Novakova zatrjuje, da naj bi Janša uničeval koalicijske partnerje, resnica povsem drugačna: Sodelovanje s SDS je Novi Sloveniji vedno koristilo!

Foto: STA

Nekdanja predsednica stranke NSi Ljudmila Novak je v petek pritegnila veliko pozornosti medijev potem, ko je javno naznanila, da v koalicijo z Janšo ne bi šla, ker naj bi Janez Janša po njeno uničeval svoje koalicijske partnerje. “Če bi koalicija z Marjanom Šarcem prinesla korist za ljudi, pa bi ta sodelovala tudi s stranko LMŠ,” je še povedala. Pri tem je seveda potrebno dodati, da se je mogoče izjavam Novakove samo čuditi, saj konec koncev Janša ni tisti, ki je izključevalen pri oblikovanju koalicije, prav tako pa je stranka SDS tista, ki je Andreju Bajuku pomagala, da je stranka NSi sploh nastala. 

Skupno delo strank SDS in NSi v opoziciji v okviru Koalicija Slovenija je NSi pripeljalo do desetih mandatov leta 2004. Pri tem pa je potrebno dodati, da NSi leta 2008 ni izpadla zaradi stranke SDS, ampak zaradi prepirov v vodstvu in nespodobnih napadov na Andreja Bajuka s strani Lojzeta Peterleta in Ljudmile Novak.

Družine, ki se prepira, ljudje pač ne volijo
8. julija 2008 so namreč Novakova, Peterle in Klemen Žumer Bajuku poslali pismo, v katerem so podali svoje predloge glede usmeritve stranke in prijemov, ki naj bi na prihajajočih volitvah prinesli uspeh. Stranka naj bi se namreč tedaj po njihovo nahajala v položaju, ki ne obeta dobrega rezultata, zato ne čudi, čemu je Peterle le nekaj mesecev pred volitvami zahteval njegov odstop. Družine, ki se prepira, ljudje pač ne volijo.

Foto: STA

Govorica o osebnih zamerah zgolj maska
Medtem ko mnogi navajajo, da je poteza Novakove posledica njene osebne zamere do Janše, se človek vpraša, če je to res tako. Pri tem je vredno spomniti na izjavo Novakove, ki jo je podala v prvem krogu predsedniških volitev lani za Radio Ognjišče, kjer je izjavila, da jo je Janša proglasil za Udbovko. Potem ko je Janša od Novakove zahteval, da naj pove, kdaj in kje naj bi to naredil, se Novakova za svojo laž ni opravičila ter ni podala nikakršne izjave ali pojasnila. Več kot očitno je govorica o osebnih zamerah, ki ji nasedajo tudi nekateri pri nas, zgolj maska za prave motive in politično ozadje njenega ravnanja.

Včasih slika pove več kot tisoč besed. To velja tudi za spodnjo, ki kaže trenutek, ko je bil za predsednika državnega zbora izvoljen Matej Tonin, ki je kot predsednik stranke NSi nasledil Novakovo. Sodeč po obrazu Novakove je več kot očitno, da ni bila pretirano zadovoljna ob njegovi izvolitvi, pove pa tudi, da je bila neveljavna glasovnica njena.

Novakova je zadnje izjave dala po tem, ko je poslanska skupina NSi izglasovala, da se v prvem krogu za mandatarja podpre Janšo. Nož je s tem v hrbet zabila lastni stranki, ki ji je omogočila izvolitev za županjo, evropsko poslanko, poslanko v Državnem zboru RS in ministrico v vladi Janeza Janše. Moč stranke je namreč pomembno zmanjšala ravno v fazi koalicijskih pogajanj. Temu se sicer ni mogoče preveč čuditi, glede na to, da je Novakova svojo krščansko držo pokazala že junija leta 2012, ko je bila ob dnevu državnosti zapeta tudi 2. kitica Zdravljice oz. Bog živi … Skupaj z Žerjavom sta ob medijski gonji namreč prišla protestirat, češ, da to ni uradna himna.

N. Ž.

 • Krtača 20

  Hehehe bumerangi kar ne nehajo padat po janševi tupiglupi glavi.

  • sprehajalec

   Ha, ha, Krtača. bodo nove volitve, pa potem spet nove, pa še pa še….

   Dokler EU ne bo vžgala po mizi, pa levičarje za ušesa zaradi izključevanja. če jih že ni leta 1941, ko je protiimperialistična Fronta izključila 70% volilcev Dravske banovine in jih označila za kolaborante in izdajalce.

   • Morala

    Saj smo bogata država in si lahko privoščimo nove volitve. In kaj bo, levica še bo manj glasov dobila…udeležba bo še manjša, SDS bo pa še pridobila več volilcev…

  • Franc Šink

   Bumerangi ne padajo, ampak udarjajo.

 • AlojzZ

  Anonimnež N. Ž. zatrjuje, da je drugače, kot večina ljudi misli. Zanimivo, kajne?

 • Vera

  Novakova se niti zaveda ne, da je s temi besedami o Janši , naredila največ škode sebi in celotni stranki NSI . Težko bo, če bodo spet predčasne volitve , ker bosta oba s Toninom morala zapustiti stranko, v nasprotnem jih v državnem zboru več ne bo .

 • plavi-mil

  Najvrčje tercialke, katere se imajo za verne in ne spustiio nobene velike maše, da se pokažejo, so najbolj žleht, to je znano že od nekdaj.

 • Artur
  • KAPIBARA

   Pa gnojnik, na nivo, tud velik kp pelje..

 • KAPIBARA

  Pa ta stranka je čista kučanova poturica, to se je vedelo že od toninovega izglasovanja kučanove PRE-velike penziji..

  • hle

   Kakšna Kučanova poturica neki če so še zgoraj jasno napisali da je nastala pod botrstvom Janše razen če ni JJ tudi Kučanova poturica tega pa pač ne vem cilj takratne ustanovitve NSI pa je bil razbitje za Janeza premočne združene stranke SLS-SKD

   • tohuvabohu

    A se tebi blede od vročine, ali si že od rojstva tak?

    • hle

     To so dejstva so jih tudi v članku jasno zapisali ti pa živi v svojih zablodah

     • tohuvabohu

      A ti vidiš ljudem v dušo in poznaš njihove namere? In temu rečeš dejstva? Ti si živ primer komunajzarja.

     • hle

      Dejstvo je da je razdor v združeni SLS-SKD nastal pod botrstvom JJ čemur članek lepo pritrjuje in današnje stanje je žal posledica tega dejstva

     • tohuvabohu

      Dejstvo je, da se tebi blede. Kako pa lahko nekdo od zunaj povzroča razdor v stranki?

     • Jan Ocean

      Dejstvo je edino, da si ti osel. A ta slika je že stara, zlo mlad še zgledaš..?

     • tohuvabohu

      Jaz bom vedno siv, ti pa vedno bedak.

