fbpx

NSi znova pri Kučanu in s Chejevimi gverilci …

Poslanec Nsi Jožef Horvat (drugi z desne) v družbi predstavnikov izrojene levice. (Foto: Twitter)

V javnost je prišla nova fotografija predstavnikov NSi in trde levice. Namesto da bi šli h koreninam in k svoji bazi, iščejo svoj politični prostor na levi – pri izrojeni levici. Po Ljudmili Novak in nogometni tekmi z Milanom Brglezom in ekipo so poslanca NSi Jožefa Horvata fotografi ujeli v družbi Dejana Židana in zadnjega predsednika Komunistične partije Slovenije Milana Kučana.

Včeraj smo poročali, da so v Novi Sloveniji zavrnili udeležbo na javni tribuni, kjer so med drugim spregovorili nekdanji predsednik Evropskega parlamenta Hans-Gert PötterigHolger Haibach iz fundacije Konrad Adenauer Stiftung, vodja slovenske poslanske skupine v Evropskem parlamentu Milan Zver, predsednik Slovenske ljudske stranke Marjan Podobnik in prvak SDS Janez Janša. Pri tem se je marsikdo vprašal, zakaj takšna reakcija.

Čeprav je bil prvak NSi Matej Tonin povabljen k nagovoru zbranih na javni tribuni, nosilna kandidatka Nove Slovenije na prihajajočih evropskih volitvah Ljudmila Novak pa k predstavitvi evropske liste Nove Slovenije, je Tonin udeležbo Nove Slovenije odpovedal, češ da se bodo v času predvolilne kampanje za evropske volitve raje posvetili svojim dogodkom in prireditvam. Fotografija, na kateri so se poleg poslanca NSi Jožefa Horvata, ki poleg Novakove in Lojzeta Peterleta kandidira za evropskega poslanca, znašli tudi predsednik Foruma 21 Milan Kučan, prvak SD Dejan Židan in župan Murske Sobote Aleksander Jevšek iz vrst SD, je več kot nazorna. Kaže namreč, da so se člani stranke NSi povsem predali skupni kampanji s predstavniki stranke SD, s katero očitno vidijo vedno več skupnih točk.

Nedavno je bilo mogoče na družabnih omrežjih videti, kako Novakova veselo pozira s predstavniki Socialnih demokratov. V soboto, ko se je Novakova udeležila dogodka “Brcnimo rasizem: evropski fuzbal!”, ki ga je v Slovenskih Konjicah organiziral Klub dijakov Dravinjske doline, se je na dogodku med drugim ponosno fotografirala tudi s kandidati Socialnih demokratov na prihajajočih volitvah Milanom BrglezomMatjažem Nemcem in Nevo Grašič.

Foto: Instagram

Brez Foruma 21 ne gre
Očitno Nova Slovenija evropskih volitev ne zna izpeljati brez stranke SD in pa Foruma 21, ki se preko uradne spletne strani predstavlja kot neodvisna institucija civilne družbe, ki želi s premisleki, prenosom znanj in izkušenj ter z analizami družbenih procesov bogatiti podlage za kompetentno odločanje o javnih zadevah v Sloveniji, v EU in v širšem mednarodnem prostoru. V resnici pa gre za Kučanovo omrežje, ki v stilu lutkarja po svoji meri usmerja dogajanje v državi.

Naravnost smešno je, da se z njim družijo predstavniki stranke NSi, ki se imajo zaradi zagovarjanja krščanskih vrednot in tradicije za desno stranko. Seveda papir prenese marsikaj, drugo pa je praksa. Brez Milana Kučana se očitno v stranki NSi bojijo, da jim ne bo uspelo doseči cilja in prepričani zadostnega števila volivk in volivcev. Zanimivo pa je, da očitno v stranki NSi niti ne pomislijo, da bi lahko druženje s pripadniki stranke SD in Kučanom vplivalo bolj negativno kot pozitivno.

Ljudmila Novak in Milan Kučan v Ribnici pri tajkunu Janezu Škrabcu v Ribnici.

Glede na to, da Forum 21 v četrtek, 16. maja, v dvorani Mestnega muzeja Ljubljana organizira razpravo na temo evropskih volitev “Kakšna bo prihodnost Evrope”, bo zanimivo opazovati, ali se bo Tanji Fajon, Klemnu Grošlju, Angeliki Mlinar, Igorju Šoltesu in Violeti Tomič pridružila tudi Ljudmila Novak. Če držijo Toninove besede, da se bodo člani stranke NSi v času predvolilne kampanje za evropske volitve raje posvetili svojim dogodkom in prireditvam, potem je pričakovati, da bo Novakova udeležbo odpovedala. V primeru udeležbe Novakove pa je povsem upravičeno sklepanje, da so v stranki NSi dogodke Foruma 21 vzeli za svoje.

H. M.