Novinarji “fake-news” medijev v paniki: Za študente pripravili predavanje, a stoli so ostali prazni!

Foto: Twitter

Fakulteta za družbene vede (FDV) je v zadnjih dneh pospešeno oglaševala dogodek Proti kulturi laži, s katerim so želeli tako študente kot tudi dijake seznaniti in izobraziti o tematiki lažnih novic. Na današnji dan so zagotovo pričakovali, da se bo pranja možganov udeležilo veliko študentk in študentov, a očitno se vse ni izšlo po načrtih, saj je predavalnica povsem prazna. Mogoče pa študentje vendarle ne želijo poslušati predavanj “fake news novinarjev” z Dela, Dnevnika, Večera in Mladine, ki predavajo o lažnih novicah. 

Na dogodku, ki se je v prostorih fakultete začel opoldne, so pred nekaj študenti predavali: Ali Žerdin z Dela, Jure Trampuš z Mladine, Tanja Lesničar Pučko z Dnevnika, Kristina Božič z Večera, med njimi pa ne bo manjkal niti profesor s Katedre za analitsko sociologijo Vlado Miheljak, ki je sicer spisal že več kolumn za Mladino, iz katerih je več kot jasno razvidno, da niti približno ni naklonjen predsedniku največje opozicijske stranke SDS Janezu Janši.

Na protislovje opozoril tudi poslanec Grims
Glede na to, da je dogodek poln izrazitega protislovja, se je poslanec SDS Branko Grims odločil, da na vlado naslovi poslansko vprašanje, saj se FDV financira iz javnih sredstev. Zastavil je vprašanji: 1. Kolikšni so stroški dogodka na temo lažnih novic na FDV, saj je v okviru univerze FDV financirana iz javnih sredstev? in 2. Ali je Vlada Republike Slovenije seznanjena s podrobnim programom dogodka in bo izobraževanje potekalo tudi s predstavitvijo najbolj razvpitih primerov lažnih novic (politične propagande najslabše vrste) uredništev časopisa Delo in Mladina, ki so bili doslej objavljeni v Sloveniji? Pri tem je kot primere navedel: Objave lažne novice, da je denar od Patrie končal v SDS, objave lažne novice, da so udeleženci iz vodstva SDS na prireditvi na Brezjah zasedli prostor, namenjen starejšim duhovnikom, objave lažne novice (z elementi sovražnega govora), da je poslanec SDS, ki je dvakrat predlagal v sprejem Državnemu zboru Resolucijo o evropski zavesti in totalitarizmih, ki obsoja fašizem, nacizem in komunizem, zaradi udeležbe z družino pri sveti maši na Brezjah “šaljivo” primerljiv z nacističnim veljakom Nacionalnega socializma, ki je svojo družino pobil, s posebnim uvodnikom takratnega odgovornega urednika Mladine, zakaj da naj bi bila taka primerjava nujna.

Več kot očitno je, da je med razlogi, zaradi katerih so se odločili za pripravo predavanja, strah pred pojavljanjem novih medijev, kot je Nova24TV, in pred družbenimi omrežji, ki ljudem olajšajo ločevanje semen od plev. Pranje možganov mainstreamovskih medijev je tako oteženo, tiskanim medijem pa zaradi tega posledično padajo naklade. Očitno pa se je izkazalo, da zdaj tudi študentje FDV-ja nimajo več posluha za lažne medije. Panika na vidiku “fake newsarjev”?!

H. M.

 • Božobožo

  Najbolj fakenews medij je itak noratv, ker objavljate več popravkov kot novic. Tolk ste bedni da vas je sekta prodala madžarom eno leto po ustanovitvi.

  • OrangeHitler

   Soave ti že besno odgovarja :)

   • Soave

    Še ne. Pa sem hotela. Raje ne bom, ker je siten. Nima nikogar, da bi ga pobožal.

  • rrrrr

   Veš malo, razumeš še manj, lepo pa je, da svoje darove deliš z nami..Kot tvoj sošolec OrangeHillary
   Ti, kolk je 0 minus 2?
   (slovar: minus po latinsko pomeni manj).
   Tvoj GašperGašper

 • Osti jarej

  …v mafijastanu se producira zgolj fejk njuvs…..kaj se dogaja v svetu?…tega iz naših medijev niti pod razno ne izvemo…če pa že kaj,so pa to laži….selekcionira se domače novice….ma,klinc….slabše je kot ,ko smo bili za železno zaveso

 • Tanja Bor

  Novinarji fake news medijev so na FDV uprizorili performans Fake news po knjigi Petra Jančiča. https://spletnicasopis.eu/2017/12/18/fake-news-ponatis/
  Študentje se performansa niso udeležili, ker lažnih kulturnikov ne spremljajo, ampak raje tvitajo.

 • FreikorpsSLO

  Predavalnica je bila prazna, tako kot so prazne prizadete levičarske glave. Ko bodo tako prazne še njihove denarnice in računi, bo Slovencem boljše.

  • Franc Šink

   Saj ne znajo z denarjem.

   • Slovenka

    Z njim tako in tako niso nikoli znali. Spomni se, kaj je trdila pokojna britanska predsednica vlada Margaret Thatcher, da socialisti živijo od sposojenega denarja.

    • OrangeHitler

     takšni bombončki so prava hrana za paranoične desnake, ko pa se socialistično rešujejo propadle banke in podjetja, je pa tišina… da vas ni sram. Kje je tu prosti trg???

  • etrusk

   Zgleda , da se tudi študentje zavedajo, kaj je resnica , kaj so laži.

 • Tanja Bor
 • šmentanamuha

  Odlična novica. Očitno so partijski sluge podcenili pamet študentov in vpliv interneta. Ni mi pa jasno katere srednješolce so pričakovali? Lažni status “pomembnih” levorežimskih novinarjev je samo napihnjen balon, tako kot “podjetniški” status SD-jevega poslanca Hana, ki je samo še v zadnjih izdihljajih, odkar so ga odklopili od državnega budžeta. Prosti trg je v hipu “stehtal” njegovo podjetniško “težo”.
  V bistvu pa me zanima, ali ti partijski novinarji res mislijo zase, da so kul in napredni in nasploh novinarji “s težo”. Prava blamaža s Štefančičem vred. Propagirajo sevenokorejsko novinarstvo in zraven se počutijo zelo pomembni, nad vsemi drugimi.
  MMC je že sprožil propagando proti SDS v zvezi z nekim plakatom. Objavijo samo leve pljuvaške komentarje in kakršna koli replika je onemogočena. Zato levi komentatorji triumfirajo, ker seveda izgledajo v navidezni premoči. In pol si upajo neki žnj partijski novinarji celo predavati o lažnih medijih. PRVI V VRSTI LAŽNIH MEDIJEV JE MMC PORTAL RTV Slo, ki smo ga primorani plačevati vsi zato, da nam lažejo in prirejajo komentiranje in glasovanje, ki ni v prid partijski agendi.

  • Tanja Bor

   Zelo pomembno je videti udeležbo na takih shodih. Ali Žerdin, Jure Trampuš, Tanja Lesničar Pučko, Kristina Božič in Vlado Miheljak so fake.

   • Tone

    Fake je ta članek, ki računa, da bralci ne vedo, da so sedaj počitnice in na študente sploh niso računali.

 • Franc Šink

  Mladina je tehnološko vedno bolj izobražena.Ne verjame več lažnivim komunističnim gobcem Teče jim voda v požiralnik.

 • T-Rex

  jah pametni itak nebi hodili na to pranje možganov, levaški mladinci so se pa raje šli zadevat na metelkovo in rog. :)

 • PičkinPolda

  Ma ne pišite o nečem, kamor spadate zraven. Tudi vi, v službi “resnice” spadate v isti kotel. Skupno vsem je, da zavajate in podajate lažniva dejstva, ki z resnico nimajo nobene skupne točke. Človek se včasih sprašuje, če ne živite v prešernovih cajtih, ko je bila cenzura še tako popularna. Še kako jo izrabljate proti vsakemu, ki vam napiše kaj po resnici. Samo laž ma kratke noge, Slovenija pa bi resnično potrebovala neodvisen, nepolitičen medij.

  • Jan Kovalski

   Ampak, pišeš v množini, pa nisi uspel podati niti enega primera, pa bi jih moral vsaj tri (množina).
   Torej si ti tisti, ki širi lažna mnenja.

   • PičkinPolda

    Se ti šteješ tudi med novinarje na Novi? Moraš prebrati in ne samo mal tko, preletet. Ti nimam naštevat s nobenega primera, ker so taki vsi. Že ne rečem, da ne napišejo določenih dejstev, tako kot so – npr. če govorimo o državljanski vojni na Slovenskih tleh, povojnih pobojih. Problem je sedanjost, hvališenje SDS na dolgo in široko, tam pa je laži tolko, da če mi rečejo Dober dan, pogledam čez okno, če je res dan. Prejšni teden so pa lahko celo slepi spregledal, kakšna morala tam laufa, žal zaslepljenci še ne. Še tudi to pride :)

    • T-Rex

     hm levaki pa seveda nič ne lažejo in zavajajo. res kaki imbecili ste na levem polu.

    • šmentanamuha

     Polna usta poštenja so te, da se ne boš preobjedel svojega zarečenega kruha.

  • Soave

   Ne, mi tule potrebujemo take, kot si ti. Pišeš , pa nič ne izvemo, kaj je po tvoje resnica !!

   • PičkinPolda

    Veš kaj je resnica? To, da je v Sloveniji ni. So bedaki in konji in izdajalci slovenskega naroda – to so vsi politiki v Sloveniji, vsi samo lažejo. V kaj pa ti verjamaš? Še v JJ in SDS, ali si pri tem v dvomih? Enkat je pač luštnega konec. Ko mož vara ženo, pa to veš, verjetno tega ne podpiraš? Ali pač? Pred časom si pisala, kako se desni med sabo grizemo. Seveda se in se še bolj bomo. Enim nam je v srcu resnica in poštenje, drugim pa oblast. Sedaj, katero resnico bi rada. To zlagano, ki se z manipulacijo trudi prikazati “pošteno”. Pošten človek prizna, pošten človek obsodi, pošten človek ne LAŽE. Vse ostalo pa je nepošteno.

    Ti je ljubša “resnica” ali resnica?

    • PičkinPolda

     Da ti pa kratko prišepnem samo eno dejstvo. JJ z vso SDS skupaj, ni več desni, ker vodi nepoštene posle. Sami so se postavili na tisto stran. Politika je umazana, samo vseeno obstajajo meje, ki jih ne smeš prestopiti. Ni kaj več dodat.

    • Soave

     O, še obstaja resnica , še . Vendar je zmanipulirana z prav vseh strani. Ne sme biti slišana. Vsak jo malo po svoje obrne. Ampak je še vedno Resnica.
     V kaj jaz verjamem? V Slovenijo. Da se bo Narod en dan le zbudil.
     Z Janšo, ali brez. Ja, kritiziram desnico. Kritiziram Janšo. Pa vendar ne more biti en sam človek kriv za napake. V to me ne boš prepričal.
     In kaj je, oz. kaj bi bil končni rezultat tega, da pošten človek prizna, obsodi. . . . . . . . .
     No ? Jaz vem odgovor.
     Komaj čakajo na nekaj takega. Zato so desnake tudi sprli.
     In, kako pa naj ravnam drugaće, kot podprem . . . . . . . nisem napisala verjamem. . . . . . SDS?
     iMAŠ ODGOVOR ?

  • učko

   PičkinPolda = pičkin dim

   • PičkinPolda

    V virtuali si lahko tudi Stalin al pa sam Bog. Lepo se je skrivat za nicki, ni res?

  • sodnikisozločinci

   Resnica je tisto kar verjameš. Za ene bedake je resnica, da je Zemlja ploščata, za druge bebčke pa da je Slovenija pravna država. Večina tistih drugih je morala za svoje spoznanje diplomirati na pravni fakulteti, to je pa tudi glavna razlika med intelektualno levico in kmetavzarsko desnico.

   • šmentanamuha

    Ja, kaj pa si zdaj povedal?

  • Soave

   Tole tvoje mnenje mi kar ne gre iz glave.
   Ali res misliš, da prav vsi lažejo ? Misliš tudi na ta portal. Hmmm?
   Ni nujno, da je laž. Velikokrat pretiravajo. V tistem, kar jim odgovarja. Tudi mene to moti. Pa vendar, v sedanji situaciji je skoraj nemogoče biti v svojem pisanju zvest resnici.
   Vem, vem, je ena sama. . . in pri nas tako posvinjana, da jo bodo samo leta, oz. ČAS lahko malo očistila.
   Veš, o neodvisnosti imam pa prav posebno mnenje. Zame ne obstaja. Pa sedajle ne bi o tem .
   Ti pa še kaj napiši, zanimajo me pogumni komentarji.
   .

