fbpx

Nov primer zvijanja rok! Na sedežu stranke DeSUS prejeli pošiljko belega prahu!

Foto: STA

Na sedežu stranke DeSUS na Kersnikovi v Ljubljani so danes prejeli pošiljko z belim prahom, o čemer so tudi obvestili pristojne službe. Osebe, ki so bile v stiku s pošiljko, so v karanteni, na kraju dogodka pa že posredujejo policija in gasilci, so sporočili iz DeSUS. Kersnikova ulica je zaradi dogodka zaprta za promet. 

Gre za novo grožnjo poslanski skupini DeSUS. Neznanci so jim namreč na sedež stranke poslali neznano pošiljko z belim prahom. Kot so napovedali v DeSUS, bodo posredovali dodatne informacije, ko bo znanega kaj več o okoliščinah in rezultatih analize snovi, poroča STA. Pošiljko z belim prahom so na sedežu DeSUS-a prejeli tudi sredi decembra, takratne analize so pokazale, da ni šlo za nevarno snov.

V zadnjih dneh so bili poslanci DeSUS-a večkrat žrtve javnih napadov. Najbolj pogoste napade sta doživljala poslanca Branko Simonovič in Robert Polnar. Oba sta večkrat javno izrazila nestrinjanje s političnimi odločitvami predsednika stranke DeSUS Karlom Erjavcem. Polnar pa je na eni izmed parlamentarnih sej razkril, da je Erjavec že sedmega decembra lani razkril tajni osnutek računskega sodišča na sestanku poslanske skupine DeSUS.

Foto: Pixabay

Podle grožnje doživelo več članov vladne koalicije in članov vlade
V preteklih mesecih smo lahko videli številne grožnje članom sedanje vlade in vladne koalicije. Predsednik vlade Janez Janša mora vsak teden poslušati gesla “Smrt janšizmu”. Ministru iz kvote SDS Vasku Simonitiju so na primer uničili domačo fasado. S kljukastimi križi se je morala soočiti sedanja državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje RS, dr. Alenka Forte. Poslancu SMC Gregorju Periču so pred dom zabili tablo z napisom “Heroj ali izdajalec”. Oba, Simonovič in Perič, sta se enako kot Fortejeva soočila s podobami svastike, ki je “krasila” njune slike.

To je le nekaj primerov, ki so se dogajali v preteklosti. Ali smo res v sedanjih časih prišli tako daleč, da je le pomembno, komu bodo čim prej “zvijali roke.” Perič je v eni izmed oddaj Tema dneva povedal, da je v zadnjem času mogoče vse bolj opaziti grožnje in napade, medtem ko se storilci ne želijo razkriti. Perič je pri tem priznal, da ni edini poslanec SMC, pa ne le SMC, ki je deležen podobnih pritiskov. V preteklosti se je tako za razliko od drugih, ki se bojijo, da bi se v tem primeru pritiski še stopnjevali, odločil spregovoriti.

Luka Perš