     • ljubinica

      Zmagal je res Demos. Znotraj Demosa so pa prevladovali “mladoturki” ….. levi liberalci, ki niso pretrgali popkovine s Partijo.

     • ahnenpass

      Če smo bolj točni,vlado je prevzel nekdanji predsednik SFRJ Drnovšek, Kučan je imel pa čez državo. Isto bi bilo tudi, če bi ostali v Jugoslaviji, v vsakem primeru bi nam vladi obe komunistični starešini.

     • milanček

      pokojni drnovšek je lulal pred kućanom, priznati pa moramo, da je veliko več naredil za samostojno Slovenijo , kot kućan ali peterle! Drnovšek je bil po drugi strani revček, ožji krog ga je imel na povodcu, saj so vsi vedeli, da je peder, tudi ni umrl za rakom ampak aids-om!

     • ahnenpass

      Motiš se, Kučan je bil samo predsednik, Drnovšek je bil glavni tajnik oziroma operativa, ni bil kar tako zadnji predsednik SFRJ, ko je to še nekaj pomenilo.

      To so bili vendar vsi Titovi možje, ki so se začeli menjavati na oblasti po smrti diktatorja, po republiškem ključu. Slovenski ključ je bil Drnovšek, ne Kučan, zato pa nam pa vladajo njegovi tedaj mladi udbaši do danes.
      Nasledil ga je Pahor, ne Kučan.

     • milanček

      Pa zakaj ne raziščeš, zakaj so ga rušili, omenjaš spomenko, zakaj njo, ko vsi vedo, da je, primitivno ali kakor koli, navadna drolja, ki je vseskozi igrala dvojno vlogo za korist CK ZKS, torej za čefurja kućana! Danes si zapomni tudi kućan nima več glavne besede, danes je glavni v Sloveniji jugo mafija , janković, ki se je podredil tudi sodstvo, nihče mu nič ne more, uradno lahko krade , goljufa, še malo, pa sledijo tudi umori, oz se že dogajajo!

     • ahnenpass

      Jankovič ali LDS? Sicer ni velike razlike, ampak LDS nima nobene jugo mafije, prej bi rekel, da so fašistična mafija tisti, ki so hrvatom pomagali okupirati zaselke ob meji in Piran, že prej pa tudi nuklearko in potem še Merkator, ki so ga vzeli Jankoviču. Tudi “vračila” Vatikanu, na podlagi zakonov iz časov fevdalizma, spadajo pod hrvaško navezo.

     • milanček

      vojska je bila , smo bili postrojeni za zasedbo do reke Mirne!

     • ahnenpass

      Si bil ti postrojen, ja… za šankom in pred svojo miciko.

     • ljubinica

      Ozadja jaz seveda ne poznam.
      Niti takratnega niti danasnjega ….

   • milanček

    Ali ne zastopiš ali pa nečeš, dejstvo je, da je peterle s svojo ekipo vseskozi rušil desnico, govorim o pravi desnici! Npr. 2004 , ko so odstavili Janšo kot obrambnega ministra, kaj je naredil peterle, kaj so naredili SLS, poslušaj, pokojni franc zagožen sem ga slišal na lastne ušesa, ko je vpil, da je treba Janšo ne samo uničiti, da ga je treba ubiti! Še enkrat, SKD , danes NSi ter SLS so rablji Slovenije, kar se tiče cerkvenih krogov, pa je jasno, da so bili nekateri in so tudi danes nekateri nemoralni oz nekrščanski ! G. Zore bo dal pokoro, tudi jaz, tudi ti oz vsi!

    • ahnenpass

     Peterle, a ni bil on agent Udbe, specializiran za odnose v rimokatoliški cerkvi? Ne razumem sicer kako bi se sicer nižji državni uradnik tako hitro zavihtel tako visoko, ja kje so ga pa našli… Ta Erjavca se vsaj ve, da je bil pred tem mesar v Belgiji.

    • ljubinica

     Letnice si malo pomesal. Leta 2004 je Jansa zmagal na volitvah. V njegovi vladi je bila tudi NSI.
     NA Peterleta v casu Depale vasi, pa SLS s Podobniki in Zagoznom sem bila tudi jaz zelo zelo jezna in razocarana ….
     Hocem samo reci, da slika ni crno-bela ….