  • garfi

   vseglihar

  • šmentanamuha

   Pravzaprav je tako. Resnico moramo izluščiti sami. Če imamo samo enostransko poročanje, ki ne dovoljuje niti replike, je resnico zelo težko prepoznati, če pa imamo vsaj še drugo nasprotno ali pa bolje drugačno mnenje, osvetljeno z drugega zornega kota, potem imamo več možnosti, da pridemo bliže resnici.

 • Slovenka

  To je odlična novica. In imam še boljšo. Iz prve roke vem, da srednješolci ne marajo LGTB-ja in njegove izprijene ideologije. Ko je moja znanka pri sociologiji obravnavala to temo, so ji jasno in glasno razodeli, da se jim ta ideologija upira. Moja pretresena kolegica se ni mogla načuditi njihovi togotnosti, kot je poimenovala njihovo mnenje. Še je upanje za Slovenijo.

  • šmentanamuha

   Super. Resnica bo zmagala – na dolgi rok.

  • RATATA

   Starši smo tisti, ki se nam mora ljubiti odpirati oči! Nimamo pravice biti utrujeni ali ne imeti časa!

  • Franc Šink

   Seveda saj je velika večina normalnih Tudi dijakov!

 • Kučko pod pručko

  O Fake News ne more razpravljati Miheljak, kot tudi volk ne more čuvati ovc

  Dovolj je, da pogledaš, iz katerih medijskih hiš so bili razpravljalci o takomenovanih Fake-news, pa veš, za kako nekvalitetno zadevo je šlo. Vlado MIheljak in Adi Žerdin sta stara Mladinina mačka, torej od revije, ki je v popolni oblasti murgelskega uničevalca demokratičnih medijev. Oba sta zelo nenaklonjena Janezu Janši in stranki SDS in sta tudi velika krivca za potvarjanje novic. Med ostalimi sta dva iz kluba 571 (Jure Trampuš iz Mladine, Tanja Lesničar Pučko iz Dnevnika), tako da je dvom o neki kvaliteti še toliko večji.

  Če bi organizatorji res želeli razpravljati o potvarjanju novic, bi lahko poklicali na debato Petra Jančiča, ki je nedavno tega izdal knjigo Fake News. Bolj verodostojnega in z informacijami založenega bi zelo težko dobili!!!

  • Tone

   Če se s kakim člankom ne strinjaš, še ne pomeni, da je fake news. Miheljak ni nikoli napisal nobene novice, zato tudi fake ni mogel. On piše kolumne.
   Tipičen Fake News je tale članek, ki temelji na “novici” da ni bilo študentov, čeprav je pisec moral vedeti, da so počitnice in študentov na fakulteti sploh ni. Kolikor jih je bilo, jih je bilo veliko. Kolikor vem pa sploh ni šlo za predavanje, ampak strokovni posvet.

 • Slovenka

  V zvezi z levakarji se mi je prikradla v spomin misel Vinka Šimeka o nekem falotu, ki so ga dobili in je moral svoje kikse odslužiti v zaporu: hotel je biti ban, finance je upravljal kot ciciban, na koncu je postal čičiban. Prvo in drugo so levakarji že, mi pa poskrbimo na volitvah, da bodo postali tudi tretje.

  • šmentanamuha

   Hvala za smeh, he he …

 • OrangeHitler

  Vsi vemo, da so “true” novinarji le bivše pornoigralke, prejemnice zletih kurcev in so zaposleni pri “prvemu v službi SDS….khmm…resnice, kakopak”. Njihova slučajna naklonjenost JJ je pač naravna posledica njegovega poštenja, domoljubja in resnicoljubnosti.
  pravi sarkazem press

  • Soave

   No. . . .no. . . . . samo eno ” true ” novinarko si našel ??
   Pa je res sarkazem. Malo slab.

   • OrangeHitler

    Ta se je najbolj izpostavila…”naprčila” če hočeš, v žargonu njenega pravega poklica.
    Brez skrbi, da so tudi drugi biseri, vglavnem se podpisujejo pod psevdonimi ali s kraticami. Novinarska integriteta pa to, a veš…

    • Soave

     Ja, ja. . . . . . izpostavil si jo ti. Saj je fejst ženskica.

     • OrangeHitler

      Če se dobro guzi, še ne pomeni da obvlada novinarstvo. Hotel sem osvetliti avtorje takih člankov, kjer se pritožujejo o drugih novinarjih, medtem ko sami nimajo niti jajc, da bi se podpisali s polnim imenom.

     • Soave

      No ja. . . . o tem kako se . . . ., pa jaz ne morem pisati.
      Misliš H. M. ? Jaz sicer ne vem, kdo je , sigurno pa kdo od sokomentatorjev ve.
      Se ti zdi to tako važno ?
      Saj se v članku ni nič izmislil.

     • OrangeHitler

      Ne, ne moreš, kot tudi ne moreš njen karakter vzporejati z njeno novinarsko usposobljenostjo, kar si ravnokar naredila.

      Kako bi zgledalo, da se novinarji na Guardianu podpisujejo takole? Konec koncev – še na Breitbartu se podpisujejo s polnimi imeni, še slike dajo zraven.
      Dejstvo je, da nobena vsaj minimalno ugledna novinarska hiša tega ne dela. To delajo le propagandni pamfleti, kot je ta.

     • Soave

      Veš, ko bom zadela na Jackpot-u, bom postala lastnica Nove 24 !! Takrat bomo boljši, kot Guardian. Denar sveta vladar !!
      Eno dobro muziko za deževen petek
      https://www.youtube.com/watch?v=D1ZYhVpdXbQ

     • OrangeHitler

      Želim ti vse najbolje in veliko sreče. Do 18h lahko še vplačaš EuroJackpot, ki je ta teden kar visok, 67 milijonov. Prosim le, da se podpisujete s polnimi imeni.

      Drgač pa hvala za komad, odličen film in glasba :)

      Vračam za boljšo voljo: https://www.youtube.com/watch?v=SJUhlRoBL8M

     • Soave

      + + + + + +
      Ja, bilo bi sijajno, ko bi človek lahko vedno gledal samo na

      The Bright Side Of Life

      Tako se pa kregamo, ali je ta portal SDS – ov ? Saj tega nihče od nas ne zanika. Ne bi smel biti ? Ob poplavi levih medijev ?

     • OrangeHitler

      Eno je, če je portal nagnjen na eno stran. Drugo pa je, če je v lasti ene politične stranke, kar stvar naredi bistveno bolj pristransko kot sicer.
      In ravno njihova izrazita pristranskost, ki je sploh ne skrivajo, me izredno zabava/žalosti.
      Eden mojih najljubših: https://www.youtube.com/watch?v=cmpRLQZkTb8

     • Soave

      + + + + + + Lepa muzika, še lepši teksti. Zelo pomenljivi za ta čas !
      Samo vprašanje. Čigavi pa so – vsaj večina – drugi mediji ? In, so nepristranski.
      Mene pa to ne moti. Zakaj ? Ker preberem tudi druge .

     • OrangeHitler

      Včinoma niso niti levi, niti desni – so korporativni. Kar pomeni, da pišejo v skladu z zahtevami njihovih oglaševalcev.
      Lepo da prebiraš tudi druge, toda v tem početju moraš razčleniti in filtrirati informacije, ki si naprotujejo in to zna biti težko. Najbolje bi bilo najti čim bolj nepristranske medije, kar je danes skoraj nemogoče…
      Še en, danes se mi da: https://www.youtube.com/watch?v=iArXv64tCJA

     • Jan Kovalski

      V lasti ene politične stranke???? Kolikšen delež pa ima ta ena politična stranka?

     • Killary Obama

      Kaj pa zdravo Slovenija in Russia Today, se tudi dobro guzijo, ker ne podpirajo IS Obame in Killary?

     • Killary Obama

      Osvetli raje tiste, ki koljejo Kopte in posiljujejo Švedinje.
      Jaz sem imela rada ZGODOVINO predvsem Turške vpade. Genocid na Armenci ni lažna novica.

  • FUCK COMMUNISM

   Ti pa si debil!

   • OrangeHitler

    uuu…čutim novinarsko žilico.

    • šmentanamuha

     Verjetno imaš Zlato žilo, ti hemeroid brezvezni.

     • OrangeHitler

      haha kako je udobna ta anonimnost kajne

     • Tone

      A ni zanimivo, ko desnaku zmanjka argumentov skoraj brez izjeme pridejo na dan z raznimi ritnimi in fekalnimi zadevami. Da je tako, se lahko vsakdo prepriča, če malo preleti te forume.

 • macon

  To je bilo očitno avtobiografsko, introspekcijsko predavanje. Fakenewsarji so besedičili o fakenews, o sebi in svojem početju.

 • Zrela lubenica

  Bilo bi resnično fino če bi si plačniki in gledalci kabelske TV lahko sami izbrali programe katere bodo gledali.Brez nekih shem .

  • Satelit

   Kakšne sheme? Satelit je brezplačen, če ga seveda kupiš in plačaš montažo. Dobiš vse od ZDF do Russia Today.

   • etrusk

    Res odlični programi so na satelitski . Vredno ogleda . Domače programe pa ne gledam več

 • Slovenka

  Za tiste, ki imate radi živali in bi radi vsaj za trenutek pozabili na hude čase, skozi katere roma Slovenija in zavedni Slovenci skupaj z njo:

  http://www.eye-canddy.com/photographer-shoots-finnish-forest-animals-like-theyre-professional-models-and-we-cant-stop-looking-at-them/3/

 • Fakenews

  Elin Krantz, Ashley Olsen, Pippa Bacca, Maria Ladenburger, Mia 15 katere oče je sprejel migranta v hišo in za to plačal najvišjo ceno. So seveda fake news. Je tudi Alexandra Mezher fake news? Dvomim, ker Hrvaški Karitas nima več prostovoljk, ampak samo še tiste huligane, ki so jim sodniki predpisali družbeno koristno delo.

 • mginko

  Čas leti, resnica pritiska, levica nori. NIČ VEČ NE BO TAKO, KOT JE BILO. +

 • luckyss

  Izumili ste nekaj novega….če je v predavalnici le okrog trideset ljudi je to “popolnoma prazno” ;))
  Bravo idioti..Sicer pa ste lahko srečni, da lažnih novic še ne preiskuje pravosodje..;)

  • Jan Kovalski

   Boli kaj? ker je v dvorani štirikrat več praznih stolov kot poslušalcev.

   • luckyss

    Meni je vseeno koliko je stolov zasedenih…Govorim o patološki lažnjivosti, ki razsaja po tem portalu med “novinarji”…

    • Jan Kovalski

     To ni lažnivost saj slika pove vse. Patološka je tvoja jeza.

     • luckyss

      Jaz vidim na pol prazno dvorano…in ne popolnoma prazno…
      Ali celo na pol polno ;))

     • Jan Kovalski

      Vidiš kako lažeš. Dvorana ni na pol prazna ampak vsaj na tričetrt.prazna

     • luckyss

      Škoda, da ni avtor fotografije ugasnil luči…bi bilo še bolj prazno….;))

     • von Rhein

      Przno?Kot v glavah.

     • glas resnice

      to je posneto več kot uro pred začetkom. predavalnica je bila polna med predavanjem.

     • Jan Kovalski

      Ne drži, uro pred začetkom za pultom ni bilo nikogar.

     • glas resnice

      lažeš kotg pes teče. predavanlnica je bila polna. ta slika je bila posneta pred uradnim začetkom.

     • Killary Obama

      Ja zraka. Povsem polna.

     • Jan Kovalski

      Lažeš, napisal si: “uro pred začetkom”

     • Jan Kovalski

      Poprava: napisal si: “več kot uro pred začetkom”

     • šmentanamuha

      Človek, pa ti se res jočeš, sori, sej ti noben noče nč hudga, sam ugotavljamo, da so levi oprali bolj mal žehte u pralnem stroju.

     • Killary Obama

      Ja zraka.

     • šmentanamuha

      Če je tako, potem potrebuješ pregled pri okulistu. To sliko pa nesi zraven.

    • Killary Obama

     Ali po tvoji logiki laže tudi papež Kiril na RT?
     Slike so res grozljive?

    • šmentanamuha

     Ej, umiri se človek, jeza škodi zdravju.

  • Jan Kovalski

   Popolnoma prazno je pravilna ugotovitev. Tisti redki, ki sedijo so prepričani, da so prišli v tgovino pohištva kjer prodajajo stole, pa so jih malo preskusili.

  • OrangeHitler

   Me zanima, če bodo SDSovih 15% glasov na volitvah tudi označili za “nič”.
   Po istem principu bi morali.

   • luckyss

    Takrat bo moker kozarec “napol poln” ..He, he….

