Afera prisluhi: Šarec kot formalni predsednik vlade potrebuje ravno to – zunanjega sovražnika in izredno stanje, da se bo lahko pokazal kot odločen pred evropskimi volitvami!

Foto: STA

Prejšnji teden je POP TV senzacionalistično razkril ime obveščevalca, ki je stal za snemanjem pogovora med slovenskim arbitrom Jernejem Sekolcem in agentko Simono Drenik. Objava imena obveščevalca Davorja Franića je po poročanju POP TV pokazala, da za arbitražnimi prisluhi stoji Hrvaška. Predstavnik lastnika več hrvaških medijev in prijatelj številnih hrvaških politikov Ivan Tolj je namreč poskušal preprečiti objavo imena. “Poročanje POP TV, da so skušali preprečiti njihovo ekskluzivno poročanje o tem, da je SOA prisluškovala našima Sekolcu in Drenikovi, je zaskrbljujoče, vendar v Sloveniji vsakodnevni pojav, sploh pri POP TV. Lastniki in odgovorni uredniki glavnih slovenskih medijev so tesno povezani z levo politično opcijo (Hakl, Petan, Petrič, Slokar Kos, Stepišnik, Repovž idr.) in preko njih ti mediji dnevno propagirajo leve politične stranke,” poudarja podpredsednik Komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS) Žan Mahnič.

Ob tem poslanec Žan Mahnič za Nova24TV dodaja, da so naročniki bolj ali manj znani, vendar je zanimivo, da nihče zaradi teh vsakodnevnih primerov ne povzdigne glasu o svobodi medijev in nevmešavanju politike. “Dvojna merila, tako kot povsod drugod.” 

“Da lahko ščitijo nacionalne interese svoje države, obveščevalne službe izvajajo tudi prikrite preiskovalne ukrepe. Ene to počnejo bolje, druge slabše. Eden od teh ukrepov je t. i. prisluškovanje, ki se izvaja na podlagi odredbe sodišča, proti tujim državljanom pa lahko izvajanje takšnih ukrepov odobri direktor Sove. Tako spodkopavanje arbitraže s strani Hrvaške kot zadnje razkritje, za katerim po mojem prepričanju stoji Sova, sta primer klasične obveščevalne operacije, prva narejena s strani hrvaške SOA, druga pa s strani slovenske SOVA,” je prepričan Mahnič.

Foto: STA

Šarec zaskrbljen
Šarec je po razkritju poskusa vplivanja s strani Hrvaške za torek sklical Svet za nacionalno varnost, ministrstvo za zunanje zadeve pa je po poročanju STA na pogovor poklicalo hrvaškega veleposlanika v Sloveniji in slovensko veleposlanico v Zagrebu. Iz vlade so sporočili, da naj bi bil Šarec zaskrbljen zaradi razkritja poskusov vplivanja hrvaških predstavnikov na poročanje POP TV o delovanju hrvaške obveščevalne službe. Po njihovih ocenah gre namreč za resne navedbe, ki terjajo tudi temu ustrezna pojasnila. Vsi pritiski na medije so namreč po njihovih besedah nedopustni in v nasprotju z demokratičnimi načeli. “Če so taki pritiski dirigirani celo s strani tuje vlade, pa to kaže na velik demokratični deficit in odmik od temeljnih evropskih vrednot, tudi od vladavine prava,” še sporočajo iz vlade.

Šarec potrebuje zunanjega sovražnika
Po besedah Mahniča je afera prispevala vsaj k temu, da se bo končno konstituiral Svet za nacionalno varnost (SNAV), ki bi se moral že zdavnaj. “Sicer dvomim, da bo koordinator vlade Luka Mesec nad tem navdušen, vendar pa zaradi upadanja podpore Marjanu Šarcu in LMŠ formalni predsednik vlade potrebuje ravno to – zunanjega sovražnika in izredno stanje, da se bo lahko pokazal kot odločen pred evropskimi volitvami. Ob vsem tem me zelo skrbi, če držijo informacije, da obveščevalne informacije iz Sove do POP TV pridejo preko kabineta predsednika vlade, v zameno pa mora POP TV o Marjanu Šarcu in LMŠ poročati pozitivno.”