     • ahnenpass

      Zakaj so levičarji sploh izpustili oblast iz roke, seveda zgolj formalno in navidezno, takrat smo vstopili v Nato in EU in je bilo treba urediti finance.
      Janšo so priklicali še enkrat, ko smo vstopili še v OECD, zdaj bo pa nekaj časa mir, ker je keša kot solate.

   • ahnenpass

    Peterle je bil predsednik vlade, Kučan pa države, skupaj sta iztrebila komunizem.
    SPomenka je marsikaj vpila, ko se ga je napila.
    Demos se je pokazal kot kmetavzarska mafija, ki je videla prihodnost edino v sodelovanju z nekdanjimi okupatorji. Iz Demosa, je izhajal tudi naš prvi notranji minister in če hočete, tudi minister za obrambo, oba sta sedela na Dobu.

 • samsara

  Novi Slovenski Judeži pač, pod vodstvom prve med enakimi.
  Ampak, saj oni so že nekoliko več kot samo na pol ‘Naši’, torej že lahko uživajo določeno mero imunitete pred zakonom, ki velja le za plebs in nasprotno politično opcijo.

 • Če se boste desni še naprej grizli med seboj, bo obeh konec. Še vedno velja pregovor, da “kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima.”
  Še niste dojeli tega?

  • Jan Kovalski

   Pa saj to vas levih ne sme skrbeti.

   • ljubinica

    Ti si desni?
    Pa te nic ne skrbi? Mene pa ….
    Groza me je, ce pomislim, da bodo levaki imeli se naslednji mandat ustavno vecino ….
    Ce se to zgodi, je z desnico prakticno konec …. za nekaj desetletij ….
    Si to zelite?

    • rabbit

     Ko je Ljudmila k Milančku začela hoditi je rekla nočem biti več desna.

     • freedomfighter

      Milan je prvi predsednik republike slovenije ki je dobil na enih volitvah vec glasov kot vse parlamentarne stranke skupaj na prejsnih volitvah ze ta podatek je dovolj da si clovek zasluzi neko dpostovanje ceprav ga ne maras…pa se tako je v vseh zdravih demokracijah se predsednike spostuje pa ce so jim vsec ali ne ker je treba spostovati funkcijo in ne cloveka in dokler kucana ne obsodijo na kaksnem sodiscu nasem ali mednarodnem je treba kazati neko spostovanje ampak saj vem da se ne strinjava

    • žogica

     Prav razmišljaš, z desnico je konec, pokopal vas je oprani denar…..

 • Jan Kovalski

  Sedaj pa Vesel ne bo več tako vesel.

 • Jan Kovalski

  “Računsko sodišče napovedalo revizijo?!”
  ==================
  Kakšno revizijo? V primeru posojila SDS-u so odločili v enem dnevu.
  Torej lahko rečemo: “Če se želimo neki stvari izogniti napovemo revizijo”

 • Osti jarej

  …milčva tudi spada v leglo tapravih in taplavih….kot johan

 • ney

  SDS je za znižanje DDV-ja…SMC ga hoče zvišati iz 22% na 24%…Zakaj Nsi ne podpira SDS pri znižanju DDV-ja in se upre SMC proti zvišanju… Saj Nsi zanima gospodarstvo ???

  • Lustrator

   Nsi sicer ima dober gospodarski program (seveda, saj so ji ga spisali zunanji strokovnjaki), a kaj ko jim služi le kot kozmetična nalepka za nadaljnje nategovanje naivnih krščanskih socialistov. Njihov edini resnični politični program, ki se ga zadnja leta držijo do pičice natančno (in je pravzaprav copy-paste “programov” vseh koalicijskih strank) je: biti proti Janši.

   Če jih sicer vprašaš zakaj konkretno je temu tako, odgovora zlepa ne dobiš, je pa seveda samo po sebi umeven – vsi želijo zajemati iz enega in istega korita proti spremembam nahujskane raje, ki so dobesedno refleksno zdresirani proti zvenu besede Janša. In dokler je to korito nerazgledanih in pogojnorefleksno zdresiranih državljanov tako velik, je povsem logično, da se bodo ob koritu drenjale brezprogramske stranke in karieristični posamezniki vseh barv in znakov.

   • rabbit

    Mislim, da jim je gospodarski program pisal Rado Pezdir, ki pa se ga nič več ne držijo so spet na nacionalnem interesu.

