Pokopano upanje za boljši rezultat desnice: NSi gre s svojo listo na volitve v Evropski parlament

Foto: Twitter

Stranka NSi se sama podaja na evropske volitve. Nosilka liste bo Ljudmila Novak. Izvršilni odbor stranke NSi je na tajnih volitvah določil naslednji vrstni red na listi: Ljudmila Novak, Jožef Horvat, Lojze Peterle, Iva Dimic, Mojca Erjavec in Katja Berk Bevc, je na Twitterju sporočil predsednik stranke Matej Tonin.

Kot kaže, se je skupen nastop NSi in SLS na volitvah v Evropski parlament razblinil, saj so na včerajšnjem izvršilnem odboru NSi določili prvih šest kandidatov, še dva kandidata iz civilne družbe pa bodo dodali naknadno, a njunih imen stranka še ni razkrila. Med njima se omenja nekdanjega šolskega ministra Žigo Turka.

S tem, ko je izvršilni odbor za nosilko določil Ljudmilo Novak, je končal tekmo med njo in Lojzetom Peterletom, ki se bo po treh mandatih evropskega poslanca za novega potegoval s tretjega mesta na listi.

Skupna lista NSi in SLS je prinesla desnici dva poslanca
Spomnimo, da je skupna lista NSi in SLS na volitvah v Evropski parlament leta 2014 desnici prinesla dva poslanca – to sta Lojze Peterle in Franc Bogovič. Sodelovanje obeh strank je torej preizkušen recept in ključ do boljšega rezultata desnice kot celote. S samostojnima nastopoma na volitvah pa se jima obeta zgolj en izvoljen evroposlanec – pa še za tega se bodo morali zelo potruditi.

Skupna lista NSi in SLS je dala dva evropska poslanca. (Foto: STA)

Od ponedeljka je sicer že mogoče vlagati kandidatne liste za volitve poslancev iz Slovenije v Evropski parlament, ki bodo 26. maja. Kandidature lahko predlagajo politične stranke in volivci, vložiti jih bo mogoče do 26. aprila, poroča STA. Na listi kandidatov je lahko največ toliko kandidatov, kolikor poslancev se voli iz Slovenije, torej osem.

H. M.

 • Olga101

  Kar iščejo, bodo dobili!

  • tonite falco

   Ja dobili bodo nič izvoljenih kandidatov tako v Nsi kot tudi v SLS.

   Vsaj takšen rezultat si tudi zaslužijo, ker se ne znajo poenotit ter združno nastopit na volitvah za evro poslance! Egoizem in razdvojenost ter manipolacije bodo uničile vsako upanje na svetlo in boljšo prihodnost desnice na EU volitvah kot tudi doma! Skratka nič dobrega nam se ne obeta za SLOVENIJO!

 • Poserjemsenavse

  Dejte že Janšo odstranit za dobrobit desnice…kdaj vam bo kanilo?po naslednjih volitvah,ko spet ne bo nobeden sodeloval z vami?levi se vam pa smejijo in mirno kradejo dalje…škoda,res škoda

  • rubec

   Bom takoj, samo še v trgovino skočim po sveže krofe. Ke bebo, jebote.

   • Poserjemsenavse

    Kdo si ti,da me žališ?

    • rubec

     rubec, bebo.

    • Antonius

     Jah, če se poserjete na vse, potem nekaj vašega sranja pade tudi na *rubeca* in name.
     Morda ste pa vi, verjamem vam, da ponesrečeno, malce žaljiv.

  • totex39

   A ja, vi bi kar Janšo odstranili, da bi socialisti imeli še lažjo pot za uničevanje države.

   • 10mile30

    z janšo je še lažje

  • pajot

   Ti kar seri še naprej. Na kućana pa najbrž ne upaš,a?

  • Lustrator

   Poznaš v zgodovini Slovenije ali katerekoli druge komunistične države primer, ko bi komunisti želeli sodelovati z nekomunisti brez pritlehnih namenov? Komunizem je že v sami definiciji totalitarna ideologija, ki izključuje (včasih celo z zaporom ali smrtjo kaznuje) vse z drugačnimi svetovnimi nazori – izključevanje SDS-a jim je torej zapisano v rdeči bibliji.