Žan Mahnič (Foto: STA)

Janša ogorčen, da je do sklica sveta prišlo tako pozno
Na sklic Sveta za nacionalno varnost se je preko družabnega omrežja Twitter odzval tudi prvak SDS Janez Janša, ki je izpostavil, da je naravnost žalostno, da je seja SNAV sklicana šele po 7 mesecih. “V razkroju zdravstvo, Slovenska vojska je že 4. zaporedoma ocenjena negativno, ilegalnih prestopov meje 3-krat več kot lani – edina točka  dnevnega reda pa pritisk na koalicijskega partnerja ⁦⁩ POPTV.”

Glede prahu, ki ga je Šarčeva koalicija dvignila glede prisluškovalne afere, je več kot očitno, da se ta dobro zaveda, da je ob padanju podpore v času približevanja evropskim volitvam potrebno ustvariti manever, s pomočjo katerega bi Šarec ustvaril vtis odločnega predsednika vlade. Težko je tudi mimo dejstva, da je nosilka liste LMŠ za evropske volitve Irena Jovova, o škandalu glede poročanja o prisluhih pa je ekskluzivno poročal prav POP TV, kjer je Joveva poročala kot “neodvisna” novinarka, preden se je odločila za uraden prestop k Šarčevi LMŠ. Dejstvo pa je, da je smešno spremljati začudenje nad tem, da tuje obveščevalne službe opravljajo tisto, kar je v vsaki državi njihovo delo. Kdor tega ne razume, ne bi smel opravljati pomembnih državnih funkcij. Pri tem se namreč bolj kot to poraja pravo vprašanje: kdo je kriv, da sta Slovenca komunicirala na tako neodgovoren način?

H. M.

 • Antonius

  Ah, a zunanjega sovražnika, da rabi Serpentinšek? Saj ga ima v šerijatarjih.
  Če nas misli še naprej zajebavati z njimi, si bo počasi sovražnike nakopal doma.
  Tisti, ki Serpentinšku piše govore, si zasluži priznanje. Serpentišek si zasluži pa javno kritiko, ker ne prepozna, da so mu podtaknili prazno slamo.
  Serpentinšek je zelo podpovprečen igralec, igra namreč mizarskega predsednika Šarca.

  • Jan Kovalski

   Šarcu se slame ne da podtakniti.

  • karpelec

   Mi ljudje z starimi vzorci ne moremo razumeti vlade, ki operira z novimi vzorci, ker so ti vzorci lahko za nas tudi čudaški.

 • ROMAN Naprudnik

  Sicer nisem navijač Levice,vendar je tokrat g.Vatovec izjavil bistvo vsega.
  Preberite dvakrat.

 • Igor Kodelja

  Karl sokolac drenik.njih treh bi moral uprašat po zdravju.pa nihče nič.še vojsko nam vodi ko je zjebaw pokojnine.

 • VERRZIFIKATOR

  Marjanka Žarek

  PRISLUHI PRAVEGA MOŽA

  Prisluhnil fant je jasnemu pozivu:
  »Trd bodi in jekleno neizprosen,
  in smešen nič več, tokrat bodi znosen,
  ostani suh v pomladnem tem nalivu.«

  Prisluhnil škratu fant je kakor vedno,
  na prvem mestu da je tokrat varnost,
  pri tem pa on pokaže naj udarnost,
  za imidž je edino to kaj vredno.

  Prisluhnil fant je zgodbi o prisluhih,
  poslušal škrata in podzemne sile,
  ki bi sicer ga še ugonobile,
  potem govoril v govorici gluhih.

  Prisluhnil znamenjem je iz podzemlja,
  da varnost nacionalno naj poudarja,
  četudi zgodba po lažeh zaudarja,
  ni važno, ga podzemlje varno spremlja.

  Prisluhnil fant je kakor vedno škratu,
  naj le odločnega ljudem se kaže,
  naj enkrat več se po potrebi zlaže
  in krivdo vso obesi kajpak bratu.

  Prisluhnil je, da bratovi prisluhi
  so grožnja silna, tudi če zlagana,
  in megla z njo devetič že prodana,
  da brata ves čas naj ima na muhi.