    • Lustrator

     Tako je. (no, sem ter tja, še kaj pošpegajo notri, da niso prav nepsrestano na antijanša okopi s svojimi stanovskimi kolegi iz ZL-a, SMC-ja in SD-ja, sicer pa vse samo za dajanje vtisa – od njih ne pričakujem da bi eno samo točko iz programa tudi zares do zadnjega zagovarjali na koalicijskih pogajanjih s komerkoli od rdečih. Pokleknili bodo, čim jim bo tako zaukazalo javno mnenje – aka Mediji).

     • freedomfighter

      Saj a niso politiki v sluzbi ljudi in ce je vecina ljudi proti jansi je edino logicno da je tudi vecina strank proti…ves tudi na desnici je vedno vec ljudi ki jih je stranka sds razocarala in iscejo drugo stranko ki jim bo blizu tako kot se nekateri volilci levice pocasi premikajo desno seveda pa ne bodo nikoli volili sds tako da je edino logicno da imamo desno stranko ki ni jansev satelit

     • Lustrator

      Prvi stavek drži le v pravi demokraciji, ne pa pri tej postsocialistični burleski kakršno imamo tule, ko ima praktično vse niti v rokah ustvarjanja javnega mnenja ena sama opcija, ki kartelno obvladuje medije, gospodarstvo, izobraževanje, pravosodje, civilne družbe, inštitute, “stroko”, itd, itd…

      Ko govoriš o “desnici” in o ljudeh, ki jih je SDS tako razočarala, da iščejo “drugo stranko”, je ključno predvsem vprašanje na podlagi česa te ljudi uvrščaš na “desnico” in seveda v čem konkretno je njihov motiv k prehodu od SDS-a v “drugo stranko”. Če imaš tu v mislih raznorazne krščanske socialiste kalibra Nove Slovenije ali agrokomuniste kalibra SLS, potem lahko besedo “desnica” mirno izpustiš, saj z njo že kar nekaj let nimajo dejanske zveze.

      In če govoriš o levakih, ki končno “spregledajo” svojo zablodo zaradi katere danes smo kjer smo, ter v znak “pomika v desno” volijo raznorazne SMC-je, Šarce, SNS, Nsi,… potem lahko besedo “desno” zopet izpustiš, razen če pristaneš na njihov “false marketing” in se postaviš v vrsto cirka milijon in pol slovencljev, ki si vsako leto prostovoljno pustijo iz denarnice vzeti nove in nove dajatve v času, ko celoten svet prosperira.

     • freedomfighter

      Dokler boste nekateri mislili da je edini razlog zakaj vecina slovencev ne mara sds propaganda proti njim je skoda zgubljati besede…lahko ti povem kaj ljudi najbolj moti…pogovori o letu 45 vsakic ko v parlamentu ljudje slisijo govor o komunistih pobojih in podobnem stranka sds zgubi volilce ker to zanima samo 10 do 20 procentov ljudi…to je eden glavnih razlogov drugi je pa zaljenje vseh drugih in izkljucevanje vseh drugih…zakaj bi ljudje volili stranko ki trdi da vsi ki je ne volijo so izdajalci…ce me clani stranke zalijo le zato ker nisem njihov podpornik ne vem kako mislijo dobiti nove volilce…ubistvu je toliko razlogov zakaj ljudje ne volijo sds da je propaganda eden zadnjih razlogov ze to da vse ostale desne stranke zmerjate z izdajalci in levicarji je noz v hrbet samemu ker demokracija temelji na sodelovanju in ce se vsem zameris nimas s kom sodelovatu…to ni problem ostalih desnih strank ampak sds nsi je bila vcasih satelit sds in to se sigurno strinjas saj sploh niso meli svojega mnenja in takoj ko niso vec sledili jansi so postali udbasi tako kot vesna ban ce se je se spomnite…izkljucevanje in zaljenje v parlamentarni demokraciji nikoli ne prinese zmage ker bo vedno vec ljudi proti tebi kot pa za

     • Lustrator

      Tvoj odgovor je tako izrazito tipično agitpropovski, da je nanj zares nesmiselno odgovarjati, ker me dobesedno boli kako kratkovidno nekateri razmišljate, a se hkrati še kako zavedam, da je to žal kruta realnost politične inteligence večinskega dela slovencljev, kot posledica 70 letne sistemske devolucije nagrajevanja poslušnih nesposobnežev in onesposobitev sposobnih.