   • Jan Kovalski

    Ne, ker bo dobila več kot 20%

    • OrangeHitler

     joj bogi, to sploh ni point

     • Jan Kovalski

      Bogi si ti, ker tvoj point tu je zaničevanje stranke SDS.

     • OrangeHitler

      hahaha, ne.
      Zaničujem “novinarje” Nove, ki to sploh niso.
      Sicer pa, tudi če SDS dobi 100%, v koalicijo z njimi ne bo šel nihče, še desus se jih otepa ker ve, kako strupeni so.

     • Jan Kovalski

      Ne bi rekel, SDS tu zraven sploh ni, pa si se obregnil ob njih, sedaj pa se zgovarjaš na novinarje Nove. Vidiš to so prave fake novice.

     • OrangeHitler

      A se nekateri res še kar pretvarjate, kot da Nova “ni” prvi medijski satelit stranke SDS?? A res moramo vsakič skozi to????
      Ni ga bolj fake od tega, da tridš, da ni bilo nikogar, zraven pa priložiš sliko, ki je bila posneta eno uro pred predavanjem, in tudi ta ne kaže “popolne praznine”

     • Jan Kovalski

      Lažeš! Ni bilo posneto uro pred predavanjem, “predavatelji” za pultom naj bi po tvoje tam sedeli eno uro in opazovali prazne stole?

     • OrangeHitler

      Tudi če ni bilo, dejstvo ostaja da predavalnica ni bila popolnoma prazna, kot se zgovarjajo “prvi v službi resnice”.
      Zanimalo me je, če bodo tudi rezultate volitev objavljali po istem principu

     • Jan Kovalski

      In ti se lažeš, da je bilo posneto uro pred predavanjem. Si lažnivec in se obešaš na neko besedo, ki pove skoraj isto kot priložena fotografija.

     • OrangeHitler

      Obesil si se na ta stavek, kot da je svet. Ampak to sploh ni point, kolikokrat ti moram razlagati isto….
      Dejstvo 1: Nova24 je absolutno (glavno) medijsko trobilo stranke SDS.

      Dejstvo 2: Predavalnica ni bila popolnoma prazna ampak vsaj polovično polna.
      Ponovno: ali misliš, da bodo rezultate volitev objavili po istem principu? Če SMC dobi 15%, bodo nato napisali, da niso dobili “popolnoma nič”?

     • Jan Kovalski

      Obesil si se na “predavalnica povsem prazna” da si lahko začel pljuvati po stranki SDS, kar sploh ni point.
      Point pa je, da v predavalnici ni bilo toliko študentov kot so si predstavniki Fake News obetali. Njihova pričakovanja (ob večtedenskem reklamiranju dogodka) so bila tako velika, da je trditev “predavalnica povsem prazna” minorna “umetniška svoboda” izražanja napram vsem lažem, ki jih omenjeni predavatelji dnevno širijo v to družbo in jo s tem zastrupljajo. Drugi point je, da so s tem predavanjem želeli zatreti druge medije in predvsem internetne medije, ki jih krivijo za padanje njihovih naklad. Ta dva “pointa” ti nista bila povšeči, zato si se obesil na nek termin, če ga ne bi bilo pa bi se na kaj drugega.

     • OrangeHitler

      Nisem jaz novinar, da bi moral biti zavezan nekemu kodeksu in etiki poročanja resnice. Nova pa to “bojda” je in kot taki so dolžni objavljati resnico, še posebej če sami sebe imenujejo za “prve v službi resnice”.
      Ta drugi point si pa iz riti potegnil in je povsem na nivoju špekulativne paranoje, ki je tukaj vseprisotna.
      Glede na to, da novinarji na tem portalu nimajo niti jajc, da bi se podpisali s polnim imenom, je kakršnakoli debata o njihovi integriteti povsem komična…

     • Jan Kovalski

      “Fake News” je se mi zdi sicer izumil Trump, so ga pa pograbili levi, ki se od nekdaj imajo za edine posvečene razlagalce družbenih dogajan. Oni so predhodno izumili tudi t.i. “sovražni govor”.
      Oboje “Fake News” in t.i. “sovražni govor” sta sedaj orodji levičarjev za zatiranje drugi mnenj političnih nasprotnikov. To je point ne pa to ali je bilo v dvorani 5 ali 10 ljudi.

     • OrangeHitler

      edini izraz, ki ga je trump “izumil” (pravzaprav ga je Kellyanne Conway) je alt-facts. To so laži, zamaskirane kot dejstva, da lažje nategne lastne volilce.
      In niti približno ni nihče uporabljal izraza “fake news” bolj kot sam Trump in prosim ne laži. Samo preglej njegov tviter.
      Sicer pa je tvoj komentar poln pol-resnic in klasičnih paranoj, ki so absolutno nedokazljive.

     • Jan Kovalski

      Napisal sem “se mi zdi”, torej ne lažem. Če si ti nepismen, … Se pa itak spet izmikaš bistvu, ki vsekakor ni to kdo je izumil kak termin.

     • Killary Obama

      A tako kot Killary podporo med demokrati, da je izrinila Sandrsa in poklonila zmago Trumpu.

     • Killary Obama

      Nič ne pomaga. Janša sem Janša tja. Hec je pa v tem, da se ti bo Evropa skupaj s tvojimi migranti kmalu razletela.

     • Soave

      Vidiš, meni se pa to zdi prav žalostno.
      Ko si že omenil Desus. . . . . . . ta pravi so, ja, za ” otepanje ” .

     • OrangeHitler

      pravzaprav ne zaničujem…no ja, malo. V glavnem kritiziram in izpostavljam hinavščino.
      Dejstvo je, da se SDS pred vsakimi volitvami ustreli v koleno s takšnimi ali drugačnimi malverzacijami

     • etrusk

      me zanima tov, kdo izbere patron za obstrel Janša.

     • Soave

      Se strinjam. . . . . pa tudi sprašujem, kaj za vraga se dogaja ? Hinavščina ?No, ta pa je dedovana iz Juge.
      https://www.youtube.com/watch?v=VOgFZfRVaww

     • šmentanamuha

      Malverzacijami….kva si ti ful izobražen pa to…

     • OrangeHitler

      ja

     • anzek

      Moj poklon, tvoja matematika je pa še iz vrtca.

      Ti si v povprečju, zato se ne sekiraj, levi komentatorji tako in tako ne dosegate IQ 50!!

     • OrangeHitler

      A to je bil poizkus “humorja” ?

     • šmentanamuha

      Oranžni ne kapira.

     • Soave

      Anžek, kje pa ste ? Spet ste izginili. Pa tako ” zanimive ” teme obravnavamo, no !!
      Gledamo lepe bejbe na Instagramu, pa ubogega J. Faka smo čisto obrali, pa nasmejali smo se satiri našega Vasleta.
      In še in še . . . . . . lp, no !

     • Jan Kovalski

      Kje je pa kdo napisal, da zaničuješ novinarje Nove?

     • šmentanamuha

      A se ti levi možganski trust sploh zavedaš kaj si napisal? To ni bistroumni nesmisel, ampak samo nesmisel. Če bodo dobili 100%, potem ne potrebujejo nobene koalicije. Toliko o levi družboslovni inteligenci, ki modruje na tem portalu.

     • OrangeHitler

      hahah ja ok no muhica hahaha
      boga…

     • glas resnice

      popravek: stranke sđs, prave jugonostalgične stranke, katere slogan je: preko drine ne može ništa da gine

     • Jan Kovalski

      Lažno mnenje! Jugonostalgične stranke so bile v Dražgošah, SDS tam ni bilo.

     • glas resnice

      lažniva pokveka si ti! ivan janša je poslednji jugonostalgičar i komu njara. pokvarjena desnakarska svinja in komunajzarski prefarbanec.

     • Zahvali se za Janšo

      A zato je druge desne stranke?

     • Jan Kovalski

      Daj pomiri se, vzemi Persen. Ampak kljub temu v Dražgošah ni bilo SDS-a, tam so bile samo jugonostalgične stranke in neke maškare z rdečimi zvezdami.

     • šmentanamuha

      Kaj imaš ti drisko?

    • luckyss

     Boste kupili glasove ? Za tisto bedo evrićev, ki ste jih nabrali jih lahko kupite kakšnih petnajst komadov ;))

     • Jan Kovalski

      Jaz kaj nabral????, vidiš to so tvoje lažne novice!

     • Sadako

      Čele Kula
      Stoji tam mesto Niš, Stoji
      in v turški sužnosti ječi.
      A Srb si iz trpljenja
      želi osvobojenja.
      Kdo toliko moči ima,
      da narodu pogum vzravna?
      Kje je junak, da z rajo
      gre v osvetno vstajo?
      In Štefan Sindjelić vzdrhti,
      od jada stisne meč v pesti.
      Glas gre po očetnjavi:
      Z menoj na ples krvavi!”
      A Turka je nešteti broj-
      kako šibkejši v bran mu stoj?
      In v jarke za okopi
      z junaki Štefan stopi.
      Da vragu se ustavi pot,
      smodnika vsujejo povsod.
      Le iskre ene treba-
      in vse zleti do neba!
      Naval je Truka strahovi,
      za Srbom pada Srb ubit.
      Že v srbsko taborišče
      si dušman pota išče.
      Tedaj pa Sindjelič veli:
      “Nihče ne sme mu živ v pesti!”
      Trenutek le … grom … strela
      Smrt Srbe je objela…
      Ker živih borcev ni dobil,
      se paša je raztogotil.
      In črne misli snuje,
      krvnikom poveljuje:
      “Ker živih psov mi ni v roke,
      mrličem vzemite glave!”
      Na človeško delo
      šli Turki so veselo.
      in vzidati jih v stolp veli…
      In Čele Kula tam stoji.
      In glava tam ob glavi
      strmi in nemo pravi:
      “O bratje, glejte, čujte nas-
      maščujte nas, maščujte nas!”

     • šmentanamuha

      Ne bo potrebno, ker bomo za SDS glasovali tudi tisti, ki do zdaj še nismo.

   • Killary Obama

    Jaz bom volila Jelinčiča tudi, če ga bom edina.

   • šmentanamuha

    Govoriš, kot da si osebno prizadet, zakaj le?

    • OrangeHitler

     muha, prepozno si se vključila v pogovor

  • von Rhein

   Na predavanje so prišli sorodniki.Tako kot na nekatere športne prireditve.Kako je bilo z vstopnino?

   • glas resnice

    kot na predavanjih ivana janše, ko pridejo le dementni in mentalno rezervirani

    • Killary Obama

     Zahvali se za Janeza Janšo, ker brez bi že zmagali. Janša pa pozablja, da je bilo po vaseh pol partizanov desnih in da ne rabi dodatnih strank.

    • šmentanamuha

     Kakšni pa so “mentalno rezervirani”?

     • glas resnice

      poglej se v ogledalo in poljubi razpelo ti mentalno rezervirani drekač

     • šmentanamuha

      A, to? Kakšna pa bi bila tvoja strokovna definicija? Gotovo si te stvari dobro naštudiral.

  • šmentanamuha

   In zdaj si nam nalil čistega vina, ti veliki resnicoljub. S svojo resnico si nam razsvetlil duha, hvala ti…ampak tamle jih bo še 30 bolj težko naštel, če odštejemo še kamermana in nekaj duš, ki so tja prišle po “službeni dolžnosti”.

 • milanček

  a je bil ta mala krmača iz murgel? Joj se opravičujem, seveda prašičkom, da sem jih tako žalil in jih primerjal z murgelskim drekom!

 • soc

  Ne razumem študentov. Če kdo, bi jim vabljeni predavatelji najbolje predstavili fake news. Enkratna priložnost srečati toliko strokovnjakov za medijske laži na kupu. Še Karba manjka.

 • Killary Obama

  Seveda ni zanimanja. Če bi prišel pravi papež Kiril in prinesel slike poklanih kristjanov, porušenih cerkva, posiljenih žensk in otrok bi bila pa dvorana polna.

  • Krtača 20

   Tale striček iz Vatikana je pravkar v Čilu obdolžil žrtve cerkvene pedofilije da lažejo, čeprav dokazov zadosti da so jih res pikal a so zastarali. Čile pa u luft….

 • glas resnice

  cvet resnicoljubnosti je sevda portal nova24, kjer je ivan janša general in grosupeljski vožd. prvi vodi četo resnice goban grims, za katerega je resnica tudi, če ivan janša reče, da nikoli ni bil član kpj. sevda ne pozabi, da naš ivan janša ni nikoli romal po poteh avnoj-a. vmes pa branko polni svoje plenice, da od njegove resnice zaudarja po celem parlamentu.

  • Korenjak

   To pišeš razočarano kar iz predavanja, direkten prenos predavatelja…. eemmmm, lahko ugibam? Miheljak? Repovž?