     • hle

      Mogoče zato ker so se odločili da ne bodo več satelitska stranka izpad iz parlamenta je kot kaže deloval streznitveno drugače pa Milanu vedno pripisujete takšne nadnaravne sposobnosti Janezu pa ne ali je potem po tvoje manj sposoben kot Milan

     • tohuvabohu

      Bebo. Kakšne nadnaravne sposobnosti naj bi imel murgelski špičmoh?
      Za delanje sranja ni treba nobene inteligence. Rabiš dovolj bande okoli sebe. Če je od nekdanjih komunistov v službi udbomafije ostal 1% banditov, jih je še vedno več kot tisoč dresiranih rdečkarjev, ki bodo naredili vse v obrambo svojih interesov, vključno z diskvalifikacijo, pregonom in likvidacijo političnih tekmecev.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Ljudmila se bo prevrnila,
  Ljudmila se je prelevila,
  Ljudmila jo bo po buč dobila,
  Ljudmila z lewuhom bo segnila,
  Ljudmila je dobila krila,
  Ljudmila se z rdečo je polila,
  Ljudmila se v rdečo svilo bo ovila,
  Ljudmila se bo še vajn napila,
  Ljudmila se bo mnogokrat zbudila,
  Ljudmila se JJ nikoli ne bo opravičila.
  LJUDMILA, NE IMEJTE NAS ZA THEBILA.

 • montyamp

  Milka Planinc pa je bla precednica komunističnega komiteta saveza centralnih Hrvata .
  Luda mila , zapiralka arhivov zaradi povezav članstva NSI z udbopartijsko teroristično celico , bo pa precednica kurćanovih podrepnikov , murglosrbska dekla za sve .

  • sanguis sacrum

   ludo ludapuckomila

  • Jan Ocean

   No to je to. Ti in tebi podobni, in potem vse do vrha takega razmišljanja, ste prvaki izključevanja, a delate se lepe in boge in da vi pa že ne….
   Tele tvoje besede so dokaz, zakaj Janša, in verjetno tudi Sds, nikoli več ne bo sestavil vlade. Vsaj s takim stilom in istimi ovcami za sabo. Nikoli, zapomni si! Razen, če se zgodi čudež in preobrat, resnični preobrat, v politiki resničnega neizključevanja, povezovanja in gledanja v prihodnost, v čas kakršnega želimo pustiti našim potomcem. V kar pa žal ne verjamem, da je mogoče.

   • macon

    Konflikt in spor je med odraslimi ljudmi normalen, le otročki se tega bojite. S kriminalci ni možno nobeno povezovanje in strpnost, s kriminalci se polni zapore.

    Kako kaj levi rešujejo pet milijardno bančno krajo? A se kaj dogaja na tem področju? A da ne? Kako čudno, kajne? Samo, da ni nestrpnosti in razdvajanja.

 • Jan Ocean

  Če vas človek tule bere, in potem večina fanatikov komentatorjev, bi si misli, da so vsi ostali ‘grozni’, Janša pa povsem nedolžno bitjece, prijazen in popolnoma neizključevalen-se pravi neideološko negativen, razumevajoč in popolna žrtev vseh grdih, njemu na nasprotnem bregu.
  Tud Janez oz. SDS se bo morala zbudit, glede na situacijo, ki jo imamo, ne pa nadaljevat politiko ignorance, take ali drugačne.
  Poštenost!!

  • sprehajalec

   Težava ni v tem, kar misliš da je Oušn, Težava je v bogatih in vplivnih rodbinskih klanih, ki obvladujejo politične plejerje, vlečejo pa kontinuiteto s starim režimom. Imajo izgrajena socialna omrežja v vseh porah slovenske družbe in z njo upravljajo. Po domače se jim reče strički iz ozadja.

   In ti strički Ivana janeza ne marajo. To pa je dober znak, da je on tisti “pravi”.

   • Jan Ocean

    Če bi bil Janša zares, ampak zares vsaj malo bolj povezovalen politik (ne sedaj pisat kako kdo koga izključuje v trenutni dani situaciji, ki je samo posledica..) bi imel že sestavljeno vlado. Nehaje se delat neumne, ko dobro vemo to vsi, mi vi in oni. Zato se gre v tem prispevku…in tudi mojem komentarju.

    • montyamp

     S polnimI hačami se z lahkoto zaudarja .

     • Jan Ocean

      Montyamp, ti že veš..

    • tohuvabohu

     Ti si bodisi neumen bodisi lažeš. Ali res ne razumeš, kaj se gre leva politika izključevanja? Kako se pa po tvojem meri povezovalnost? Bolj povezovalnega politika, kot je Janša, v Sloveniji še nismo imeli.

     • Jan Ocean

      Hahaha…….ja še nikoli bolj povezovalnega, predvsem pa neizmerno pozitivnega. Ne vem kdo je tu neumen in bolan.

     • tohuvabohu

      Odličen argument, hahahaha, kje jih pobiraš?

     • rrrrr

      Seveda tudi tega ne veš, je pa lepo ,da si se nam odktito predstavil. Ampak oboje se da v kakih 63 letih pozdraviti. Bebo!

     • Jan Ocean

      Kot sem reku, in zato niti ni treba biti preveč pameten; če bi bil Janša zares, ampak zares, tako povezovalen kot lažete da je, bi imel sestavljeno vlado.
      Sam trdim, da je Janša neizmerno negativen in temačen v komuniciranju, kar se zelo trudi prikriti, predvsem v zadnjem času. Vendar kljub vsemu, tega nikdar ni mogel zares prikriti.
      Zato ne trobezlaj neumnosti.

     • rrrrr

      Veš malo, sklepaš slabo, razumeš nič. Pa še portal si zgrešil.

      Pejt raj mau na MMC ribe jest!

     • Jan Ocean

      A ti pogrkuješ, pa si dviguješ samozavest z r-ji tle.?
      O vaši povezovalnosti in neizključevanju povejo vse tvoje besede. Ti si faktor nula kje bom jaz in kje ne.

     • tohuvabohu

      Ne trobezljaj. Janša se je vedno in povsod pripravljen pogovarjati z vsakomer. Svoje osebne vtise pa prihrani zase, nadležnež. Politika ni balinarsko društvo.

     • Jan Ocean

      Pogovarjati se z vsakomer in hkrati biti povezovalen ni isto.
      Kje bom jaz delil moje osebne vtise bom sam odločil “kot Janša”-vedno in povsod. Moji so res moji osebni, za razliko od tvojih. Razlikujeva s v tem, da si ti ovca, jaz pa ne.

     • tohuvabohu

      Ti pa govedo.

     • macon

      Režim zahteva odkrito krajo državnega denarja iz vseh podsistemov in SDS v tem ni udeležen, zahteva pregon kriminala in potem sistemski kriminalci kričijo, da razdira in je nestrpen.

      Kako otročji in zabiti ste vendar še lahko, pa kaj je narobe z vami, a ste 12 let stari, da rabite mamico za rokice držati ali kaj? Družba mora čistiti kriminal, drugače razpade!!!! Predstavljaj si pocestne roparje, ki jih noben ne ustavlja in lovi in predstavljaj si sistemske kriminalce, ki kradejo s pogodbami in lažnimi uslugami, ki jih noben ne ustavlja in lovi. V prvem primeru imaš divji zahod, kjer se streljajo okoli vogalov, v drugem imaš obubožano skupnost, kjer se levi lopovi brez vsake obdavčene podlage za to kitijo z vilami in mercedesi.