  Prisluhnil fant je škratovim nasvetom,
  da varnost tokrat je številka ena,
  naj laže se, da stvar ni izgubljena
  in prednost daje jalovim obetom.

  Prisluhnil je, naj izogiba spretno
  se mlatenju docela prazne slame,
  gasilni aparat naj v roke vzame
  za vsak primer, če bo kaj neprijetno.

  Prisluhnil je, naj se besedno vname,
  odločnost naj pokaže nacionalno,
  če treba bo, dodatno teatralno,
  in skriva dejstvo, da je mož iz slame.

 • Andrej

  Šarec ne potrebuje nobenega zunanjega sovražnika. On je samemu sebi največji sovražnik.

  Šarec ne more reševati problemov, ker sta on in njegova vlada sama največji problem.
  In kaj je ta famozni Svet za nacionalno varnost naredil? Našel zunanjega sovražnika.
  Za izgubljen Piranski zaliv smo pa krivi sami. Janša je predlagal, da se rešitev tega problema postavi pred Hrvaško pred njihovim vstopom v EU. Večina, s SD in Pahorjem na čelu, se mu je smejala. Zdaj pa hočejo Janšo kriviti.
  Dokler narod ne bo znal sešteti 1+1 in ugotoviti, da je to 2, se komunistov ne bo otresel. Trenutno narod verjame, da je 1+1 toliko, kot rečejo Levi komunisti.

 • RATATA
 • Jan Kovalski

  Ta vlada je v stalnih sporih s sosedih, pri VV faktorju so izumili: MIHA je njihov zunanji sovražnik

  Še akrostih:

  Madžarska: zaradi Orbana …
  Italija: zaradi Tajanija …
  Hrvaška: zaradi arbitraže in sedaj so ven potegnili iz naftalina prisluškovanje (kot da tega ne počnejo vsi) …
  Avstrija: zaradi podaljšanja mejne kontrole …

 • rubec

  Če človek vsaj približno razume angleški jezik, mu je ob poslušanju dialoga v takoimenovanih prisluhih nemudoma jasno, da ne gre za kakšno politično temo, ampak za normalna trgovinska pogajanja. En tip drugega tipa sprašuje ali bi mu lahko zrihtal pirino moko iz Irana. Tam je ta roba pač cenejša kot v evropi. To je vse.

  • pajot

   Pirina moka? Hm,hm…se zdaj tako reče tej beli snovi?

   • rubec

    Gre za pirino moko. Hrvati ji rečejo piranska.

 • MOSTISCAR

  REK ENKRAT IZDAJALEC, OSTANE VEDNO IZDAJALEC DRŽI. DA NE BO POMOTE ZA SDS TO VELJA!

 • Peter

  Ananas država.
  A na nas je pozabila.

 • Franc Bizjak

  Kretenizacija Slovencev je očitno edini projekt te vlade. Čudno da v tej debilo-igri še ni uvedla splošne mobilizacije.

 • rabbit

  Zakaj bi Hrvati podkupili POP TV , če pa je že tisti bosanski novinar vesoljnemu svet razkril, kdo je prisluškoval Drenikovi in Sekolcu. Saj smo dva dni prej izvedeli kako in kdo je prisluškoval. Ena taka kot tista, da so Poljaki napadli nacistično Nemčijo.

  • rabbit

   No še dodatek ravno prebrala kolumno od Bojana Požarja, kjer piše, da je bosanski novinar Avdo Avdić že pred tedni razkril to afero s Sekolcem in Drenikovo zakaj naj bi potem, ko je vedel že cel svet en Hrvat podkupil POP TV razen, če to ni že od prej od leta 2015.

 • Skrajno Desni

  Tale naš Dudek bo iz komedije naredil tragedijo.

 • črnaovca

  SDS že brani Hrvate kajti oni so poštenjaki mi Slovenci pa lopovi. Smo res blesavi da volimo te izdjalce

 • Prle

  Ivanov pionirček Mahnić pa kot ponavadi jokca v slogu poslušnega pionirčka,ha,ha,ha.