   • glas resnice

    poglej ga čefurja. si prilezel v aktovki ivana janše. spizdi nazaj v republiko srbsko proklet sđs-ovec. svinja čefurska.

    • Fakenews

     Zahvali se Janši, ker brez njega bi zmagala desna opcija. Kar poglej kaj se je zgodilo, ko je Haider umrl.

    • šmentanamuha

     Ježeš, Marija, kakšne besede…

  • von Rhein

   Ko berem vidim,da si še v letih pesmice …”ko sn še mali bia,kolca sn po iši tako”. Če želiš kaj več…kliči na 090xxx

   • glas resnice

    še en sđs-ovec. proklet čefur. tukaj se izdaja za slovenca, v resnici pa natepava sarme in osle kot njegov idol, grosupeljski čoban in osamosvojiteljski posrane ivan janša.

    • Sadako

     Zahvali se svojemu prašičjemu bogu Allahu za Janšo, ker brez Janše bi zmagala desna opcija in takrat bi bilo konec privilegijev in priznanje Kosova bi šlo v smeti.

    • von Rhein

     To,da uporabiš pojem “prokleti čefur” mi je všeč.

     • glas resnice

      si se prepoznal, svinja sđs-ovska. spizdi nazaj v republiko srbsko. slovenijo slovencem, brez vaše golazni!!!!!

     • von Rhein

      Prosi nekoga,da ti prevede tole….ekelhafte Ungeziefer.Potem ,ko boš izvedel kaj si, se ne oglašaj več.

     • šmentanamuha

      Uh, kakšno rogoviljenje…

     • etrusk

      Pa zakaj , ker je sam velik čefur, kar piše mu ni za zamerit

    • Sadako

     Brez čefurjev bi imel ženo zavito v nikab.

     Pesem Čelekula mi je všeč.Čele Kula
     Stoji tam mesto Niš, Stoji
     in v turški sužnosti ječi.
     A Srb si iz trpljenja
     želi osvobojenja.
     Kdo toliko moči ima,
     da narodu pogum vzravna?
     Kje je junak, da z rajo
     gre v osvetno vstajo?
     In Štefan Sindjelić vzdrhti,
     od jada stisne meč v pesti.
     Glas gre po očetnjavi:
     Z menoj na ples krvavi!”
     A Turka je nešteti broj-
     kako šibkejši v bran mu stoj?
     In v jarke za okopi
     z junaki Štefan stopi.
     Da vragu se ustavi pot,
     smodnika vsujejo povsod.
     Le iskre ene treba-
     in vse zleti do neba!
     Naval je Truka strahovi,
     za Srbom pada Srb ubit.
     Že v srbsko taborišče
     si dušman pota išče.
     Tedaj pa Sindjelič veli:
     “Nihče ne sme mu živ v pesti!”
     Trenutek le … grom … strela
     Smrt Srbe je objela…
     Ker živih borcev ni dobil,
     se paša je raztogotil.
     In črne misli snuje,
     krvnikom poveljuje:
     “Ker živih psov mi ni v roke,
     mrličem vzemite glave!”
     Na človeško delo
     šli Turki so veselo.
     in vzidati jih v stolp veli…
     In Čele Kula tam stoji.
     In glava tam ob glavi
     strmi in nemo pravi:
     “O bratje, glejte, čujte nas-
     maščujte nas, maščujte nas!”

    • šmentanamuha

     Yes, darling, to mi deli…ampak pazi, da se nouš zadavu s svojimi izbljuvki.

  • Članek iz mladine

   let po pokolih v Otomanskem cesarstvu asirski kristjani spet doživljajo genocid. Ta bi utegnil biti dokončen.

   Jezus na križu in mrtvaška glava na vetrobranskem steklu. Pripadnika krščanske obrambne milice Dveh Navša na patrulji med krajem Alkoš in položaji Islamske države na severozahodu Iraka.

   Jezus na križu in mrtvaška glava na vetrobranskem steklu. Pripadnika krščanske obrambne milice Dveh Navša na patrulji med krajem Alkoš in položaji Islamske države na severozahodu Iraka.
   © Erik Valenčič
   Asirske kristjane sem prvič srečal v Ankavi na severu Iraka decembra 2006; takrat sva s fotografom Matejem Leskovškom za Mladino poročala o razmerah v iraškem Kurdistanu. Za pomoč pri opravljanju dela sva najela lokalnega »fikserja«, to je prevajalca in vodnika. Njegovo ime mi je že davno ušlo iz spomina, ne bom pa pozabil pogovora ob prvem srečanju. »Ne, nisem Kurd, Asirec sem,« je dejal. Bil sem prepričan, da sem narobe slišal. »Aha, iz Sirije si?« sem vprašal in potihoma negodoval, kaj, za vraga, mi bo fikser iz Sirije v Iraku. Nasmehnil se je in me vljudno popravil: »Ne, ne, prijatelj moj. Od tu sem, ampak moji ljudje so Asirci.« Vrglo bi me na rit, če ne bi že sedel. »Čakaj malo … Asirci? Iz tistih časov kot … Feničani in Sumerci?« Pokimal je in potrpežljivo čakal na nove izbruhe neznanja. »Vau,« sem se lovil. »O vas sem se učil v osnovni šoli. Pa … čestitam, da ste preživeli do zdaj, mislim, glede na vse skupaj.« V njegovih očeh se je prikazala žalost, ki je takrat še nisem dobro razumel. Rekel je: »Da. Ampak ne vem, koliko časa bomo še obstali tukaj.«

   Ankava je severno predmestje Erbila, ki velja za glavno mesto iraškega Kurdistana. Tja je v letih 2006 in 2007 pribežalo več deset tisoč asirskih kristjanov iz srednjega in južnega Iraka. V državi je bila sektaška vojna med arabskimi šiiti in suniti na vrhuncu. Kristjani, ujeti med obe vojskujoči se strani (obe sta se surovo znašali nad njimi), so iskali varnejše zavetje pri Kurdih. Številni so takrat še gojili upanje, da se bodo lahko v bližnji prihodnosti vrnili na domove, in so še vedno verjeli v obljube svetovnih voditeljev o demokraciji in svobodi. Tega upanja danes ni več. Zgorelo je v ognju sektaške in medetnične vojne, ki jo je v zadnjih letih podžgala predvsem samooklicana Islamska država. Požar se je vmes razširil še v sosednjo Sirijo in tudi tam resno ogrozil obstoj asirske krščanske skupnosti. Uničenih je bilo nešteto krajev neprecenljivega zgodovinskega pomena za celotno človeštvo, muzejev in verskih objektov. Nazadnje so svetovne agencije 20. januarja poročale, da so pripadniki Islamske države uničili najstarejši samostan v Iraku Mar Elia (sv. Elije) pri Mosulu; tam je stal od 6. stoletja.

   Gre za brezkompromisen pregon Asircev z njihove zemlje, kjer so živeli 7000 let. Namen takšnega uničevanja objektov in celotnih krajev je jasen: tudi če bi se Asirci lahko kdaj vrnili domov, se ne bi imeli kam. Kmalu po zavzetju Mosula junija 2014 so se na domovih kristjanov pojavili grafiti: »Spreobrnite se [v islam], odidite ali pa umrite.« In ljudje so odšli, večina izmed njih karseda daleč stran od tega pekla: v zahodno Evropo, Severno Ameriko in Avstralijo. Leta 2003, ko se je začela druga zalivska vojna, je bilo v Iraku še poldrugi milijon asirskih kristjanov. Zdaj jih je le še nekaj več kot 300 tisoč. Preganjanje tega ljudstva, enega najstarejših na svetu, ljudstva prvotnih kristjanov, ki je do danes ohranilo aramejščino (znano tudi kot Jezusov jezik), je mogoče opisati samo z eno besedo. Ta beseda je GENOCID.

   Sedem tisoč let smo služili človeštvu s svojo kulturno dediščino, ohranili smo Jezusov jezik in zdaj bo svet dovolil, da izginemo, pravi Benjamin Šmail, iraški asirski politik.
   Od Sablje do sablje

   Obstoj asirskih kristjanov je bil v zgodovini že nemalokrat ogrožen. Poskušali so preživeti od pokola do pokola. Ko so, denimo, leta 1743 perzijski vojaki vkorakali v pokrajino Ninive (današnji severozahodni Irak), so od 150 menihov v samostanu sv. Elije zahtevali, naj se spreobrnejo v islam. Ker tega niso storili, so jih pobili. Toda prav sodobna zgodovina se je izkazala za najpogubnejšo. Leta 1915 se je v tedanjem Otomanskem cesarstvu zgodil pogrom nad kristjani. Turčija ne prizna, da bi šlo za genocid, toda zgodovinska dejstva navajajo, da je bilo med pobitimi samo Armencev več kot milijon. A statistika te človeške tragedije se tu ne konča: pobitih je bilo tudi okoli 300 tisoč Asircev. Pokol, ki so ga nad njimi izvedli otomanski vojaki in kurdska plemena, sami imenujejo »sejfo«. Beseda izvira iz aramejščine in pomeni »sablja«. Nekdaj bogata in zelo razširjena asirska skupnost na ozemlju današnje jugovzhodne Turčije je bila zdesetkana in za njo so kot nekakšna spominska znamenja ostala le še imena nekaterih krajev. Eno večjih tamkajšnjih mest z okoli 90 tisoč prebivalci se imenuje Mardin. Beseda izvira iz sirjaško-aramejskega narečja in pomeni »trdnjava«. Danes v Mardinu živi le še okoli 300 Asircev oziroma Sirjakov, kot se imenujejo tu. Njihova nekdanja mesta in vasi zdaj pripadajo Kurdom, ti pa številne starodavne cerkve in samostane uporabljajo za hleve.

   Preživeli so po letu 1915 zbežali proti jugu, k sonarodnjakom na ozemljih današnjega Iraka in Sirije. Niso prišli kot tujci. Mosul v osrčju pokrajine Ninive je bil vedno kraj izjemnega pomena za asirsko predkrščansko in krščansko civilizacijo. Toda tudi ti dve državi sta se z leti izkazali za past za kristjane. Leta 1933 je sledil še en pokol, ki so ga v severnih iraških provincah Duhok in Mosul izpeljali iraška vojska in kurdska plemena. Pobitih je bilo več tisoč Asircev in uničenih ter izropanih 63 njihovih krajev. Režima stranke Baas v Iraku in Siriji sta v drugi polovici 20. stoletja nadaljevala zatiranje asirskih kristjanov s politiko arabizacije. Zatiranje je bilo kruto, toda kristjani v Iraku se radi šalijo: »Sadam Husein je bil pravičen. Res je bil tiran, ampak je vse zatiral enako.« Njegovemu padcu je sledila katastrofa resnično bibličnih razsežnosti. Za asirske kristjane pomeni obuditev njihovih najhujših zgodovinskih travm: od brezobzirnega uničevanja kulturne dediščine do obglavljanja ljudi z dolgimi sabljami, ki ga kažejo posnetki Islamske države iz Mosula in od drugod.

   »Svet nas je izdal«

   »Kmalu po padcu Sadamovega režima se je za nas začela mora,« je dejal Srud Makdasi, poslanec v kurdskem regionalnem parlamentu, v katerem imajo Asirci zagotovljenih pet sedežev. »Kristjani smo se znašli pod velikim pritiskom. Znani so napadi na naše svete objekte, ki jih je izvajala Al Kaida, in pa umor mosulskega nadškofa Paulosa Faradža Raha leta 2008, vendar so bile največja grožnja za kristjane kriminalne združbe, ki so ugrabljale in pobijale naše ljudi v Bagdadu in drugih mestih. V zmedi, ki je nastala, smo bili najšibkejši člen zaradi miroljubnosti. Z vsakim letom smo bliže izginotju s svojega ozemlja. Islamska država je pregnala 200 tisoč kristjanov iz Mosula in njegove okolice. Prvič v zgodovini se je zgodilo, da tam ne živi več noben kristjan, da v Mosulu cerkveni zvonovi ne zvonijo več …«

   »Seveda smo podpirali padec Sadamovega režima,« je nadaljeval Benjamin Šmail, nekdanji poslanec v istem parlamentu. »Osebno sem bil predstavnik Asircev na tajnih pogovorih z Američani v Turčiji leta 2002. Takrat so nam obljubljali marsikaj: svobodo, človekove pravice, demokracijo … A nazadnje so nas izdali. Nobena iraška vlada ni pokazala volje za ohranjanje krščanstva na tem ozemlju, kar nas niti ne preseneča; muslimane dobro poznamo. Toda zakaj nam je hrbet obrnil preostali svet, predvsem tisti del sveta, ki je iste vere kot mi? Sedem tisoč let smo služili človeštvu s svojo kulturno dediščino, ohranili smo Jezusov jezik in zdaj bo svet dovolil, da izginemo?«

   Duhovnik Džibrail iz kraja Alkoš nedaleč od meje s Sirijo na severu je pritrdil: »Nadaljevanje vojne v Iraku je v prid tujim silam, kot so ZDA, Velika Britanija, Francija, Turčija, Savdska Arabija, Iran in tako naprej. Zaradi njihovih interesov imamo v Iraku vojno in terorizem. Te države so si našo razdelile kot torto in jim ni mar za smrt ljudi, ni jim mar za izginotje dediščine mezopotamskih civilizacij, ki pripada vsem nam. Mar jim je edino za njihovo mednarodno ekonomijo. Toda bog … bog vidi vse.«

   Večina Asircev, s katerimi sem se pogovarjal, razume trenutno dogajanje na Bližnjem vzhodu, predvsem kar zadeva vzpon Islamske države, kot »zelo grdo igro mednarodnih sil«.