 • totex39

  Stranki NSi in SLS, pa nevesta a bi bili levi ali desni na koncu škodita sama sebi.

  • FORT WORTH

   Rinejo z glavo skozi zid.
   Drzava je razdeljena, kot se nikoli in nujno se je odlociti, koga in kaj se bo zagovarjalo.
   Ne levo in ne desno ne prinasa rezultatov.
   Kucan s svojimi gre samo levo in drsi v skrajno radikalno levico.
   Desnice se povoha ne, razen, ko je potrebno nagajati in delati zdrahe.

 • RATATA

  Koliko desničarstva oz. nelevičarstva pa je v NSi in v Bogovičevi eSeLeS se raj vprašte matr!

  • rrrrr

   Zelo veliko, moj Ratata. Žlahtni desničar vedno upogne desno koleno, da z desnico laže doseže drobtine pohojenega piškotka.

  • Darth Vader

   bravo! mislim da vsaj polovici članstva v desnih strankah (torej kar je recimo uradno članov strank SDS, NSi, SLS, pa še Jelinčič nekje) čisto opranih že zaradi dolgoletnih brezveznih verbalnih spopadov z levičarji in tem borcem ni jasno, da zagovarjajo velik vpliv države, brezvezno trošenje davkoplačevalskega denarja, neproduktivnost, anti-kapitalizem, anti-zasebna lastnina, anti-podjetništvo, anti-trgi predvsem pa anti-svoboda……intelektualni potencial polovice članstva na desnem polu je približno isti, kot celotno članstvo na levem političnem polu, za katerega bi lahko govorili, da je ekstremistična levica, nekaj v slogu postmodernih progresivcev, torej intelektualnih marginalcev…..tako nam ostane samo polovica članstva v denih sttrankah, ki nekako še niso pozabili na ideal svobodnega slovenca, ki živi v državi, ki dela za slovenca in ne za pakistanca….ta ideal pa je mogoč samo ob vitki in učinkoviti javni upravi, zadolženosti BDP nekje med 20-40%, močnim zasebnim gospodarstvom, ki ustvarja bazo za zadovoljevanje materialnih in finančnih potreb državljanov, nizkimi davki na kapital in delo, pokojninskim sistemom, ki se ga preoblikuje v souverign investment fond in ne Pay2Go pokojninske ponzi sheme, močno obrambno industrijo, ter vzgajanjem (v zasebnih in javnih šolah), ki temelji na pismenosti 21 stoletja….torej ne samo na branju in pisanju ampak tudi visoki računalniški pismenosti, visoki finančni pismenosti, visoki kreativnosti in problem-solving naravnanosti, ter visoki stopnji zavedanja, kaj pomeni podjetništvo in zasebna podjetniška iniciativa…..vse ostalo je bonus (torej nacionalna zavest, občutek pripadnosti itd…)

 • Antonius

  Ne razumem zakaj se mora SLS šlepati z NSi-kd? Naj gredo samostojno s svojim kandidatom na volitve, da bodo vsaj izvedeli, kakšen odziv in težo imajo med volivci.
  Novakova je v javnosti že itak poznana kot Kučanova eksponentka, SLS naj poizkuša pa dokazati in volilno javnost prepričati, da s Kučanom nimajo nič več nič skupnega.
  V spominu nam ostaja izdaja SLS, ko so pod vodstvom Zagožna v tihem dogovoru s Kučanovimi, leta 1999 glasovali proti večinskemu volilnemu sistemu.
  Naj gredo s svojim kandidatom na evropske volitve, pa bodo izvedeli, koliko volivcev jim je uspelo prepričati.
  Bolj kot v evropski, bi jim moral biti pomemben ponovni vstop v slovenski parlament.

  • Vera

   Prav ste napisal , ker to drži,kot pribito .

  • FORT WORTH

   SLS je v tej sestavi izpeta.
   Ko in ce bodo opravili notranje ociscenje, zapisali v program, da hocejo vzpostavljati dobre odnose skupaj s pomladniki bo nastopil cas za ponovno pot navzgor.

