fbpx

Nova Slovenija rekla ne sodelovanju na mednarodni javni tribuni Zbora za republiko in da partiji nogometa s predstavniki “Che Guevare”

Foto: Instagram

Nova Slovenija je zavrnila sodelovanje na javni tribuni, ki jo pred evropskimi volitvami organizira Zbor za Republiko. Namesto tega se njihova nosilna kandidatka na prihajajočih evropskih volitvah, Ljudmila Novak, raje posveča skupni kampanji s predstavniki Socialnih demokratov. Skupaj so se v soboto zabavali ob igri nogometa.

Danes ob 19. uri bo v dvorani Karantanija v hotelu Lev potekala javna tribuna pred prihajajočimi evropskimi volitvami z naslovom Evropa in z njo Slovenija na razpotju; Slovenija, evropska država. Dogodek organizira Zbor za republiko v sodelovanju s fundacijo Konrad Adenauer Stiftung, na njem pa bodo nastopili Holger Haibach (Konrad Adenauer Stiftung), Hans-Gert Pötterig (nekdanji predsednik Evropskega parlamenta), Milan Zver (vodja slovenske poslanske skupine v Evropskem parlamentu), Marjan Podobnik (predsednik Slovenske ljudske stranke) in Janez Janša (predsednik Slovenske demokratske stranke).

K sodelovanju na omenjenem dogodku sta bila povabljena tudi predsednik Nove Slovenije Matej Tonin ter nosilna kandidatka Nove Slovenije na prihajajočih evropskih volitvah Ljudmila Novak. Prvi je bil vabljen k nagovoru zbranih, druga pa k predstavitvi evropske liste Nove Slovenije. Ne glede na to, da bi na javni tribuni lahko tehtno predstavili svojo vizijo pred bližajočimi se evropskimi volitvami, je Tonin udeležbo Nove Slovenije na njej odpovedal, češ da se bodo v času predvolilne kampanje za evropske volitve raje posvetili svojim dogodkom in prireditvam.

NSi gre v levo
V NSi so na socialnih omrežjih razširjali posnetke, kjer “spitzenkandidatka” NSi Ljudmila Novak veselo pozira s predstavniki Socialnih demokratov. Zadnji izmed takšnih primerov se je zgodil v soboto, ko se je Novakova udeležila dogodka “Brcnimo rasizem: evropski fuzbal!”, ki ga je v Slovenskih Konjicah organiziral Klub dijakov Dravinjske doline. Na dogodku se je med drugim ponosno fotografirala tudi s kandidati Socialnih demokratov na prihajajočih volitvah, Milanom BrglezomMatjažem Nemcem in Nevo Grašič.

Če podpiraš rasista in homofoba, kot je bil Che Guevara, nisi rasist?

M. D.