   Z izginotjem Asircev oziroma asirskih kristjanov bo Bližnji vzhod izgubil pomemben del svoje identitete.
   Eksodus

   V pogovoru s Šmailom sem navrgel naivno tolažbo: »No, vsaj Kurdi vas tokrat branijo.« »Ni tako preprosto,« je jezno zmajal z glavo. »Kurdi nas ne obravnavajo kot enakovredne državljane. Oblasti izkoriščajo našo stisko. Veliko večino pomoči, ki nam je namenjena, poberejo zase. Poleg tega jemljejo zemljo, ki je v naši lasti. Vzemiva za primer Ankavo. To je bila včasih večja vas, način življenja je bil vezan na kmetijstvo. Zdaj so tu v imenu napredka zrasli stanovanjski bloki, pisarniška poslopja in hoteli, a mi od tega nimamo nič, samo identiteto izgubljamo. Težava je seveda tudi politična – če nimaš zemlje, nimaš pravic.« Nato je povedal šalo, ki orisuje kurdski pogled na razmere: Kurd in Asirec se prepirata, čigava je zemlja na severu Iraka. Asirec vztraja, da so njegovi predniki tu živeli od vekomaj, o čemer pričajo tudi številne arheološke najdbe. »Prav, naj bo,« reče nazadnje Kurd. »Kar je pod zemljo, je Asirija, toda kar je na njej, je Kurdistan.«

   Nikjer ni bilo bolj očitno, da si Kurdi prisvajajo asirsko zemljo, kot v kraju Alkoš, ki je po trditvah župana Basina Bela »zadnji večji kraj v Ninivah, v katerem še živijo [izključno] kristjani«. Položaji Islamske države so 15 kilometrov stran, zato je okoli Alkoša in med vasmi ogromno nadzornih točk pešmerge, kurdske vojske. Na teh točkah je moč videti nekaj, česar drugje ni, in sicer velike posterje kurdskega predsednika Masuda Barzanija. Drugod ni tolikšne potrebe po ikonografiji, tukaj pač. S temi posterji vojaki domačinom sporočajo, da je to ozemlje del Kurdistana in s tem last kurdskih oblasti. Na območju sicer delujejo asirske obrambne milice, kot sta Zaščitne enote Niniv in Dveh navša, vendar so, kot priznavajo tudi njihovi pripadniki, prešibke, da bi igrale pomembno vlogo v vojni ali nadzirale del ozemlja.

   Ker Asirci izgubljajo dediščino in zemljo, hočejo zapustiti domove, številni za vedno. »Duhovnik je med mašo dejal, da če se razmere do poletja ne bodo izboljšale, lahko vsi gremo,« je povedal Gali, fant iz Niniv, ki je z družino že drugi božič in novo leto zapored pričakal v begunskem taborišču Šlama 1 pri Ankavi, kjer je nagnetena množica ljudi. Predmestje je bilo ponovno lepo in praznično okrašeno, vendar je bilo v zraku čutiti napetost. Cerkve so varovali pripadniki pešmerge in zasebni varnostniki. V svetu kristjani za božične praznike pričakujejo darila, na Bližnjem vzhodu pa napade. In res so se zgodili v kraju Kamišli na severovzhodu Sirije. Napadene so bile dve asirski restavraciji in bencinska črpalka. Čeprav vse kaže na Islamsko državo, Asirci ne vedo, ali morda za temi dejanji ne stoji kdo drug. Vse, kar vedo, je, da bo ta vojna še dolgo trajala in da je ne morejo preživeti, zato je bolje, če odidejo. »Toda če odidemo, bomo v treh generacijah izgubili jezik in kulturo. Je torej to naš konec?« se sprašuje Makdasi.

   Z izginotjem Asircev oziroma asirskih kristjanov bo Bližnji vzhod izgubil pomemben del svoje identitete. Vprašanje, ki si ga moramo zastaviti mi, pa je: če se je človeštvo pripravljeno odpovedati svoji zibelki s takšno bolestno ravnodušnostjo, si sploh zasluži še karkoli drugega kot nagrobnik?

   Deli!

  • šmentanamuha

   Uf, še en cvetober levice. Kr tko naprej, sami zase ste najboljša “reklama” za levičarje.

 • Grenze

  Svina pjana ret predana lažne novice so laži zato se večina lažnivih novinarjev z ministrantom kvazi seveda Miheljakom nalivajo in nacejajo po vseh beznicah po in okoli Ljubljane režimski pjanćki

 • Krtača 20

  Evo, spet se kaže grimgobls propaganda. Če bi blo po sdsovsko, bi predavanje prepovedal. Naj gre bumbar raje slikart svoje posrane gate.

  • baubau

   Tudi zadnji v službi resnice premaga vse prve lažnivce.

 • Jan Kovalski

  Za komunjare je značilno, da pišejo, govorijo in sebe imenujejo popolnoma nasprotno od dejanskih dejstev.
  Npr. NDR (Nemška demokratična republika) ni bila demokratična pač pa komunistična diktatura.
  Oseba, ki sebe imenuje “glas resnice” je v resnici “glas lažnivosti”.

  • OrangeHitler

   Kaj potem šele velja za tiste, ki sebe imenujejo za “prve v službi resnice”.

   Naj uganem, v primeru Nove je “popolnoma drugače” hahaha

   • Jan Kovalski

    Glede Nove24TV velja, če ti kaj ni všeč lahko mirno preskočiš in ne bereš. Jaz se npr. zaradi Mladine, Dnevnika, Dela, … sploh ne razburjam več ampak jih vedno bolj ignoriram, ker so dolgoletna režimska medijska trobila.
    Torej, njih lahko mirno preskočim, na drugi strani pa se “glas resnice” direktno vsaja vame.

    • Krtača 20

     Seveda, to bi odlično odgovarjal lažnivcem. Da jih noben ne razkrinka in da lahko mirno perete ovce dalje. Jejhata, časi farških tercialnih čenč so pase že ene 500let.

     • Jan Kovalski

      Poglej, na tej strani bi lahko, če bi želeli zablokirali vsa komentiranja pod članki. Tako so naredili na Mladini, in Dnevniku npr. In ti si domišljaš da kaj razkrinkavaš, če se usajaš tu spodaj pod članki. Tega sploh nihče ne bere razen nas, ki si tukaj dopisujemo. No naklada Mladine in Dnevnika upada, ti pa se kar oglašaj “in razkrinkavaj”, si domišljaj da kaj razkrinkavaš (npr. krajo davkoplačevalskega denarja skozi 2. tir?). Vsak tvoj klik in “razkrikavanje” koristi Novi.

    • OrangeHitler

     Saj ne, da si ponovno zgrešil point…
     Bodi dosleden, kaj pomeni če nekdo sebe imenuje za “prvega v službi resnice”

     • Jan Kovalski

      Jaz se ne! Drugo, bodi ti dosleden, če iščeš v enem terminu, ki sploh ni point (“povsem prazna dvorana”) svoj point. A tudi na strani Dela tako iščeš “svoje pointe”?

     • OrangeHitler

      Torej ne bo nič od odgovora, ok

   • Jan Kovalski

    Torej: Zakaj potem trpiš na tej strani, a si mazohist?

    • OrangeHitler

     Ah kje, meni je prav zanimivo izvajanje mentalne gimnastike za opravičevanje Nove in SDS-a… prav nič ne trpim

     • Jan Kovalski

      A po tvoje bi morala v Sloveniji obstajati samo režimska trobila ala Dnevnik, Delo, Večer, Mladina, deloma tudi celo RTV, …?

     • OrangeHitler

      Ammm ne…tega niti približno nisem nakazal.
      Naj obstaja Nova, samo se morajo njeni navijači zavedati, da tako izrazito pristranskega medija, ki je v lasti politične stranke za božjo voljo, pri nas še ne poznamo. Tudi v Mladini redno kritizirajo Cerarja, Jankoviča, celo Levico, ampak ponovno: to ni point!!
      Vsak medij, ki obstaja, mora biti pripravljen prejemati upravičene kritike.Tako tudi jaz nebi imel nič proti, če bi ti vsak dan na MMC kritiziral njihove novinarje.

     • Jan Kovalski

      Levi dominantni mediji na tem prostoru obstojajo že 72 let. Desni mediji se šele formirajo, npr. sploh ne obstaja desni dnevnik, ker desnica niti nima denarja za kaj takega. Vsa ekonomska moč je v rokah slovenske levice, ker nikdar ni bil izvedena lustracija in npr. ukinjeni npr levi sindikati, leva trobila ala Delo, razformirana javna TV, …Dominantna moč levih medijev omogoča politično nadvlado levice in posledica je vztrajno zaostajanje Slovenije za primerljivimi državami. To se bo nadaljevalo, tako da je nabijanje po desnih medijih kolikor jih sploh je (to je bil pač namen tega predavanja na FDV) brezpredmetno. Slovenija bo še naprej nazadovala napram drugim tudi brez desnih medijev.

     • OrangeHitler

      Torej pravi problem Slovenije po tvoje niso levi mediji, kaj je torej?
      Glede RTV si preberi kaj o Grimsovem zakonu. Če bi desnica hotela depolitizirati RTV, bi to naredila že zdavnaj, ker pa je jasno, da imajo tudi oni apetite na državni TV, so zakon spisali zase ugodno.
      Glavna razlika med nama: jaz se zavedam, da Cerarju ni mar zame, ti pa misliš da Janši zate je. Tako da imava bistveno več skupnega, kot si misliva.

     • Jan Kovalski

      Levi mediji že 72 let formirajo javno mnenje in posledično volitve.

     • OrangeHitler

      Ampak res, kaj bi dal za “zlate čase javnega mnenja”, t.j. pred drugo svetovno vojno. Bravo.

     • Jan Kovalski

      Precej boljše kot danes!

  • Coeus

   Tu se pa strinjam s tabo… imamo dva lepa primera, cisto v stilu tvojega pisanja.

   1. Slovenska DEMOKRATSKA stranka… podobno kot NDR
   2. Prvi v sluzbi resnice… podobno kot “glas resnice” -> “glas laznivosti”

   • OrangeHitler

    to mu poskušam dopovedati v 10 komentarjih, pa še kar ne gre.

    • Coeus

     Desnicarjem moras pisati pocasi, ker dolgo rabijo, da kaj pokapirajo, ce sploh :D

     • OrangeHitler

      Žalostno je predvsem to, da ne skapira, da imava bistveno več skupnega midva, kakor on in katerikoli desni politik.
      Pretirano ločevanje ljudi na leve-desne koristi le oblasti.

     • Jan Kovalski

      Enačenje levih in desnih je tipična levičarska neumnost, v bistvu še hinavščina povrhu, posledica spoznanja levih, da so levi oblastniki nesposobni in to državo vodijo v zaostajanje za primerljivimi državami v EU. Branjene svojih levičarjev na oblasti z “argumentom” da so vsi enaki. Vsegliharstvo je najbolj škodljivo!

     • OrangeHitler

      Kdo brani levičarje na oblasti? Niti ene besede nisem izrekel o tem.

      Problem je, da pravih levičarjev na oblasti že doooooooooooooooooooooolgo ni več. Zadnjih 30 let gledamo eksponentno večanje moči in svobode kapitala, medtem ko navadni državljani (jaz in ti, levi in desni) stagniramo v plačah.
      Zato pravim, da sva si bistveno bolj podobna kakor s katerim koli politikom.

     • Jan Kovalski

      Zadnje dejanje ministrice za delo z višanjem minimalne plače je tipična leva gesta. Govoriti, da ni levih na oblasti je slepota in neumnost. Višanje davkov in zaposlovanje v javnem sektorju je tipična leva gesta. Slovenija se utaplja v zadolženosti, ti levi idioti pa bi še večali obremenjenost proračuna z višanjem plač v javnem sektorju in se izgovarjali, da imamo gospodarsko rast (ki pa komaj zadošča samo za odplačilo obresti na dolgove). Enačiti leve in desne je neumnost.

