fbpx

Angelca Likovič za predsednico: prevetrila bo slovensko politiko, saj drugi politiki najpomembnejša vprašanja zamolčujejo

Angelca Likovič in Aleš Primc sta oddala svoj podpis (foto: Nova24TV)

Ker je bil aktualni predsednik Republike Slovenije Borut Pahor na vseh referendumih na strani kršiteljev človekovih pravic otrok, staršev in starih staršev, je prav, da na predsedniških volitvah potrdimo referendumske rezultate treh družinskih referendumov in zamenjamo predsednika ter končno dobimo predsednico, ki spoštuje materinstvo in očetovstvo, otrokove pravice ter stare starše. Zato stranka Glas za otroke in družine sporoča, da nadaljuje svoj referendumski boj. Vanj se podaja Angelca Likovič. “Gremo na zmago, za spremembo Slovenije na lepše in boljše, za naše otroke, družine in stare starše,” je na današnji predstavitvi sporočil predsednik stranke Aleš Primc. 

Primc je na sedežu stranke dejal, da je Angelca Likovič zavezana temeljnim človekovim pravicam otrok, staršev in starih staršev že vse svoje življenje. Pri tem je dodal, da je družinska mama, stara mama ter da spoštuje stare starše. In eden od njenih največjih razlogov, zakaj se je odločila za predsedniško kandidaturo, je to, kar se dogaja koroškima dečkoma. “Ko se tako teptajo temeljne pravice otrok, ko se tako teptajo temeljne pravice starih staršev, je neka zadeva, ki jo je treba nemudoma končati. Glas starih staršev je že od samega začetka opozarjal in se boril za pravice v primeru koroških dečkov. In tako gredo tudi na te predsedniške volitve – z obljubo, da bo Angelca Likovič, če bo izvoljena, nemudoma osvobodila koroška dečka.”

Aleš Primc: Mi gremo na zmago!
Primc je še dejal, da gredo na zmago, in razložil, da ta njihova zmaga ni enkratni dogodek. Prav tako kot njihovo delo ni enkratni dogodek. “Mi Slovenijo želimo spremeniti na lepše in boljše. Tri zmage na družinskih referendumih so bile koraki na tej poti. Zdaj nadaljujemo to pot in si želimo zamenjavo predsednika s predsednico Angelco Likovič in potem tudi zmage na državnozborskih volitvah. Slovenija zmore in zasluži več. In prepričan sem, da bodo na teh predsedniških volitvah Slovenke in Slovenci pokazali, da si želijo in zmorejo več,” so bile Primčeve besede.

Aleš Primc, predsednik stranke Glas za otroke in družine (foto: Nova24TV)

V Sloveniji so potrebne korenite spremembe
Predsedniška kandidatka Angelca Likovič je dejala, da je vse življenje delala z otroki, starši in starimi starši, saj je bila 18 let ravnateljica na osnovni šoli in se je vedno zavzemala za pravice otrok. “Zato sem ponosna, da me je ta stranka predlagala za kandidatko. Napela bom vse moči, da bi bila izvoljena, ker bi želela v Sloveniji marsikaj spremeniti.”

Angelca Likovič: V Sloveniji bomo marsikaj spremenili
Če bo Angelca Likovič izvoljena za predsednico države RS, bodo vrnili koroške dečke starima staršema, za kar je dejala: Ker se zavedam, da imajo stari starši izredno pomembno vlogo.” Druga njena največja naloga bo pomoč družinam, ki so v stiski. “Mnogo družin imamo, ki so v stiskah, zato jim je treba finančno pomagati.” Poudarila je še, da kot predsednica ne bo vzela niti ene predsedniške plače. “Z mojim možem sva v življenju dovolj naredila, zato bom celotno plačo namenila družinam v stiski. To vam obljubljam!” Tretje, za kar si bo prizadevala, pa so mladi. Da mladim zagotovi delovna mesta, da ne bodo hodili v tujino. “Imamo ogromno sposobnega kadra, ki gre v tujino. Mladim moramo zagotoviti delovna mesta in majhna, poceni stanovanja, kar ni noben problem državi zgraditi, saj imamo toliko denarja, da si mladi lahko ustvarijo družine.” Dejala je še, da je treba poskrbeti za rodnost v Sloveniji, saj imamo premalo otrok. “Poskrbeti moramo, da bo slovenski narod ostal zdrav, jeklen in uspešen.” Jasno in glasno je povedala, da bodo “to moje prve naloge”. Pri tem pa dodala, da pri sedanjem predsedniku Borutu Pahorju to pogreša. Če bo postala predsednica, je dejala, da bo o čisto vsaki stvari zelo jasno in glasno povedala svoje stališče. “In ga bom toliko časa ponavljala, da bodo slišali, in dokler ne bodo razumeli, da morajo to storiti. In centri za socialno delo bodo razumeli, da so naredili zelo veliko škodo vnukom in jih morajo vrniti starima staršema. Toliko časa bom to govorila in pritiskala, da bodo to morali storiti. Brez skrbi!”