     • Jan Ocean

      To ni tema tega pogovora… gre se za povezovalnost. Kar pa Janša ni.
      Jelinčič, ki pa najbolj zagovarja vse kar pišeš ti in tudi najbolj brani Janšo, ga pa ignorirate. Vi bi rajš njega brcnili in bi ga tudi, samo da bi se Mirči premislu al pa clo Marjanček, pa mogoče Alenka….. dej nehimo s populizmom in lagat kok je ta ali oni pošten in pripravljen narediti red. Nihče od trenutno obstoječih. Vsem se gre za moč in oblast, jebe pa se jim za narod.

     • macon

      SDS in NSI je ponudil nižanje DDV na predkriznega, nižanje obdavčitve dela, manj predpisov in birokratiziranja. Kaj ponuja levica?

      Jaz berem samo, kako vrešči SDS pa ne in vam to očitno zadostuje. Zgoraj našteto daje ljudem, levica ne daje nič.

      Imamo samo obstoječe, nobenega brezmadežnega ni. Bajuk je nekoč prišel iz tujine, levica ga je popljuvala v petih minutah in to bo naredila vsakomur, ki jo bo ogrozil v oblasti.

     • Jan Ocean

      Jst ga nisem popljuval. Bajuk je bil eden boljših ministrov…

     • macon

      Levi sistem in mediji so po njem veliko srali. Še pred njim pa po Pučniku in Peterletu, danes je glavni strelovod Janša.

     • Jan Ocean

      Pejmo v boljše čase…..za Slovence.ne samo za politike.
      Bodimo povezovalni zares. Iščejo se samo slabosti, ki jih ni težko najdit. Poiščimo naše skupne dobre stvari. Pejmo do daljnih korenin, ne samo polpreteklih, ko smo bili vsi “le” Slovenci in en narod, bratje ….

    • sprehajalec

     ne razumeš zakaj Ivana janez daje vtis nepovezovalnosti. Gre za staro razklanost naroda od leta 1941 naprej, ki nikoli ni bil povezan. Oziroma bi bili kdajkoli poskusi povezovanja.

     Ivanu janezu so naprtili to, s čimer so strašili narod 70 let. Pogojni refleks starega samoupravljalca se prebudi ob stalno serviranih omembah režimskih medijev – domobranci, nacisti, desničarji, klerikalci, župnik, vatikan, Amerika, nemčija zahod, kapitalizem, imperializem, kolonializem. Torej vse, s čimer povezujejo Ivana Janeza, neupravičeno.

     Poznam veliko penzionerjev (ne da bi bil sam penzioner), ki jim pride pena na usta, če jim omeniš Ivana janeza. in ti penzionerji volijo.

     Povsem identična situacija je tudi na Hrvaškem.

     • Jan Ocean

      Ko bomo nehali govoriti o partizanih in domobrancih, takrat bo ta narod Zadihal. In kdor bo to sposoben prenesti na narod, prenehati s to samouničevalno ideologijo, ta bo Resnično povezovalen politik in državnik..
      Žal je ta portal poln, prepoln člankov, iz polpretekle zgodovine in negativnega pogrevanja… Zato je jasno, da se Janšo povezuje s tem….
      Poštenost.

     • sprehajalec

      Ni problema. prepovej govoriti o partizanih pa domobrancih. Bomo videli. pa še penzije NOB ukini.

      Zato se govori, ker se je prej smelo samo o partizanih. In ker državljanska vojna nikoli ni bila zaključena.

     • Jan Ocean

      Takoj sem za prenehanje govorjenja o tem in tudi za ukinitev nepoštenih penzij.

     • sprehajalec

      Ko je bila v 90tih letih dan predlog v parlament, da se zadeva zaključi, (dva predloga) se ni zgodilo nič. Nasprotno, začelo se je rajanje v Dražgošah, pa Vstala primorska, pa pljuvanje po nasprotni strani v državljanski vojni.

     • Jan Ocean

      Doma sem iz okolice Dražgoš……in eni in drugi pretiravajo v govorjenju “resnice” kako je bilo.
      Na žalost je vaški župnik izdal takrat partizane, kar je bil tud razlog da se je zgodba odvila kot se je…ker si ravno omenil moje kraje. Pa bi blo fajn da ne bi o tem sva rekla ….

     • sprehajalec

      To je laž. V dogovoru s partizani so poslali župana Selc Benedika da naznani Nemcem partizansko prisotnost v Dražgošah v izogib represalijam. Zanjo pa so Nemci že vedeli. Benedika in družino so potem partizani 1942 kot izdajalce likvidirali.

      Nemci so vas požgali in pobili prebivalce (kot pravi nemško poročilo na Bled) KER NISO PRAVOČASNO naznanili prisotnost partizanov v vasi.

      Vidiš, tudi sam si zaslepljen. Prav je, da se obelodani resnica, potem pa se zaključi zadevo.

     • Jan Ocean

      Doma sem iz okolice Dražgož!
      Samo očitno ti veš več od mojih prednikov, pa “žal” ne veš, zato ti ne dovolim da mi govoriš da smo zaslepljeni.

     • slosin

      a se niso dogovorili s partizani, da jih bodo domačini ‘izdali’..?

     • slosin

      dej to povej Turnšku in njegovi zvezi borcev…Pa zahtevaj, da

      nehajo rajcat narod z rdečo zvezdo in glorificirat nob sranje na svojih pasjih procesijah, ki jih moramo kar naprej gledati, pa seveda naj nehajo cuzat davkoplačevalce in si za svoje ‘zasluge’ izplačevati borčevske pokojnine (še vedno cca 20 mio letno), pa naj se ti zaslužneži, ki so menda osvobodili slovenijo, opravičijo narodu, ker so med nob začeli uvajat komunizem, namesto da bi se borili proti okupatorju….In naj razložijo, zakaj so pobili skoraj toliko slovencev, kot švabi….pa da ne naštevam naprej…In seveda, vsak, ki omeni nekaj podobnega, kar sem zapisal, je razdiralec naroda….svašta…

     • tohuvabohu

      Zakaj pa rdečkarjem nikoli ne zabrusiš, ko nas demokrate serijsko obkladajo z izdajalci, domobrančki, ovcami, itd itd.? Zakaj njim nikoli ne očitaš, da so razdiralni, čeprav sami najbolj izključujejo? Samo Janša, Janša in spet Janša je kriv za vse. Ti si res slaboumnež.

     • Jan Ocean

      Kako pa veš da jim ne….. prav tako jim. Blazno se mi gabi leva, neoliberalno fašistična ideoligija. Tudi to povem na glas. Očitno si ti slaboumen, ker si me spet določil za nekaj kar ni res. Če boš pozoren boš marsikje našel moje ime, Jan Ocena oz. Jan Oz. Mal poglej po Youtubu, kaj levičarski zgubljeni in zavoženi in zmutirani falangi povem. So me pa levičarski mediji v večini, prav zaradi mojega iskrenega izražanja gnusobe do ideološkega fanatizma, blokirali. Za kar se prav nič ne sekiram.

