Novinarstvo je prestreljeno z “neodvisnimi” kadri – po novem bo tudi Zgaga kandidiral na listi SD

Tanja Fajon, Jonas Žnidaršič, Dejan Karba, Blaž Zgaga (Montaža Demokracija, STA)

“Neodvisnega” novinarja Blaža Zgago je stranka SD bogato nagradila – s kandidaturo za poslanca na volitvah v državni zbor, poroča N1. Očitno so se mu izplačali mnogi članki za pisanje proti predsedniku vlade Janezu Janši, SDS, Patrii in sedanji vladi. To sicer ni prvi novinar, uperjen proti Janši, ki je dobil svoje mesto v stranki SD. Pred nekaj meseci si je svojo kandidaturo “prislužil” voditelj Jonas Žnidaršič, pred nekaj leti novinar Dela in Dnevnika Dejan Karba, ne nazadnje je bila tudi Tanja Fajon “neodvisna” poročevalka na RTV.

Socialni demokrati se aktivno pripravljajo na aprilske državnozborske volitve in nabirajo vse “moči” za boj proti Janezu Janši. Po decembrski najavi kandidature igralca in voditelja Jonasa Žnidaršiča na listi SD bo nabor kandidatov te stranke okrepil tudi novinar Blaž Zgaga. Za kandidate za stranko SD pa so očitno najbolj primerni in nagrajeni tisti, ki so se zadnja leta najbolj angažirali za napade in laži proti aktualni vladi.

Blaž Zgaga je bil novinar Večera in Dela, v zadnjih dveh letih pa se je aktivno angažiral predvsem za izvažanje laži v tujino. Je namreč najbolj produktiven izvozni novinar, ki skrbi, da preko naših meja curljajo novice, ki močno zavajajo in krojijo realno sliko situacije v naši državi, po agendi leve opozicije. Novinarskim hišam v tujino namreč pošilja dopise o represiji in omejevanju novinarske svobode, izvažal je tudi situacijo z STA in tudi poročal o “fašistični” policiji v Sloveniji. Pravzaprav to počne le v času, ko vlado vodi Janez Janša. Spomnimo, da je tudi leta 2007 evropskim voditeljem in medijem napisal javno pismo o cenzuri v Sloveniji in se podpisal pod “peticijo 571”. Z Dejanom Karbo je tudi sodeloval pri lažni afera Patria, ki je vplivala na izid volitev leta 2008, da ni ponovno zmagal Janez Janša. Spomnimo, da je bil Janša pravnomočno oproščen, časopis Delo pa je zaradi lažnivega pisanja in blatenja Janševega imena in stranke SDS v zadevi Patria izgubil na sodišču.

Jernej Štromajer in Dejan Karba (Foto: Twitter)

Za fašiste označil policaje in medicinske sestre
Zgaga je tudi zelo aktiven na Twitterju, kjer objavlja le vsebine, uperjene proti aktualni vladi Janeza Janše. Nazadnje je slovenski policiji pod vodstvom Antona Olaja očital, da policijo spreminja v fašistično milico, spravil se je tudi na ministra Aleša Hojsa, ministra Tonina pa žaljivo označil za “kolaborantskega domobrančka”. Zaradi razžalitve policije in njenega generalnega direktorja si je celo nakopal kriminalistično preiskavo, grozi pa mu do šest mesecev zapora. Ne le policiste, za fašistke je označil tudi medicinske sestre v času pandemije.

Blaž Zgaga in Anton Olaj (Foto: STA)

Kakorkoli, takšni ljudje sestavljajo in dobijo svoje mesto v stranki SD. Bolj osovražen do premierja Janše si, večje možnosti imaš.