Aleš Primc, Angelca Likovič, Metka Zevnik (foto: Nova24TV)

Predsednik mora biti moralna avtoriteta
Metka Zevnik je še dejala, da mora biti predsednik morala avtoriteta. “Obstoječi predsednik pa je osebno izjavil, da to ne želi biti, da to ni. Ampak mora biti. In to je to, kar govori Angelca.” Zevnikova je še povedala, da se stari starši bojujejo za pomen v tej družbi. “Koroške dečke so ugrabili, so v pravem ujetništvu, saj jih stari starši komajda smejo obiskati. Slabše se jim godi kot zapornikom, ki ob koncu tedna lahko obiščejo svoje domače, ti dečki pa so iztrgani iz družine.” Povedala je še, da si stranka Glas za otroke in družine upa sanjati o velikih stvareh. “Angelca je oseba, ki si upa to povedati, ki si upa to tudi udejanjati.” Zevnikova ji je zato podarila sončnico, cvet, ki se vedno obrača proti svetlobi, v upanju, da bo v Sloveniji spet vse cvetelo in bo postala spet prijazna država. “In svetloba pomeni življenje. In življenje pomeni hrano. In to bomo prinesli v Slovenijo. In ta sončnica je nenavadna, saj ima ogromno popkov. Toliko, kot je v Angelčinih napovedih, za kaj se bo zavzemala,” je dejala.

Metka Zevnik je Angelci Likovič podarila sončnico. (foto: Nova24TV)

Angelca Likovič bo prevetrila slovensko politiko
Primc je še dejal, da sklepajo koalicijo z vsemi državljankami in državljani RS. Nas ne zanimajo obstoječe politične elite. ”Povejte mi enega politika v Sloveniji, ki tako jasno, tako neposredno, tako iz srca govori o najpomembnejših odprtih vprašanjih.” Povedal je, da drugi politiki najpomembnejša vprašanja zamolčujejo ali pa jih zavijajo v nek celofan, da potem ljudje nimajo prave predstave, za kaj v resnici gre. ”Angelca Likovič bo razkadila to meglo. Ne samo iz Ljubljane, ampak iz vse Slovenije.” Dodal je še, da ko bo Angelca predsednica, se bo o stvareh govorilo naravnost in s pravimi besedami. Zato je prepričan, da bo Angelca s svojim življenjskim zgledom in z vsemi svojimi izkušnjami prevetrila slovensko politiko. ”Angelca bo predsednica, ki bo v Slovenijo prinesla resnične spremembe na boljše, za otroke, za družine in za stare starše.”

Angelca Likovič na stojnici pred ljubljansko upravno enoto. (foto: Nova24TV)

Predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc še poudaril, da ima Likovičeva popolno podporo omenjene stranke. Ob tej priložnosti je dejal, da se bo že danes uradno začelo zbiranje 3000 potrebnih podpisov. Po predstavitvi pa so se odpravili še do prve stojnice. V središču Ljubljane, na Kresiji, so oddali svoj glas in že začeli pot resnične spremembe na bolje. “Slovenija zmore in hoče več. Zato, dragi državljani, to pokažite na naslednjih predsedniških volitvah tako, da volite Angelco Likovič,” je sporočil Primc. Jutri bodo imeli po Sloveniji 40 stojnic. “Pričakujemo, da bodo ljudje z velikim navdušenjem podprli Angelco Likovič. Kot veste, je ona kraljica slovenskih src. Zna nagovoriti slovensko dušo, ljudi, in sem prepričan, da bo to storila tudi tokrat,” je zaključil Aleš Primc.

foto: Nova24TV

I. K.