     • tohuvabohu

      No vidiš, tukaj te pa ne blokirajo. Zato da nas lahko obkladaš, kako smo izključevalni.
      Sicer pa nikar ne misli, da te bom iskal po internetu. Te imam dovolj tukaj.

     • Jan Ocean

      Vas? Kako vas? A ni naš, od vseh…..? To so samo tvoje omejitve v glavi, kot tistih drugih… Internet ni bil ustvarjen, zato da bi delil in gradil zidove, pač pa obratno.
      Lej osel, visi mi dol tud če me blokirajo tle…bolj mi ne more biti vseen kot mi je.

     • tohuvabohu

      Torej boš spet rekel, da sem izključevalen, če ne jebem Fresbauha pa jutuba? Kaj spet bluziš o delitvah? Delitve imaš ti v svoji bolni glavi. Jaz jih nimam.

     • Jan Ocean

      ….predvsem pa poglej svoja primitivna obkladanja do drugih tu gor. Čudno da tebe ne blokirajo, a zato k nisi naš? Al čigav si že.?

     • tohuvabohu

      Zakaj čudno? Tu ponavadi ne blokirajo nikogar. Ker se primitivizma tiče, je tako, da primitivci razumete samo tak način pogovora, mi smo pa prilagodljivi.

    • MižekFiga

     Jekleni Janez je svojo povezovalnost dokazal v času svojega vladanja 2004-08. Pahorjevi SD so dovolj dober primer za to.

     • Jan Ocean

      Kot sem napisu že nekomu, biti zares povezovalen ni isto kot biti se pripravljen pogovarjati z vsakomer…

     • tohuvabohu

      Meni si to napisal.
      A si ti povezovalen? A je Kurčan povezovalen? A je Cmero povezovalen? A je Kamnikaze povezovalen? A je Milka povezovalna? Ne serji, bedak. V politiki je samo pogovarjanje in dogovarjanje in nič drugega. Povezovalnost je “krneki”. To smo imeli v gnilem socializmu.

     • Jan Ocean

      Ma lej, vsi idiotski fanatiki, levi al desni, vse bi bilo treba odpeljat iz te džave z enim dooolgim vlakom, da bomo normalno zaživeli in dihali v tej naši Sloveniji.
      Kdo si ti, pa pove tvoja identifikacija na sliki. A je to osel?

     • sulc

      Jan Ocean, poglej se v ogledalo, to kar vidiš je (se opravičujem) zaplankanost, nesposobnost dojemanja resnice, otročje ponavljanje osnovno šolskih laži zaradi zlagane zgodovine iz gabrove šole.

  • macon

   Vi bi z vašo povezovalnostjo paktirali z odkritim levim kriminalom oziroma se delali, da ga ni. Potem vam lansirajo “protizakoniti kredit 150.000 EUR za stranko SDS” in moralno skačete kot opice in se razburjate, češ da vam ni vseeno, kaj se dogaja v družbi, da ste občutljivi na nezakonitost, da ste moralni in etični.

   Ob ukradenih milijardah pa molčite, ker so to zagrešili levi, ki jim je to po vaše dovoljeno in vas nič ne moti. Po mojem ste potemtakem samo koristni idioti, ne pa etični in moralni.

  • slosin

   ….ni je negativne stvari na tem svet, ki je levi še niste pripisali Janši. Včasih imam občutek, da opisujete samega šejtana…pa kdo vam še verjame…

   • Jan Ocean

    Jst nisem lev. Če se ne strinjam s tabo, ne pomeni da sem levi….toliko o izključevanju!!!

    • tohuvabohu

     Kdo te je pa izključil? Vključil te je v levico, a nisi nič hvaležen, prismode?

    • slosin

     ok, pol pa tud jest nisem desn domobranc , ne hodim v cerkev, nisem član nobene stranke! Tud z NOB nimam nič, sem premlad….Podpiram pa Janšo, ki je edini, ki se kollikor toliko uspešno ‘daje’ s starimi ‘zdravimi silami’….Če izgine s scene Janša in SDS, nam od opozicije ne ostane popolnoma nič…zero…Luda Mila se mi pa že gravža, ker je ubrala taktiko Zokana v stilu ‘dokler sem proti Janši, se mi ni treba ničesar bati’…

     • Jan Ocean

      Vsi našteti govtajo le za močjo in oblastjo. Narod jih v resnici ne zanima. Le njihove “zasluge” in opevanje njih samih jih zanima in denar.

 • montyamp

  Vzpostavljanje ravnovesja v politiki , ki je bilo z masakrom porušeno 1945 , bi morala biti danes prioriteta pomladnih strank .
  Kar poglejte seznam rojenih v znamenju kozoroga , to so ljudje ki uničujejo zadnje upanje za preživetje države . Atentatorsko politiko izključevanja bo treba zamenjati s človekoljubno povezovalnostjo , ampak to se z rojenimi znamenju hijene ne da .
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .
  In koga podpira luda mila ???
  Atentat ovaduška politika SLS in NSI , ruši tendence po ravnovesju , brez katerega ni demokracije .
  Podpirati izdajalce kot je halbmadžarsko murglosrbski prekmurec žvepleni pritlikavec , je ostudnost kateri se para najti ne da .

 • Aron

  Vsak dan se lahko državljani prepričamo o povezovalnosti, ki jo tako promovira SDS. Vse to me spominja na nekoga, ki terorizira svojo okolico, ko pa bi rad prijatelje se pa čudi, zakaj ga nihče ne mara :(

  • MižekFiga

   “ki terorizira svojo okolico”? Vse veš, pa še mene prepričaj z dokazi o tem terorizmu. Izrezki iz Kučanovih politikantskih cajtngov ne veljajo !!!

   • Aron

    Preberi si vsak drugi članek na Nori ali kakem drugem strankarskem mediju. Sama negativa, boj, laži.

    • tohuvabohu

     Rdečkarji nam lažejo neprekinjeno 80 let, a to je pa v redu?

     • Aron

      Ni vredu. Tebi je vredu Norino blatenje in netenje konflikta? Laganje?

 • lado

  HINAVSKA STRANKA, KOT RDEĆI HUDIĆI !!!! UPAM , DA BOJO HITRO SPET VOLITVE, DA SE NAROD ZBUDI IN PODPRE DESNO SDS IN SE LOTIMO ČISTKE RDEČE GOLAZNI MORILSKE , POTEM PA NASILNI , DRUGAČE NE BO ŠLO , IZGON VSEEEEH MUSLIJEV , Z ŠIPTARJI VRED !!!! KRTAĆIĆ !!! NE USMRAJUJ POVSOD !!!! ZA TEBE IN PODOBNIMI JE24 KUR !!! TAM SO VELEUMI !!!!!!