      Za tvoje dobro upam le, da v svojem osebnem življenju težav ne rešuješ z odpravo posledic, ampak vzrokov. Iz zgornjega komentarja je namreč jasno le to, da pojma med seboj močno mešaš.

     • freedomfighter

      No tvoj odgovor pa se bolj klasicen za podpornike sds vse so krivi drugi zgleda res nocete razumet da ljudi ne briga kaj so delali partizani in pa kasneje partija in udba za tvojo stranko je pa to sploh edina tema ki jo inajo in pa milan seveda…glej milan kucan bo vedno ampak vedno prvi predsednik republike slovenije in pa tudi to je garant vedno ampak res vedno bo bolj prilubljen od janse…bojte se ko milan umre ker vas bo strasil dokler bo obstajala slovenija…pa to ne pisem za kaksno provokacijo ali pa kaj podobnega ampak to so dejstva s katerimi se seveda nekateri ne boste nikoli sprijaznili in mogoce je tako prav ampak zgodovine 20 stoletja se ne bo ponovno pisala pa se lahko vsi na glavo postavite in to zato ker velika vecina nima in ne bo imela interesa

 • Viktorh

  Da, da gospoda, le jebite narod dokler se vam bo pustil.

  • MEFISTO

   Si prezrl?

   Ostali udeleženci so mi dali pobudo za ponovno srečanje na Črnivcu in na Vranskem.

   Zaenkrat smo se dogovorili, da nam bo Mihec naČernivcu plačal en teden stare vampe, potem se bo šli pa brez njega zdraviti želodce h Grofu na Vransko, kjer bomo kaj dobrega pojedli in popili.

   Tudi dobre punce nam bodo na voljo.

   Prva objava je pod temo SDS je že zbrala veliko denarja.

 • ogledalo

  Gotovinsko posojilo in nakup nepremičnine?! Sektaši ste se zopet malo pokakali , svoje posrane plenice pa drugim tlačite pod nos. Kako boste zopet žalistni po volitvah! Gledati ivanov dolg ksiht- neprecenljivo!

  • rabbit

   Oboje je na kredit eden za gotovino eden za nepremičnino vse pa je isto.

   • ogledalo

    Tvoj odgovor je sektaška mantra, podobna tisti 1600×10×12. ….Morda pa gre celo za pranje nepremičnine!?

  • ahnenpass

   Zakaj se pa ti veseliš, če boste zmagali, je to zgolj zato, ker je v vaših strankah več prisklednikov, ampak volilna udeležba bo vseeno bolj porazna kot kdajkoli prej. Ko boste zmagali, lahko mirno razglasite diktaturo, itak.

   • Hribouc

    Drnovškov Janez se je napihoval, ko je svojo monolitno socialistično veličino razglasil z znamenitim :” Ko mene več ne bo , saj se boste pobili med seboj…” tako nekako.

    Motil se je. Ni bil on glavni to ve vsako slovensko prase in vsi junci!
    Ta čast pripada Milančetu, Kučanu.
    Šele, ko on odide, nastopi pobijanje krvosesov, tatov in koritarjev med seboj, predvsem starih in novopečenih.
    To bo veselica, ki je ni bilo po Brozovi smrti.

    • ahnenpass

     Po Kučanu, Pahor.

  • Soave

   Uživaj !!

  • Si prebral tvoj umotvor preden si ga objavil ? Ti priporočam, da boš pisal manj neumnosti.
   Res, sebe nikoli ne pogledaš v ogledalo.

 • Jožef

  Prosim vse tiste, ki udrihate po NSi in Novakovi. Bolj pametno bi bilo, da bi Janši in Novakovi svetovali, naj vsaj začasno zakopljeta bojne sekire in se poenotita do prihajajočih volitev. SDS lahko prevzame vlado samo v partnerstvi z NSi, SLS in drugimi novimi desnimi strankami. Brez konseza in brez zamer ne bo desnica nikoli več prevzela vladanja v Sloveniji. Pozabimo zamere na desni in se poenotimo.

  • ahnenpass

   Mogoče bi jim lahko kaj pomagalo tistih par promilov volilcev, ki jih bi prinesli zvesti sledilci NSi, SLS in ostalih satelitov, če bi šlo na volitvah na tesno, tako pa iskreno dvomim.
   SDS je že prav storila, da se je izolirala od naše čudne desnice, po poreklu iz Hrvaške, zato so glasove prej pridobili kot izgubili, ker verjetno nihče drug ne bo v parlamentu.