     • OrangeHitler

      Če se osredotočaš samo na zadnja dejanja, in ne na širšo sliko, potem razumem, zakaj tako misliš.
      O zadolženosti lahko kaj podučiš Trumpa in republikance, saj ga bodo z novim davčnim zakonom povečali za 1,3 bilijone. To je 1300 milijard.
      Toliko o desničarskem upravljanju s proračunom.
      Ne da se mi več, nadaljujeva drugič

     • garfi

      kaj so to pravi levičarji

    • Jan Kovalski

     Ti si izrabil en članek novinarjev, beri en sam termin, za napad na stranko SDS, ki sploh ni tema tega članka, enako tudi Coeus. Kažeš svojo opranoglavost.

     • OrangeHitler

      Ne. Izrabil sem en tvoj komantar, da prikažem tvojo hinavščino in ritolizništvo za SDS. Kot ti je Coeus lepo ponazoril v dveh točkah, točno to sem hotel povedati in nič drugega.
      Tisto z SDS je druga stvar in drug komentar

     • Jan Kovalski

      Ne, če bi želel kazati na mojo domnevno hinavščino ti ne bi bilo potrebno vpletati v to SDS-a, tako, da si v resnici ti hinavec!

     • OrangeHitler

      hahahahaha, pa ti res ničesar ne razumeš.
      No pa pojdimo točno po točko:

      SDS je bila primerjava z NDR, obe vsebujeta besedo “demokratično”, katera naj bi opisovala komunistično diktaturo. Podobna komunistična diktatura se izvaja tudi v SDS, to je dejstvo. Vsi, ki so izstopili iz stranke, so govorili popolnoma enako (toda sklepam, da so “itak” vsi lagali, kajne?)
      Več se mi ne da razlagati, pač skapiraj ali pa ne.

     • Jan Kovalski

      Samo potrjuješ kar sem napisal. Si hinavec, ki si pač nek članek izrabil za napad na SDS. Sedaj samo še poslabšuješ svoj položaj in povečuješ svojo hinavščino s tem, da navajaš, da si moj komentar uporabil za napad na SDS, čeprav jaz SDS-a niti katerekoli druge stranke sploh nisem omenjal. To potrjuješ sedaj tudi s stereotipno in že znano medijsko podprto tezo, da so izstopi iz stranke SDS dokaz za njeno nedemokratičnost. Iz vseh strank v Sloveniji ljudje izstopajo, pa tudi v njo vstopajo , nekateri tudi menjujejo stranke po večkrat tudi 5 krat kot Jani Möderndorfer npr.
      Tebe ne zanima nek članek tukaj, tebe zanima samo napad na stranko SDS!

     • OrangeHitler

      ne napadam SDS, ampak tvojo razlago “demokratičnosti” v kraticah NDR.
      Kakšna rožica užaljena, da moraš zagovarjati politično stranko, fuj…
      uživaj vikend

     • Jan Kovalski

      Ne, stranko SDS si napadal še preden sem navedel NDR. Sedaj se prav po hinavsko vlečeš ven.

     • OrangeHitler

      Ok poba:)

 • totex39

  Sedaj sledijo sankcije proti pametnim študentom.

  • šmentanamuha

   Verjetno bo sledila ponovitev z obvezno udeležbo.

 • Ana Job

  Tovarna levičarjev, se je z odprtjem novega “obrata” očitno obrisala pod nosom, ker ni rentabilen!

  • Grenze

   Bravo

 • Krtača 20

  Če posedeš za računalnik najbolj butasto opico in grimsa skupaj z janšo, bo produkt sledeči: opica napiše Zločin in kazen, grims pa janša pa natipkata tale člank…..

  • šmentanamuha

   Me zelo veseli, da si dodal tole globokoumno misel v zakladnico rdeče inteligence. Tako se bo lahko vsak, ki bere te strani na svoje oči prepričal, kje je domet leve inteligence.

 • antimur

  Kako bodo bulili in se čudili šele junija, ko bodo rdeče skrinjice ostale prazne. Verjetno bodo ugibali kaj je nastalo izpod rok njihovega kovača, ali so vile, ali lopata, vsekakor nič uporabnega.

 • majda božnar

  Dokler bo naš narod razcepljen na leve in desne, bodo stoli vedno prazni – tisti, ki bi si želel postati novinar, bo moral premisliti, kje si bo iskal službo. Pa da jo slučajno dobi , prav gotovo ne bo pljuval v svoj lonec!

 • holzer

  Ne se smešit Krtaca s takimi bedastemi komentarji ki jih kle pišeš ti in tebi podobni.
  Namreč ti Grimsu in Janši ne sezes niti do gležnja.
  Po vsej verjetnosti si zgrešila portal.

  • T-Rex

   pusti jih naj dokazujejo kako retardirani so. admin itak ne briše nič

 • baubau

  Čestitam vsem študentom,ki so si to pranje možganov upali prešpricati-v totalitarizmih je za to potreben pogum!

 • Krtača 20

  Ne reče se zastonj noratv….

  • šmentanamuha

   Kdo to pravi, ti? Si bil na predavanju?

 • Občasni Komentator

  Dejansko je vse skupaj žalostno. Študente ne zanima nobena problematika, in se ne udeležujejo nobenih javnih tribun ali razprav. Sama ideja o srečanju na to tematiko je meni odlična, le da bi poleg vseh verjetno lahko povabili tudi druge novinarje. Grims bi se moral podučiti, da je Univerza vendarle neodvisna, in parlament nima kaj spraševati kako in kaj univerza organizira. Univerza ni politična organizacija. To so počeli komunisti, nacionalizirali in institucionalizirali univerzo (edvarda kardelja, če se še spomnite; namenoma je z majhno začetnico) in spraševali in narekovali kaj naj se tam predava. Skratka Grimsa pri tem niti najmanj ne podpiram, ker je ravnal kot zadnja komunjara. Žal.

  • Jan Kovalski

   “Univerza vendarle neodvisna, in parlament nima kaj spraševati kako in kaj univerza organizira.”
   ======================
   Dokler pretežno živi od davkoplačevalskega denarja ne pa npr. od šolnin in dosežkov, toliko časa ni in ne bo neodvisna!

   • OrangeHitler

    Moral bi videti tiste univerze, ki so privatno financirane. Tam šele ni neodvisnosti. Univerze, ki jih financirajo razni “think-tanki”, so v celoti podvrženi njihovemu učnemu načrtu. Če hočeš govoriti o indoktrinaciji, samo poglej na Harvard.
    Pravzaprav je edina garancija za neodvisnost ravno financiranje iz skupnega fonda, t.j. davkov

    • Jan Kovalski

     Njihovo odvisnost/neodvisnost ne financiram, odvisnost slovenske univerze pa sem prisiljen.

     • OrangeHitler

      Kako šibak in patetičen argument.

     • Jan Kovalski

      V plačevanju za npr. stalno pripravljenost priviligirancev ni nobne patetike.

     • OrangeHitler

      Torej tudi desnih, na ekonomski fakulteti?
      če se že moramo ločevati

     • Jan Kovalski

      Če so, to ne spremeni bistva, ki sem ga navedel.

    • Tanja Bor

     Seveda nimaš pojma. Privat univerze so odvisne od vpisa, tile pa so plačani tudi, če predavajo stolom. Govorijo pa levaške neumnosti, ki jih lahko brezplačno vidim na youtubu, če hočem. Na trgu je njihova vrednost nič.

     • OrangeHitler

      O teh “levaških neumnostih” verjetno misliš na FDV. Če bi šla pa čez cesto na ekonomsko fakulteto, je pa stvar diametralno nasprotna. Toliko o tvoji levaški paranoji.
      Raje brezplačno visoko šolstvo kot zareditiranje do konca življenja

   • Občasni Komentator

    to ne drži…univerze se že zdaj 30% financirajo samostojno…država zagotavlja sredstva za izvajanje osnovnih programov…majhna država kot SLO bi odmrla brez univerze, in hočeš ali ne sta šport in znanost najboljša izdelka naše slovenske družbe…z znanjem na področju športa dosegamo čuda, in tudi marsikateri privatnik zna enkratno izkoristiti ideje šolanih in izobraženih posameznikov…v tem pogledu je večji del univerze neodvisen

    • Jan Kovalski

     Napisal sem, da pretežno živi od davkoplačevalskega denarja, in to si sam potrdil.
     To o znanju pa najbolj govorijo lestvice in mesta na njih na katerih se nahajajo.

     • Občasni Komentator

      Na katerem mestu pa je ljubljanska univerza ? Ko že vlečeš ta podatek. Med 400. in 500. Tam kjer sodi. Najvišje je bila med 300. in 400. Znotraj prvih 10 8-krat ZDA in 2-krat UK. Vse privat – normalno. Pri nas bi pa takšni kot si ti prepovedali financiranje Univerz, hkrati pa od istih hoteli, da so v top 100. To je odvisno izključno od denarja, ki ga nekdo vlaga v raziskovanje. Glede na razmerje cost/effect sodimo hudičevo visoko tako kot pri športu, ko gledaš razmerje medal per capitum. Skratka nimaš pravih podatkov in dejstev, pa ustvarjaš zgodbo po svoje.

     • Jan Kovalski

      A sem sploh navedel kakšen podatek? Kje ga vidiš? Sva pa se le poenotila pri dejstvu, da je pretežno financirana z davkoplačevalskega denarja, ki se potem porablja tudi za razne tipično levičarske socialistične “stalne pripravljenosti”.

 • Občasni Komentator

  Priložnost je bila odlična, da se gre tja in javno vpraša te, ki so prišli predavat kaj menijo o tem, kaj je Grims spraševal. Udeležil bi se tega in tam zastavil ta vprašanja, ne pa vršil pritiska preko politike na Univerzo.

 • VERRZIFIKATOR

  Lev Desnik

  PREPROSTA LAŽ

  Vsa nedolžna, vsa preprosta,
  vsa zavezana resnici,
  in nasprotna vsej krivici,
  vseh pomislekov je prosta.

  Vsa preprosta, razumljiva
  in pa za ušesa všečna,
  zlasti še za podpovprečna,
  argumentom izmuzljiva.

  Razumljiva, kakšna sreča,
  ker je vsakič ponovljena,
  zlikana, prenarejena,
  od sramu nič v lica rdeča.

  Rdeča sicer konsistentno
  in zatorej prepoznavna,
  po kričanju vedno glavna,
  laž resnična evidentno.

  Kaj nam torej je storiti,
  da obrne se v resnico?
  Nič, z desnico in levico
  laž samo do tal pobiti.

 • Matt_von_Glanz

  a nasprotje fake news so kredibilne novice? So oni mediji kredibilnih novic? Tega ni.

  • Stajerka

   ti ne ločiš med novinarsko konferenco in vnaprej organiziranim predavanjem na fakulteti……no, da takšna oseba tolče o kedibilnosti novic je pa debilnost…….

   • Matt_von_Glanz

    now what’s your problem, Štajerka? Potem pa me ti razsvetli o kredibilnosti, najprej o svoji, da me poučuješ o tem.

 • Morala

  No, prazni stoli povedo veliko več!!

 • xtc

  Dokaz več ,da levim trobilom in levim malim propagand Goebbelsom nasedda vse manj ljudi.

 • Coeus

  Naslov bi se moral glasiti:

  Samo novinarji Fake News medijev (beri, predvsem Jansevih rezimskih medijev) obiskali predavanje, Proti kulturi lazi, v organizaciji FDV

  Jih je pac bolj malo in niso uspeli napolniti dvorane :D

  • garfi

   1497 “komentarjev” 267 glasov
   ti si fake news leviĆar

   • Coeus

    Mene bi bolj skrbelo, ce bi bilo obratno… ampak za opranoglave ovce, kot si ti, je tale fake news portal “bozja beseda”. Priceless

    • domovina mili dom

     V čem je štos . A niso bili novinarji Dela, Dnevnika, Mladine. A so to Janševi mediji.
     Imam potrpljenje. da se pa daješ toliko v nič, je pa žalostno.

     • Coeus

      Najbolj brihten pa nisi, vidim.

      Replika se namrec nanasa na garfi-jev komentar. A sedaj bo slo? ;)

  • Hribouc

   Ti nisi fake, Ti si hard core idiot!

   • Coeus

    Ampak v primerjavi s tabo se vedno nadpovprecno inteligenten :D

  • domovina mili dom

   Če bi logično razmišljal, bi ne trosil nebuloz. Kučanovi pisuni, slušatelji pa Janševih režimskih medijev obiskali predavanja. Čak mal??????????????

   • Coeus

    Ce bi ti logicno razmisljal ne bi trosil nebuloz.

    Predavali so “Kucanovi pisuni”, ce tako zelis, ki so proti tem Jansevim rezimskim pisunom, vsi po vrsti kandidati za Pulitzerja, ne glede na to kaksni so.