 • tohuvabohu

  Človek res težko razume, od kod tako pritlehno sovraštvo. Milka bi brez Janše bila še vedno vaška klepetulja, tako pa jo imajo eni za “visoko” političarko.
  Jeseni leta 2014, ko je bil Janša v arestu, so bile lokalne volitve. V našem kraju je imela stojnico tudi NSI, pa sem jo obiskal. Slučajno je bila tam tudi Milka. Prisotni strankini ljudje so se prav nesramno norčevali iz Janše in njegove usode. Odšel sem naprej in se čez čas vrnil. Norčevanje se je še kar nadaljevalo.
  Dotlej sem stranko NSI cenil, čeprav je nisem volil. Zdaj je ne cenim več.

  • Aron

   MAh brez Janše bi bil NSI/SKD že kar nekaj časa vodilna stranka v Sloveniji, Janša samo ruši tradicionalno konzervativno socialdemokracijo. Janša je grobar desnice in s tem Slovenije.

   • tohuvabohu

    Mah tebi za desnico dol visi, rdečkar zahojeni. A zdaj je pa Janša kriv, če so politiki NSI nesposobni? Če bi NSI dosegla vsaj pol toliko kot SDS, bi imeli lahko desno vlado.
    Sicer pa rdečkarji stalno nakladate, da je Janša komunist. A potem dela za Kučana in zato “ruši” desnico? Zmenite se že enkrat, komanči, kaj boste govorili, ker zapadate v protislovja, siromaki.

    • slosin

     …mende jih orng daje kognitivna disonanca…

   • MižekFiga

    Ti pa že dolgo, predolgo nisi bil pri spovedi !!!

    • tohuvabohu

     Za spoved je potrebno kesanje. Tega pa nekateri niso zmožni.

   • macon

    Grobar Slovenije je udbomafijski kriminal oziroma globoka država oziroma levi režim, ki je sprevrgel pravo in podsisteme, da delajo kot cucki po njegovem nareku.

    Vse ostalo je samo posledica, v katero se zaganjate kot teleta, ki vam udbogospodarji molijo rdeče cunje. Žalostno je, kako ste zabiti in pokvarjeni. Pišem ti, da bi te srečala pamet, spreglej že, zakaj v Sloveniji gre.

 • Morala

  Prava packa…

 • MižekFiga

  6. komunističnih strank tov. ddr. Kučanu še ni dovolj, da zahrbtno totalitarno vlada mali Sloveniji članici EU. Spomenika bo NE dobil, čeprav se trudi, da bi ga pokopali na državne stroške. FUJ tov. ddr. kot veleizdajalska golazen si.

 • bednick

  Zdaj ko je Novak pokazala karte je jasno, da morata s Toninom glumit,
  kao da sta navzkriž, po domače rečeno.
  Za vsak slučaj, če bodo ponovne volitve.
  hehehe

  P.s.:
  v primeru Novak mi pride na misel:
  pa kdo je spustil ženske v politiko?

  • terminalar

   Celo več! Kdo je dal ženskam volilno pravico?
   Če je ne bi imele, Kučan ne bi nikoli zmagal na volitvah.

 • Franjo Trojner

  To kar je bil Brglez v SMC je Novakova v Nsi.
  Jasno je, da je Novakova užaljena ker več ni prva violina v stranki in tega nikakor ne more skriti, se z svojo današjo nepomebnostjo v Nsi sprijazniti. Smešni, zelo pokroviteljski so njeni nastopi, mimika obraza, ko govori o predsedniku Nsi Toninu in novemu mlademu predsedstvu stranke, kar nakazuje na močno trenje v stranki. Ta njen zadnji javni agresivni nastop, ko znova napade stranko SDS in g. Janšo in to v najbolj pomembenem, skoraj že usodnem trenutku za Slovenijo in Slovence, ko se nakazuje politična kriza, nove predčasne volitve, velike spremembe v EU in znova grozeč migrantski val, jasno pokaže, da gre ga Novakovi predvsem in edino za lasten prestiž, pomebnost in funkcije. Ministrca za Slovnce po svetu bi baba rada bila in za ta cilj je pripravljena pljuvati po lastni stranki Nsi, po predsedniku stranke Nsi Toninu, po stranki SDS in njenem predsedniku g. Janezu Jsnši.
  Zdaj se nazorno vidi, kdo razbija desnico, kdo onemogoča desno vlado in zakaj je bila Novakova na protestih v Ljubljani od volilcev desnice izvižgana.

  • tohuvabohu

   Gnilo jajce, hehehe.

   • MižekFiga

    ali Kučanov KLOPOTEC

 • Demokristjan

  Zaman se zaganjate v gospo Novakovo. Ženska je pogumna in je jasno nastavila Janši ogledalo. Kot politik je Janša razdiralen posebno, ko NSI ni več hotela biti v njegovi senci. Dovolj te imamo Janša!

  • MižekFiga

   Kje si to “od veleizdajalca tov. ddr. Kučana” prepisal ???
   Jekleni Janez je svojo povezovalnost dokazal v času svojega vladanja 2004-08. Pahorjevi SD so najboljši primer za to.

  • Joško

   NSi bo vedno v nekoga senci; ima pač 7 poslancev. Ko jih bo dobila 20 in več, takrat pa bo stopila iz lastne sence.

   • tohuvabohu

    Gotovo je Janša kriv, da jih ne spacajo skupaj več.

  • tohuvabohu

   Pa naj bo še bolj pogumna in naj sama sebi nastavi ogledalce.

 • FORT WORTH

  Novakova je sama vase zagledana, stopilo ji je v glavo, obnasa se, kot razvajena frkla, ki misli, da ne bo potrebovala nikoli vec nobenega…
  Nima pa NIC pokazati.
  Pride ura, ko bo ostala sama in zapuscena. Vecina se jih takrat zave, da je bilo arogantno obnasanje v preteklosti najvecja mozna napaka.
  Ampak poti nazaj ni.

  • Demokristjan

   Pa kaj vi janševci mislite, da bo NSI v koaliciji z razdiralnim Janšo in še celo z Jelinčičem?Ne hvala imamo raje sredinske in levo sredinske izobražence.

   • MižekFiga

    Razdiralnost si je izmislil tov. ddr. Kučan, zato da poizkuša s šestimi komunističnimi strankami vladat EU Sloveniji.

    • Demokristjan

     Dveh petelinov Janše in Kučana ne rabimo več. Čim prej naj se oba umakneta v svoj vikend v naravo in čim manj kontakta z ostalimi naj imata.

     • MižekFiga

      Vsegliharstvo bo takrat, ko bo veleizdajalec tov. ddr. Kučan presedel v arestu najmanj toliko časa kot ga je Janša. Greengo, kapiraš?

   • FORT WORTH

    Demokristjan ??
    Demokomunist…
    Hehehe

    • Demokristjan

     Jaz nikoli nisem bil v KP Janša je bil pa bil. Jelinčič tudi in v udbi. Kakšna sta pa danes je pa meni tudi jasno.

     • MižekFiga

      Pučnik je tudi bil v ZK. Izključili so ga kot Janšo. Na predvolilni poredsedniški okrogli mizi, pa mu je tov. ddr. Kučan svečano vrnil partijsko knjižico. To tebi pove nič, kajneda?

