Novi debakel: Ste upravičeni do energetskega dodatka? Dobili boste obvestilo. Ne, pokličite raje CSD. Pardon, uporabite kalkulator

Trpljenje mladega Mesca (Foto: Twitter)

Potem ko je vlada dvakrat “zlomila” prosti trg z nesmotrnimi napovedmi odkupa pšenice in višanja cen goriv ter začela s primerjavo cen košarice živil, ki je sprožila splošen posmeh, je zdaj na vrsti nova pogruntavščina, zaradi katere se bomo smejali nesposobnim vladnim birokratom. Spoznajte spletni kalkulator za izračun energetskega dodatka. 

Minister za delo Luka Mesec je ob predstavitvi spletnega kalkulatorja za izračun energetskega dodatka za prejemnike denarne socialne pomoči in varstvenega dodatka povedal, da bo spletni kalkulator pokazal posamezniku, ali je upravičen do energetskega dodatka ali ne. Do izplačila energetskega dodatka so sicer upravičene le osebe, ki so že prejemniki varstvenega dodatka ali socialne državne pomoči.

Ministrovo izjavo so sicer mediji PR-ovsko obdelali, a v osnovi sploh nima nobenega smisla. Poskusimo jo razdelati:

“Ta teden smo 113.000 upokojencem, katerih pokojnina ne presega meje za upravičenost do varstvenega dodatka, poslali obvestilo, da so upravičeni do energetskega dodatka.”

Prav. Torej govorimo o avtomatizmu, glede na to, da so že ugotovili upravičenost do dodatka? Ne … potreben je še naslednji korak na CSD …

“… naj se obrnejo na CSD, da ugotovijo, če jim pripada varstveni dodatek …”

Kako, če pa so že na ministrstvu ugotovili, da jim dodatek pripada?

Na drugi strani ministrstvo pravi, naj se obrnejo na spletni kalkulator. Kaj je zdaj resnica?

   • Ministrstvo je samo ugotovilo, komu pripada dodatek, zakaj potem ni avtomatizma, kot pri PKP-jih?
   • Obrniti se morajo na CSD, da ugotovijo, ali so upravičeni?
   • Uporabiti morajo spletni kalkulator? Zakaj, če pa se morajo obrniti na CSD?
  1. To remek-delo vladne komunikacije so zaznali tudi uporabniki tviterja, ki so hitro izpostavili logične nekonsistentnosti izjav mladega trpečega ministra Mesca.

   Očitno so se spet zaleteli v projekt, ki ga niso dobro premislili, preden so ga dali v obdelavo revolucionarnemu tisku delovnega ljudstva. Kaj se dogaja z vladno komunikacijo? Kako dolgo bodo še odvisni od servilnih medijev, da prikrijejo očitni komunikacijski manjko, proti kateremu je prejšnja vlada pravi PR-ovski šampion. Več kot očitno je, da je nova levičarska oblast projekte zaupala popolnim informacijskim in organizacijskim analfabetom, ki jim potem pošiljajo končne izdelke po principu GIGA (Garbage-In-Garbage-Out), se pravi pokvarjene informacije notri, pokvarjene informacije navzven. Imajo srečo, da jih mediji zaenkrat še ščitijo pred besom ljudstva. A kako dolgo še?

   Andrej Žitnik