  • xtc

   Srpentinček je vse bolj podoben psihotu kot so ga razgaljali sodeklavci iz Občine kako se je navduševal nad socialistom Adolfom in pogosto stal v njegovih pozah.

  • PLavi-mil

   Tvoj ČUDAK od Serpentinška pa dobiva živčne zlome, jih je tudi že v Kamniku kot župan znajo povedati tisti, kateri so imeli posla z njim, pa da me ne boš za jezik vlekel, ker sem napisal ČUDAK, sam se je v Trbovljah poimenoval , da so ČUDAKI pristaši LMŠ-ja.

 • xtc

  Požar ugotavlja pravilno država kolapsira v vseh segmentih,popularnost Šarca pa kobni,hitreje kot sneg-baje je pred živčnim zlomom.
  Kot je Požar pravilno opozoril-Šarec je zmožen zelo nevarnih dejan zelo nevarnih inj škodljuvih državi.
  Šarec je mali balkanski psihopat,ki mu vajeti uhajajo iz rok država pa propada neetadovoljstvo pa rase zato neti spore povsod,kar se nam lahko hitro grdo utepe.
  Nenazadnje je Šarec navaden idiot,sklicuje seje varnosti zaradi tega,ker je nekdo poklical na zasebno TV.
  Kaj pa ima Šarec z zasebno TV a je njen pravni zastopnik?
  Sicer pa Srpentinček skliče sejo o varnosti,ko nekdo pokliče na zasebno tujo Televizijo ,ker gre za ogroženost države,no taisti Srpentinček pa z pozicije PM grozi medijem,ki niso povšeči njegovim gospodarjem z pregoni in pritiska in javno poziva k neoglaševanju v teh medijih.
  Vprašajte se kaj je huje nevarno in psihopatsko in ogroža varnost in stabilnost države.
  Skratka Šarec je v svojem vse hitrejšem potapljanju pripravljen v kučan mairi zanetiti tudi konflikte s sosedi,kar se nam bo kmalu uteplo zelo hudo in bomo plačai visoko ceno.
  Arbitraža pa je že propala stvar in poliom SDLO levice.

 • Franjo Trojner

  Ko spremljam ves ta cirkus se mi zazdi, kot, da se je zavrtel čas nazaj in živim v bivši totalitarni komunistični Jugoslaviji.
  Tudi v bivši YU so nesposobni, nespodobni , zlobni, oblasti, krvi in denarja lačni komunisti na oblasti venomer iskali zunanje sovražnike in s tem želeli prikriti, odvrniti pozornost od vseh svojih svinjarij, ki so jih počeli za lastno korist vsemu narodu. Tudi takrat so komunistom na oblasti vsi mediji, brez izjeme lezli v rit in pisali po diktatu ZKJ, CK, UDBE in vseh ostalih vidnih komunistov na oblasti. Vsi mediji takrat so bili režimski, kakor tudi vsi pisuni, ki so bili v njih zaposleni. Megalomanski komunistični propagandni medijski stroj je takrat v YU deloval brezhibno, le SLOVENSKI ROD takrat je bil bolj kritičen, pameten in zlim tatinskim komunistom na oblasti, ter njihovi propagandi v medijih ni verjel. Tisti cajtngi takrat še za rit obrisat niso bil dovolj dobri!
  Danes se ta bizarna zgodba znova ponavlja:
  – znova so komunisti na oblasti
  – znova se omejuje svoboda govora in mišlenja
  – znova se komunisti na oblasti brezsramno, pogoltno, nenasitno prenažirajo iz našega skupnega korita
  – znova je pravna država v kurcu
  – znova v zaporih sedijo politični zaporniki
  – znova je država prezadolžena
  – znova je gospodarstvo v recesiji
  – znova so slabi časi
  – znova je narod nezadovoljen
  – znova mediji služijo, kot propagandni stroj komunistom na oblasti.
  – znova se iščejo zunanji sovražniki in je vse vse skupaj z afero prisluhi pripravljeno, kot nekaj za dnevnopolitične namene, ne pa, da bi šlo pri vsem skupaj za nacionalno-varnost.
  – znova komunisti na oblasti v prav vseh naših sosednjih državah vidijo fašiste na oblasti
  – znova vse niti v državi vleče tovriš penzijonist Kučan.
  Res je, da je narod apatičen, prestrašen, naiven, se boji vseh sprememb in se zato volitve obrnejo vedno drugače, kot si to narod želi, TODA SLOVENSKI NAROD NI NEUMEN, zato komunisti na oblasti nehajte nas poneumljati z vso vašo komunistično propagando! Znova nas zelo podcenjujete, kar se vam bo kmalu znova maščevalo. Tokrat vam lustracija ne uide!

