Novi objavljeni dokumenti hekerske skupine DCLeaks razkrivajo, kako je George Soros rušil Janševo vlado!

Banka Slovenije med vstajo leta 2013. Takratni dogodki so pripeljali do nove vlade Alenke Bratušek, dokapitalizacije bank in nezakonite preiskave. (Foto: STA)

Prejšnji teden smo na našem mediju poročali, da sta se na uradnem biltenu Sorosove fundacije Open Society kot zaveznika ameriškega finančnega špekulanta v Evropskem parlamentu znašla tudi Slovenca Tanja Fajon in Ivo Vajgl, zdaj pa je hekerska skupina DCLeaks v javnost lansirala nove podatke, ki to potrjujejo, prav tako pa se v dokumentih pojavijo imena nekaterih drugih Slovencev, kot so Danilo Türk, Samuel Žbogar in Neli Dimc ter celo nekdanja hrvaška ministrica za zunanje zadeve, Vesna Pusić. Zgoraj omenjeni so tako ali drugače sodelovali s fundacijo Open Society in bili posredno prejemniki različnih finančnih donacij, dokumenti DCLeaks celo razkrivajo, kako je Soros za študij v tujini novačil slovenske študente, predvsem s Fakultete za družbene vede, ki je tesno povezana z Zavodom za odprto družbo Slovenija. Da George Soros pri doseganju svojih političnih ciljev ne izbira sredstev, pa dokazuje razkriti pretresljivi podatki, da je Mirovni inštitut, ki ga Soros financira že več kot desetletje, leta 2013 organiziral slovenske vstaje in pomagal zrušiti vlado Janeza Janše.

Aktivistična hekerska skupina DCLeaks je objavila veliko količino dukumentov, ki zajemajo tudi “skrivni fond”, ki ga George Soros namenja za svojo fundacijo Open Society. Med objavljenimi dokumenti tako lahko najdemo spisek španskih novinarjev in aktivistov, za katere se trdi, da so “prorusko” orientirani in da pomagajo k “ustvarjanju proruskega mišljenja na Twitterju”. Spisek sta sicer sestavila dva španska novinarja, Nicolas de Pedro in Marta Ter. Sodeč na dokument so posamezni novinarji razvrščeni v več kategorij. V najvišji kategoriji so tisti novinarji, ki najbolj ogrožajo Sorosove politične ideje in ga tudi kritizirajo.

Če takšni spiski obstajajo tudi za Slovenijo, sicer ni povsem jasno, a glede na Sorosove tesne povezave z bivšim predsednikom države Milanom Kučanom, od katerega je leta 2002 prejel državno odlikovanje. Takrat so Sorosovo odlikovanje sicer podprli tudi v multimedijskem centru Kibla, na blejski poslovni šoli, slovenska filantropija in pravno-informacijski center nevladnih organizacij. To seveda ni presenetljivo, saj so vse institucije po vrsti prejemale finančne donacije.

Fundacija Open Society FDV-jevce vabi na študij v ZDA
Sorosova fundacija in inštitut Odprte družbe sta sicer v Sloveniji med drugim financirala številne druge organizacije, kot so študentski klubi, Amnesty International Slovenija, Vsi drugačni – vsi enakopravni, Zavod KROG, Zveza Romov Slovenije, Spletno oko, Mladinski svet Slovenije, Društvo Parada ponosa, Digital Media Lab (Ljudmila), Center za svobodno umetnost Ljubljana, Medijska preža (Media Watch) in tudi Inštitut Odprte družbe Slovenija, katere predstavnica Neli Dimc je bila v tej Sorosovi organizaciji zaposlena že leta 1999, iz javno dostopnih podatkov pa je razvidno, da so jo leta 2014 zaposlili na FDV, v pisarni za mednarodne kooperacije. Dimčeva ostaja kontaktna oseba Zavoda za odprto družbo Slovenije, ki razpisuje eno in večletne štipendije za dodiplomski študij v ZDA za različne družbene smeri.

DCLeaks razkrivajo, kako je Mirovni inštitut Slovenija sodeloval in organiziral na slovenskih vstajah, ko se je načrtno rušila 2. vlada Janeza Janše. Tako je že 17. decembra leta 2012 organiziral odprto vstajniško skupščino na Metelkovi, 21. decembra istega leta pa prvo vseslovensko vstajo. Nato je 11. januarja sledila druga vseslovenska vstaja in februarja še tretja. V Slovenijo je pripeljal tudi srbskega levičarskega aktivista Srđo Popovića, ki je nastopil tako v Ljubljani, kot tudi v Mariboru.

Foto: STA.

Rusi odrekli podporo Danilu Türku za generalnega sekretarja ZN zaradi povezav s Sorosom
Hekerji iz omenjene skupine DCLeaks razkrivajo tudi zanimive povezave med Georgom Sorosom in nekdanjim predsednikom Republike Slovenije, Danilom Türkom. Türk je namreč predstavnik Slovenije v Evropskem svetu za zunanje odnose (zraven sta tudi Samuel Žbogar in Tanja Fajon), ki je bil leta 2007 ustanovljen z zagonskim kapitalom Fundacije Open Society. Leta 2013 je imel Türk govor v Carigradu, kjer je javno izjavil, da je lahko George Soros vzor humanitarnega delavca, ki se bori za človekove pravice. Naši neuradni viri pravijo, da zaradi tesnih povezav s Sorosom Türka julija leta 2016 ni bilo na večerji z Vladimirjem Putinom, ki je sledila po slovesnosti pri Ruski kapelici. Namreč, od leta 2015 je delovanje vseh Sorosovih fundacij v Rusij prepovedano.

Danilo Türk je imel tudi težave z lobiranjem v Rusiji za generalnega sekretarja OZN, zato so strukture kontroverznega ameriškega finančnega špekulanta lobirale tudi za nekdanjo podpredsednico hrvaške vlade, Vesno Pusić. Na koncu je bil sicer na to prestižno mesto izvoljen Antonio Guteress.

Več o vsebini dokumentov, ki jih je pridobila hekerska skupina DCLeaks, bomo na Nova24TV razkrili v prihodnjih dneh.

T. F.