      Tov. ddr. Kučan je poleg veleizdaje tudi največji politični manipulant. Znana je njegova generalna misel: “Saj veste kaj mislim”, pa smo zamrznjeni tam, kjer ni muh in jasne besede!

     • Demokristjan

      Naj bo Kucan ali Jansa sam pokaj brate. Tako ju jaz vidim.

    • tohuvabohu

     Demofob.

   • terminalar

    Kaj je to sredina?
    Imamo desno roko, ki je prava (right) in levo, ki jo bolj malo nucamo.
    Na sredini je pa oné, ane?

    • KAPIBARA

     …sredini je pa oné.. al pa oneta.. :-)

   • Joško

    Haha, levosredinske izobražence: Kumrovška fakulteta, FDV, FF,…

 • Waltter

  Ce je kdo unicil stranko v koaliciji z SDS je to predvsem sam Bajuk in nihce drug. Clovek je zadnjo leto na vseh sestankih kot financni minister prespal in to trdno. Mislim da se bolezen ni bila vmes, ce pa je bi pa moral oditi ozr. se umakniti. Najbolj je bilo to opazno pri obisku vlade v stajrskem in prekmurju kjer je dejansko nezainteresirano pocival, enako kakor financno ministrstvo do teh krajev kot da ne obstajajo.
  In ne Novakova ni stranke vrnila v parlament stranko so vrnili ljudje ki so pricakovali nekaj druga ki so dali podpise za njih ker so verjeli v njih. Sicer novakova ima nekaj sledilcev tako kot tonin jih pa pocasi in vztrajno izgubljajo.
  Ce pa bodo ponovne volitve ima se NSi do sredine tega tedna cas da nekaj kapitala povlece iz teh pogajanj to pa je da oba novakova in tonin s pomocjo pogorelca z vsemi topovi udarita po jansi in jelincicu. Ce pa bota oblubila 1000 eur penzije pa sta tak ze zmagala.

  • terminalar

   hehe

  • Joško

   Malo pobrskaj po spominu. Gospod Bajuk je bil med drugim tudi evropski finančnik leta.

   • Waltter

    Ja to je pred obdobjem ki sem ga opisal, in to z delovanjem kot financni minister nima popolnoma nicesar skupnega..

 • Anton

  na obrazu ji piše da je potuhnjena lisica

  sarkazem press

 • Hun

  cas bo vse pokazal…govno vedno udar na povrsje

  • bednick

   Kaj ti ni jasno?
   Čas je že vse pokazal.

 • Hribouc

  Čuknjena baba je passe!
  Za njo pa še zoprnež Pogorelc.

 • janko

  Vsakdo ima tudi kakšno slabo stran. Vse desne in neleve stranke MORAJO STOPITI SKUPAJ!
  NAJTI SKUPNI IMENOVALEC! VEČ MEDSEBOJNE TOLERANCE. V skupnem imenovalcu pa mora biti stalnica – poštenost, iskrenost in odločno končati s socializmom!!
  Janša pa na krmilo – je resnični talent, dan nam, da nas Slovence dvigne in popelje nazaj med evropske narode! Tja spadamo in nikakor ne na Balkan! Izkoristimo priložnost!

 • terminalar

  Gospe Novakove so polna usta leporečenja, kako je treba delovati v dobro države, v resnici pa sama obtoževanja, pričkanja, fovšija, dobrikanja levim itd. Kljub temu, da je sestopila, še vedno hara na sceni in jemlje punkte stranki in desnici.
  Ga. Novakova,… go home!

 • tohuvabohu

  Razlika je v tem, da sem jaz za Slovenijo, ti si pa proti.

  • Jan Ocean

   No s to ozjavo si pa dokazal da si zares neumen. In bolan v izključevanju in da nimaš pojma. Ko boš ti pol toliko zaveden Slovenec kot sem sam, bodo tu boljši časi in vlade hitro sestavljene….

   • tohuvabohu

    In kdo je tebe zavedel?

    • Jan Ocean

     Osel prav gotovo ne.

     • tohuvabohu

      Zavedli so te tisti, ki sovražijo Janšo iz dna duše.

     • Jan Ocean

      A ti nisem že povedu, da je razlika med nama, da si ti “ovca”, jaz pa ne.? No po ti zdej.

     • tohuvabohu

      Razlika je v tem, da si ti mlečnozobec, ki pojma nima, misli pa, da je najpametnejši. V resnici pa tukaj samo mlatiš prazno slamo in vsiljuješ svoje mazaške poglede, ki v resnici niso tvoji, ampak se učiš od plačanih provokatorjev.

 • Jani

  Matr desnjaki jamrate ko vam teče voda v grlo.

  • tohuvabohu

   Voda teče v grlo Sloveniji. Levake skrbi samo, da Janša ne bo vladal, za narod vam pa dol visi. Na naslednjih volitvah vam bo narod povedal, kar vam gre.

   • Jovo Jamnica

    A so kje vidni nastavki smele napovedi? Janšo je volilo leta 2008, 307.000 volivcev.

 • žogica

  Janša že več kot 25 let deluje razdiralno v Sloveniji in uspelo mu je razdeliti narod. Logična posledica je, da nobeden noče v koalicijo z njim. Kakorkoli si SDSovci zatiskate oči, to je resnica. Zdaj bi pa on delal koalicijo, saj ni važno s kom, samo, da zasede premierski stolček! Pa še kako prav ima Ljudmila Novak, dobro ga je prečitala!

  • AlternativaZaSlovenijo

   Pokaži mi politika, ki deluje združevalno in to resnično združevalno po svoji vesti, še bolje pa pokaži stranko,ki deluje v korist vseh?

   • macon

    Noben politik ne more nagovarjati vseh, ker imaš vsaj levi in desni svetovni nazor, ki sta različna in nagovarjata različne vsebine in prioritete. Kdor po vaših predstavah nagovarja vse, ne nagovarja nikogar, ker se ne zavzema za nič. Projektnih nalog se ne rešuje z izrekanjem o dobrem.

    Vsakdo, ki deluje za pravni red in proti kriminalu in korupciji, deluje za blagor vseh. Tukajšnji levi odkrito podpirajo levi milijardni kriminal (TEŠ5 in banke kot vrh ledene gore).

   • žogica

    Jaz poznam politika, ki deluje razdruževalno, to je ON eden in edini in njegova stranka. Ostala desnica tega ne počne, levica pa sploh ne!

  • terminalar

   A to piše v Suzy?

   • žogica

    To so dejstva, ki jih stanje v politiki potrjuje!

  • resnicaboli

   Kaj pa je razdiral 25 let??? so ti dobro sprali možgane na HanziTV.

   • žogica

    Očitno resnica boli, pusti ti HanziTV, vedno iščete krivce drugje, sami ste pa en podn….

  • macon

   Žogica marogica, razdiralno delujejo levi kriminalci, ki kradejo milijarde. Zaradi njih ni denarja za zdravstvo in ljudi. Ti pa to z laganjem zagovarjaš, ker si bodisi zabita bodisi pokvarjena.

   Pišeš kot, da si sama Ljudmila Novak.

   • tohuvabohu

    Obe sta enako napihnjeni, hehe.

