fbpx

Hanžek kot samostojni poslanec zaposlil aktivista LGBT Šetinca, ki bi z vašim denarjem plačeval operacije za spremembo spola

Boštjana Vernik Šetinc (levo) in Marjan Hanžek (desno) (Foto: STAfoto)

O Matjažu Hanžku se je v preteklosti veliko govorilo, posebno v časih, ko je bil še del Združene levice. Kot zdajšnji samostojni poslanec si strokovnega sodelavca lahko izbere sam. In komu je to funkcijo dodelil? Zaposlil ni nikogar drugega kot Boštjana Vernika Šetinca, aktivista LGBT.

Matjaž Hanžek je lani javnost s svojimi izjavami precej razburkal, ko je Združena levica (ZL), katere član je takrat še bil, na vlado poslala predlog o prepovedi shodov, na katerih se po njihovem mnenju širi sovražni govor. Šokiral je z izjavo, da tudi 40-dnevna molitvena akcija za življenja še nerojenih otrok širi nestrpnost. Razburjali so ga predvsem shodi in molitve pred porodnišnicami, za katere meni, da ne sodijo v z ustavo zagotovljeno pravico do mirnega zbiranja in do javnih zborovanj. Glede molitev pred porodnišnicami je že dolgo prepričan, da so oblika izvajanja psihičnega nasilja, ki ima lahko po njegovem mnenju “resne posledice za vse ženske”, ki se odločijo za splav.

“Hanžkove besede so norost. Vsi vemo, da predlog ZL cilja samo na politične nasprotnike, zato to zdaj ni nobeno presenečenje. Gre za omejevanje pravic in kršenje ustave,” je takrat dejala pravnica Lucija Šikovec Ušaj, ki jo strokovna javnost uvršča med deset najbolj vplivnih pravnikov ali pravnic v državi. Mnogim se označevanje molitve za sovražni govor zdi absurdno. “Prav neverjetno je, kako poslanec Hanžek označi molitev za sovražni govor, a hkrati ne obsodi povojnih pobojev, ne samo to, dejanje propadle države celo glorificira. Groza me je, da je bil ta človek varuh človekovih pravic in da zdaj sedi v parlamentu,” je takrat komentirala njegovo dejanje.

Kot naiven otrok se je Hanžek rad igral indijance in kavboje, pa tudi partizane in Nemce. Kako je to izgledalo, bi moral sam razložiti. V srednji šoli pa si je, kot je povedal v nekem intervjuju, pustil rasti dolge lase. Kljub njegovemu dolgolasemu videzu, ki je bil obravnavan kot politično izzivanje, saj so ga takrat vsi strogo zavračali, so njegovo drugačnost sprejeli.

Zdaj je drugačnost sprejel tudi Hanžek in zaposlil LGBT aktivista
Zdaj je drugačnost sprejel tudi sam in kot samostojni poslanec izbral strokovnega sodelavca Šetinca, LGBT aktivista. Slednjega je vlada leta 2015 ponovno imenovala za zagovornika načela enakosti na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, za obdobje petih let. Tako Šetinc obravnava vse vrste diskriminacije ne glede na okoliščine in zagotavlja enaka obravnavanja za vsa področja družbenega življenja glede na spol, raso, etnično pripadnost, vero ali prepričanje. Kot LGBT aktivist pa ga najverjetneje motijo tovrstne tematike.

Foto: PrintScreen

Ta “drugačnost” se očitno izvaja na davkoplačevalske stroške
Leta 2014 je Šetinc začel vsiljevati menjavanje spola na državne stroške. Takrat so na 24kul.si objavili dokumente, ki jih je poslal na ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. V njih je zahteval državno financiranje operativnih posegov za spremembo spola. Posiljeval je z radikalnimi načeli, ki vključujejo državno priznavanje in šolsko promoviranje poljubnega spreminjanja spolov ter spolne usmerjenosti, uvajanje oploditev za lezbijke, najemanje žensk, ki potrebujejo denar, za nadomestno materinstvo za homoseksualne pare in državno financiranje operacij transseksualcev in interseksualcev.

Šetinc si v Sloveniji želi operacij spola, ki bi jih plačal z vašim denarjem
Prej omenjeno službo zagovornika enakih možnosti, ki je, mimogrede, zelo dobro plačana, so ustvarili radikalni socialni inženirji ravno v ta namen. Pritiska na državne organe in zahteva, naj država z davkoplačevalskim denarjem plačuje operacije za spremembo spola. Ob tem tudi zahteva, da so zakonske zveze, kjer se recimo mož spremeni v žensko, še naprej zakonske zveze, vendar lezbične. Prav tako prek prijaznih pritiskov želijo uvesti možnost, da bi ljudi obravnavali kot interspolnike oz. nespolnike. Najvidnejši zagovornik takšne radikalne teorije spola pa ni nihče drug kot Vernik Šetinc.

Kaj pa o tem meni njegov novi sodelavec Hanžek?
Nekdanji predsednik Stranke za trajnostni razvoj Slovenije – TRS, Hanžek, je v okviru gibanja že leta 2011 ob mednarodnem dnevu otroka povedal naslednje: ”Dovolj je idej o kršenju pravic, sploh o kršenju pravic otrok. Tega ne dovolimo /…/ Pravice, ki smo jih pridobivali desetletja, ko sta solidarnost in načelo enakih možnosti še nekaj veljali in zaradi katerih so naše šole in vrtci primerljivi z boljšimi evropskimi, bomo zdaj uničili zaradi pogoltnosti in neodgovornosti kapitala.”

In kaj o otrocih poreče zdaj, ko sodeluje s Šetincem? In, ali je res najvišja možnost odgovornosti države do svojega kapitala v tem, da ga vloži v operacije menjave spola? O tem do zdaj še ni spregovoril.

A. L.