fbpx

Nova zunanjepolitična blamaža: Državni zbor ustanovil parlamentarno skupino prijateljstva s teroristično Palestino – to podpira tudi minister Cerar!

Foto: epa

Odbor državnega zbora za zunanjo politiko je danes soglašal z ustanovitvijo parlamentarne skupine prijateljstva s teroristično Palestino. Pobudo za ustanovitev te skupine so dali v Levici, v skupini pa so člani tudi drugih koalicijskih strank “levega šesterčka”. Skrajno škandalozna podpora projektu parlamentarne skupine je tudi s strani zunanjega ministra Mira Cerarja, saj se je odzval z osebno podporo priznanju Palestine.

Skrajno levi šesterček strank si je privoščil nov politični spodrsljaj, ki bo zagotovo odmeval v tujini in bo imel za našo državo negativne posledice.

Odbor je skupino prijateljstva s Palestino vzpostavil v okviru odločanja o mednarodni dejavnosti DZ. Vzpostavitev skupine je bila podprta soglasno, s 13 glasovi za. Člani odbora so: Matej T. Vatovec (Levica), Primož Siter (Levica), Jerca Korče (LMŠ), Matjaž Nemec (SD), Branko Simonovič (DeSUS) in Andrej Rajh (SAB).

Tudi pod ministrom Cerarjem zunanja politika ostaja “neuvrščena”
Skrajno škandalozna podpora projektu parlamentarne skupine je tudi s strani zunanjega ministra Mira Cerarja, ki se je odzval z osebno podporo priznanju Palestine. Napovedal je tudi nadaljevanje prizadevanj, da bi Slovenija Palestino priznala skupaj s skupino držav EU, “čim prej, ko bo to možno”. Cerar je izrazil tudi prepričanje, da bo do slovenskega priznanja prišlo. Menil je, da stranke, ki so v prejšnjem sklicu podpirale priznanje, stališča niso spremenile, in kot je poudaril, ga tudi SMC ni.

Miro Cerar (Foto: STA)

Minister je spomnil še, da je Palestino priznalo že več kot 130 držav, verjetno pa bo učinek priznanja mnogo močnejši, če se bo Slovenija pri tem združila z državami, kot so Irska, Španija in Portugalska, lahko tudi Francija, ki razmišljajo o tem.

Palestina je teroristična tvorba!
Palestina je sicer fiktivna država, ki ne nadzoruje svojega ozemlja, ki ne izvršuje oblasti, kjer praktično oblast de facto izvaja Izrael, kjer Izrael nadzira zračni prostor in meje. Oblast v tej fiktivni državi izvajata dve teroristični organizaciji. V Gazi je to Hamas, v Judeji in Samariji oziroma na Zahodnem bregu je to Fatah – politično krilo nekdanje teroristične organizacije PLO Jasserja Arafata. Ti dve teroristični organizaciji Izraelu ne priznavata pravice do obstoja.

Palestince že od malih nog vzgajajo v teroriste. (Foto: epa)

Da gre za teroristično tvorbo, pove podatek, da kar 67 odstotkov Palestincev podpira oborožene napade na neoborožene Izraelce. Leta 2007 je 70 odstotkov Palestincev podpiralo samomorilske napade z bombami, 76 odstotkov pa jih še danes podpira nadaljevanje Arafatove tradicije državne podpore za družine uspešno razstreljenih mučenikov. Samomorilski pohodi so tako postali svojevrstna “domača obrt”.

C. Š.