Tako daleč je šla Tanja Fajon, da bi škodovala Sloveniji v tujini!

Foto: STA

Evropska poslanka Tanja Fajon je povsem brez zavor, ko gre za blatenje Slovenije v tujini. V Bruslju je ponovno želela blatiti svojo domovino, a ji je na srečo spet spodletelo. Tokrat je predlagala spremembo naslova razprave v Evropskem parlamentu, kjer so imeli na dnevnem redu razpravo glede dokončanja postopkov imenovanja za polno delovanje Evropskega javnega tožilstva. Fajonova je seveda v naslov želela umestiti še Slovenijo ter državno vmešavanje v sodni sistem. Očitno ji res ni jasno, da z vsemi temi poskusi obrekovanja sramoti tudi in predvsem samo sebe, ne le svoje države.

Stranki SD oziroma Tanji Fajon je že prejšnji teden spodletelo. Na dnevni red plenarnega zasedanja Evropskega parlamenta so namreč hoteli umestiti razpravo o Sloveniji v povezavi z vladavino prava, vendar niso dobili zadostne podpore, da bi to tudi uresničili. Poleg tega je bil precej ponesrečen tudi poskus EU kolesarjenja, po fotografijah sodeč, se je v Bruslju zbralo le kakšnih sedem oseb, pa še ti so bili brez koles. Fajonova je tisti dan sicer dejala, da bo to prvič v zadnjih 20 letih, odkar živi in dela v Bruslju, da bo potekal protest Slovencev na kolesih, ker so zaskrbljeni nad ravnanjem te vlade. No, na njeno žalost tega ni doživela niti po dvajsetih letih svojega delovanja.

Sramota, kaj vse dela stranka SD, da bi škodovala Sloveniji v tujini. Ali Tanja Fajon res ne razume, da če škoduje Sloveniji, škoduje tudi sebi,” je zapisal direktor Ukoma Uroš Urbanija, vodja kabineta predsednika vlade Peter Šuhel pa je komentiral: “Ni šlo. Spet. Čeprav se v stranki SD res trudijo blatiti Slovenijo v Evropskem parlamentu. Ampak gotovo bodo še poskušali, kajne Tanja Fajon in Milan Brglez?

Image

Videti je namreč, da so v stranki SD hoteli spremeniti naslov razprave v Evropskem parlamentu. “Stanje v Sloveniji – državno vmešavanje v sodni sistem, grožnja razumnemu upravljanju z EU sredstvi in druge grožnje vladavini prava,” je bila njihova izbira naslova, a je očitno ostalo pri Nujni potrebi po dokončanju postopkov imenovanja za polno delovanje Evropskega javnega tožilstva.

Sara Bertoncelj