fbpx

V KUL bodo storili vse, da Golob ostane v vrhu Gen-I – tudi s pritiski na sodnike

Nekdanji predsednik uprave Gen-I Robert Golob. (Foto: STA)

Portal Požareport poroča, da naj bi bil predsednik uprave podjetja Gen-I Robert Golob zadnje čase precej aktiven s pošiljanjem SMS-ov (s poniževalnim podtonom) vodjem strank opozicije Kul, s predlogi za prevzetje katere od njihovih političnih opcij (govora je zlasti o LMŠ-ju in SAB-u) ter predlogi, da ga postavijo za mandatarja morebitne prihodnje Kul koalicije. Vendar pa to menda ne bo potrebno, če mu bo sodišče začasno podaljšalo mandat na vrhu Gen-I, kar bi mu omogočilo privatizacijo dela državnega podjetja. Predstavniki Kul opozicije naj bi si namreč dejavno prizadevali, da Golob ostane na vrhu Gen-I in se ne vrne v politiko, saj bi se “zažrl” v druge stranke Kul-a. Menda naj bi bili predstavniki Kul-a celo pripravljeni “streti jajca” kakšnemu sodniku, da bi mu podaljšal mandat. 

Kot poroča raziskovalni novinar Bojan Požar, naj bi bil osnovni cilj predsednika uprave Gen-I Roberta Goloba še vedno obstanek na vrhu državnega podjetja, ki ga je doslej vodil, saj si menda obeta privatizacijo dela državne energetike. Številni politiki Kul opozicije naj bi se s tem menda strinjali. Baje naj bi bil Golob izjemno angažiran glede tega, da bi sodišče v Krškem v njegovem primeru sprejelo “pravilno” odločitev. Želi si namreč, da bi mu odobrilo pozicijo začasnega predsednika uprave Gen-I.

Na tem mestu bi “prezimil” nekaj prihodnjih mesecev do volitev, zatem pa po morebitni zmagi opozicije Kul sprivatiziral del državnega podjetja. In če mu sodišče ne bi ugodilo ter ga ustoličilo na vrhu Gen-I, kar naj bi bilo sicer 80-90 odstotkov verjetno, pa obstaja velika verjetnost za njegovo vrnitev v politiko. Prav zato naj bi Golob zadnje čase intenzivno pošiljal ponižujoče SMS-e Kul voditeljem. Menda naj bi v njih navajal, da si svoje lastne stranke ne želi, naj pa bi mu Alenka Bratušek, ki vodi SAB, in Marjan Šarec, ki vodi LMŠ, predala svoji stranki.

Robert Golob in Alenka Bratušek (Foto: STA)

Menda naj bi si celo želel postati poglavar celotne destruktivne opozicije. Ustoličenje sicer pričakuje še pred volitvami. O možnosti umika Bratuškove in Šarca z vrha njunih strank ter prepustitve mesta Golobu razglablja tudi odgovorni urednik Mladine Grega Repovž v enem svojih prispevkov v omenjenem tranzicijskem glasilu. Kot med drugim navaja Repovž, naj bi obe stranki z novim vodjo – Golobom, naredili korak naprej, njuna predsednika pa bi bila razbremenjena predsedovanja in dejstva, da se potem ko sta bila politično poražena, nista bila zmožna umakniti.

Lista Roberta Goloba (Foto: STA)

Prepričan je še, da Bratuškova in Šarec preveč kontaminirata in onemogočata svoji stranki ter navedel primer nemških Socialdemokratov, ki letos na volitvah zagotovo ne bi slavili z nekom, ki je bil v prejšnjih političnih bojih poražen. Po ocenah naj bi morebitna Golobova lista dosegla 10-15 odstotkov glasov in tako s politične scene “pometla” LMŠ in SAB, sesula vse ambicije Igorja Zorčiča in se “zažrla” v Socialne demokrate, s tem pa uničila njihovo prevlado na levem političnem polu. Prav zato predstavniki Kul-a tako srčno upajo, da Golob ne vstopi na politični parket. Šarec naj bi se nedavno kar javno izrekel proti Golobu, a so to osrednji (tranzicijski) mediji gladko prezrli.

Domen Mezeg