   • Antonius

    Prevarantski Marjan Podobnik je zagotovilo, da bo šlo žal, po starem naprej in do konca navzdol. Janez Podobnik?! Z Lukšičem /SD/ je Janez Podobnik kar dobro pod mizo sodeloval, da mu je Lukšič omogočil pridobiti poslovne prostore, ki jih je potem nezakonito z oddajanjem tržil.
    Katarzi, očiščenju se je stranka izognila.
    Zato sem pa zapisal, naj gredo samostojno na evropske volitve, da bodo izvedeli, koliko volivcev jim sploh še verjame.
    Meni osebno je strank SLS in NSi-kd žal. Pošteno sodelovanje obeh strank s SDS bi nam že pred leti navrglo povsem drugačno vlado.

    • FORT WORTH

     Iskanja soglasja pomladne opcije z levaki je misija nemogoce in ze vnaprej obsojena na neuspeh.
     Se vec, levaki cisto vsako informacijo ali mnenje izkoristijo sebi v prid.
     Nasprotno stran pa potisnejo v blato.
     Sedenje na dveh stolih pac ne prinasa rezultatov.

    • 10mile30

     pošteno sodelovanje z sds? sej se šališ, ane?

 • xtc

  Kakor koli že,mogoče bi res bilo pametneje ,če bi stopili skupaj.
  A volitve bodo pokazale njihov realen domet-verjetno bodo oboji brez poslanca,kar je po svojem tudi prav,saj naj bi po “kučanovih” anketah Ludamila ,dobila več glasov kot Tomčeva zato mislim ,da je realno da se streznejo,ko dobijo rezultaste in začno s sprememnami v obeh strankah,ki so nujne,saj je obema pajdašenje s kučanovo kamarilo izdatno škodilo in jim še zato se morajo iz strank znebiti kučanovih krtov ali pa bodo stranke izginile,kar bi bilo tudi še najbolje,saj taki kot so so preje škoda kot korist.
  Zato je tudi čas ,da se pojavijo vsaj dve novi desni stranki,ki bi nadomestili ti dve vaško udbovski izpostavi na desni in utrdili blok.
  Seveda pa je težava v tem,da se nikakor v teh strankah ne smejo pojavljati razni Jambreki ,Rupli ipd,
  Ti naj si ustanovijo lastne stranke in naj gredo z njimi na volitve,enako velja za Turka,Jordanovo in še koga,ki karnaprej nekaj kritizirajo JJ in SDS-kar sicer imajo pravico,a vsi ti “intelektualci in vrhunski politiki” ne upajo narediti svojo stranko glede na visoko samooceno in z njo iti stehtati svojo realno težo na volitvah,lepo je kritizirati nekoga za katerim hrbtom se skrivaš ,ko leti po njemu ti pa mosdruješ kaj je narobe,sam pa hrbta ne upaš nastaviti,kot vodja svoje stranke,kar je tipična SLO hipokrizija.
  Sicer pa je zelo zanimivo to,kako se zopet v medijih poriva JJ v EU,seveda za to skrbijo kučanovi mediji,saj računajo,da bi ga tako oddaljili od stranke,ki bi jo takoj prevzeli kučanovi krti z pučem,ki bi stranko spremenili v podpornico kučanovih hlspcev na koncu pa bi vse padlo po njej in bi jo medijsko uničili,še preje pa bi uiz nje izključili JJ,v EU pa s pomočjo EU levičarjev,Macrona in Merckelce,podobno kot Orbanu in še komu politično uničiti kariero z leplenjen etiket o fašistih,nacistih,homofobih islamofobih rasistih itd.
  A se tudi v EU zadeve menjajo,saj se Francija vse bolj pomika v smeri desne revolucije preko rumenih jopičev,ki bo držžavo zaradi macronovih norosti spravilo v vojno in to je le še vprašanje časa nato pa bo pljusnilo v Nemčijo,kar ob krizi definitivno bo.

  • Darth Vader

   na http://www.infowars.si imaš polno reportaž iz različnih tednov demonstracij rumenih telovnikov…..vse s podnapisi (slovenskimi)…..lahko pokažeš še kakšnemu prijatelju, da se ne bomo kot papige non-stop ponavljal…..ker imaš glede tistega, kar si napisal popolnoma prav…..

