Novogoriški Hit financira intimnega prijatelja predsednice SDH Lidie Glavina!

Liviano Stefani in Lidia Glavina. (Foto: Demokracija)

Se obeta nadaljevanje afere Hit? Omenjena afera prav letos beleži 25-letnico, spletni portal Požareport pa poroča o poslih z državnim premoženjem, ki so na relaciji med Hitom in Cerarjevo vlado.

Požareport namreč piše, da je s Hitovim denarjem dobro poskrbljeno za spremljevalca osebe, ki jo dobro poznamo – to je Lidia Glavina, skrivnostna predsednica Slovenskega državnega holdinga, sicer pa zamejska Slovenka, o kateri kroži precej govoric o njenem političnem pedigreju.

Vodstvo Hita, igralniškega giganta iz Nove Gorice, ki ga upravlja Slovenski državni holding, je očitno poskrbelo tudi za Liviana Stefanija, slovenski javnosti neznanega podjetnika iz Italije, natančneje iz Trsta. Državno podjetje Hit in Stefani sta namreč podpisala posebno pogodbo o posredovanju (trženju) individualnih gostov v Hitovih igralnicah (faksimile prvega in zadnjega dela pogodbe objavljamo na koncu članka), po kateri Stefaniju pripada 500 evrov mesečnega pavšala, plus denarna nagrada za vsakega posameznega gosta, ki ga pripelje v eno od Hitovih igralnic. Toda naši viri iz Hita pravijo, da “Stefanijevih gostov” ni od nikoder, pavšali pa se izplačujejo!

Podjetje ustanovil dva tedna pred dobljenim poslom
Torej, po kakšni logiki je omenjeni podjetnik iz Trsta plačevan s pavšalom, če slučajno ne bi bil zasebni spremljevalec predsednice SDH? Kot poroča Požareport, je Stefani sicer direktor in lastnik podjetja Made, ki ima sedež v zidanici v Šmarjah nad Koprom, slednja pa je v lasti družine Lidie Glavina. Podjetje Made je bilo ustanovljeno 1. februarja letos, dva tedna prej, preden se je prijavilo na razpis za triletno dobavo biorazgradljivih gospodinjskih vrečk, ki ga je 18. februarja razpisalo Komunalno podjetje Marjetica, takrat še pod vodstvom razvpitega Gašparja Gašparja Mišiča.“Ta razpis so kasneje sumljivo podaljšali, in ravno med spornim podaljškom razpisa se je na razpis prijavilo novoustanovljeno podjetje Liviana Sefanija.” Kasneje pa je koprski župan Boris Popovič zamenjal Mišiča, Stefani pa je na pogajanjih izvisel. A očitno bo dobil še eno priložnost.

No, Požareport poroča, da je Stefani zanikal svojo povezanost z Lidio Glavina, čeprav sta se skupaj pojavila na sprejemu Britansko-slovenske gospodarske zbornice prvega februarja letos. Pogodba med Hitom in Stefanijem pa vsebuje še eno zanimivo podrobnost, saj jo je v imenu Hita podpisal Tevž Korent, član uprave Hita od aprila 2017, osebni prijatelj premierja v odstopu Mira Cerarja in tudi osebni tekaški trener Damjana Beliča, predsednika nadzornega sveta SDH.

Pogodba med Hitom in Stefanijem je bila podpisana julija 2017 ...

... tudi izplačila so redna.

 • Zgornji

  A niso ta Hit že Zdaaavnaj Zaprli, sodelavce Pozaprli, vseskupaj prodali in upnikom vso škodo poplačali ???
  KDO TEGA NI NAREDIL ???
  KDO TEGA REDA NI NAREDIL ???
  KDORKOLI JE BIL, NAJ ODGOVARJA ZA SVOJO NESPOSOBNO NEDELO !!! ! !!!
  AMENNN !!! ! !!!

 • DJURO SUMAR

  Tale Lidija Glavina mi je pa resnično zoprna, ampak mi je Požar še mnogo bolj.

 • VERRZIFIKATOR

  Livio Glavinič

  HIT JE TEDNA

  Hit je tedna, da dobil pavšalno
  nek možak bo mesečno plačilo,
  zanj tako se vse je uredilo,
  po domače in nadvse banalno.

  Hit je tedna, da za vsako stranko,
  ki jo v hišo k igri bo pripeljal
  in k dejanju nekemu napeljal,
  bo prejel še en dodatek – bianco.

  Hit je tedna, strank nobenih zlepa,
  od nikoder v hišo ne privabi,
  le pavšal vsak mesec da porabi,
  hiša pa naprej se dela slepa.

  Hit je tedna, da možak zanika,
  hišno da pozna gospodarico,
  pravi, da povedal je resnico,
  za denar samo igra zvodnika.

 • Nšo-či

  A žigolo je tale Stefani? Italijan..hmm no..ja :).

  • Hun

   Lidija se mi zdi kr dobra mrha…poznam nekaj kozoroginj…vzdrzljive zenske..nocjo polovicarstva v pojstli

   • Nšo-či

    .) pol praviš, da lahko zahteva in ne spodbuja k tistemu kar želi.

    • Hun

     seveda lahko zahteva..za odlocne in sebicne zenske je zivlenje prekratko da cakajo na tiste predn se zganejo do njenih pircakovanj..

 • montyamp

  Kandelabri že stojijo in vrane čakajo .
  Za noge navzgor a la Mussolini .

 • Varuh

  Uporabnik “FUCK COMMUNISM” vsi vaši komentarji na spletni strani http://nova24tv.si so bili poslani na PU Ljubljana in prijavljeni na spletno oko zato ker kršite Kazenski zakonik RS(sovražni govor).

  Upam da bo PU Ljubljana ustrezno reagirala.

  • KAPIBARA

   Al maš cajta..

   • xtc

    Nima cajta,je plačanec,ki svinja po portalih,enkrat z desnimi drugič levimi nicki,kot je to počel že na Siolu,da portal scenzurirajo,očitno je Nova hudo moteča.

 • KAPIBARA

  Da ma pa tale lidija intimnega prijatelja- spremljevalca..
  Matr, kaj vse jih ne dobi..

 • xtc

  Kradljivi udbo levaki.
  Sicer pa Nova’
  Nekaj velja opomniti,to kar se je pričelo dogajati sedaj je bilo že videno na Siol-u.
  Naenkrat so se pojavili kao “desni” komentatorji,ki so prestopali mejo okusnega,a glej zlomka pojavili so se nicki,ki so zadeve prijavljali na spletno oko-rezultat tega je bill Siol,danes,s samo levimi komentarji,vse ostal so scenzurirali.
  Gre za isto taktiko kot pri Siolu,ko skušajo udbaški podtaknjenci na portalu z več nicki iz različnih smeri ,doseči cenzuro portala in ga narediti levega ali zapreti in trenutno se vam godi zgodba Siola,saj je očitno ta portal hudo moteč za levake in se ga skuša ukinit,gre za levo igri,videno že na Siolu.