fbpx

Nova24TV je prva napovedala: Minister Fakin je nepreklicno odstopil!

Marjan Šarec in Samo Fakin. (Foto: STA)

Kako obupani so režimski mediji pri ohranjanju dobre podobe Šarčeve vlade, se je pokazalo včeraj, ko so vsi po vrsti poročali, da naj minister za zdravje Samo Fakin ne bi odstopil. Na Nova24TV smo sicer pred tem ekskluzivno poročali, da bo Fakin že 4. minister Šarčeve vlade, ki bo odšel!

Minister za zdravje Samo Fakin je danes po poročanju STA predsednika vlade Marjana Šarca obvestil, da se njegovo zdravstveno stanje izboljšuje prepočasi, zato odstopa s položaja. Da minister za zdravje zaradi zdravstvenih težav odhaja, smo že včeraj ekskluzivno razkrili na Nova24TV, vsi ostali mediji pa so se v svojem obupu trudili ohranjati podobo stabilne vlade in so trdili, da Fakin ostaja minister. Še več! Vsi po vrsti, od Siol.net do Žurnal24, so zatrjevali, da so se razširile neuradne informacije, da Fakin odstopa, a da naj to ne bi bilo res, saj naj bi se prihodnji teden vrnil v službo – seveda je bil to navaden fake news s strani omenjenih medijev – uradno smo namreč to poročali prav na Nova24tTV, in to ekskluzivno, o čemer se lahko prepričate TUKAJ!

Šarec na novinarski konferenci potrdil bolniško odsotnost Fakina
Predsednik vlade Marjan Šarec je sicer že včeraj na tiskovni konferenci na novinarsko vprašanje, ali drži, da bo zamenjal ministra za zdravje Sama Fakina, ker je ta hudo bolan, odgovoril, da drži, da je minister že dalj časa bolniško odsoten, pri čemer je omenil tudi njegov obisk na Golniku, kjer so ga pregledali zaradi dolgotrajnega kašlja. Vse to dogajanje je sicer sovpadalo z začetkom raziskovanja Nova24TV o tem, kaj dela, kam gre denar in zakaj se podaljšujejo čakalne dobe.

Foto: STA

Na ministrstvu za zdravje o tem še včeraj niso vedeli ničesar
Še včeraj pa o vsem tem na ministrstvu za zdravje niso vedeli ničesar, tam so zgolj potrdili, da je Fakin bolniško odsoten zaradi respiratornega obolenja, a da naj bi se na delovno mesto predvidoma vrnil prihodnji teden. Glede na to, da Šarec govori eno, na ministrstvu za zdravje pa drugo, je bilo včeraj ponovno jasno, kakšna je komunikacija med predsednikom vlade in ministrstvi.

In kaj se lahko iz te zgodbe naučite? Berite Nova24TV.si in vedno boste korak pred drugimi!

J. Ž.