   • žogica

    Nisem ne zabita, ne pokvarjena (ne zmoreš komentirati brez žalitev), samo realna, trenutna situacija to potrjuje.

    • macon

     Lahko so ti pomembne levičarske vrednote in se opredeliš kot levičarka, želiš si več sociale in pomoči med ljudmi, vendar ne moreš zagovarjati levega režima, ker preveč krade, če imaš le malo morale in etike, zaboga.

     • Jovo Jamnica

      Volivce iz bazena sredine se ne novači s kritiko levice in dobrikanjem konzertivcem. Tudi Marko Štrovs je nekoč dejal, da jih Janša reže kot salamo…

     • tohuvabohu

      To si ti slabo kapiral. Ni letelo na Janšo, ampak na nesposobno politiko NSI in SLS. Če bi desne stranke tako kot SDS naredile svoje, bi danes imeli močno desno vlado.

     • Jovo Jamnica

      Če sn slabo kapiro sam jas, pol dans Janša problema sploh nima…

     • tohuvabohu

      Dobro kužiš. Janša res nima nobenih problemov. Probleme ima Slovenija, ker spet ne bo dobila spodobne vlade. Edina rešitev so nove volitve.

     • Jovo Jamnica

      Slovenija, kot država, je meni pomembna samo v bistvu okvira za nudenje kvalitete živlenja nje državlank in državlanov. Večinoma žive Slovenke in Slovenci v zamejstvu… bolje, kakor Slovenke in Slovenci v Sloveniji. Domnevno tudi zato, ker Janša nima nobenih problemov.

     • žogica

      Govoriš nasplošno, kradejo posamezniki, tako desničarji, kot levičarji. Kje piše, da jaz to zagovarjam……Ja, hvala bogu, v sebi imam veliko morale in etike, kar vam desničarjem zelo primanjkuje.

    • tohuvabohu

     Dobro skrivaš, primojdunaj.

    • von Rhein

     Si ti tisti sicilijanski pajek?

     • tohuvabohu

      Tarantele ni videti štiri mesece, ta prismoda ima pa registracijo iz oktobra lani.

     • žogica

      Nisem, upam, da te piči.

  • tohuvabohu

   Ko že tako do onemoglosti nakladate floskule o “delitvi naroda”, bi enkrat rad izvedel, kaj to pomeni? A imamo zdaj torej dva naroda ali kaj, hudiča?

   • terminalar

    Seveda!! Prvo in drugorazredne že 70 let.

   • sprehajalec

    Ivan janez ga deli od “pravega” naroda. “Naših”. tako si oni to predstavljajo.

    • Jovo Jamnica

     Slovenci so se žačeli deliti praktično šele po letu 1848. Slovenke takrat še niso imele glasu.

  • sprehajalec

   Od nekdaj so glupe levičarke slovele,
   a bolj glupe od Žogce bilo ni nobene.
   nobene očem bilo manj zaželjene,
   na Portalu je Nove, ne dekleta ne žene…

  • Joško

   Če bi vsi pošteni Slovenci razmišljali in kimali kot levaki, potem bi bili enotni,kot eden. Pa še krasti bi se morali navaditi.

   • žogica

    Enoumje, ki ga omenjaš, je Janševa taktika, samo ON eden in edini, kako ne spregledaš!

    • macon

     Janša ponuja roko levemu nastavljencu, ki je pokradel šestmestno cifro s PROTIZAKONITIMI profesorskimi dodatki in potem on zagovarja enoumje.

     Levi zagovarjajo BREZUMJE, ker sploh ničesar ne ponujajo, nobenega razvoja, nič, samo da so glavni in kradejo in zapravljajo.

     • Jan Ocean

      Se pravi je Janša brez hrbtenice dejansko oz. mu diši le oblast.?

     • macon

      Ne, program ima, ki bi izboljšal stanje države. Po mojem bo kmalu šel v penzijo, ker se mu ni treba grebsti. Osebno ima veliko problemov od levega režima.

     • Jan Ocean

      Ne niso super…in bolj malj je uredu, to si ti reku ne jst.. Kva si tok zabit, sploh ne bereš, k furmanski konj si, naj ti sodelavec tu gor posodi slikco za profil, osla ma……
      …zato mi ne kok si me zdej ti dobil..
      Nobene meme… Ker marsikdo je imel dober program, na papirju je marsikaj super….v praksi pa se izkaže, da je v igri le dobiti oblast.
      Tud program 10+100 je bil dober, pa je večina ostala na papirju. Jasno, drugi so bli krivi, aneda…

     • žogica

      Ime Priimek, prijava, dokazi……, to šteje, ne klobasanje, sem slišal, baje…….

     • macon

      Žogica, inštitucije so določile, da so bili dodatki NEZAKONITI in so morali vračati za 8 mesecev. Ena ministrica je odstopila in nič drugega ni bilo. Poišči na internetu.

     • žogica

      Torej so vrnili, to si prej pozabil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • macon

      Vrnili so za osem mesecev in ne za vsa leta, ko so prejemali. Kriminalec se ne reši odgovornosti na ta način, nisem še slišal, da je bančni ropar vrnil denar in je bilo vse v redu. Hkrati mora vedno tudi pred sodnika.

      To je pač pravo po levičarsko, degradacija prava in družbe.

   • exposingthetruth1111

    Kaj ti logika ne deluje, nikoli ni možno da vsi krademo, nekdo more pošteno delati, da drugi ima kje kaj ukrasti.

   • lili pili

    Pa lagati kot ti

  • KAPIBARA

   Narod so razdelili že leta 41…

   • žogica

    Na Plebiscitu smo bili enotni, skorak 90% nas je glasovalo za odcepitev…………., potem se je pa začelo……

 • učko

  Bajuk je biu dec k se šika, ne pa ta Ludomila zmešana, k jo udbovci šopajo !!!!

  • tohuvabohu

   Obnaša se kot kmečka nevesta. Doma je iz krajev, kjer četrtkov večer poslušajo ob petkih.

   • Jovo Jamnica

    Ja. Sam rodila se in odraščala pa ni v krajih, kjer biva danes…

    • tohuvabohu

     A je to olajševalna ali oteževalna okoliščina?

     • Jovo Jamnica

      Poreklo in odraščanje, tako Milike, kakor Ivana, je javnosti več ali manj, prikrito. Kar se eksplicitne okoliščine tiče, je za mene oteževalna. Sumim, da sta imela in imata še vedno… iste botre, ki pa so se v nekih drugih časih, domnevam, začeli medsebojno prepirati na njun račun.

   • lili pili

    Tam, kjer je pa ivan rojen imajo pa cisto drugo muziko, siptarsko…

    • tohuvabohu

     In kaj potem, govedo zarukano?

     • lili pili

      Ni goveje ni domace, kapiras

 • Joško

  Ljudmila, najbolje da se oprimeš šporheta, politika itak ni več zate; te je potegnila preveč v levo in bojim se,da ne boš speljala ovinka.

  • Waltter

   vsi ki so ji blizu pravijo da je za vse tako bolje da ostane v politiki, z stedilnikom ter hrano in okusi nikoli ni najdla tiste taprave harmonije..