 • Olga101

  Ljudmila ne kandidira na Murglski listi?

 • me

  kmetavzarji zagamani!!!!

  Pardon da ne bo pomote Kmete spoštujem!!!!

 • Franc Šink

  In to naj bi ostalo od Nove slovenske iniciative (Nsi) ? Naj izginejo iz političnega prizorišča.

 • pajot

  Kućanova nevesta teče zadnji krog.

 • rubec

  Upam, da Franc Bogsenasusmiliču zopet uspe. Sploh zdaj, ko je s svojo vseevropsko študijo o možnosti vpeljave ekoloških svečk na traktorjih skoraj pri koncu.

  • rrrrr

   Ja, se vid da sta deca že en cajt na svečkah sam da ot Bogoviča še mau dela. Ne morš met drgač take face…

   • rubec

    Nekega zimskega večera, sem v naši krčmi malce to priznam, že okajen, pa kaj zato, saj so bili drugi tudi, spraševal če kdo pozna bogovičevo študijo Pametne vasi imenovano. Od takrat mi v domači vasi ne postrežejo več. Pazi to, še kokte ne.

    • rrrrr

     Pametne vasi lepo norijo…

 • Andrej

  Kje sem že to slišal: vse bomo naredili, samo, da ne bo Janša? Nekam znano mi je.

 • garfi

  kakšno presenečenje
  krščanarske stranke kolaborirajo s komunisti že od rkc socialista kocbeka
  kot pravi Justin Stanovnik so pomagali 1000 boljševikom na oblast in izvedbo pokola nad Slovenci
  tudi oni ne bodo odgovarjali kot kaže
  sedaj podpirajo enako svinjarijo pod drugim imenom gLobaLizem

  • lili pili

   Vecinski volini sistem je zrusil zagozen iz sls, zato je bajuk ustanovil novo stranko se pomnite tovarisi iz sds…

   • garfi

    upiljeni lili kaj imam jaz s krščanarsko kolaborantsko murgelsko sls

    • lili pili

     Nic in zato drz gobec in ne pisi neumnosti in lazi

     • garfi

      te držim za Gobec neumni Bandit

     • lili pili

      Gobec imas ti in tvoji pasji predniki, mars u koco

 • Osti jarej

  ….prilepljenec na birokratski fotelj ,je že začel kampanjo..s postom proti raku….yebenti,kako se nam smiliš

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej

  ….sami rdeči flodri floder

 • Anton

  to zame ni nikakršno presenečanje!, to je del načrta ata štrumfa,kako oslabiti desnico,jo imeti razdrto, tako oslabljeno, da se bolje lahko manipulira z njo. treba je namreč vedeti, da v NSI obstaja močna struja, ki je podvrženai levičarski ideologijo ata štrumfa in jo le ti tudi financirajo.ar nekaj jo je tudi članov te struje moč najti v podmladku te stranke.

  Divide et impera press

  • Osti jarej
   • Anton

    kaj te pravljice kažeš meni, nič ne boš dosegel, je tzreba najti mlajšo dušo

    sarkazem press

    • Osti jarej

     ….pusti ti dušo…misliš manj oprane možgane?

     • Anton

      manj oprane kot ti pravgotovo

      sarkazem press

     • Osti jarej

      …In umbris potestas est…..

      ako ti do danes ni postalo jasno,ti nikoli ne bo….

    • if

     Bravo Anotn.
     Osti jarej naj nadaljuje z opranimi možgani!

   • Nata

    Kdo pravzaprav pa ureja ta portal ? Kaj veš.Pogledam samo, kadar ti kaj pripneš. Pa je velikokrat težko razumljivo. . . . .

  • lili pili

   Baje jih nekaj caka se na izvalitev v jajc.. vse je splanirano

 • šrauf

  ludmila tokrat nič ne prepušča naključju!

  Po mandatu v EU parlamentu z bajno pokojnino, na smetišče zgodovine press

 • janko

  Moje mnenje je pa tako: ODSTRANITI MORAJO VSAKRŠNO LEVOSUČNOST!!
  V kolikor in dokler ne bodo tega absolutno izvajali, so zame izdajalci slovenstva in krščanske civilizacije!!

