fbpx

Član stranke DeSUS: Napovedana “politika palice” začasne zastopnice DeSUS Brigite Čokl me je resno zaskrbela!

Brigita Čokl (Foto: STA)

Potem, ko je Svet stranke DeSUS za vodenje stranke do volilnega kongresa, imenoval podpredsednico stranke Brigito Čokl, se je na drugi strani Sobotne priloge Dela pojavil članek z velikim naslovom: Brigita Čokl poslancem napoveduje politiko palice”. Čoklova je namreč dala vedeti, da ne bo več tolerirala samovoljnih odmikov poslancev od stališč stranke. Član stranke DeSUS Vid Drašček nam je zaupal, da ga je napovedana “politika palice” začasne zastopnice DeSUS, resno zaskrbela.

Brigita Čokl poslancem napoveduje politiko palice, preberem velik naslov na drugi strani sobotnega Dela, izpod peresa Uroša Esiha. V nadaljevanju začasna zastopnica  DeSUS svari, da samovoljnih odmikov poslancev od stališč stranke ne bo več prenašala. Na vprašanje o izključitvi iz stranke, če bi poslanci še naprej kljubovali odločitvam organov stranke, Čoklova odgovori, da je tak skrajen korak možen, vseeno, pa si bo pri tem pustila še malo manevrskega prostora. Napoveduje tudi politiko palice, saj se je poslancem doslej popuščalo po sistemu korenčka, pravi. Saj ne more biti res se vprašam, ko to preberem,” je zaskrbljeno zapisal član stranke DeSUS.

“Naj mi  šef poslancev g. Franc Jurša ne zameri, če si ga v živo predstavljam, kako si ga je Čoklova dala čez kolena  in ga s palico šeška po riti “lumpa” neposlušnega, on  se pa  pri tem na vse pretege na ves glas dere….,” je zapisal v nadaljevanju. Član stranke se sprašuje, ali je  napisano narobe razumel glede na to, kaj je vse pisalo o poslancu Simonoviču glede diplome, pa od tega ni  nič res. “Seveda je bila “palica” pri Simonoviču  odrezana od zunaj, slednja je pa zrasla znotraj stranke. Kaj ta “politika palice” v DeSUS pomeni, sprašujem generalno sekretarko DeSUS gospo Lidijo Štruc, ki je tudi po stroki diplomirana varstvoslovka.”

Ob tem je z vso resnostjo opozoril na  82. člen Ustave RS, kjer že v prvem stavku piše, da so poslanci Državnega zbora RS predstavniki vsega ljudstva in kot taki niso vezani na kakršnakoli navodila. “Pripominjam, da Ustavo RS  redno prebiram in jo imam na dosegu takojšnjega vpogleda vanjo, zato me je napovedana “politika palice” začasne zastopnice DeSUS resno zaskrbela.”

Teta iz ozadja Brigita Čokl, ki je rušila Aleksandro Pivec. (Foto: STA)

Spomnimo. Potem, ko je odstopil začasni vodja stranke DeSUS Anton Balažek, je svet stranke na seji kot novega vodjo, ki bo na poziciji ostal do volilnega kongresa, imenoval Čoklovo. Pisali smo že, zakaj je bila na to mesto imenovana. Na svetu stranke so bili namreč v glavnem prisotni njeni podporniki, zaradi česar je bil svet stranke komaj sklepčen. Informacije tako razkrivajo, da stranko prevzemajo stare sile – tiste, ki so jo pomagale uničiti. Čoklova je namreč prav tista oseba, ki je pred meseci pomagala rušiti Aleksandro Pivec na vrhu desusa. Bojan Požar je pred časom na svoje blogu o političnem zakulisju Slovenije trdil, da od znotraj “nažira” stranko, v javnost pa so prišle še druge zanimive informacije. V hotelu Faraon v Celju naj bi se pred meseci srečala bivši predsednik stranke DeSuS Erjavec, ki je načrtoval vrnitev na vrh stranke in že omenjena Čoklova. Slednja se je nekoč proslavila tudi kot “desusova” direktorica UKC Ljubljana, bila pa je tudi predsednica pokrajinskega odbora desusa v Celju. Nekateri člani stranke so jo že oklicali za najbolj problematično žensko v stranki.

Sara Kovač