   • Soave

    Hm ? In kaj bomo imeli od tega ?

    • ahnenpass

     Svet EU bo opazil, da smo vojaško policijska džamaherija in to nekdo na vrhu EU celo podpira oziroma skriva.
     Potem sledi pa untergang.

  • MEFISTO

   Prepozno!

   Nova Slovenija je že davno sklenila, da ne skrenila s poti kolaboracije s komunisti,ki jo je utemeljil njen ideološki prednik krščanski socialist Edvard Kocbek.

   • Hribouc

    Že mogoče.če praviš tako, globalno.

    Mislim pa da sta Edvarda dvojčka in se pišeta, eden Peterle in drugi pa Škrabec.

    • MEFISTO

     Peterle je Kocbekov guru iz ozadja, Škrabec pa oficir za zveze s Forumom 21.

     • Hribouc

      Oficir za zvezo?
      Si pa ratau malo nežen, p’rjatu!
      To je generalni operativni komisar CK ZUM (zveze udbokučanistov murgeldorf)
      in še Ekumenski komisar za odnose z Patriarhi / Vatikanom, če mene prašaš.
      Poglej si starega in mladega Škrabca in njihove režeče nasmešek.
      Še ko spijo ali se napenjajo v sekretu, se režijo. Ku Janković!
      Vsi so isti.
      SREĆNI LJUDJE SREČNEGA NATEGUNSKEGA SVETA. KRUHOBORCI.

  • Soave

   Okregana bova. Pa saj je vseeno . Tudi jaz podobno že nekaj časa tule pisarim.
   Pa me nočejo razumeti. Sem pristaš SDS. ampak želim pa tudi spremembo v naši državi !!! Voda nam v grlo teče.

  • ljubinica

   Se pridruzujem tvojemu mnenju.

  • V dobro nas vseh, ki imamo radi Slovenijo, ampak…… dopovej to nekaterim. :(

 • ahnenpass

  Naši politiki gre očitno zelo dobro,vsi si kupujejo nove prostore, vredne pol in več milijonov evrov, volilcev pa ni skoraj nobenih. Tipično za vojaško policijske džamaherije.

 • MEFISTO

  Zakaj se spotikte ob najgloblji krščanski etos Ljudmile Novakove?

  Kolaboracije, ki so jo utemeljili krščanski socialisti Edvarda Kocbek, ne morejo kar tako zavreči krščanski socialisti v Novi Sloveniji.

  • ahnenpass

   SLS je tudi zavezana tradiciji izdajalskega parlamenta, me res zanima kdo je njim kupil prostore, najbrž zavezniki.

  • Hribouc

   Dejavno so jo še poglobili in utrdili.
   Peterle je kopal, poglabljal ” i ljubio ruku Kučanu” , kurirček Toninček pa operativno glasoval ter debelo lagal in nakladal – še pomnite Prifarški krščanarji ?

   • ahnenpass

    par mesecev kasneje so dobili “nazaj” še neko cerkveno graščino, pa cel kup zemlje in hoste vred.

    • Hribouc

     Tako.
     S komunajzli je enostavno sklepat biznis pod ali nad mizo.
     Krediti so stalno na razpolago.
     Obresti so strašne.
     O tem je pisal en idiot Kocbek.Celo usrano življenje je bil jokcavi idiot.
     O tem še danes pišejo, kuga neki ga je sfukal.
     Komunajzarji.

 • Sredina

  Ste na lepi poti da vas nebo nikol več na vladi SDSS..

  • MEFISTO

   “nebo” sta dve besedi in se pišeta narazen.

   • Sredina

    Vem, podobno kot sta vlada in SDSS dve besedi ki ne gresta skupaj

    • ekspêrt

     “…vlada in SDSS dve besedi ki ne gresta skupaj.”
     O kom tule pišeš ?

 • Slovenka

  Bo računsko sodišče izvedlo revizijo?

  NE, NE BO.

  • ekspêrt

   Kako pa veš ? Si z njimi na vezi ?

   • Slovenka

    Če jo bo, me obvesti, do takrat pa lep pozdrav.