  • lili pili

   Mogoce odrezati levo nogo in roko, blokirati levi pol mozganov ali bo pol v redu.. jebenti kaj pa z srcem, po tej logiki smo vsi levicarji

   • rrrrr

    Ja, zihr da ste, sam invalidnine pa vsen nimate neki bohvekva….

   • janko

    Trdim, da levičar NIKAKOR ne more biti zavedni katolik in domoljubni Slovenec. Sicer ni dovolj poučen.

    • lili pili

     Za nekatere je levicar vsak, ki vstane na levo nogo, pise z levo, … domoljublje ni potrebno mesati z nacionalizmom, ki ga favorizirajo desnicarji..

     • janko

      Domoljubje je zdrava in nujna stvar za obstoj malega naroda – to je nujno za nas mali narod! Nacionalizem je pa zloraba tega in je zavržno.

     • lili pili

      Ni kaj dodati..

 • Artur

  Ničkoristna polit prasenceta so že v nizkem štartu do obilnega korita se že med seboj ritajo in se nameščajo za boljši štart.

 • montyamp

  NSI in SLS , to sta stranki starih udbovskih ovaduhov .
  Mladiči so pa nič boljši .
  Zato ne pričakujmo preveč , ker bo razočaranje toliko večje .

  • lili pili

   Sds pa je polna bivsih komunistov, vec kt v sd

   • Darth Vader

    res je, v SD so večinoma še vedno aktivni komunisti

    • lili pili

     In kako locis aktivnega od bivsega.. jaz jih locim po tem da so bisi ze gologlavi kot jajo na primer

 • montyamp

  HAVEL PRAVI TAKOLE

  »Le redko se zgodi, da družbeni sistem ponudi tako na stežaj odprta vrata ljudem, ki so pripravljeni podpreti karkoli in kdajkoli, če jim le prinese kakšno korist, ljudem brez načel, hrbtenice, ki so v želji po oblasti in osebni obogatitvi, rojenim lakajem, pripravljenim na vsakršno ponižanje, in sposobnim kadarkoli žrtvovati svoje sosede in svojo čast za golo priložnost, da se spečajo s tistimi, ki imajo oblast.
  V tej luči ni presenetljivo, da tako številne javne in vplivne pozicije zasedajo, bolj kot kdajkoli poprej,

  notorični karieristi,
  oportunisti, šarlatani,
  ljudje dvomljivih dosežkov,
  na kratko: tipični kolaboranti,

  ljudje, ki imajo poseben dar prepričati se, da njihovo umazano delo na vsakem koraku služi reševanju nečesa ali pa vsaj preprečevanju, da bi jih zamenjali še slabši ljudje.
  Prav tako ni presenetljivo, da v takih okoliščinah cvete korupcija med javnimi uslužbenci vseh vrst, da so povsem odprto pripravljeni sprejemati podkupnine in se brezsramno obrniti tako, da to koristi njihovim zasebnim interesom, ki jih diktira pohlep …
  Število ljudi, ki iskreno verjamejo tisto, kar pravi uradna propaganda in ki zares podpirajo oblast, je manjše, kot kdajkoli poprej.
  A število hinavcev vztrajno narašča: do točke, ko je pravzaprav vsak državljan prisiljen postati to – namreč hinavec – tudi sam. Opazimo lahko, da nikogar več ne zanima, ali ljudje zares verjamejo tisto, kar govorijo, ali pa jim gre le za zasebne koristi.

  Število hinavcev v Sloveniji vztrajno narašča , ko je med izkrivljeno politiko pravzaprav vsak državljan prisiljen postati to – namreč hinavec – tudi sam.

 • VERZIFIKATOR

  Iz apostolskih logov

  IN PRVI BODO TRETJI

  Venec nov slovenski zdaj se vije,
  ran spominov bo za nekatere,
  ki imeli vse preveč so vere,
  da le njim edinim sonce sije.

