fbpx

Finska premierka je lahko Mescu za zgled: Se bo končno ohrabril in opravil test na droge?!

Finska premierka Sanna Marin se je že testirala na droge, bo Luka Mesec sledil njenemu zgledu? (Foto: sta, epa)

Standard civilizirane družbe … Ko te javnost pozove, reagiraš! Ampak ne tako, da se skriješ in da te mediji branijo na vse pretege. To je ta razlika med moderno, civilizirano levico in estradno, nafurano kvazi-levico, kot jo poznamo v naših krajih,” je ob novici, da se je finska premierka odločila testirati na droge, zapisal politični komentator Miran Videtič. 

Po poročanju STA je finska predsednica vlade Sanna Marin v petek opravila test na droge. Pred dnevi se je namreč v javnosti pojavil videoposnetek z zasebne zabave, na katerem lahko vidimo, kako pleše in se divje zabava. Poleg tega je v ozadju mogoče slišati ljudi, ki med seboj govorijo o kokainu. Izidi testa naj bi bili znani po kakšnem tednu dni. Ob tem je še zatrdila, da nikdar v življenju ni uživala prepovedanih substanc. Podobne govorice pa je nedavno sprožil zanimiv videoposnetek z Luko Mescem.

Na njem lahko vidimo ministrovo čudaško obnašanje, in sicer na eni od sej parlamentarnega odbora za zdravstvo. Poznavalci so izrazili mnenje, da naj bi nenavadno vedenje kazalo na jasne znake preživljanja abstinenčne krize. Med drugim je delal obrazne grimase, si grizel nohte itd. Javnost ga je zato pozvala k testiranju na droge in javni objavi rezultatov testiranja, saj bi le tako razblinil vsakršne dvome. Poleg tega je treba jasno poudariti, da državni funkcionarji niso namenjeni samemu sebi, ampak krojijo usodo sodržavljanov. V kakšnem psihofizičnem stanju so med opravljanjem službenih dolžnosti, se tako tiče nas vseh!

Minister zadnje čase vzbuja pozornost tudi s svojo zanemarjenostjo – na seje hodi neobrit, na pomembne sestanke pa kar brez nogavic … Že pred volitvami pa je v enem od radijskih pogovorov priznal, da rekreativno “poha” marihuano. Vendar mu osrednji mediji dajejo potuho. Si predstavljate, kakšen “halo bi zagnali”, če bi se na tapeti znašel denimo poslanec iz vrst SDS Žan Mahnič? Tako mimogrede, če še kdo dvomi, da imamo prvo- in drugorazredne … S testom bi Mesec nemudoma razblinil vsakršne dvome in utišal zlobne jezike.

Pirc Musarjeva obvezno testiranje poslancev vidi le kot poseganje v posameznikovo zasebnost?!
Še bolj škandalozno je to, da so poslanci predlog zakona, po katerem bi državne funkcionarje enkrat letno testirali na droge, zavrnili. Zakon je bil zavrnjen s 26 glasovi za in 54 proti. V primeru testiranja bi odvzeli vzorec las, urina ali krvi. Predlog je v parlamentarno obravnavo vložila največja opozicijska stranka SDS. Podobna zakona sta bila zavrnjena že leta 2017 in leta 2011. Predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar je leta 2011 celo dejala, da bi šlo ob sprejetju takšne zakonodaje za poseganje v posameznikovo zasebnost.

Odlazkovi mediji dajejo Mescu celo potuho. Iz njega delajo žrtev, čeprav je bil zgolj pozvan, da naj ovrže sum in se testira. (Foto: posnetek zaslona)

Domen Mezeg