 • xtc

  Šarec = vse biližje fazi POLITIČNEGA MRLIČA-zato njegova psihopatska narava vse bolj izbija na dan.

 • Duhec

  Šarec kot formalni pred vlade?! In kdo je neformalni??? Drugače pa, ko se gre za zemeljsko celovitost, suverenost, nacionalno varnost, bi morale vse politične stranke držati skupaj. SDS pa seveda spet ravno nasprotno, nasprotno zaradi sovraštva Janeza Janše do levice, levice, ki vlada, ker je on nesposobna hinavska pizda. On bi naj bil vojak. Vojak, ki se postavi na stran nasprotnika, je pa kaj?! No to je Janša. Izdajalec. Njegovi kužki pa lepo ponavljajo, sledijo in preusmerjajo pozornost. Težka bo, že fanatični sledilci so SDSu začeli obračat hrbet.

  • Prle

   Pravzaprav je Milan Kučan sds nastavil Ivana Janeza,tako,da vse skupaj nič ne preseneča. Ivan pač samo sledi ukazom.

 • Ryuk

  To vladno koalicijo sestavljajo sami skrajneži. Zavoljo enega poop tv so pripravljeni zadeve eskalirati do konca.

 • branči

  slovenija postaja mentalno podobna navadni vaški gasilski veselici! čevapćići, špricer, pa narodnjaki – harmonke se že sramujemo! važno, da se imamo fajn, za vse ostalo nas ne briga! če bo v ponedeljek bolela glava, pa na bolniško, saj smo vendar socialno čuteča država!

 • branči

  še najbolj mi je všeč lucidni rubec, ki je ždavnaj pred nami dojel poanto teh komentarjev! da izstreliš misel, ob kateri nekateri ne vedo, zakaj se gre, je blagoslov za dušo, ko vidiš koliko mentalnih osebkov stanuje v tvojem sosedstvu! spremeni se tako ali tako nič, imaš pa še en polepšan dan! moj poklon her rubec!

 • milanček

  večkrat sem že napisal, se spraševal, kako je možno, da ljudje , slov. volilci še vedno nasedajo na svinjarije, ki jih vodi uničevalec Slovenije, kućan in njegov F21! sprašujem vas, ali vas ni popolnoma nič sram, da izvolite revšeta , ki ne zna slovnično zložit vsaj en stavek, ko ga pogledaš v njegovo faco vidiš, da ta bebec nima ravno sto pik, oz kar je zaskrblujoče, je totalni kolerik in je sposoben narediti marsikaj! Ni pa problem samo on, poglejte cmerajočega avtista mirkota, o Bog se usmili, ta ima pa še naziv doktor, pa kje je lahko kupil, oz kako mu je to “kupila” njegova mati, ko za njo vejo vsi, da je bila poden od človeka,a delala je na pravem mestu, seveda svinjarije! Slovenci, čas je že, da mislite s svojo glavo!

 • branči

  še najbolj mi je všeč lucidni rubec, ki je ždavnaj pred nami dojel
  poanto teh komentarjev! da izstreliš misel, ob kateri nekateri ne vedo,
  zakaj se gre, je blagoslov za dušo, ko vidiš koliko mentalnih osebkov
  stanuje v tvojem sosedstvu! spremeni se tako ali tako nič, imaš pa še en
  polepšan dan! moj poklon her rubec!