  Zbral se zbor apostolov je skupaj,
  na razpravi, kdo bo misijonaril,
  kdo bo po Evropi stvar krmaril,
  rekli Petru so: »Nič ne obupaj.«

  »Prvi bil si dvanajst let, edini,
  tudi zdaj boš prvi širil vero,
  pozabili vsi so že zamero,
  ti se le dovolj vsem zbranim slini.«

  Peter se kot prvi je ponujal,
  Peter le da zmore to nosilnost,
  hkrati pa zadostno še servilnost,
  ni se Peter le za hip zamujal.

  Peter le je en imel pomislek,
  kaj če drugi šele bo na listi,
  kaj če so ga naplahtali tisti,
  kaj če je za vsem tem kak premislek.

  Nak, pomislil Peter je pogumno,
  prvi Peter le je vendar vedno,
  zanj samo oddati glas je vredno,
  stopil pred apostole je strumno.

  Tajno se bo tokrat glasovalo,
  zbor apostolski je zdaj odločil,
  Peter le nekoliko izbočil
  čelo je, zamislil se premalo.

  Odločili so potem precej drugače,
  da je ženska pač ljudem bolj mila,
  ki pred meseci je izgubila
  boj, ko sama je nosila hlače.

  Da se zborček ji odkupi malo
  tistih, ki so svojčas jo pregnali,
  drugega na njeno mesto dali,
  se v korist je ženske glasovalo.

  »Prvi bodo tretji«, so dejali
  Petru le, »prišel na tretje mesto
  tokrat si, a nisi šel na cesto,
  vendarle smo zate glasovali.«

  Da ne bo Evropa več krščanska,
  Peter le v obupu je zastokal,
  da bi sam Bog se nad njim razjokal
  in pokazal vrata mu pristranska.

 • rubec

  Ljudmila Novak se sama sploh ne bi silila, ampak to od nje kot sama pravi, zahtevajo volilci in volilke na terenu. V kratkem bo predstavila maketo, kjer bodo teren, ki menda zelo spominja na park v Begunjah, za obiskovalce v nočnem času tudi osvetlili.

 • Rožle

  Mah, ne da se mi več ..

 • lili pili

  Prvi clanek na tem portalu, ki ko omenja desnico govori samo o NSi in SLS.

  Tako je tudi prav kajti sds kot bivsa socialdemokratska stranka z ostanki komunistov ne sodi na desni politicni pol.

  • cosmosjasnovidec

   V kateri stranki pa ni komunistov in njihovih pristašev?
   Lahko navedeš vsaj eno katera je čista?
   Sem domneval,da ne.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

   • lili pili

    Zelo verjetno da nobena, najblizje temu je se nova slovenija…..

    • moon

     Jap. Ko vidim Skrabca in Ilca mi je vse jasno..

     • lili pili

      In na kaj konkretno mislis…

 • Iztok Pušnik

  Kakšen dolgčas…

 • rubec

  Pa cukajo za rokave tudi. Ljudmila je vsak teden pri šivilji.

  • cosmosjasnovidec

   Res je.Sosedi šivilje “bratuškovice” domnevajo,da sta lezbače,ker se ven slišijo zelo čudni glasovi zavijanja in podobno,ko se sestaneta skupaj tako,da si ena drugi ližeta pizde umazane namesto,da bi si jih oprale.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • rubec

  *********

 • Janez Kepic-Kern

  JAZ PRELAGAM USTANOVITEV
  PRENOVLJENE KRŠČANSKE STRANKE.
  Povem naravnost, da take NSI ,
  v kateri je vodilna, samovsiljujoča se oseba NSI L.. Novak – NIKOLI NE BOM VOLIL.
  Gospa L. Novak je kot privat oseba OK
  – kot “političarka” pa “nikakršna”.
  G. Peterle ima precej zaslug iz leta 1991,
  zdaj, leta 2019 pa mirno lako odide – v pokoj,
  Moje iskreno osebno stališče – seveda.
  Žal mi je le nekaterih OK poslancev NSI kot je ga. Iva DimicITD. L.r.JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  +++++++ VERJETNO, RES, ŽAL. L.R. JANEZ K.K. KOMENDA

 • Slovenka

  Kakor si bodo postlali, tako bodo spali. Naposled se lahko zgodi, da ne eni ne drugi ne bodo dobili niti enega sedeža. Tonin ga lomi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!