fbpx

Novakova bi moralizirala o krščanskih vrednotah, medtem ko se hvali, da je NSi z njo na čelu izgubila klasične krščanske demokrate!

Ljudmila Novak (Foto: STA)

Nekdanja predsednica NSi Ljudmila Novak je na svoji spletni strani spregovorila o kritikah na račun njenega vedenja, ki prihajajo z desne. V svoji zdaj že tradicionalni maniri je vso svoje očitno spogledovanje z levico in bruseljskim kaviar – globalističnim miljejem zapakirala v “svoje krščanske vrednote” – kritiko desnice pa v “grd, zmečkan celofan čiste zlobe”. Infantilna reakcija nekdanje nekdanje predsednice NSi ki ponavlja vse puhlice o krščanstvu kot kakšen povprečni bruseljski pogan.

Pri Ljudmili Novak se ne moremo otresti vtisa, da je še po toliko letih v politiki kljub vsemu še vedno amaterka – čeprav so ji zrastli rogovi – in amaterski so tudi njeni odzivi na kritiko. Čisto posploševanje, nobene vsebine, puhlost brez primere. Nje ne zanima, kaj govorijo glasovi kristjanov, kot se priduša v svojem “pismu”. Če bi jo, bi slišala šklepetanje zob vsakič, ko spregovori. Mnogi kristjani je videti več ne morejo kot ne morejo videti več nobenega kristjana, ki za promocijo svojih interesov ali svoje politične propagande katoliško vero reducira na prijaznost in ponižnost.

Preberite še: Bevskanje cuckov

Svojo izjavo prične z zavajajočim navajanjem korelacije, ki ni vzročnost:

“Odkar sem na nekaterih javnomnenjskih anketah na zelo visokem mestu, so se začeli z menoj in mojo domnevno kandidaturo za predsednico države ukvarjati levi, še bolj pa desni oziroma skrajno desničarski mediji, čeprav sem večkrat javno povedala, da z delom v Bruslju želim nadaljevati. A to morebitno mojo kandidaturo je seveda treba na desni v kali zatreti, kajti na predsedniško mesto je treba postaviti lutko, ki jo bodo lahko po svoje obračali.

Ljudmila Novak, Milan Brglez in Irena Joveva (Foto: STA)

Podnapisi: “Verjamem, da sama ne počnem ničesar narobe, zato je lahko edini razlog kritik zavist. Tako ja, fovš so mi, ker sem na visokem mestu javnomnenjskih anket.”

Odstavek, ki naredi uvod v njeno argumentacijo: “Janez Janša je slab!”

“Naj na začetku povem, da bo letos decembra minilo dvajset let, odkar sem poklicna političarka. Morda nikoli ne bi kandidirala za županjo Moravč, za kar so me nagovorili člani lokalnega odbora NSi in tisti, ki so mi zaupali in verjeli vame, če ne bi dobila pospeška še od zunaj. Za kandidaturo sem se odločila zaradi prepričanja, da smo vsi ljudje do neke mere odgovorni za skupno dobro in če mi ljudje zaupajo, je prav, da to odgovornost tudi sprejmem. Do tedaj sem z veseljem opravljala svoj pedagoški poklic in se ukvarjala z ljubiteljsko kulturo.

Dokončno odločitev za kandidaturo in pravi pospešek k hitrejši odločitvi pa sem dobila v trenutku, ko sem izvedela, da želi lokalni odbor SDS preko Janše in Bajuka preprečiti mojo kandidaturo z namenom, da NSi podpre njihovega kandidata. In to kandidata, katerega način delovanja je vse prej kot pozitiven in neskončno daleč tudi od krščanskih vrednot. Že prvo leto mandata županje me je destruktivna politika te »desne« stranke utrdila in naučila prenašati laži in podtikanja, ki so bila značilna za nek drugi politični sistem, ne pritičejo pa demokraciji, še posebej pa ne strankam, ki naj bi bile desne in celo naše zaveznice.”

Predsednik vlade Janez Janša (foto: Kabinet predsednika vlade)

Podnapisi: Ne pove katerega kandidata. Ne pove, če ima kakšne druge reference, pove pa, zakaj sovraži Janšo. Ker je z Andrejem Bajukom nista marala.

“Vsakič, ko se nismo upognili destruktivni politiki neke druge desne stranke, smo doživeli napade in podtikanja o levičarstvu, Murglah in podobnem. Že na znamenitem shodu desnice na Trgu republike v Ljubljani sem javno povedala, da mora biti desnica boljša in bolj demokratična, da ji bodo lahko ljudje zaupali. V to verjamem še danes. V takšni desnici se tudi sama najbolj prepoznam. A sledili so žvižgi in nadaljnja huda zmerjanja.”

Novakova brez samorefleksije

Podnapisi: Nobene samorefleksije, nemogoče je, da ona počne kaj narobe, zato se vedno vrti v krogu “SDS me kritizira, torej nekaj delam prav, čeprav ne vem kaj”. “Desnica mora biti boljša, bolj demokratična, da ji bodo ljudje lahko zaupali.” Saj, le da Novakova, prvič, ne razume demokracije in o avtoritarnosti Janeza Janše očitno bere le v Delu in Guardianu, drugič, idejo “prave desnice” (nikoli definirane) zlorablja za olepševanje svojega očitnega paktiranja s Kučanom in pred kratkim, vsem na očeh, tudi verbalno španovijo s Tanjo Fajon.

Aleš Ernecl