 • Pezde

  Za koji k…. rabi Ljudmila poslovne prostore? Njen poslovni prostor je menza! Za kaj drugega, kot žretje, ji goflja itak ne koristi.

  • Si pa spustil nekaj “sočnih” :( Ravno kulturno pa ni tole, veš.

   • Pezde

    Brez zamere, ampak imam nično spoštovanje do predstavnice desne stranke, ki se hinavsko dogovarja s Kučanom. Bajuk je bil vreden spoštovanja, ta gospa pa ni.

    • ekspêrt

     No, to tudi jaz ne odobravam, da se nekdo zunaj, utikuje v notranje odločanje neke stranke, kdo naj jo vodi in podobno.

    • freedomfighter

     Kucan je del slovenske politike in zgodovine to se ne bo nikoli spremenilo tako kot bo jansa vedno eden od osamosvojiteljev…lahko se cel sds se 500 let na glavo mece pa bo vedno milanov duh bdev za njim in to bo vedno tako vedno

     • lili pili

      In vselej in vekomaj amen

    • lili pili

     Dober je povedala, potem so se tudi drugi izrazili v istem duhu. Gospa bo v skladu z demokraticnim duhom letos koncala mandat predsednice, po 10 letih, kaj pa ijjj ze 25 let vlada sdsu, tega pa ni nikjer v evropi, se v severni koreji ne…

     • ekspêrt

      tudi na FB imaš lepo slikco. he, he

     • Pezde

      Se tudi redko kje dogaja npr. to, da enega človeka in eno stranko kar naprej spodkopavajo z aferami na podlagi izmišljotin. Janša ima očitno neporavnane račune z levico, zato ostaja na čelu stranke. Če bi imeli demokracijo in bi se oblast izmenjevala vsake toliko (ne pa, da 3 mandate vladajo levi, potem pridejo desni za pol mandata, ki jim ga levi organizirano uničujejo, zganjajo dvoličnost, potem pa spet levi na oblasti, itd.), potem bi bilo tudi v strankah drugače, ampak tako, kot je Janša rekel, so bile volitve ukradene na podlagi čistih LAŽI. In pri taki krivici je normalno, da človek vztraja naprej. Za to, da kar naprej poslušamo in beremo o Janši, ni kriv Janša, ampak levičarska mafija, ki mu podtika in se laže samo, da nebi bil izvoljen. Na obtožbe se mi zdi pa normalno, da se Janša odzove, ker hoče priti vsaki stvari do dna. In tako se stvari vlečejo v nedogled, jasno, ker gre za laži. Kriv pa ni on, ampak tisti, ki so skuhali afere + mediji, ki so plačani, da v te afere resno vzgriznejo brez, da bi karkoli preverili in pišejo in govorijo, kot da so oni sodniki. Če bi Janša odstopil, bi pomenilo, da smo izgubili bitko in da demokracije v resnici ni. In na vse to se gre Ljudmila menit s Kučanom? To je zame navadna IZDAJALKA.

     • lili pili

      Verjames pa res vse, na sliki je ljudmila ko se je pred kulturnim dogodkom pozdravila z nekdanjim predsednikom, cista civilizacijska norma in nic drugega, tukaj pa napletate cel kup dezinformaciji o nsi, podobno kor leta 2008 pa takrat je stranko vodil se bajuk, ki ga sedaj tako pogresate. Sami ste ga odstrelili z politicnega parketa, nova skupina nsi politikov pa ne pristane vec na tako podle metode politicnega boja. Razlika med nsi in sds je v tem, da je v vodstvu sds vecina bivsih komunistov v nsi pa k sreci ni nobenega.

     • Pezde

      Ljudmila je sama rekla, da se z SDS ne bo povezovala in sodelovala, dokler bo Janša predsednik. Tega si nisem izmislil. Očitno je še bolj arogantna od Erjavca (Desus) pri svojih nekaj % volilnih glasovih.

     • lili pili

      Ja res je in v tem jo clsnstvo podpira, ce bi vedel za vse podlosti, ki jih jsnsa in njegovi uganjajo proti nsi, tudi ti ne bi zelel z njim sodelovat. Upam, da se spomnis kako je v zadnji skupni vladi okarakteriziral zerjava in bogovica, vsi so ga zapustili le nsi je z njim ostala do konca.

