fbpx

NSi na posvetu enotno: Vstop v vlado je bila pravilna odločitev!

Predsednik NSi Matej Tonin (Foto: STA)

V koalicijski NSi so pripravili prvi letni posvet stranke, ki je v celoti potekal na digitalen način. Na posvetu, ki je bil vsebinsko namenjen aktualnim političnim zadevam na državni in evropski ravni, seznanitvi z ukrepi za zajezitev epidemije in pripravi na prihajajoče volitve na državni in lokalni ravni, so poudarili, da je prevladala ocena, da je bil vstop v vlado pred letom dni pravilna odločitev.

Letnega posveta so se udeležili predsedniki občinskih in regijskih odborov, župani, občinski svetniki in člani organov stranke na državni ravni. Sodelujoči iz vodstva stranke so poudarili, da zna NSi na račun dela in aktivnega komuniciranja z vsemi poslanskimi skupinami, v parlamentu zagotoviti potrebno večino za sprejem rešitev, ki so pripravljene s strani ministrov iz vrst NSi. “Za pozitivne predloge v korist Slovenije znamo pridobiti podporo in zadeve premikati naprej – to se je pokazalo tudi na preteklih glasovanjih (npr. ZIPRS),” so izpostavili.

Med sogovorniki je prevladala ocena, da je bil vstop v vlado pred letom dni pravilna odločitev, vodstvo stranke pa je med udeleženci posveta dobilo podporo, da naj v vladi vztrajajo in Slovenijo še naprej modernizirajo. Obrambni minister in predsednik stranke NSi Matej Tonin je poudaril, da se je stranka za vstop v vlado odločila zato, da po svojih močeh kar najbolj pomaga pri učinkovitem soočanju z epidemijo. “V vladi pa vztrajamo zaradi naše vizije:  ustvariti spodbudno okolje za življenje in delo, da bi ljudje svoje znanje in potenciale lahko razvijali doma. Mladim in izobraženim pa se ne bi bilo treba izseljevati v tujino.”

Člani stranke, ki so sodelovali na posvetu so izrazili svojo podporo članom ministrske ekipe NSi in vodstvu stranke. Ob tem so še posebej izpostavili njihove premike, ki jih dosegajo na posameznih področjih. Glede ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca so povedali, da je z zagonom številnih gradbenih projektov in modernizacijo železnic ključno prispeval k splošni rasti gradbenega sektorja. “To se odraža na relativno nizkem padcu BDP Slovenije, ki je eden najnižjih v EU. Ministrstvo za delo pod vodstvom Janeza Ciglerja Kralja je s pravočasnimi in pravilno izbranimi ukrepi pomagalo ohraniti  približno 300.000 delovnih mest. Slovenija je zato v skupini evropskih držav, ki beležijo najmanjšo rast števila brezposlenih. Minister za obrambo Matej Tonin pa je v zelo kratkem času uspel negativne kadrovske trende v Slovenski vojski obrniti navzgor in najti soglasje za večje investicije v slovenski obrambni sistem,” so še dodali.

Foto: NSi

Glede na to, da Nova Slovenija velja za parlamentarno stranko z dolgo politično tradicijo in dobro razvito terensko mrežo, so poudarili, da je stranka pripravljena tudi na morebitne predčasne volitve. “Na njih bomo nastopili enotno, z močnimi in prepoznavnimi kandidati ter izstopajočim volilnim programom.”

Sara Kovač