fbpx

Javnost je zgrožena: Janković izkorišča ženske, Kučan jih žali, feministke, Vlasta Nussdorfer in Anja Kopač Mrak pa molčijo

Ali zaradi svojega političnega angažmaja Zoran Jankovića proti Janezu Janši je večno pravniško in kazenko zaščiten v krogih Milana Kučana ( Foto: STA)

Ali zaradi svojega političnega angažmaja Zoran Jankovića proti Janezu Janši je večno pravniško in kazenko zaščiten v krogih Milana Kučana ( Foto: STA)

Medtem ko slovenske feministke že ob vsakem še tako nepomembnem dejanju, ki ga prepoznavajo kot kršitev pravic žensk, protestirajo, kot znajo le ženske, pa ob Jankovićevem razkritem nadlegovanju farmacevtke molčijo kot grob. Feministke, kam ste se poskrile zdaj?! In zakaj vztrajno molči varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer? Če si levičar, ti je v Sloveniji očitno dovoljeno, da si šovinist. 

Dvoličnost slovenskih feministk se vse bolj jasno kaže iz dneva v dan. Medtem ko so obsodile poročanje Nove24tv, češ da žalimo Violeto Tomić, ko smo v naslov zapisali, da si jo je luftala na trajektu za Vis, kar še slovar narečnih besed prepozna kot “prezračiti” – narečno, za posamična področja slovenskega prostora, pa so se “pozabile” pritožiti nad sprevrženimi dejanji župana Zorana Jankovića, ki je od farmacevtke zahteval spolni odnos v zameno za službo za nedoločen čas – in ob tem ovadba Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) razkriva, da je omenjena farmacevtka, ki je za svoja otroka želela le “lep, topel dom” in bi za to storila vse, pritiskom Jankovića tudi dvakrat podlegla. Vendar pa na odziv samooklicanih feministk in različnih človekoljubnih organizacij, ki so očitno pod protekcijo ljubljanskega župana in elite okrog njega, čakamo zaman. Ob tem se seveda sprašujemo, kakšen je sploh smisel raznih feminističnih gibanj, če se javno pritožujejo le nad tistim, kar jim njihovi financerji zaukažejo, ob resnih kršitvah pravic zlorabljene ženske pa molčijo? Prav tako se ne odzove ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak, ki je sicer na svojem Twitter profilu aktivna tudi med poletjem, a na vprašanja in pobude, kdaj se bo odzvala v povezavi z zlorabo Jankovića očitno niti ne trzne. So pa zato toliko bolj zgovorni drugi uporabniki Twitterja, ki so prepričani, da je ljubljanski župan zaščiten, ker je “prišlek, druge kulture in drugačnih navad … Saj njemu se sploh ne zdi, da bi kaj narobe delal … To, da je proti Janezu Janši, ga rešuje.”

Molčali tudi nad seksističnim poniževanjem Milana Kučana
Prav tako se feministke niso postavile v bran novinarki komercialne televizije Veri Lađić, ko je leta 2014 Milana Kučana ujela pred Ustavnim sodiščem RS in ga prosila za komentar o aktualnem političnem dogajanju, ta pa ji je arogantno odvrnil: “Niste še poročena?”, na kar mu je odgovorila, da ne, on pa ji nazaj pokroviteljsko: “S tem se ukvarjajte!” Ob takšni seksistični izjavi bi morala cela Slovenija feministk skočiti v zrak, vendar so zagrizeno molčale, prav tako novinarski kolegici niso stopili v bran novinarji režimskih medijev, razen nekaterih, ki so nadvse previdno poročali o tem, da ne bi razkrili Kučanovega nizkotnega obračunavanja na osebni ravni. Za piko na i še podatek, da je omenjena voditeljica delala na POP TV, a se niti televizijska hiša ni ustrezno odzvala na Kučanov neprimeren komentar. Da ne bi šlo njegovo legendarno poniževanje žensk v pozabo, si lahko omenjeni posnetek ogledate tukaj:

Nussdorferjeva daje jasno vedeti: “Sami rešujte svoje težave”
Ob Jankovićevem izsiljevanju mlade mamice, ki je bila takrat v brezizhodni situaciji, saj se je ločevala, sama je skrbela za dva otroka, poleg tega pa ji je grozila izguba stanovanja ter je zato nujno potrebovala pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas, da bi lahko dobila posojilo v banki in tako rešila stanovanjski problem, pa se ni oglasila niti varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer. Slednja bi v tem primeru morala zavzeti jasno stališče in povedati, da je župan presegel vse meje svojih pooblastil. Vendar pa se Nussdorferjeva očitno drži napisanega na spletni strani Varuha človekovih pravic, kjer je zapisano: “Preden se pritožite na institucijo Varuha človekovih pravic RS (Varuh), skušajte sami rešiti svoje težave.”

Foto: printscreen

Nussdorferjeva je na družbenih omrežjih postala že prava tarča posmeha, kar glede na njeno funkcijo in pasivnost, kar si kot varuhinja človekovih pravic ne bi smela privoščiti, ni presenetljivo.

https://twitter.com/bostjan_voje/status/896695908519358464

Namesto tega pa so se levičarji brezčutno spravili nad farmacevtko in jo želijo prikazati, kot da je sama kriva, da se je znašla v takšni situaciji – še huje, trdijo, da je dvakrat izkoristila Jankovića – prvič, da je prišla do delovnega mesta za nedoločen čas, in drugič, da je “ubogega” Jankovića izkoristila za seks. Kot da bi bil spolni odnos z njim nekaj tako fenomenalnega ali kaj želijo s temi očitki povedati?

https://twitter.com/spagetyuse/status/896303538510458880

Levičarski mediji Jankovića prikazujejo kot žrtev
Poleg tega svoj del krivde nosijo tudi levičarski mediji, ki že v naslovih pišejo, da je “Janković sprejel spolni odnos”. Kot da bi mu ga ona ponudila in ne obratno – kar je on zahteval. S tem še dodatno izkrivljajo resnico in zavajajo svoje bralce, obenem pa prikazujejo Jankovića kot nekoga, ki “je sprejel ponujeno”. Očitno je, da je nekaj v Sloveniji zelo narobe, saj se, razen izjem, nihče ne postavi na stran žrtev. Ob tem samo spomnimo na Cerarjeve velike predvolilne obljube o “etični in moralni” vladi, o katerih ni več ne duha ne sluha.

Foto: printscreen

M. S.