      Zalostno je, da bivsi komunist ijj drugim, ki nikoli niso bili v partiji govori da so komunisti, kucanisti in podobno. Ljudje so uzaljeni in so ga spegledali tako levi kot ostanek desnice, da bi rad bil sam na oblasti, to pa bo zelo tesko..

 • Miran

  Janša dela vse kar more da bi se skregal z vsemi strankami. Le zakaj?

  • MEFISTO

   Ta nick si prinesel pa s Politikisa!

  • lili pili

   Bolnika se ne da razumet, pa izgleda, da ga tudi pozdravit ni mogoce, stari ljudje pravijo, da zemlja vse vn potegne…

   • ekspêrt

    ampak tebi noče, he, he

    • lili pili

     Govorimo o politicnem bolniku , tebi pa se sekira ne bo pomagala haaa

 • MEFISTO

  Ne gre vam v račun, da je NOVA Slovenija poleg SLS najstarejša stranka v Sloveniji, celo starejša od SD z vsemi njenimi ideološkimi predniki.

  Predvojni krščnski socialisti, katerih vrednote goji in nadaljuje Nova Slovenija, so nas skupaj s komunisti z Dolomitsko izjavo za vselej osvobodili napredka, pravice in resnice ter prave svobode.

 • bojan

  Hehe čisti komunistični prijemi stranke SDS. Od nekdaj je Janša rušil desne. Bravo, edino kar zna je pljuvat po drugih, lepa SDS/CK šola, ki je janša izvaja od svojih malih nog. Bolano enaki prijemi. Ta nova24 je pa nekje na rangu 24ur, ja še ime je dokaj podobno… Enkrat komunajzar za zmeraj komunajzer. Slepi ljudje, mu pa nasedajo.

  • MEFISTO

   Enako ali podobno si povedal že pod drugimi nicki.

   • bojan

    No pa si me dobil….
    Res se je težko pred genijem skrit.

    • MEFISTO

     Mefisto je velik, moder, učen in genialen.

     Kaj si pa ti?

     Nekateri,ki te poznajo in oni, ki te berejo, pa pravijo, da si nasprotje od vsega zgoraj naštetega.

   • lili pili

    Pa dobro je povedal, cista resnica ane, vse drzi…

 • lili pili

  Marjanca, je cedna punca. Po mojem bi imela vec uspeha kot igralka v porno filmih, kjer govorijo samo uh, ah, se, itd, kot pa da pise take brezvezne clanke.

  Zamesala je kreditno pogodbo in kupoprodajno, dajte ji malo razlozit..

  • MEFISTO

   Vem, da tistemu, ki je napisal gornji komentar in ki ima tipkovnico brez šumnikov, ne bi rekla še, temveč bi ga spraševala, ali bo sploh kdaj začel.

   • ekspêrt

    ma ti si dec pa ne lili pili, he, he

    • MEFISTO

     Tako je!

   • lili pili

    Ona ima priimek brez sumnikov ona bi rekla jaaaa oh gut…

 • MEFISTO

  Govori se, da so nekdanji krščanski socialisti morali po tihem vstopiti tudi v komunistično partijo in se izkazati pri VOS-u,če so hoteli pridobiti zaupanje partije.

  Ne vem, kako je sedaj, toda v Novi Sloveniji nekam sumljivo jedo rdečkarjem iz roke in hodijo za njimi kot koza za soljo.

 • Slovenka

  A tu pa ne bo nihče zarohnel v pravičniški jezi?

 • Slovenka

  Glas za NSi na volitvah je glas za levico.

 • odzunaj

  Udbomafijski posli, na ta voz pa je posedena tudi NSi !
  Že dolgo videno, ponovno potrjeno !

 • nujno posojilo

  Ali potrebujete nujno posojilo? Zagotavljamo posojila zainteresiranim osebam, ki iščejo posojila v dobri veri. Ponujamo široko paleto finančnih storitev, vključno s poslovnim načrtovanjem, komercialnim in razvojnim financiranjem, nepremičninami in hipotekami, posojili za konsolidacijo dolgov, poslovnimi posojili, zasebnimi posojili, refinanciranjem stanovanj, študentskimi posojili, študentskimi posojili po nizki obrestni meri 2%.
  Obrnite se na nas za zavarovano in nezavarovano posojilo. Zainteresirane kandidate prosimo, da nas kontaktirate po elektronski pošti: [email protected]

  S spoštovanjem,
  M.philip morgan

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!