 • branči

  še najbolj mi je všeč lucidni rubec, ki je ždavnaj pred nami dojel
  poanto teh komentarjev! da izstreliš misel, ob kateri nekateri ne vedo,
  zakaj se gre, je blagoslov za dušo, ko vidiš koliko mentalnih osebkov
  stanuje v tvojem sosedstvu! spremeni se tako ali tako nič, imaš pa še en
  polepšan dan! moj poklon her rubec!

 • Janez Kepic-Kern

  NE SLEPOMIŠIMO
  Saj smo normal odrasli ljudje.
  ZNANI PRAVNIK DR. PETRIČ JE JAVNO NA R. “OGNJIŠČE” povedal, da je bil on-dr. Petrič zinteresiran, DA BI BIL ARBITER ZA MEJO S HR, Pa da je dr D. TURK – vsilil nikomur poznanega dr. SEKOLCA.
  Ostalo ugotovite – VI DRUGI. Jaz sem normal penzionist. Nimam stika s takim “DRŻAVNIM MIŠMAŠEM” L. r Janez K. Kern KOMENDA

 • Artur

  Samo težki debili lahko nasedejo na takšno njegovo propagando oziroma potrebo po zunanjem sovražniku in izrednem stanju, da se bo lahko pokazal kot odločen pred evropskimi volitvami!

 • Artur

  “S tem mu podpora kronanih idiotov – levih Butalcev že raste in se bliža 99.9 %”.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.

  POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
  POLITIKE RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM:
  – ZA katero DRŽAVO DELAJO in
  – NA kakšen način DELAJO za POLITEJO (državo),
  ne pa kot vam v glavice PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA in lokalno MURGL JUGOKOMUNISTIČNA AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo:
  “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”,
  “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”,
  “nogomet ne skrbi za svoje gledalce” …
  in kar je še POTURJENIH BULŠITIZMOV,
  ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni aparat (v lasti imajo preko 90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji),
  naselil v OPRANE glaviće OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi,
  in kot so naprimer top šop »vsegliharstva«:
  nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?
  Sledimo?
  Tudi NOGOMETAŠE, ki delajo za POLITEJO, razlikujemo glede na PRIPADNOST POLITEJI = za KATERO POLITEJO delajo in na kakšen način.
  MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO,
  ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet …, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO,
  medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO,
  ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda),
  ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE,
  in seveda DELA drugače kot MESSI, saj BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Onaniranje o SKRAJNIH (»extremnih«) oz. »SKRAJNISTIČNIH« (»extremističnih«) levicah, desnicah, sredinjicah … je bulšitizem:
   ekstrem = skrajnost; ekstremna = skrajna = JE S KRAJA = je z začetka ali s konca, odvisno od gledišča nje = Wat the FAK?!
   Izbijte si iz glavic poturjene vam kretenizme, ker škodijo zdravju.
   Namesto onanije »SKRAJNA STRANKA LEVICA«, skladno z DEJSTVI pomenljivo rečete:
   stranka “Levica”, ki jo je leta 2013 ustanovil FORUM 21 = Milan Kućan = predsednik predsedstva centralnega komiteja komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
   .
   LEVIČIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = kaviaržido KOMINTERNIZEM =
   = SUŽNJELASTNIŠTVO = parazitiranje na človeku = izkoriščanje človeka =
   je »rak«, ki najeda vaše telo.
   »RAK« je parazit, ZAJEDAVEC, ni vaša »LEVA ROKICA«, je lahko in je tudi na LEVI ROKICI, ni pa RAK vaša LEVA ROKICA, ampak je TUJEK, parazitski tujek, je ALIEN, je INVADER, ki je vdrl v vaše telo in širi svoje zasevke do končnega UNIČENJA vašega telesa.
   .
   Kakšna je razlika med kao SKRAJNO in NESKRAJNO?
   .
   »NESKRAJNA« MURGL JUGOKOMUNISTIČNA “levica”, torej
   SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA LDS zares SMC … so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, ki
   DOKAZANO UBIJA otroke, posiljuje otroke, pse, laže, krade, ropa, mori, uničuje Slovenijo, uničuje vse, kar delo pridnih človeških rok, PARAZITIRA na vaših žuljih …
   POKRADLA je VSA podjetja v Sloveniji (polovico jih je prenesla na FORUM 21, pol pa na nabiralnike svojih kaviaržidoKOMINTERNISTISTIČNIH gospodarjev, od Amsterdama, Beograda, Cipra … i tako dalje do tokija nje).
   .
   Kaj pa dela “kao” SKRAJNA MURGL JUGOKOMUNISTIČNA levićija?
   .
   A razumete, otroci? Lepo napišite IME,
   vsakokrat napišite ime oddelka MURGL KOMI JUGE, o katerem govorite. Če o MURGL JUGOKOMI vladi v Sloveniji (NE slovenski, ker ni slovenska, ampak V SLOVENIJI), potem pač napišete:
   ŠARAC-SD-DeSUS-SMC-SABratušak-Levica DELAJO oz. so naredili to pa to,
   ne koalicija, ne levićija, ne skrajnićija, ne preogresivćija …
   saj so ta njihova samoimenovanja oz. t. i. »tehnični pojmi stroke« primerni le za poznavalce, ne pa za ljudi, ki ne vedo, kdo jih DNEVNO ROPA.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    In izbijte si iz glavic FLOSKULE tipa
    “leva politična opcija” in “desna politična opcija”,
    saj česa takega na tem svetu ni. Na svetu ni DRŽAVE, ki bi se imenovala ali bila leva/desna.
    Na svetu sta 2 RAZLIČICI (“opciji” nje) DRŽAVOTVORNOSTI in DRŽAVNOSTI (POLITIKA=državnost, državotvornost … = SKRB ZA POLITEJO = DELO ZA POLITEJO):