 • Zora

  No smo čakali vaše laži o tej temi in seveda dočakali. Gnojnica nora24.

  • von Rhein

   Najprej jo dobro poglej in tudi dobro poslušaj,ko govori. Takoj boš ugotovila (sorry,če si fantek) ,da je precej “uničena”.

 • Anton

  jap Luda meri, cilj tvoj je oslabiti stranko SDS, vem da si preklemensko fouš, vem da je tvoj cilj nadvlada na desni stranki, sam pač priznej luda meri, da kajpak nisi sposobna, spoštovani emninentni GOSPOD Janez JANŠA, pa je, to je več kot dokazljivo dokazal, v skoraj 30 letni politični eri, ko je svojo stranko več ali manj kot edini med strankami v parlamentu stabilno vodil skozi, navkljub nenehnim poskusom diskreditacije s stani političnih vazalov-medijev,vsa pravna srenja je bila praktično zoper njeu bil ap je tudi kot edini politik, neupravičeno zaprt. Vprašanje se poraja kako močna bi bila stranka SDS, če bi imela tako zaledje kot recimo SD oz kaka druga stranka iz levega pola, katere imajo na svoji strani praktično vso medijsko mašinerijo,da ne omenjam tudi denar, kajpak zavedati se je treba da ima levica v oblasti bančništvo, ki dela za njih.Z lahkot bi v tem primeru bi bila stranka SDS ne zgolj relativni zamagovalec, temveč večinski zmagovalec s podporo 46 +. To vam lahko dam celo glavo v ogenj.Slednje tudi nakazuje kako spsooben je spoštovani eminenti GOPSOD Janez JANŠA, njemu podobnemu po spsoobnostih v parlementu ga ni. in to marsikoga bega, in dela preglavice.Zanimivo ap je tudi kdo je tisti oz katera stranka, ki je kot prva željo po spremembi volilnega sistema. Vprašanje se zopet postavlja, zakaj leve stranke nočejo večinskega sistema, ki več kot dokazljivo potrjuje da je daleč najbolj praktičen, pravičen od vseh oblik volilnih sistemov.No odgovor je kajpak sila enostaven

  sarkazem press

  • lili pili

   Si pa res debil, ce bi bila sds tako priljubljena kot pises bi namesto 220.000 od 1.700.000 volivcev dobila mnogo vec pa ninin tudi ne bo. Spokite se nazaj v socialdemokracijo od koder ste tudi izsli, sestavljali pa so jo sami bivsi komunajzarji to je resnica o vasi stranki.

   Imejete istega predsednika se 30 let, nobena demokraticna strNka v evropi nima kaj takega…

   • Anton

    vidim da si funkcionalno nepismen, po vsej verjetnosti celo bebav

    sarkazem press

    • lili pili

     Vazno da clovek pozna in razume stevilke, vse ostalo je nakladanje…

 • macon

  Vidiš, pa si res večni otroček. Razlage za orožje o katerem nabijate levi dobiš tudi pri mojih zapisih.

  • Jan Ocean

   Dokler ti ne nehaš v nedogled nabijat o levih in desnih, ni treba posebej povdarjat, da se vidi kdo je tu zaostali nedonošenček. In tvoji zapisi, ideološko razdiralni, so brez vsake cene in me sploh ne zanimajo.

   • macon

    Seveda bom nabijal o levih in desnih, ker rabote zganjajo levi in so jih tudi v preteklosti več kot 90%. Vsegliharstvo je zadnje zatočišče zagovornikov levih rabot. :)

    Vsi so isti pa zmeraj samo Janša naj gre bla bla potem bo pa nirvana, ker bodo lahko levi v miru kradli.

    • Jan Ocean

     Levi ali desni, v trenutni politični situaciji, doma ali drugod, eni in drugi se na žalost borijo le za lastno rit, za moč in oblast. Njihov bencin je pohlep. Dol njim visi narod. Eni in drugi bi nam ukradli in državo in kulturo. Kar so že storili.
     Ta desni, uni najbolj zarukani, so prisegali hitlerju in nacifašistični ideologiji, za kar se jim je vrnila le karma….tretji rajh je (bila) hudičeva revolucija, katere posledica je bila komunistična, prav tako zavožena, revolucija. Oboje sprevrženo. To je samo karma, oz. usoda….akcija-reakcija.
     Proti komunistično zborovanje domobrancev leta 43 je neki podobnega kot zborovanje letos “nosil bom rdečo zvezdo”. Zahojeno, preživeto, mračno, polno strahu. Čeprav, to dvoje še vedno ni primerljivo zarad okoliščin in tudi sicer.
     Ti kar nabiji naprej, se zaradi takih smo kjer smo, nikjer. Samo ne piši da so ostali otročiči, ker si sam nedorasel.

     • macon

      No, v redu, vsaj nekaj konstruktivnega od tebe. Meni so vsi totalitarci isto sranje.

 • svoboda sloveniji

  ŽALOSTNO, DA OTROCI UDBI PLAČUJEJO DOLG SVOJIH STARŠEV …………..

 • tonite falco

  Novakovo je potrebno izključiti iz stranke oziroma nagnati ven iz NSi-ja!
  Da ne bo več ustvarjala več prepirov v stranki in v državnem zboru.
  Kajti ona je glavni krivec za notranje razprtije. Sicer pa slika kjer se je rokovala
  s Kučanom pove vse o njej in kam spada. Ona sicer leze v rit Kučanu in forumu 21 oziroma mafiji,
  ki vlada iz ozadja (globoka država).

 • lado

  kreteni portalovski !!! A JE TO VAŽNEJŠA TEMA , KOT ALAHI !!! PORKADUŠ !!!!!!!!! KAKŠNI BEDAKI !!!! POLICIJA PA UVAŽA , PREKLETA GOLAZEN PLAVA !!!!!!!!!! PUSTITE moravće prmir !!!! GREMO POOOOČISTIT OD MURGL IN OSTALODRHAL Z ALAHI !!!! A BI ŠLO !!!! NORCI !!!! BOMBE V LUBLANSKI ROTOVŽ , IN AZILNE SVINJAKE , PA BOJO BEŽAL !!!!!!!! O K!!!!?????????

 • tohuvabohu

  A je, če verjameš v usodo, si pa itak prtegnjen. Zakaj ne poveš takoj, da se te ognem. Pogovor s tabo itak ni vreden piškavega oreha.

 • terminalar
 • xtc

  Novakova je bivša učiteljica iz SFRJ,no to pa se ve kdo so-zagriženi Yugofili in komunisti.
  Sedaj je le barvo pokazala.

  • lili pili

   Pol je angelca likovic se bolj nevarna je bila ravnateljica..

 • Valter BraniSlav

  Kdo je bolj ljubil Tita: Janezek ali Ludamila?

 • lili pili

  Ja bajuk je bil pravocasno opozorjen, da pajdasenje z janso ne bo dobro, zato je stranka tudi izpadla iz parlamenta. Brigale so ga samo finance, za stranko se ni brigal, poln je bil sam sebe…