    In JA, ocitno so samo ti, Jansevi rezimsk pisuni, obiskali predavanje.

    Morda so se celo kaj naucili… ampak glede na zmazke, ki se tukaj objavljajo, mocno dvomim.

  • šmentanamuha

   jej jej, bolj slaba tolažba je tole…

 • Micka Mandarina

  Črke lahko izbrišete, resnice ne morete izbrisati.
  https://www.domovina.je/slovenci-z-ustavno-vecino-menimo-da-zadnje-migracije-skodijo-evropi-in-kaj-pravimo-o-madzarski-migrantski-politiki/
  68 odstotkov Slovencev je prepričanih, da množične migracije, ki prihajajo izven evropskega kontinenta, škodijo Evropi. Da so prihodi iz Afrike in Bližnjega vzhoda za Evropo koristni, meni 23 odstotkov vprašanih iz Slovenije.

  Preverjanje slovenskega javnega mnenja je del širše raziskave odnosa srednjeevropskih narodov do migrantskega vprašanja, ki jo je lansko jesen izvedla madžarska raziskovalna agencija Nézőpont Intézet.

  Javnomnenjska raziskava je zajela prebivalce enajstih srednjeevropskih držav. In izkazalo se je, da so do aktualne migrantske politike Evrope zelo kritični. Sedem od desetih Srednjeevropejcev (natančneje, 74 odstotkov) meni, da sedanje množične migracije škodijo Evropi. Zgolj odstotek nižje je nezadovoljstvo z evropskim pristopom glede ilegalnih prehodov evropskih meja.

  Javnomnenjska raziskava je bila izvedena v Nemčiji, Avstriji, Poljski, Češki, Slovaški, Sloveniji, Hrvaški, Srbiji, Romuniji in Bolgariji
  Med najbolj kritičnimi do sedanjih imigracij iz Bližnjega vzhoda in Afrike v Evropo so Madžari in Slovaki (89 % jih meni, da je to slabo za Evropo) ter Čehi (88 %). Najmanj, a še vedno večinsko negativni pa so Avstrijci (63 %) in Nemci (58 %). Med Slovenci je odstotek tistih, ki menijo, da množične migracije škodujejo Evropi, 68 %.

  Nad pristopom Evropske unije k obravnavi ilegalnih prehodov meje je nezadovoljnih 73 odstotkov vprašanih.

  Najbolj kritični so ponovno Slovaki (91 %), Čehi (89 %), Bolgari (80 %) in Madžari (78 %). Nezadovoljnežev je tokrat več tudi v Sloveniji (72 %), predvsem pa v Avstriji (77 %) in tudi Nemčiji (69 %).

  Z Madžarsko migrantsko politiko se strinja večina Slovencev
  Raziskovalce je zanimalo tudi mnenje Srednjeevropejcev glede migrantske politike, ki jo vodi madžarska vlada.

  Čeprav je ta v Evropski uniji na splošno označena kot negativna, jo podpira relativna večina vprašanih (44 % proti 40 %). Skoraj dvakrat višjo podporo ima med Višegrajsko četverico kot v drugih Srednjeevropskih državah (56 % proti 32 %).

  Najbolj kritični do madžarske migrantske politike pa so v Avstriji (25 % za, 65 % proti), Nemčiji ( 26 % za, 55 % proti) in Srbiji (38 % : 43 %).

  Kljub vsej negativni publiciteti, ki jo Orbanov pristop k reševanju migrantskega vprašanja dobiva v večinskih slovenskih medijih, pa se z njim strinja več Slovencev, kot mu nasprotuje (43 % : 42 %).

  Srednjeevopejci na splošno nezadovoljni s trenutnim vodenjem Evropske unije
  Po še eni, nekoliko novejši raziskavi (januar), je 49 odstotkov Srednjeevropejcev nezadovoljnih s trenutnim vodenjem Evropske unije. Najbolj nezadovoljni so Slovaki (71 % nezadovoljnih) in Čehi ( 69 %), najbolj pa Romuni (58 %) ter Slovenci in Poljaki (oboji 49 %).

  Obenem 53 % Srednjeevropejcev medni, da gredo stvari v napačno smer, a še vedno si jih 73 % želi ostati znotraj EU. Zvezo bi zapustilo zgolj 18 % vprašanih. Najbolj proevropski so v Avstriji (86 % bi jih ostalo v EU) in na Poljskem (84 %).

 • garfi

  fake news-rtvZLO-družbeno politični delavec je pravkar vprašal Prevca
  “bi vzeli to in to mesto če bi vam ga ponudili ?”
  Prevc: sem že zjutraj razmišljal o teh vaši vprašanjih
  SKAKALCI SI MORAMO REZULTATE PRISLUŽITI IN JIH NE DOBIMO
  bravo Prevc tako se dela z presstuti
  ha ha ha press

 • vrata

  Brez skrbi,…..naslednje predavanje bo obvezno za vse,….ki se bodo želeli vpisati v višji letnik! Mladina pač mora biti seznanjena z nevarnostjo ki preti s strani “Fake news”

  • Hribouc

   Sahurno bo tako! Komanda bo!

  • Slovenka

   Zaman se trudijo. Tudi če bo mularija morala naslednjič prisostvovati kakšnemu takšnemu ali podobnemu debilizmu, bo pač tam s telesom, z duhom pa daleč stran. Sledilo bo dremuckanje ali intenzivna uporaba pametnih telefonov. Skratka, skozi eno uho noter, skozi drugo ven.

   • Tone

    Prvič, to sploh ni bilo predavanje, ampak posvet.
    Drugič, še redna predavanja na fakultetah niso obvezna.
    Tretjič, sedaj na fakulteti sploh ni bilo študentov, ker imajo počitnice.
    Četrtič, ni samo ta članek fake news, ampak tudi vaši komentarji.

 • vrata

  Zakaj je sploh potrebno predavanje,…….zmagovalce fake newsa je že razglasil Trump!

  https://gop.com/the-highly-anticipated-2017-fake-news-awards/

 • Olga_10

  Bravo mladi!Organizatorji so sami jedro fake news in skorumpiranci brez morale in etike!

  • Tone

   Kakšni mladi? Še vedo ne za ta posvet, saj imajo študentske počitnice. Med tem kje smučajo ali pa se piflajo za izpit.

 • Traveler

  You can fool some people for some time, you can never fool all the people all the time. Gre na boljse, bravo studenti.

 • mapu

  Ali so predavatelji dobili banane?

  • KIKI

   Ne,ampak nezaslužene honorarje!

 • domovina mili dom

  Predavali so tisti, katere avtor knjige Fake news okrca. Torej logika butal.

  • Igor Karlić

   Saj to je logika Butal! Drugače nebi bile Butale.

 • Hribouc

  Delo, DNEVNIK,MLADINA, VEČER, RTV HANZI 1-2-3; kanali:

  Fuck news
  Fake news

  Lay messages news

  Boljschevik news
  Lažgoše partysan reports
  Antinazifa evening post
  Murgeldorf internacional Putin agitprop
  700 hidden TITO Partisan fields of death – Slovenistan famous Touristic points

  Smrt komunizmu-Svoboda narodu!

 • Franjo Trojner

  Hm, toti, ki so predavali, bodo glede na piškavo udeležbo študentov ziher kmalu na štanti časopis Demokracijo prodajali.

 • dr Janez Sveti
  • garfi
   • šmentanamuha

    Za tegale, bi morali najprej ugotoviti, kdo je bil v resnici. Putin je večji frajer.

   • KIKI

    Mater mu, cel “life” se je imel super “fajn”, teleta
    človeška pa so zanj garala in se učila same bebarije!

   • dr Janez Sveti

    Seveda. A nje tebi storil kaj slabega?
    DR Janez SVeti genij

    • garfi

     ti si foglof tumpek
     SPOKAL SI ŽE IN SE VRNIL

     • dr Janez Sveti

      Kako ti sploh preživiš z vsemi fobijami in tvojo shizofrenio?

      DR Janez Sveti genij

     • garfi

      lažje kot ti s svojo vestjo
      ups nimaš je

     • dr Janez Sveti

      Je nimam drži. Jaz delam samo dobro in nimam vesti. To imate samo zagrenjeni hudobni osebki, kakor si ti.
      DR Janez SVeti genij

     • garfi

      vrni mi 100 milijard in državo in ne bom več zagrenjen
      sem ti že napisal, da kdor se ima za genija doktorja in svetnika je norec

     • dr Janez Sveti

      Tvoje mnenje je mnenje umsko zaostalega bitja in te ni resno za jemat. Ne piši o milijardah, ker si jih del požrl sam! Vem, da ti to ni jasno.
      DR Janez SVeti genij

     • garfi

      je jasno
      napisal si, da jih nikoli več ne vidimo
      milijard namreč , ki ste jih leviĆarji ukradli

     • dr Janez Sveti

      Jbg..če si nesposoben še krast ne znaš.
      DR Janez SVeti bogataš

     • garfi

      jbg Janša je nesposoben

     • dr Janez Sveti

      To se vidi. Še kredita ne zna najet.
      DR Janez SVeti Depala vas

     • garfi

      leviĆarji pa znate krast tudi kredite
      torej ste sposobni
      dr sveti garfi genij itd

     • dr Janez Sveti

      Jaz sem genij. Nisem levičar, nedaj bože!
      DR Janez Sveti BKS

  • šmentanamuha

   Putin je res pravi dec, majke mi…

 • Ana Job

  Tovarna levičarjev, se je z odprtjem novega “obrata” očitno obrisala pod nosom, ker ni rentabilen!!!

 • piko8

  Zanimivo več predavateljev kot slušateljev!!
  Sedaj bodo spet razpredali zakaj na pasji procesiji tako malo slušateljev!!!

 • janez zorman

  Še je nekaj upanja za Slovence. Hvala Bogu, da so študentje pametnejši od učiteljev.

  • KIKI

   To je naša rešitev!

  • ahnenpass

   Ko bodo končali študij in si iskali delo, ne bodo več tako pametni ,takrat se bodo spomnili na tiste guruje, ki so jih hoteli mogoče samo posvariti v kaj s(m)o zabredli. Študenti mogoče vedo, da so tile fake novinarji slabi, ne vedo pa kdo je dober, torej jim polovičarsko znanje čisto nič ne pomaga, samo še več stvari bodo lahko o zdaj sovražili.

   • janez zorman

    Študentje imajo rešitev na dlani. Naučijo naj se Srbsko – Hrvatski, naj grejo na ekskurzijo na GOLI OTOK in naj si pred vhodom na zaporniški teritorij preberejo “Resolucijo o evropski zavesti in totalitarizmih, ki obsoja fašizem, nacizem in komunizem” !

    • ahnenpass

     Nabijem jaz tiste hrvatarje na k*, njih in njihovo okultno mistiko, med katero spada tudi tisti usran in brezvezen komunistični otok, kjer so v glavnem obnavljali samoupravljanje, s temelji marksizma. Zakaj je to za Slovence sploh pomembno, komunistom se zdi dobra fora, današnjim generacijam ne pomeni prav nič, saj ni bil konc logor ampak navaden kamp oziroma gulag na morju.
     Če si Slovenec, potem poduči mlade kaj so rudnik Barbara ali Teharje, tega hrvati seveda nimajo in ne morejo imeti, oni so tam razmetani.

    • Tone

     Pa podučijo naj se, da so tam maltretirali komuniste in staliniste.

 • Burek Burecki

  A vi pa niste fake? Zmisljujete si zgodbice zato ker je to vam v interesu zadnje dni vas klicejo FAŠIST24TV…

  • garfi

   fašist kwa bluziš

   • ahnenpass

    Lepo je povedal, zgleda je pač nek komentator, ki na ta portal zaide zgolj občasno in samo na hitro preleti vsebino.
    Dejansko zgleda kot časopis domačih izdajalcev, med 2.sv, ki ga je pred tiskom pregledal še gestapo, verjetno obstaja dober razlog zakaj nabijajo določene neumnosti, ki padejo že na osnovnem logičnem preverjanju, verjetno računajo na najbolj zarukano populacijo, ki se osnovne šole sploh ne spomnijo več, kaj šele, da bi jih kaj naučila. In takih je pri nas ogromno, očitno, smo ja samostojni in v Evropi, v Nato, pa še marsikaj, kar si je ta narod popolnoma drugače predstavljal. Če bi imeli pred 30 leti en sam dober medij, se to nikoli ne bi zgodilo ali vsaj ne tako kot se je. Ampak tiste fake novice danes slavijo kot nesluten uspeh, laži in sovražna vojaška propaganda gor ali dol, samo da je delovalo.