    __ I. __ –kaviaržido KOMINTERNISTIČNA država = KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = NACIONAL SOCIALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = kozojebizem = vukojebizem = transićizem = satanistično SUŽNJELASTNIŠTVO =
    red razredov =
    1. prvorazredne gazde = krvosesi
    2. drugorazredni psi čuvaji = WATCHDOGOVI
    3. brezpravni sužnji = LJUDJE

    = skratka »KULTURA SMRTI«
    in
    pa
    __ II. __ – DRŽAVA / POLIS / POLITEJA LJUDI,
    kjer vladajo RESNICA, PRAVICA, PRAVO, DOBRI ČLOVEŠKI ODNOSI, DOMOLJUBJE, RODOLJUBJE …
    skratka »KULTURA ŽIVLJENJA«,
    ki smo jo Slovenci podarili ljudem tega sveta.

    Pamet v glavo.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  NE SLEPOMIŠIMO
  Saj smo normal odrasli ljudje.
  ZNANI PRAVNIK DR. E. PETRIČ
  JE JAVNO NA R. “OGNJIŠČE” povedal,
  da je bil on-dr. Petrič ZAINTERESIRAN, DA BI BIL ARBITER ZA MEJO S HR,
  Pa da je
  – dr D. TURK – vsilil nikomur poznanega dr. SEKOLCA.
  Ostalo ugotovite
  – VI DRUGI. Jaz sem normal penzionist.
  Nimam stika s takim “DRŻAVNIM MIŠMAŠEM” – “MIŠKOLANCAMI” L. r Janez K. Kern KOMENDA

 • garfi

  drenikova in sekolec sta izginila in tudi iz medijev
  njun “pogovor” izgleda povsem zaigran
  obstaja seveda tudi možnost korupcije in namerne sabotaže
  SDS bi morala v protiofenzivo in zahtevati podrobno preiskavo
  tako pa kućan vodi igro in vsi plešejo
  vsi vpleteni so bili poučeni o varnih komunikacijah
  nujno potrebujemo parlamentarno Domovinsko ligo-DOM
  https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/po-prisluskovalni-aferi-kje-sta-danes-drenikova-sekolec

 • lokec

  Po petih letih zopet “afera prisluhi”
  Kje je Sekolec in Drenikova na Dobu v zaporu? NE.
  Imeli smo referendum o meji in vstopu Hrvaške v Eu.

  Odločitev slovenskih butastih vililcev je bila spustimo Hrate v EU. Poleti bomo šli na morje, pa nas bodo njihovi kelnerji grdo gledali. Slovenci niste domoljubi. Ste Hlapci in egoisti.