  • šmentanamuha

   Ja, mogoče bi se MMC moral preimenovati v MMC FAŠIST RTV. Partijsko enoumje, ki ga zganjajo, je kot v Severni Koreji. Vidiš, Burek, tukaj na Novi24 pa lahko veselo komentiraš tudi ti, ki te tvoji fašisti prav nič ne motijo, moti pa te, da se ruši monopol levega enoumja.

   • Tone

    Komentiramo lahko, koga pa to zanima, razen nas, ki se tu zabavamo. Naj poskusi Nova24tv napisati kak kritičen članek o JJ ali SDS, pa da vidimo, kaj je to svoboda govora.

   • ahnenpass

    Najboljše komentarje takoj pobrišejo, ostanejo samo naša izbrana dela,pa še ta bodo nekoč izginila s pritiskom na miško. Ostali bodo samo populistični naslovi člankov in fascinantna vsebina,čez sto let se nikomur še sanjalo ne bo kaj se je danes pri nas dogajalo.

 • domovina mili dom

  Neuradno:
  med priprtimi zaradi zloglasnega pretepa na MB tržnici, kjer je bil zaboden Mario Krnjić, tudi sodelavec @vecer Dani Polše (na sliki v sredini), organizator @vecer dogodkov (Bobu bob, koncert Placida Dominga).
  Na @vecer to vedo in prikrivajo pred javnostjo. @policija_si

  https://pbs.twimg.com/media/DT5_Yl5W0AA6Fd3.jpg

  • garfi

   sovražni leviĆarski molk

  • ahnenpass

   Prikrivajo tudi, da so sami hrvati.

 • montyamp

  AGONIJA HANZI-KURBENHAUS

 • šmentanamuha

  Sem opazila, da MMC Javna Radio Televizija o tej blamaži sploh ne poroča, glede na to, kako so najavljali dogodek.

  • ahnenpass

   Še en dokaz, da so res fake news, za korektnega in moralnega novinarja je prazna dvorana še večja novica, ki kar kliče po analizah stanja.

 • šmentanamuha

  Hja, novinarski cvetober je ostal brez poslušalcev. A lahko kdo iz prve roke pove, kak je tole zgledalo?

 • Bozz

  Nimamo samo fake news. Imamo tudi fake human history, fake earth history, fake space program, fake economy, fake fake fake fake fake. Vse je fake.

  • šmentanamuha

   Ja, takle mamo.

   • Bozz

    En CIA direktor leta 1982 je rekel takole prevedeno v slovenščino: “Ko bo čisto vse kar Ameriška javnost ve (oz. misli, da ve) laž, bomo vedeli, da je naš dezinformacijski program končan.” JFK je hotel v 60. ukiniti in uničiti CIO, za to je plačal z življenjem.

    Pri nas oz. po vsem svetu pa je čisto isto, ker smo povezani v mrežo tega sveta, ki nas drži slepe in zalaga s konstantnimi dezinformacijami na čisto vseh področjih človeškega bivanja.

    • šmentanamuha

     Hudo, to pa je pa huda izjava. Ampak jaz vseeno verjamem, da je resnica močnejša od laži in preživi še v najbolj nemogočih pogojih. Tisto, kar lahko sami naredimo, je, da začnemo prevzemati odgovornost za svoja dejanja. Tako živimo najbližje resnici.

     • ahnenpass

      Ja, koliko si pa star, kdo je pa doslej odgovarjal za tvoje izpade in neumnosti?

     • šmentanamuha

      Ne težit po nepotrebnem.

    • ahnenpass

     Bravo, popolnoma res, in čedalje huje je, že saj deset let vdirajo tudi v zasebno, intimno sfero in se skupaj z našimi izdajalci izživljajo nad nemočnimi Slovenskimi državljani tretjega razreda, pod posebno zaščito države.
     Slovenija je ravno dovolj razvita in majhna, da lahko pri nas izvajajo razne evgenične in druge nečloveške eksperimente, to pa edino zato, ker Slovenska država praktično ne obstaja več, javni uslužbenci skrbijo samo še za svoje riti in minimum, ki mora biti opravljen za plačo,kaj delajo tuji fašisti z nami in kdo so njihovi slovenski sodelavci in ovaduhi, jih sploh ne zanima. Eno je, če mi, kot civilna javnost rečemo, da so vsi gnoj,drugo je, če imajo tak odnos do državljanov naši javni uslužbenci in celo tisti, ki so prvi zadolženi za našo varnost ter človekove pravice. Prav ti so najhujši, po mojem mnenju, žal.
     Zrihtal nam je pa gnusobo Pahor, če se prav spomnim, ta tip bo še res končal v Hagu.

  • Tone

   Fake komentarji.

  • Darko Bukovec

   Točno tako…Slovenijo vodi Banka Slovenije, ne pa premier ali predsednik. Pa kaj mislite kdo dobi in kontrolira denar od naših davkov? Kdo kontrolira Davčno upravo, ministerstvo za finance..itd?

 • ahnenpass

  Nova, zakaj se pa vi smejete, a vam še ni jasno, da greste po isti poti kot tile kvazi novinarji? MIheljaku, Žerdinu in ostalim se pred 30 leti ni nihče smejal, pa jih poglejte danes.

 • ahnenpass

  “Zrela lubenica • 15 ur nazaj
  Bilo
  bi resnično fino če bi si plačniki in gledalci kabelske TV lahko sami
  izbrali programe katere bodo gledali.Brez nekih shem .”

  Zakaj je pa ta komentar označen kot sporen?
  Nekdo med nami je ubogi revež, ki ga grabi manija in označuje vse kar se mu upira kot neprimerno, vi pa brišete. Nimam nič proti, če izbrišete komentarje, ki bi bili pravno kakor koli sporni,če je kaj takega sploh mogoče napisati, ampak vi se očitno samo osebno izživljate in krojite javni prostor s svojo cenzuro.

  V kakšen smislu ste boljši od režimskih plačancev, ki jih kritizirate prav v tem članku?

 • ahnenpass

  Zadnjič sem opozarjal kako delujejo vse uredniške politike naših medijev, čez sponzorje se ne sme napisati nič slabega oziroma se celo napada njihove kritike, če so javne osebnosti, se pač napiše o njih kaj takega, da se jih diskreditira. Ko nimajo več ugleda, lahko nabijajo čez gospodo kolikor hočejo, v najboljšem primeru, jim lahko vzamejo še opravilno sposobnost, lahko pa tudi še kaj hujšega.
  Posledice desetletja trajajočega razkroja so vidne na praznih sedežih, ne verjamemo jim več in kar je še huje, tudi njihov delo za nazaj je dobilo nek čuden, zlovešči ton, verjetno so že prej delali isto, le da javnost tega ni opazila takoj. Oni so zdaj zgodovina lažnih novic pri nas, poosebljajo prav tisto kar sami najbolj zaničujejo, sicer nas niso izdali nekim tujim agresorjem in okupatorjem, ampak saj naši fašisti niso nič boljši. Pardon, kdo pravi, da so jih financirali samo naši oligarhi, pred osamosvojitvijo ni samo Soros iskal take kadre ampak jih je novačila tudi CIA, ko so se pripravljali na balkansko pustolovščino. Fake news se je začel prav v ZDA.

 • janez zorman

  Dejstvo je, da ” Resolucije o evropski zavesti in totalitarizmih, ki obsoja fašizem, nacizem in komunizem”, slovenska partija in njihovi mladiči niso sposobni sprejeti na civilizacijski, evropski način. Zato se vedno bolj oddaljujemo od Evrope in evropskega pogleda na Svet. Nekaterim udbopartijcem na vsak način bolj odgovarja ruski avtokratski sistem z James Bondom na čelu.
  Seveda Udbopartijci z takimi dejanji podaljšujejo svoje privilegije, med katere spadajo tudi “borčevske penzije” nerojenim partižanom.

  • ahnenpass

   Za partijo ne vem, JAZ nočem sprejeti take nezaslišane oslarije, saj smo vendar ljudje, ja normalno, da bomo večno pljuvali po vseh okupatorjih in domačih izdajalcih, kaj pa.

   Komunizem v Evropi lahko izenačijo edino z demokracijo, ki je pobila daleč največ ljudi, skozi celo človeško zgodovino,samo v Iraku je padlo več milijonov ljudi, od tega večina civilistov.

   Nacizem ni slab ali dober, rasisti so popolnoma nori, če so se pa razglasili za nadraso človeka, ki naj bi izvirala iz Atlantide, ampak teh podrobnosti danes začuda nihče noče posebej izpostavljati. Komunizem si ni delal nobenih takih utvar in tudi ni napadel nobene tuje države,vse komunistične revolucije so bile v resnici socialistične in strogo interne. Reci to za fašizem in nacizem, če si upaš.

   • Peter Leskovar

    komunizem je pobil “po” vojni več kot 200 mio ljudi. Nacizem in fašizem pa v svojem originalu izhajata iz skrajne levice. Samo toliko, če kdo resno misli, da nekaj ve o zgodovini in se potem napihuje. Pobojev in morilskega pohoda komunizma ne gre inačiti z ničemer, še najmanj pa z demokracijo.

    • Baader-Meinhoff

     “Ce kdo resno misli, da nekaj ve o zgodovini” ocitno to leti nate, ki evidentno ne poznas vzrokov za nastanek teh ideologij.

    • primsek

     za nekoga, ki je do te mere zgodovinsko nepismen in ki do te mere manipulira s številkami, je le leskova palica. zato Leskovar. zmešalo se mu je vse, kot Jajceglavcu, levi fašisti in desni komunajzarji, to pa zato, ker je sam Janšari komunist, ki pljuva po levici, skrit pa je v stranko s socialdemokracijo v imenu, ki jo je ukradel Pučniku, da je umrl v tujini in v žalosti. to je Noriška zgodovina, tam letajo sloni in je pranje denarja v R Srbski legalno, vse ostalo pa kriminal,sprevžena zgodovina in sprevržena pamet, pač po vzoru paranoičnega šiptarskega prekupčevalca z orožjem in pobiranjem provizij

     • mirko

      Komunizem je v času od nastanka 1917 pa do tega trenutka ( še vedno ubija- Kitajska, S. Koreja, Venezuela, Kuba, Vijetnam, itd,) pobil več ljudi, kot trdi g. Leskovar. Proti tej številki so vsi poboji skozi zgodovino zanemarljivi tudi zato, ker je bilo manj prebivalcev in ker skozi zgodovino razen med komunizmom niso pobijali kar tako, ker se mi ne dopadeš saj imaš rjave, ali rumene oči, Giordano v Bruno v ni bilo na milione, ne. Zgodovina nas uči, da je prodajo orožja v SLO naročilo predsedstvo z MK na čelu. Zato se ta zadeva ni razčistila. Besednjak, ki ga kdo uporablja pa kaže na njegovo omikanost. JJ so že večkrat vlekli pred sodišče, ga tudi zaprli in s tem zopet nas državljane okradli za odškodnino, ki jo bodo morali plačati JJ, Krkoviču in drugim protipravno obsojenim v zadevi Patria. Nisem fen JJ, ampak ne morem razumeti nekaterih, ki na podlagi časopisni fake news, ali knjig brez verodostojnih dejstev, blatite tega človeka. Pojdite nekaj let nazaj v zgodovino 2004-2008 in poglejte dejstva, ki so dosegljiva vsakomur, pa brez zamere g.Primsek

   • mirko

    Najbolj demokratična socialistična država SSSr je napadla Afganistan. Njen mladič Putin

 • lauraas

  Bravo ! ! !

 • Tone

  Študenti imajo sedaj počitnice in jih ni na fakultetah. Torej prireditelji sploh niso računali nanje.
  TALE ČLANEK JE TIPIČEN FAKE NEWS.

  • šmentanamuha

   Ha ha ha, na kogar koli so prireditelji že računali, jih ni bilo.

   • Tone

    Članek trdi, da ni bilo študentov, zato je tipičen fake news, za katere je značilno, da mora za nepoučene na prvi pogled delovati kot verodostojna novica. Ni vsaka izmišljotina ali laž fake news. Glej ga šmenta, nasedla si, muhica.

    • Aton

     Torej, da ni bilo študentov mora delovati kot da ni bilo študentov in ne kot verodostojna novica na prvi pogled?

     • Tone

      Nimam pojma, kaj si hotel povedati.

 • skorpijon93

  slovenija se mora pridružiti višegrajski četverici o tem ni dvoma, drugače se nam slabo piše ! evrope čez par let takšne kot jo poznamo več ne bo, ste se vprašali zakaj ni islamskega terorizma v V4 ter zakaj je tam mir , zakaj nimajo prepovedanih mestnih okrožij ?

 • Aton

  Razprava v stilu Golega otoka. Slovenci ne smejo misliti, samo slediti morajo partiji. Sicer Goli otok (za somišljenike) sploh ne bi bil potreben!